Polovan Golf 5 ili nov Renault Clio???
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- citroen
#176 Re: Polovan Golf 5 ili nov Renault Clio???
Ovaj iz Kanade stvarno ne popusta,al nema veze,halalit mu treba.Suzuki SX4 se proizvodi u Madjarskoj zajedno sa Fiatom Sedici,nema veze sa Japanom.Evropski proizvod 100%.Cak ima izvedba sedan koja je skuplja nekih 1 500 eura od obicne(Hatchback) ali koliko znam ne moze se kupiti kod nas,moze u hrvatskoj i Srbiji. nek ti bude sa srecom Rey 
- rey
#177 Re: Polovan Golf 5 ili nov Renault Clio???
hvala punowhow wrote:rey wrote:Narucio sam Suzuki sx4, stize do mjesec dana... ionako mi stari ide u kanadu sutra, pa taman kad se vrati preuzimamo auto, jer ne mogu bez njega i ako prije dodje...
hvala svima koju si mi pomogli pri izboru..
jedina jos dilema oko ovoga auta je koju boju izabrati, ali to cu ostaviti na dan preuzimanja, jer ce doci metalik siva i metalik crna
Dobar izbor ,cestitam. Sto se tice Suzukija SX4 to je puno , puno bolje auto od toyote corolle . TOYOTA Corolla se pravi u Canadi i Americi za sjeverno americki dio trzista , ista stvar je i sa Hondom . Suzuki , sa druge strane, se jos uvijek pravi u Japanu i po konceptu je mnogo blizi Japanskoj tradiciji nego sto je to Toyota Corolla . Mozda je ilustrativan podatak da je u Canadi taj SX4 dosta skuplje vozilo od Toyote Corolle a po mome privatnom misljenju i mnogo bolje, modernije i ljepse vozilo. Drago mi je da se nisi izlevatio i kupio Clia . Neka je sa srecom.
- rey
#178 Re: Polovan Golf 5 ili nov Renault Clio???
normalacitroen wrote:Ovaj iz Kanade stvarno ne popusta,al nema veze,halalit mu treba.Suzuki SX4 se proizvodi u Madjarskoj zajedno sa Fiatom Sedici,nema veze sa Japanom.Evropski proizvod 100%.Cak ima izvedba sedan koja je skuplja nekih 1 500 eura od obicne(Hatchback) ali koliko znam ne moze se kupiti kod nas,moze u hrvatskoj i Srbiji. nek ti bude sa srecom Rey
Last edited by rey on 19/09/2009 02:25, edited 1 time in total.
-
whow
#179 Re: Polovan Golf 5 ili nov Renault Clio???
Madarski Suzuki vjerovatno jednako dobar kao i onaj iz Japana. Ovaj Suzuki SX4 se izuzetno cijeni ovdje u Canadi , rjetkost je pronaci polovnoga , sa druge strane Corolla , Mazda 3 ili Honda Civic imas koliko hoces Ta cijena je stvarno extra , to je valjda prvo auto koje je jeftinije u BiH nego u Kanadi . Nisi mi rekao je li 4x4 ili obicni .citroen wrote:Ovaj iz Kanade stvarno ne popusta,al nema veze,halalit mu treba.Suzuki SX4 se proizvodi u Madjarskoj zajedno sa Fiatom Sedici,nema veze sa Japanom.Evropski proizvod 100%.Cak ima izvedba sedan koja je skuplja nekih 1 500 eura od obicne(Hatchback) ali koliko znam ne moze se kupiti kod nas,moze u hrvatskoj i Srbiji. nek ti bude sa srecom Rey
- rey
#180 Re: Polovan Golf 5 ili nov Renault Clio???
odgovorio sam ti na drugoj temi,.. Nije 4x4, nego obicni, taj je skuplji, a i ne treba mi takav, tezi, odma veca potrosnja..whow wrote:Madarski Suzuki vjerovatno jednako dobar kao i onaj iz Japana. Ovaj Suzuki SX4 se izuzetno cijeni ovdje u Canadi , rjetkost je pronaci polovnoga , sa druge strane Corolla , Mazda 3 ili Honda Civic imas koliko hoces Ta cijena je stvarno extra , to je valjda prvo auto koje je jeftinije u BiH nego u Kanadi . Nisi mi rekao je li 4x4 ili obicni .citroen wrote:Ovaj iz Kanade stvarno ne popusta,al nema veze,halalit mu treba.Suzuki SX4 se proizvodi u Madjarskoj zajedno sa Fiatom Sedici,nema veze sa Japanom.Evropski proizvod 100%.Cak ima izvedba sedan koja je skuplja nekih 1 500 eura od obicne(Hatchback) ali koliko znam ne moze se kupiti kod nas,moze u hrvatskoj i Srbiji. nek ti bude sa srecom Rey
Evo bas sam sad gledao neke testove, citao forume, i gledao klipove na youtube vezeno za sx4, auto samo hvale, nisam cuo da je iko ista negativno rekao. tako da mi je jos draze sto sam ga izabrao
- Maxwell2008
#181 Re: Polovan Golf 5 ili nov Renault Clio???
