Gostovanje Dusanke majkic na FTV
- Prozor
#176 Re: Gostovanje Dusanke majkic na FTV
Eto Bošnjaci su bili sve same ustaše dok su Hrvati bili mahom partizani
a četnika nije ni bilo pa su prema tome i svi srbi bili partizani 
-
Maestor
#177 Re: Gostovanje Dusanke majkic na FTV
Ovo je zasluga za "antifasisticku" borbu i zalaganje za multi-kulti u Pofalicima.sofist wrote:Nusreta Sisica Dede.
- ajrokrem
#178 Re: Gostovanje Dusanke majkic na FTV
zasmetao je bio i drugi vojo, pred rat, kad se jos zivilo (il mozda nije) u bratstvu&jedinstvu, njemu za razliku od majkicke nisu ni dali da nastupi, bile su to tribine na sceni obala, kako se zvalo zaboravih...sofist wrote:Kad je o bistama rijec, nije bilo potrebe postavljati nove, dovoljno je bilo uredno ukloniti biste u parku ispred "Svjetlosti" ili u Visegradu razlupati macolom bistu Ive Andrica. Ali to nije tema. Tema je ZAVNOBIH. Zasto Sarajevu smeta jedan Vojislav Kecmanovic Djedo ako Sarajevo insistira na ZAVNOBIH-u?
- Chisum
#179 Re: Gostovanje Dusanke majkic na FTV
sofist wrote:Kad je o bistama rijec, nije bilo potrebe postavljati nove, dovoljno je bilo uredno ukloniti biste u parku ispred "Svjetlosti" ili u Visegradu razlupati macolom bistu Ive Andrica. Ali to nije tema. Tema je ZAVNOBIH. Zasto Sarajevu smeta jedan Vojislav Kecmanovic Djedo ako Sarajevo insistira na ZAVNOBIH-u?
Gledaj slike koje sam postavio, i ne pravi se lud, Tita ti.
Znas ti dobro kako je i ko lupao biste, a ja ti opet kazem da, i pored svega sto nam se izdesavalo, mi jos nikada ne podigosmo nove, one kao sa slika... kao tamo neki, koje bi ti ovdje malo da properes, a?
Gledaj slike, i ne kenjaj... Kako li si samo lako preko njih preletio... kao sto ce i mnogi drugi slicni tebi
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#180 Re: Gostovanje Dusanke majkic na FTV
felipe kajetano wrote:@mostarac
Bosko Buha,Marija Bursac,Mika Bosnic,Ognjen Prica,Savo Kovacevic,Cvijetin Mijatovic,Solaja Simela,Rodoljub Colakovic,Slobodan Pripcip Seljo,Mladen Stojanovic.........to ovako iz glave sto sam se sjetioNarodni Heroji NOB-a i poznate face iz WW2...ti nastavi niz
oooo vid antHifašista kokošara i usraša šo se fino sležu
Ante Pavelić,Mile Budak,Jure FrancetiĆ,Draža MihajloviĆ,Knez Pavle,Stepinac,Vojvoda Kalabić,vojvoda Ilija Trifunović Birčanin,Vojvoda MomČilo ĐujiĆ,Luburić to ovako iz glave se sjetio
Mostar tako danas ima ulice Jure Francetića, Mile Budaka, Ante Vokića i Mladena Lorkovića, kao i brojne druge ulice nazvane po ideolozima fašizma iz Drugog svjetskog rata.
Tako, na primjer, ime komandanta zloglasne "Crne legije" i ustaškog povjerenika za Bosnu Francetića, kojeg je na tu funkciju lično imenovao Ante Pavelić, još stoji na tabli jedne od mostarskih ulica.
Isti slučaj je i s ulicama visokih funkcionera nacističke vladavine iz vremena NDH, Budaka, Vokića i Lorkovića, prenosi "Deutsche welle".
