Kafica sa bivsom/bivsim...

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
ljubav_aha

#176 Re: Kafica sa bivsom/bivsim...

Post by ljubav_aha »

Beg_Babic wrote:
ljubav_aha wrote:
Sunrise00 wrote: u mom iskustvu, muskarci su jako cesto mnogo bolji prijatelji od cura :-? :D
same here :thumbup:
samo ako postoji izvjesna fizička odbojnost :D :D

i ako je ozenjen :D
River_isle

#177 Re: Kafica sa bivsom/bivsim...

Post by River_isle »

ljubav_aha wrote: naravno da propustas imati mozda prijatelja koji ti mozda jedna dan moze puno pomoci u zviotu,npr. pogine muz,prjatlelj ti pomogne fiksirati manji kvar na autu :-D
razumijem ja ironiju, ali izvini Boga ti ja nesto gluplje ne znam kad sam zadnji put procitala.
ici sa parolom "mozda mi zatreba" u prijateljstvo je nesto najegoisticnije sto sam cula bilo o kome da se radi.
Aurora Borealis

#178 Re: Kafica sa bivsom/bivsim...

Post by Aurora Borealis »

.
Last edited by Aurora Borealis on 24/11/2010 11:37, edited 1 time in total.
ljubav_aha

#179 Re: Kafica sa bivsom/bivsim...

Post by ljubav_aha »

River_isle wrote:
ljubav_aha wrote: naravno da propustas imati mozda prijatelja koji ti mozda jedna dan moze puno pomoci u zviotu,npr. pogine muz,prjatlelj ti pomogne fiksirati manji kvar na autu :-D
razumijem ja ironiju, ali izvini Boga ti ja nesto gluplje ne znam kad sam zadnji put procitala.
ici sa parolom "mozda mi zatreba" u prijateljstvo je nesto najegoisticnije sto sam cula bilo o kome da se radi.
s obzirom da si shvatila kako ti pises " parolom > mozda mi zatreba< " kao moj stav,nije ni cudo kako si prokomentarisala moje pisanje :)

zasto imamo prijatelje ; a upravo i jeste jedan od razloga koji sam upravo gore napisala :)
wish

#180 Re: Kafica sa bivsom/bivsim...

Post by wish »

Ma kakva kafica sa bivsim. Uvijek tu sa jedne strane postoji nada za vise od prijateljske kafe bez obzira na trenutnu situaciju u njihovim zivotima. Ja sam se do nedavno drzala one iz prijateljstva se radja ljubav a iz ljubavi prijateljstvo ne :D
Michun

#181 Re: Kafica sa bivsom/bivsim...

Post by Michun »

Pa veoma cudno...kako s kim ljudi moji.
Nije ti sa svakim bila veza duboka i znacajna da bi bio pod emocijama svaki put kad ga/ju vidis. Isto tako nije te ni povrijedio, pa nemas razloga da ga mrzis i ne zelis da ga vidis.
Helem, prvi (pravi) momak...vidimo se u gradu, ispricamo, sellamimo i to je to. Nismo se nastavili druziti, dva smo svEta razlicita, s nekima se samo klimoglavom pozdravim, s jednim od bivsih sam neki dan bila na kafi nakon 2 god. recimo i to bas bas onako - sta ima, sta nema i ispostavi se da mi moze nesto pomoci oko posla. Lijepo, zar ne? Ne treba nigdje guzicom vrata zatvoriti - covjeku trebaju drugi ljudi. A grad je tako mali, barem SA, da vecina raje preko 30. god. ima u svakom kaficu u kojem je redovan jednu do dvije bivse ili pokusaja veze...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#182 Re: Kafica sa bivsom/bivsim...

Post by Truba »

da da
pokušaja veza ima na svakom koraku :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Michun

#183 Re: Kafica sa bivsom/bivsim...

Post by Michun »

Moj komi...o tome da ti ne pricam :D
Dje god se okrenem, neki od neuspjelih pokusaja :lol:
Aurora Borealis

#184 Re: Kafica sa bivsom/bivsim...

.
Last edited by Aurora Borealis on 24/11/2010 11:38, edited 1 time in total.
Truba

#185 Re: Kafica sa bivsom/bivsim...

Post by Truba »

kakvi kafici
postoje i forumi na koje ne smijem više ići :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Aurora Borealis

#186 Re: Kafica sa bivsom/bivsim...

.
Michun

#187 Re: Kafica sa bivsom/bivsim...

Post by Michun »

Aurora drugarice, sestro po oruzju, frendice, kolegice :lol:
komi, znas sta...nisam se uopCe iznenadila :shock: :D
Truba

#188 Re: Kafica sa bivsom/bivsim...