@rey
SRETNO NECES SE POKAJATI IZ ISKUSTVA ZNAM KAKAV JE UZITAK VOZITI NOV AUTO.
Jedva cekam da ovaj moj ostari pa da kupujem novi.

SRETNO NECES SE POKAJATI IZ ISKUSTVA ZNAM KAKAV JE UZITAK VOZITI NOV AUTO.
Jedva cekam da ovaj moj ostari pa da kupujem novi.
-
frngla
#182 Re: Polovan Golf 5 ili nov Renault Clio???
ma samo nek je NOV nebitno koje je auto ba, nemas brige sipaj gorivo, mijenjaj ulje i plocice i 5 godina si rahat (i ne mota ti se po glavi kako li ga je neko jaho tih 100000 km tj. tih 5-6 godina. sa mnom ce se sloziti svak ko je u zivotu bar jednom vozio novo auto, nema se tu sta palamudit NOVO JE NOVO da se na glavu nabijete, ako nista imas garanciju 100.000 najmanje, toliko...
-
whow
#183 Re: Polovan Golf 5 ili nov Renault Clio???
Moj prijatelj je imao novu Hondu civic kojoj je treci dan crkla transmisija . Ja sam imao novoga Golfa 5 koji se znao ugasiti bez ikakvoga razloga . Takoder sam imao novga forda focusa cije je mjenjac bio u qurcu pa sam isao u servis na podesavanje kablova , i poslije toga sam imao dosta problema s tim autom. Od svih novih auto koje sam imao , jedino sa Astrom nisam imao nekih re call svi ostali su imali masu re call ukljucujuci Europske , Americke i Japanske vozilice . Nova auto se ponekad razlikuju jedno od drugoga kao nebo od dana i ako te zapadne kakav lemon mozes sa nim visiti u servisu vise nego sa starom kraamom sto znaci da ako je novo ne mora znaciti da je savrseno.frngla wrote:ma samo nek je NOV nebitno koje je auto ba, nemas brige sipaj gorivo, mijenjaj ulje i plocice i 5 godina si rahat (i ne mota ti se po glavi kako li ga je neko jaho tih 100000 km tj. tih 5-6 godina. sa mnom ce se sloziti svak ko je u zivotu bar jednom vozio novo auto, nema se tu sta palamudit NOVO JE NOVO da se na glavu nabijete, ako nista imas garanciju 100.000 najmanje, toliko...
- rey
#184 Re: Polovan Golf 5 ili nov Renault Clio???
whow wrote:Moj prijatelj je imao novu Hondu civic kojoj je treci dan crkla transmisija . Ja sam imao novoga Golfa 5 koji se znao ugasiti bez ikakvoga razloga . Takoder sam imao novga forda focusa cije je mjenjac bio u qurcu pa sam isao u servis na podesavanje kablova , i poslije toga sam imao dosta problema s tim autom. Od svih novih auto koje sam imao , jedino sa Astrom nisam imao nekih re call svi ostali su imali masu re call ukljucujuci Europske , Americke i Japanske vozilice . Nova auto se ponekad razlikuju jedno od drugoga kao nebo od dana i ako te zapadne kakav lemon mozes sa nim visiti u servisu vise nego sa starom kraamom sto znaci da ako je novo ne mora znaciti da je savrseno.frngla wrote:ma samo nek je NOV nebitno koje je auto ba, nemas brige sipaj gorivo, mijenjaj ulje i plocice i 5 godina si rahat (i ne mota ti se po glavi kako li ga je neko jaho tih 100000 km tj. tih 5-6 godina. sa mnom ce se sloziti svak ko je u zivotu bar jednom vozio novo auto, nema se tu sta palamudit NOVO JE NOVO da se na glavu nabijete, ako nista imas garanciju 100.000 najmanje, toliko...
to stoji, ali zato kad je novo imas garanciju, i sto god se pokvari vozis auto u servis i neces izletati s parama
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#185 Re: Polovan Golf 5 ili nov Renault Clio???