Ulica Šišića Dede koji se izjašnjavao kao Hrvat muslimanske vjeroispovjesti

ev vama jedna neklonirana antifašistička Tufahija...poznati nick koji se preko proxy-ija registrira i po trideset puta i komunicira sam sa sobom ....šo bi reko Dabić Raša...Proksikopata
-
sofist
#181 Re: Gostovanje Dusanke majkic na FTV
Ovi sa slika se ne zaklinju u ZAVNOBIH za razliku od onih kojima je ZAVNOBIH svetinja a brze bolje ukinuse ime ulice covjeka koji je predsjedavao ZAVNOBIH-om.
Mozda su mu je dali negdje drugo, ne znam? 
- Chisum
#182 Re: Gostovanje Dusanke majkic na FTV
Ti kao, satro-Sarajlija, bi mogao znati ko je uklanjao i u sta se taj zaklinjao, kao sto se i danas zaklinje... a ko nije niti bi ikada to uradio... Ali, znamo i zasto to ne vidis...sofist wrote:Ovi sa slika se ne zaklinju u ZAVNOBIH za razliku od onih kojima je ZAVNOBIH svetinja a brze bolje ukinuse ime ulice covjeka koji je predsjedavao ZAVNOBIH-om.Mozda su mu je dali negdje drugo, ne znam?
Jos jednom, mojne njatike, dok voz stoji... slabo si providan. Bice da je ugrozenost, sta li...
- bingov buraz
#183 Re: Gostovanje Dusanke majkic na FTV
Kakve gluposti pa nije ti to album sa slicicama SP Italija 90 ja imam ove a ti...felipe kajetano wrote:@mostarac
Bosko Buha,Marija Bursac,Mika Bosnic,Ognjen Prica,Savo Kovacevic,Cvijetin Mijatovic,Solaja Simela,Rodoljub Colakovic,Slobodan Pripcip Seljo,Mladen Stojanovic.........to ovako iz glave sto sam se sjetioNarodni Heroji NOB-a i poznate face iz WW2...ti nastavi niz
Mescini da si iz BL pa da te upitam za imena Vahida i Sefket Maglajlic,Osman Karabegovica itd.. i ovo je iz glave
Kasim Hadzic je imao i skolu kako se ono sad zove...
Ulica Nurije Pozderca posta Milosa Obilica a Brace Bukica posta Brace Jugovica
Da je srpski narod dao mnogo heroja antifasista stoji ali stoji da bi njihovi unuci to najradije gurnuli pod tepih,imaju ljudi nove idole Pavla Djurisica,Popa Momcila,Kostu Pecanca,Milana Nedica,Cica Drazu,LJotica...ti nastavi niz
Vidim da je gospon Pici vec intervenisao,al hajde nek stoji
-
sofist
#184 Re: Gostovanje Dusanke majkic na FTV
Ovo sto sam ti napisao su cinjenice. Nista slagao nisam i ti to znas. Zato ti i jesu argumenti tipa "ne kenjaj", "ne seri", itd. Ja bi bio najsrecniji da se u Sarajevu zivi ZAVNOBIH ali rijeci su jedno a djela nesto sasvim drugo.Chisum wrote:Ti kao, satro-Sarajlija, bi mogao znati ko je uklanjao i u sta se taj zaklinjao, kao sto se i danas zaklinje... a ko nije niti bi ikada to uradio... Ali, znamo i zasto to ne vidis...sofist wrote:Ovi sa slika se ne zaklinju u ZAVNOBIH za razliku od onih kojima je ZAVNOBIH svetinja a brze bolje ukinuse ime ulice covjeka koji je predsjedavao ZAVNOBIH-om.Mozda su mu je dali negdje drugo, ne znam?
![]()
Jos jednom, mojne njatike, dok voz stoji... slabo si providan. Bice da je ugrozenost, sta li...
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#185 Re: Gostovanje Dusanke majkic na FTV
Prva partizanska jedinica (brigada) koja je usla u tada jos okupirano Sarajevo,je ona koja je usla dan prije preko Vratnika.
Na Vratniku (sarajevsko naselje ,za ove koji neznaju) su proveli pola dana i cijelu noc sakriveni po kucama stanovnistva,da bi ujutru krenuli u prvi napad na okupatorske ustasko-njemacke snage.