Post by Truba »

dobar naslov negog filma :mrgreen:
Kad klon sretne klona :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Aurora Borealis

#189 Re: Kafica sa bivsom/bivsim...

.
Michun

#190 Re: Kafica sa bivsom/bivsim...

Post by Michun »

Samo kukaj - ponavljanje je majka znanja. Vidis, i time ucis :lol:
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#191 Re: Kafica sa bivsom/bivsim...

Post by ladyblue18 »

komi wrote:kakvi kafici
postoje i forumi na koje ne smijem više ići :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
:lol: :lol: :lol:
Savršeni_organizam

#192 Re: Kafica sa bivsom/bivsim...

Post by Savršeni_organizam »

po svemu onda ispada da je jedina svrha kafe sa bivsim uvalit mu se u krevet
burek_in_space

#193 Re: Kafica sa bivsom/bivsim...

Post by burek_in_space »

Savršeni_organizam wrote:po svemu onda ispada da je jedina svrha kafe sa bivsim uvalit mu se u krevet
Iz prijateljstva se radja ljubav, iz ljubavi prijateljstvo ne.
Pa sam(a) zakljuchi.
Savršeni_organizam

#194 Re: Kafica sa bivsom/bivsim...

Post by Savršeni_organizam »

fino receno, volim narodne; onda se povuci iz veze u kojoj neko odrzava kontakt za bivsim? sve drugo bi bilo zavaravanje sebe.
burek_in_space

#195 Re: Kafica sa bivsom/bivsim...

Post by burek_in_space »

Savršeni_organizam wrote:fino receno, volim narodne; onda se povuci iz veze u kojoj neko odrzava kontakt za bivsim? sve drugo bi bilo zavaravanje sebe.
To je na tebi da procijenish da li se treba povuci iz takve veze ili ne.
Zavisi od ozbiljnosti i uchestalosti kontakata, kao i toga da li bivshi/bivsha predstavljaju "onu/onog neku/nekog" koji ostavljaju trag za dugo vremena, ili je to bila vezica od par mjeseci.
Katy

#196 Re: Kafica sa bivsom/bivsim...

Post by Katy »

burek_in_space wrote:
Savršeni_organizam wrote:po svemu onda ispada da je jedina svrha kafe sa bivsim uvalit mu se u krevet
Iz prijateljstva se radja ljubav, iz ljubavi prijateljstvo ne.
Pa sam(a) zakljuchi.
Pa,da zakljucimo onda da je i svako musko-zensko prijateljstvo nemoguce jer je tu na pomolu ljubav?
Ne bih rekla!
Kao sto ne bih rekla i da je svrha kafe sa bivsim samo uvalit mu se u krevet!

Dok ljudi znaju sta hoce,sta nece sve je uredu.Dok su nacisto sa svojim osjecanjima.
I uglavnom se i desava da bivsi koji su u stanju da piju kafe zajedno nista drugo sem dobrog poznanstva nemaju
izmedju sebe.Svi bivsi s kojima te kafe ne zelite?To je jedna sasvim druga prica.
Znaci ,mislim da ako se nekad i desilo neko dopadanje izmedju ljudi nije razlog da se vise ne srecu,ne kontaktiraju
,pa i kafu popiju!
Svi partneri treba vise da se zabrinu oko onih znacajnih bivsih(ako postoje) koje zaobilazite ! :wink:
burek_in_space

#197 Re: Kafica sa bivsom/bivsim...

Post by burek_in_space »

Katy wrote:
Pa,da zakljucimo onda da je i svako musko-zensko prijateljstvo nemoguce jer je tu na pomolu ljubav?
Ne bih rekla!

Dok ljudi znaju sta hoce,sta nece sve je uredu.Dok su nacisto sa svojim osjecanjima.
I uglavnom se i desava da bivsi koji su u stanju da piju kafe zajedno nista drugo sem dobrog poznanstva nemaju
izmedju sebe.Svi bivsi s kojima te kafe ne zelite?To je jedna sasvim druga prica.
Znaci ,mislim da ako se nekad i desilo neko dopadanje izmedju ljudi nije razlog da se vise ne srecu,ne kontaktiraju
,pa i kafu popiju!
Svi partneri treba vise da se zabrinu oko onih znacajnih bivsih(ako postoje) koje zaobilazite ! :wink:
Jesi nashla kome cesh prichati o mushko-zhenskim prijateljstvima. :-)

Naravno da nije svrha samo to, ali shta mislish koliko bi bivshih odbilo da se obnove malo stare strasti?!