Ma *ebes ti garanciju ako cu ja svaki vikend voziti auto nazad da reklamiram nesto, tj. auto se ne kupuje radi garancije vec radi auta!
Uostalom, i sama kupovina novog upravo jeste ta da si miran u neko nedogledno vrijeme, pa sa garancijom ili bez!
eto moja 2 centa na ovoj temi

Uostalom, i sama kupovina novog upravo jeste ta da si miran u neko nedogledno vrijeme, pa sa garancijom ili bez!
eto moja 2 centa na ovoj temi
-
whow
#186 Re: Polovan Golf 5 ili nov Renault Clio???
Upravu si , garancija je stvarno kljucna obzirom da nova auta koriste nove tehnologije koje se izbacuju strahovitom brzinom i nema vremena da se one ispituju godinama kao sto se to nekada radilo .Eventualni problemi sa novim tehnologijama ispravljaju u hodu tj putem opoziva - recall. Tu takoder treba dodati standardne probleme kvalitete proizvodnje , kontrole kvaliteta , ljudske greske itd tako da kada se sve sabere nova auta su daleko od savrsenstva. Ja se sjecam svoga novoga focusa , nisam mogao vjerovati ne-kvalitet zavrsne obrade . Ona plastika sa unutarnje strane vrata u cosku prozora uopce nije bila zavrnuta , Takoder masa nekih plasticnih djelova je zujalo . Nesto je lupalo ispod haube kada pritisnes kvacilo itd. Svake sedmice sam bio u servisu na kraju mi je glavni majstor u Fordu rekao da su ta auta smece ( throw away cars) i da imaju dosta probelma ne samo sa kvalitetom nego i sa samim inzenjeringom . Poslje toga sam prodao smece . Dobro pregledaj auto sa svih strana i uglova i ne uzimaj ga ukoliko sve nije 100%, nekad se zna desiti da se auto osteti , ogrebe u transportu. Sretnorey wrote:whow wrote:Moj prijatelj je imao novu Hondu civic kojoj je treci dan crkla transmisija . Ja sam imao novoga Golfa 5 koji se znao ugasiti bez ikakvoga razloga . Takoder sam imao novga forda focusa cije je mjenjac bio u qurcu pa sam isao u servis na podesavanje kablova , i poslije toga sam imao dosta problema s tim autom. Od svih novih auto koje sam imao , jedino sa Astrom nisam imao nekih re call svi ostali su imali masu re call ukljucujuci Europske , Americke i Japanske vozilice . Nova auto se ponekad razlikuju jedno od drugoga kao nebo od dana i ako te zapadne kakav lemon mozes sa nim visiti u servisu vise nego sa starom kraamom sto znaci da ako je novo ne mora znaciti da je savrseno.frngla wrote:ma samo nek je NOV nebitno koje je auto ba, nemas brige sipaj gorivo, mijenjaj ulje i plocice i 5 godina si rahat (i ne mota ti se po glavi kako li ga je neko jaho tih 100000 km tj. tih 5-6 godina. sa mnom ce se sloziti svak ko je u zivotu bar jednom vozio novo auto, nema se tu sta palamudit NOVO JE NOVO da se na glavu nabijete, ako nista imas garanciju 100.000 najmanje, toliko...
to stoji, ali zato kad je novo imas garanciju, i sto god se pokvari vozis auto u servis i neces izletati s parama
- Maxwell2008
#187 Re: Polovan Golf 5 ili nov Renault Clio???
@whow
Hajd necu reci da pametujes, al´pretjerujes matere mi moje.
Hajd necu reci da pametujes, al´pretjerujes matere mi moje.
-
Sarajevski
#188 Re: Polovan Golf 5 ili nov Renault Clio???
ja se samo nadam da ce jednog dana, akobogda, meni lupkati nesto u NOVOm autu, a ne da mi lupka u ovome to imam, 18 godina starom. moja je dvica meni najbolja an svijetu, jer je moja i za toliko imam para, a nikad ne bih imao dileme novo ili polovno, da sam u moguvnsoti za to. uvijek novo.
sretno sa suzukijem, da se ziv i zdrav navozas
- rey
#189 Re: Polovan Golf 5 ili nov Renault Clio???