Ta brigada je u svom nazivu imla ono muslimanska.
Broj muslimana u NOB-u je bio proporcionalan broju muslimana u tadasnjoj Jugoslaviji (pronadjite podatak sa popisa stanovnistva pa cete vidjeti da je to zaista tako)i nije malo brigada i jedinica koje su u svom nazivu nosile ono muslimanske.
Ali pozivati se na takvo prebrojavanje krvnih zrnaca je cisti fasizam,i sovinizam.
Narocito u vojsci ,kakva je bila ona partizanska,gdje vjere i nacija je bila nesto preko cega se apsolutno nije mjerio vrijednost pojedinca ili skupine pojedinaca.
Samo bolesni mozgovi mogu izokrenuti pricu u tom pravcu,narocito kada je u kontekstu partizanska borba i partizanska vojska.
Smrt fasizmu,sloboda narodu

Na Vratniku (sarajevsko naselje ,za ove koji neznaju) su proveli pola dana i cijelu noc sakriveni po kucama stanovnistva,da bi ujutru krenuli u prvi napad na okupatorske ustasko-njemacke snage.
Ta brigada je u svom nazivu imla ono muslimanska.
Broj muslimana u NOB-u je bio proporcionalan broju muslimana u tadasnjoj Jugoslaviji (pronadjite podatak sa popisa stanovnistva pa cete vidjeti da je to zaista tako)i nije malo brigada i jedinica koje su u svom nazivu nosile ono muslimanske.
Ali pozivati se na takvo prebrojavanje krvnih zrnaca je cisti fasizam,i sovinizam.
Narocito u vojsci ,kakva je bila ona partizanska,gdje vjere i nacija je bila nesto preko cega se apsolutno nije mjerio vrijednost pojedinca ili skupine pojedinaca.
Samo bolesni mozgovi mogu izokrenuti pricu u tom pravcu,narocito kada je u kontekstu partizanska borba i partizanska vojska.
Smrt fasizmu,sloboda narodu
Last edited by -LIBERO- on 27/11/2009 15:12, edited 1 time in total.
- and
#186 Re: Gostovanje Dusanke majkic na FTV
nije mi jasno samo što ove retarde zovu na tv i šta bi to oni nama mogli objasniti?
- ajrokrem
#187 Re: Gostovanje Dusanke majkic na FTV
svaka tv zeli biti gledana, pa tako i ftv. vidis kolika je gledanost bila, uglavnom zbog nje, tesko da bi zbog onog drugog gosta prosjecan gledalac zadrzao prst na daljinskom duze od 3 sec na federalnoj, koliko poziva. u americi bi i dobar honorar dobila za gostovanje...and wrote:nije mi jasno samo što ove retarde zovu na tv i šta bi to oni nama mogli objasniti?
-
mostarac
#188 Re: Gostovanje Dusanke majkic na FTV
ajrokrem wrote:svaka tv zeli biti gledana, pa tako i ftv. vidis kolika je gledanost bila, uglavnom zbog nje, tesko da bi zbog onog drugog gosta prosjecan gledalac zadrzao prst na daljinskom duze od 3 sec na federalnoj, koliko poziva. u americi bi i dobar honorar dobila za gostovanje...and wrote:nije mi jasno samo što ove retarde zovu na tv i šta bi to oni nama mogli objasniti?
ljudi vole budale i ludake gledat na tv to se slazem
- and
#189 Re: Gostovanje Dusanke majkic na FTV
ja bi više volio bundesligu,a za retarde stvarno nemam vremena.mostarac wrote:ajrokrem wrote:svaka tv zeli biti gledana, pa tako i ftv. vidis kolika je gledanost bila, uglavnom zbog nje, tesko da bi zbog onog drugog gosta prosjecan gledalac zadrzao prst na daljinskom duze od 3 sec na federalnoj, koliko poziva. u americi bi i dobar honorar dobila za gostovanje...and wrote:nije mi jasno samo što ove retarde zovu na tv i šta bi to oni nama mogli objasniti?