I kazhesh da je sve u redu dok ljudi znaju shta hoce a shta nece da je sve u redu?!
A ko kazhe da su uvijek obje strane nachisto shta hoce?!
Konkretno kod mene sluchaj je da kad je neko bivshi - bivshi je za sva vremena, chisto da se obezbijedim josh nekog "znachajnog" zakljuchka, poput ovog u zadnjoj rechenici. :wink:
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#198 Re: Kafica sa bivsom/bivsim...

Post by ladyblue18 »

Katy wrote: Svi partneri treba vise da se zabrinu oko onih znacajnih bivsih(ako postoje) koje zaobilazite ! :wink:
:-) smjesno

Sta sad, ja treba sutra da brinem ako moj momak "zaobilazi" neku svoju bivsu, i da on brine zato sto ja zaobilazim nekog bivseg....pa valjda postoji razlog zasto se takve osobe zaobilaze, a taj razlog sigurno nije razlog za brigu. :roll:
Katy

#199 Re: Kafica sa bivsom/bivsim...

Post by Katy »

burek_in_space wrote:
Katy wrote:
Ne bih rekla!

,pa i kafu popiju!
Jesi nashla kome cesh prichati o mushko-zhenskim prijateljstvima. :-)

Naravno da nije svrha samo to, ali shta mislish koliko bi bivshih odbilo da se obnove malo stare strasti?!

I kazhesh da je sve u redu dok ljudi znaju shta hoce a shta nece da je sve u redu?!
A ko kazhe da su uvijek obje strane nachisto shta hoce?!
Konkretno kod mene sluchaj je da kad je neko bivshi - bivshi je za sva vremena, chisto da se obezbijedim josh nekog "znachajnog" zakljuchka, poput ovog u zadnjoj rechenici. :wink:
Mislim da imas predrasude.
Stvarno pokusavam da razumijem tvoj nacin razmisljanja ali, iskreno,slabo mi ide.
Cuj,koliko bi bivsih odbilo da se obnove strasti?
Pa, koliko bi onih koji bi zeljeli biti buduci odbili da propuste priliku? Sta mislis?
Pa,hajdemo sad partnerima i sami sebi zabraniti sve moguce musko-zenske kontakte da se slucajno nebi sta desilo partneru.Da nam nebi pobjegli u 'kvar' s nekim .Da ih nebi 'pokupili' drugovi i drugarice i tako dalje.
Sto vise slobode i mogucnosti covjek ima oko sebe u stanju je bolje da spozna sta zeli ili ne zeli!
Cak,ako cemo tako,ti 'famozni bivsi' mogu itekako da izgube svoje 'znacenje' kroz kontaktiranje.
Pa sta i ako s obe strane nije nacisto.Jedini nacin je da se ima kontakt i da se to rijesi.
I to je pozitivno jer mislim da je dobra prilika za tog koji nije prebolio da se suoci sa stvarnoscu i konacno preboli.

Nema tu znacajnih zakljucaka s moje strane,dajem svoje misljenje i nista vise!
Katy

#200 Re: Kafica sa bivsom/bivsim...

Post by Katy »

ladyblue18 wrote:
Katy wrote: Svi partneri treba vise da se zabrinu oko onih znacajnih bivsih(ako postoje) koje zaobilazite ! :wink:
:-) smjesno

Sta sad, ja treba sutra da brinem ako moj momak "zaobilazi" neku svoju bivsu, i da on brine zato sto ja zaobilazim nekog bivseg....pa valjda postoji razlog zasto se takve osobe zaobilaze, a taj razlog sigurno nije razlog za brigu. :roll:
Naravno da ne!
Shvatila si me bukvalno.
Partneri itekako mogu i trebaju da se zabrinu vise oko onih s kojim iz tog razloga sto osjecate jos uvijek nesto i sto znate da je potrebno samo malo da se desi puno vise ne kontaktirate.To je dokaz da osjecate puno jos uvijek,niste nacisto samo sa sobom,a u vezi ste s drugom osobom.Nego sto treba da se zabrinjavaju oko neke beznacajne kafice i sat vremena ubijenog vremena.
A sad mozemo ovdje duziti ima razlicitih slucajeva kad vam se neko u zivotu zgadi pa vam ga i mrsko pogledati kamoli kafu popiti i slicno tome,medjutim, nisam mislila na takve bivse vec na one 'specijalne' bivse.

Uglavnom glupost je sebi uskracivati bilo kakvu slobodu komunikacije i ako sami znamo sta hocemo ,sta ne(jos jednom ponavljam)nije problem tu kafu popiti.Naprotiv ne treba ljude iskljucivati iz svog zivota bez potrebe.
Post Reply