Upravu si , garancija je stvarno kljucna obzirom da nova auta koriste nove tehnologije koje se izbacuju strahovitom brzinom i nema vremena da se one ispituju godinama kao sto se to nekada radilo .Eventualni problemi sa novim tehnologijama ispravljaju u hodu tj putem opoziva - recall. Tu takoder treba dodati standardne probleme kvalitete proizvodnje , kontrole kvaliteta , ljudske greske itd tako da kada se sve sabere nova auta su daleko od savrsenstva. Ja se sjecam svoga novoga focusa , nisam mogao vjerovati ne-kvalitet zavrsne obrade . Ona plastika sa unutarnje strane vrata u cosku prozora uopce nije bila zavrnuta , Takoder masa nekih plasticnih djelova je zujalo . Nesto je lupalo ispod haube kada pritisnes kvacilo itd. Svake sedmice sam bio u servisu na kraju mi je glavni majstor u Fordu rekao da su ta auta smece ( throw away cars) i da imaju dosta probelma ne samo sa kvalitetom nego i sa samim inzenjeringom . Poslje toga sam prodao smece . Dobro pregledaj auto sa svih strana i uglova i ne uzimaj ga ukoliko sve nije 100%, nekad se zna desiti da se auto osteti , ogrebe u transportu. Sretno
ma americka auta su uglavnom smece, nije im djaba propala autoindustrija (mada mislim da je evropski Ford ok), treba ganjati japnce i njemce, mada sad ni korejanci nisu losi, prave dosta dobra auta..
H
Last edited by rey on 19/09/2009 02:23, edited 2 times in total.
- rey
#190 Re: Polovan Golf 5 ili nov Renault Clio???
Sarajevski wrote:ja se samo nadam da ce jednog dana, akobogda, meni lupkati nesto u NOVOm autu, a ne da mi lupka u ovome to imam, 18 godina starom. moja je dvica meni najbolja an svijetu, jer je moja i za toliko imam para, a nikad ne bih imao dileme novo ili polovno, da sam u moguvnsoti za to. uvijek novo.
ma samo polako, bit ce i novo auto aBd..
a dvica je zmaj..
hvala, navozacu se aBd
-
LeKo
#191 Re: Polovan Golf 5 ili nov Renault Clio???
Sretno sa Zucukijem, pravi izbor 
- rey
#192 Re: Polovan Golf 5 ili nov Renault Clio???
jbg 
Last edited by rey on 19/09/2009 02:22, edited 1 time in total.
- citroen
#193 Re: Polovan Golf 5 ili nov Renault Clio???
evo gledam na akciji Citroen c4 1.4 16V 90 KS sa dobrom opremom(Klima,el POd.Abs itd) 21 500KM do registracije,a imas i kiu ceed,proceed,toyotu yaris,hyundai i20, sve na akciji.Ako nece prodavci da ispostuju ono sto si ti htio da kupis,ima brate izbora jos,sigurno mozes naci ono pravo,ili pogledaj preko nekih drugih zastupnika suzukia za bih da li ti mogu isporuciti ono sto si trazio.Sretnorey wrote:Moram vam prijaviti da su me malo zajebali za Suzuki..
Zovu me nekidan da mi jave da je auto stiglo, i hajd odem u Visoko da pogledam..
Doslo auto bez el. podizaca, daljenskog zakljucavanja, putnog racunala, fabricog cd/radia, bez komandi na volanu, 16 felgi i jos puno puno toga, mrsko mi sve nabrajati..
Jedino od opreme sto je doslo je manuelna klima i pioneerov cd player u kutuji, znaci ne onaj fabricki integrisani..
i lafo oni pojma nemaju sto je to tako, a doslo im 8 komada takvih istih, i tri ona s 4x4 pogonom ali dosta skuplja..
i gazda kao govori da bi mi jos spustio cijenu kad bih uzeo ovaj..
Sad veze nemam sta cu, dal da odustanem, da vratim avans ili.. pih
Bas su me razocarali
- rey
#194 Re: Polovan Golf 5 ili nov Renault Clio???
ma zvao sam i druge salone, nemaju ovakav model GLX, imaju samo 4x4 GLX, a on je dosta skuplji, sad se poceo proizvoditi neki redizajnirani model, koji je skuplji, zato nemaju ovakav po ovoj cjeni, jer sve sto je bilo, prodano vec..citroen wrote:evo gledam na akciji Citroen c4 1.4 16V 90 KS sa dobrom opremom(Klima,el POd.Abs itd) 21 500KM do registracije,a imas i kiu ceed,proceed,toyotu yaris,hyundai i20, sve na akciji.Ako nece prodavci da ispostuju ono sto si ti htio da kupis,ima brate izbora jos,sigurno mozes naci ono pravo,ili pogledaj preko nekih drugih zastupnika suzukia za bih da li ti mogu isporuciti ono sto si trazio.Sretnorey wrote:Moram vam prijaviti da su me malo zajebali za Suzuki..