ljudi vole budale i ludake gledat na tv to se slazem
- felipe kajetano
#190 Re: Gostovanje Dusanke majkic na FTV
hOš se mijenjat..mijenjam Skuhravog Tomaza za Skilacija Totabingov buraz wrote:Kakve gluposti pa nije ti to album sa slicicama SP Italija 90 ja imam ove a ti...felipe kajetano wrote:@mostarac
Mescini da si iz BL pa da te upitam za imena Vahida i Sefket Maglajlic,Osman Karabegovica itd.. i ovo je iz glave![]()
Kasim Hadzic je imao i skolu kako se ono sad zove...![]()
Ulica Nurije Pozderca posta Milosa Obilica a Brace Bukica posta Brace Jugovica,sve sami nobovci
![]()
Da je srpski narod dao mnogo heroja antifasista stoji ali stoji da bi njihovi unuci to najradije gurnuli pod tepih,imaju ljudi nove idole Pavla Djurisica,Popa Momcila,Kostu Pecanca,Milana Nedica,Cica Drazu,LJotica...ti nastavi niz
Vidim da je gospon Pici vec intervenisao,al hajde nek stoji
Nisam iz BL ne znam ko su ti likovi al' pretpostavljam da su neki NOB-ci...nije niko ni rekao da nije bilo muslimana antifasista samo mojne se brojkama pucati jer nece ici racunica dobro
Vidimo da se nazivi ulica nisu mijenjali samo u RS tako da ne znam sta zelis sa tim da dokazes.Meni je manje licemjerje ovo srpsko jer se ondasnje rukovodstvo RS odmah idiotski ogradilo od tekovina partizana minimizirajuci njihovu borbu tako da se bilo nadati takvim odlukama..al' vece je licemjerje onih koji kao postuju i zaklinju se u odluke ZAVNOBiH-a i tekovine partizanske borbe a u isto vrijeme fakticki negiraju sav smisao tih tekovina..eto vidjeli smo da je i ta ulica Kecmanovic Djede vise ne nosi takav naziv.Daj djela a ne fraze...ili je dovoljno pustiti samo "Racunajte na nas" i onda tekbirati
- and
#191 Re: Gostovanje Dusanke majkic na FTV
ako se neko u početku ogradio od antifašista i stavio na stranu fašista,onda je jasno da je to zlo protiv kojeg se treba boriti.felipe kajetano wrote:hOš se mijenjat..mijenjam Skuhravog Tomaza za Skilacija Totabingov buraz wrote:Kakve gluposti pa nije ti to album sa slicicama SP Italija 90 ja imam ove a ti...felipe kajetano wrote:@mostarac
Mescini da si iz BL pa da te upitam za imena Vahida i Sefket Maglajlic,Osman Karabegovica itd.. i ovo je iz glave![]()
Kasim Hadzic je imao i skolu kako se ono sad zove...![]()
Ulica Nurije Pozderca posta Milosa Obilica a Brace Bukica posta Brace Jugovica,sve sami nobovci
![]()
Vidim da je gospon Pici vec intervenisao,al hajde nek stoji![]()
Nisam iz BL ne znam ko su ti likovi al' pretpostavljam da su neki NOB-ci...nije niko ni rekao da nije bilo muslimana antifasista samo mojne se brojkama pucati jer nece ici racunica dobro![]()
Vidimo da se nazivi ulica nisu mijenjali samo u RS tako da ne znam sta zelis sa tim da dokazes.Meni je manje licemjerje ovo srpsko jer se ondasnje rukovodstvo RS odmah idiotski ogradilo od tekovina partizana minimizirajuci njihovu borbu tako da se bilo nadati takvim odlukama..al' vece je licemjerje onih koji kao postuju i zaklinju se u odluke ZAVNOBiH-a i tekovine partizanske borbe a u isto vrijeme fakticki negiraju sav smisao tih tekovina..eto vidjeli smo da je i ta ulica Kecmanovic Djede vise ne nosi takav naziv.Daj djela a ne fraze...ili je dovoljno pustiti samo "Racunajte na nas" i onda tekbirati
- Chisum
#192 Re: Gostovanje Dusanke majkic na FTV
Ma jok ba, sta ti je...and wrote:ako se neko u početku ogradio od antifašista i stavio na stranu fašista,onda je jasno da je to zlo protiv kojeg se treba boriti.felipe kajetano wrote:
hOš se mijenjat..mijenjam Skuhravog Tomaza za Skilacija Tota![]()
Nisam iz BL ne znam ko su ti likovi al' pretpostavljam da su neki NOB-ci...nije niko ni rekao da nije bilo muslimana antifasista samo mojne se brojkama pucati jer nece ici racunica dobro![]()
- bingov buraz
#193 Re: Gostovanje Dusanke majkic na FTV
Ja se u svojoj avliji trudim da pocistimfelipe kajetano wrote: hOš se mijenjat..mijenjam Skuhravog Tomaza za Skilacija Tota![]()
-
zonbirile
#194 Re: Gostovanje Dusanke majkic na FTV
u EU se za onakve slike,odličja,priče poput vaše ide pred sud.Po tome se vidi po kojoj se kaljuži valjamo i jedemo govna,dok vladari marljivo kradu.Samo nastavite oštriti kame,ustaše ,četnici,balije,ako da bog biće i prilike,samo se strpite da još ovo što je preostalo od Šabanovog mračnog perioda ,prodamo,uzmemo lovu,pa kao i 92g put pod noge.
-
pomoo
#195 Re: Gostovanje Dusanke majkic na FTV
osa wrote:nego zna li netko podatke, koliki je u stvari udio bošnjačkog naroda u 25.11.1943 godine, koliko je tadašnjih muslimana učestvovalo u nob-u, znam da su recimo 7.banijska(sastavljena uglavnom od hrvatskih srba) i 2. dalmatinska(sastavljena uglavnom od hrvata) na svojim leđima iznijele neretvu i sutjesku i to sa strašnim žrtvama, ima li neka slična herojska brigada sastavljena od tadašnjeg muslimanskog naroda. ja znam za onu" 6.lička i 7. banijska te su dvije titi najmilije", ali ne znam za takve muslimanske brigade. i kad gledamo istaknute ljude iz nob-e i organizatore tito, đilas, nazor, pijade, ribar, sava kovačević, bobetko, rukavina i dr., nema tu bošnjaka.na kraju pitanje"kiti li se netko tuđim perjem, tuđom krvlju i tuđom poviješću".
na stranu to što je 25.11 . 1943 stvarno bitan datum u povijesti bih, tada nije stvorena bih jer to je uostalom kao i hrvatska zemljopisni pojam, ali joj je definitivno na neki način , obnovljena državnost.
Mustafa Latific
Safet Krupic
Fadil Jahic Spanac
Avdo Humo
Refik Bešlagić
Omer Maslic
Mustafa Dovadzija
Dzemal Bijedic
Adem Buc
Omer Maslić
Ismet Mujezinovic
Ahmet Fetahagic
Huso Hodzic
Himzo Salihagic
Skender Kulenovic
Mehmed Mesa Selimovic
Zupcevic Asim
Hasan Brkic
Mahmut Ibrahimpasic
Muharem Asović
Hamid Beširević
Rifat Burdžović-Tršo
Mahmut Bušatlija-Buš
Jusuf Čevro
Mujo Ćemalović-Čimba
Avdo Ćuk
Ragib Džindo
Jusuf Džonlić
Rifat Frenjo
Mithat Haćam-Aćim
Kasim Hadžić
Hasan Kikic
Halil Hadžimuterzić
Hamza Hamzić
Dervis Susic
Avdo Hodžić-Hodža
Suljo Jahić
Ismet Kapetanović
Šerif Lojo
Šefket Maglajlić
Vahida Maglajlić
Osman Karabegović
Pašaga Mandžić-Murat
Huso Merdžić
Fadil Šerić
Hasan Zahirović-Laca
Asim Zupčević
Esad Midžić
Ahmet Pintul
Zećir Musić
Enver Šiljak
Šefik Obad
Sulejman Omerović
Enes Orman
Mehmed Trbonja
Ibrahim Mržljak-Mali
Safet Mujić
Ibrahim Perviz
Himzo Salihagić
To su samo neki Bosnjaci. Oni su vas ubijali zajedno sa ostalim borcima NOB-a razlicitih nacija.
- Andaluz1
#196 Re: Gostovanje Dusanke majkic na FTV
Plus od 7 antifasistickih ofanziva, 4 je bilo u bH, sa vecinskim Bosnjackim stanovnistvom, koje je pomagalo NOB. Doduse i tada su cetnici, ustase i Alijina Handzar divizija zdruzeno udarali po nama, ali eto i poslije ove osme fasisticke ofanzive nedavno, nekako ostadosmo zivi. problem je ova mirnodopska fasisticka ofanziva zduzenih snaga SNSD, SDA, SDP, SBIH, HDZ koja se ne sluzi mecima vec udara na pamet ovog naroda varajuci ga na svakom karaku, nebi li na taj nacin srusila nam jedinu domovinu.pomoo wrote:osa wrote:nego zna li netko podatke, koliki je u stvari udio bošnjačkog naroda u 25.11.1943 godine, koliko je tadašnjih muslimana učestvovalo u nob-u, znam da su recimo 7.banijska(sastavljena uglavnom od hrvatskih srba) i 2. dalmatinska(sastavljena uglavnom od hrvata) na svojim leđima iznijele neretvu i sutjesku i to sa strašnim žrtvama, ima li neka slična herojska brigada sastavljena od tadašnjeg muslimanskog naroda. ja znam za onu" 6.lička i 7. banijska te su dvije titi najmilije", ali ne znam za takve muslimanske brigade. i kad gledamo istaknute ljude iz nob-e i organizatore tito, đilas, nazor, pijade, ribar, sava kovačević, bobetko, rukavina i dr., nema tu bošnjaka.na kraju pitanje"kiti li se netko tuđim perjem, tuđom krvlju i tuđom poviješću".
na stranu to što je 25.11 . 1943 stvarno bitan datum u povijesti bih, tada nije stvorena bih jer to je uostalom kao i hrvatska zemljopisni pojam, ali joj je definitivno na neki način , obnovljena državnost.
Mustafa Latific
Safet Krupic
Fadil Jahic Spanac
Avdo Humo
Refik Bešlagić
Omer Maslic
Mustafa Dovadzija
Dzemal Bijedic
Adem Buc
Omer Maslić
Ismet Mujezinovic
Ahmet Fetahagic
Huso Hodzic
Himzo Salihagic
Skender Kulenovic
Mehmed Mesa Selimovic
Zupcevic Asim
Mahmut Ibrahimpasic
Muharem Asović
Hamid Beširević
Rifat Burdžović-Tršo
Mahmut Bušatlija-Buš
Jusuf Čevro
Mujo Ćemalović-Čimba
Avdo Ćuk
Ragib Džindo
Jusuf Džonlić
Rifat Frenjo
Mithat Haćam-Aćim
Kasim Hadžić
Hasan Kikic
Halil Hadžimuterzić
Hamza Hamzić
Dervis Susic
Avdo Hodžić-Hodža
Suljo Jahić
Ismet Kapetanović
Šerif Lojo
Šefket Maglajlić
Vahida Maglajlić
Osman Karabegović
Pašaga Mandžić-Murat
Huso Merdžić
Fadil Šerić
Hasan Zahirović-Laca
Asim Zupčević
Esad Midžić
Ahmet Pintul
Zećir Musić
Enver Šiljak
Šefik Obad
Sulejman Omerović
Enes Orman
Mehmed Trbonja
Ibrahim Mržljak-Mali
Safet Mujić
Ibrahim Perviz
Himzo Salihagić
To su samo neki Bosnjaci. Oni su vas ubijali zajedno sa ostalim borcima NOB-a razlicitih nacija.
-
pomoo
#197 Re: Gostovanje Dusanke majkic na FTV
Kakva odvratna laz i podvala, zastidjela bi je se cak i SANU kuhinja.nosara wrote:
Sto ne kazes otvoreno da je ogromna vecina "hrvatskog cvijeca" oslobodjenje 1945. smatrala pocetkom okupacije...?
Fuj!
Last edited by pomoo on 27/11/2009 18:47, edited 1 time in total.
-
pomoo
#198 Re: Gostovanje Dusanke majkic na FTV
I Cica je antifasista. Ni to nije nikakva novost.nosara wrote:Jebem kad hocu i koga hocu... Da sam komunjara nije nikakva novost... Nego, odgovori ti na postavljeno pitanje, ako smijes...
-
pemanapemani
#199 Re: Gostovanje Dusanke majkic na FTV
Godinama citam forum. Kako sam glupi Bosanac, dosta mi stvari nije bilo jasno, ali s vremenom i uz pomoc zaostalog bosanskog mozga nekako sam ih shvatio, skontao, slagao informacije na jedno mjesto, pa ih poslije razlagao na proste faktore itd. Samo jedno mi nikad nece biti jasno, kako odredjena persona (milicajac iz najsredisnjije Europe) moze laprdati o nekim stvarima koje nije osjetio na vlastitoj kozi. Gospodin osa godinama razglaba o pitanjima koja se ticu gradjana BiH, a da sam nije drzavljanin iste. Ne samo da razglaba, nego bolje od nas samih zna kako je nama. On zna da je potreban osamnaesti entitet, kanal na aboridzinskom dijalektu, gradonacelnik Mostara iz reda busmanske manjine, zna bolje od samih ucesnika ko je koga zakamenjao u Listici itd.
Istinsko hvala, naravno samo u moje ime, na dugogodisnjim ekspertizama iz razlicitih oblasti.
P.S. Bilo bi me stid, ali istinski stid, da gradjanima, recimo Siska, na forumu trubim o tome kako su ugrozeni, kako nazivi ulica nisu u skladu sa njihovom vjekovnom tradicijom i kako su mobilne plasticne hale zelene boje postavljene samo da bi ih provocirale i s vremenom otjerale iz grada u predvorju zeljezare. Jebote, morao bih biti bas dobro pijan i napusen da sebi dam za pravo da nekome iz druge drzave i grada, u kojem sam mozda jednom onako usput popio pivu, serem o tome kako je bas njemu kao pripadniku odredjene etnicke skupine u tom gradu ono bas pravo zajebano.
Izvinjenje zbog teksta koji nije povezan sa temom, zivci, jebi ga.
Istinsko hvala, naravno samo u moje ime, na dugogodisnjim ekspertizama iz razlicitih oblasti.
P.S. Bilo bi me stid, ali istinski stid, da gradjanima, recimo Siska, na forumu trubim o tome kako su ugrozeni, kako nazivi ulica nisu u skladu sa njihovom vjekovnom tradicijom i kako su mobilne plasticne hale zelene boje postavljene samo da bi ih provocirale i s vremenom otjerale iz grada u predvorju zeljezare. Jebote, morao bih biti bas dobro pijan i napusen da sebi dam za pravo da nekome iz druge drzave i grada, u kojem sam mozda jednom onako usput popio pivu, serem o tome kako je bas njemu kao pripadniku odredjene etnicke skupine u tom gradu ono bas pravo zajebano.
Izvinjenje zbog teksta koji nije povezan sa temom, zivci, jebi ga.
-
kosir
#200 Re: Gostovanje Dusanke majkic na FTV
Nije mi jasno što je sporno.M.O.S- wrote:procitao iLiska wrote:Evo zasto se odazvala:
http://www.sarajevo-x.com/bih/politika/clanak/091126044![]()
""Nema argumenata za toliki bijes."
"Majkićeva je istakla da Bošnjaci svojim ponašanjem poručuju da samo oni imaju pravo da odlučuju, pri čemu isključuju Srbe i Hrvate."
""Za njih samo postoji njihova hiljadugodišnja BiH, čija je godišnjica kada su oni to odredili, a to je 25. novembar", navela je Majkićeva"
"Ona je zaključila da BiH ne može opstati samo na jednoj istini i da svi treba da zajedno sjedu i dogovore se. " BISER ZA BISEROM....