Zovu me nekidan da mi jave da je auto stiglo, i hajd odem u Visoko da pogledam..
Doslo auto bez el. podizaca, daljenskog zakljucavanja, putnog racunala, fabricog cd/radia, bez komandi na volanu, 16 felgi i jos puno puno toga, mrsko mi sve nabrajati..
Jedino od opreme sto je doslo je manuelna klima i pioneerov cd player u kutuji, znaci ne onaj fabricki integrisani..
i lafo oni pojma nemaju sto je to tako, a doslo im 8 komada takvih istih, i tri ona s 4x4 pogonom ali dosta skuplja..
Bas su me razocarali
a valja li sta taj citroen??
kakva im je kvaliteta?? jesi li nesto slicno kao renault??
- NEOPLAN
#195 Re: Polovan Golf 5 ili nov Renault Clio???
Opel Astra Enjoy Plus; 1.4 TWINPORT 90KS, 21 900 KM. Po meni trenutno najbolja ponuda na tržištu, pa razmisli...
-
whow
#196 Re: Polovan Golf 5 ili nov Renault Clio???
Jao sramote , naka si nam ovo javio jer je ovo nevidena bruka i treba da se zna. Kako si rekao da se zove auto kuca i ko je vlasnik. Treba ih izbjegavati , uzmi svoje pare i trazi nesto drugo. To nije greska niti slucajnost , sve je isplanirano da te privuce malom cijenom a onda nasanjka. Totalno bezveze. Uzmi svoju lovu i idi. Mozes uzeti dosta dobrih auta za lovu . Neko je spomenuo Astru , sigurno bolje auto od tog Suzukija , Citroen takoder nije los , ja bih takoder gledao kakvu oktaviju a polovon Golf je uvjek opcijarey wrote:Moram vam prijaviti da su me malo zajebali za Suzuki..
Bas su me razocarali
Last edited by whow on 05/09/2009 16:44, edited 1 time in total.
- Better Man
#197 Re: Polovan Golf 5 ili nov Renault Clio???
Odustani od Suzukia imaš drugih i boljih ponuda. Citroen je kvalitetan i sigurno broj 1 po pitanju udobnosti od Francuskih vozila i ta ponuda je odlična. Imaš kao što neko spomenu i zadnji model Astre takođe odlično auto, a tu je i već spomenuti Clio i takođe Megane novi kojeg možeš uzeti za 23 i nešto hiljada KM. Bježi od tog Suzukia i tih prevaranata iz salona, jer niko te ne sili da uzmeš ono to nisi tražio. Novac je tvoj i ti njime odlučuješ, a ne prodavac.
- citroen
#198 Re: Polovan Golf 5 ili nov Renault Clio???
ma zvao sam i druge salone, nemaju ovakav model GLX, imaju samo 4x4 GLX, a on je dosta skuplji, sad se poceo proizvoditi neki redizajnirani model, koji je skuplji, zato nemaju ovakav po ovoj cjeni, jer sve sto je bilo, prodano vec..
rey
Ma valja sigurno,to je model koji je prisutan od 2004 godine na trzistu,kao i astra,i sve sto je bilo problema i problemcica na tim autima je do sad otklonjeno i oba ova nude sasvim dovoljno opreme i prostora za tu cijenu,Posjeti novo otvoreni salon na alipasinu( Berlijeta ) i ABC1968 na ciglanama i vidjeces ponudu
rey
Ma valja sigurno,to je model koji je prisutan od 2004 godine na trzistu,kao i astra,i sve sto je bilo problema i problemcica na tim autima je do sad otklonjeno i oba ova nude sasvim dovoljno opreme i prostora za tu cijenu,Posjeti novo otvoreni salon na alipasinu( Berlijeta ) i ABC1968 na ciglanama i vidjeces ponudu
-
ado-šampion
#199 Re: Polovan Golf 5 ili nov Renault Clio???
Ovo za Citroen 21 milju je super ponuda, Astra isto. Samo može biti da su im motori od 90 konja malo slabi... Elem, ja da imam oko 20 milja u auto, i da mogu uzeti ovakav Citroen za te pare, ne bih razmišljao. Samo je "problem" što Citroen ima dosta individualistićki pristup, tako da se neće svakom svidjet...
- rey
#200 Re: Polovan Golf 5 ili nov Renault Clio???
ado-šampion wrote:Ovo za Citroen 21 milju je super ponuda, Astra isto. Samo može biti da su im motori od 90 konja malo slabi... Elem, ja da imam oko 20 milja u auto, i da mogu uzeti ovakav Citroen za te pare, ne bih razmišljao. Samo je "problem" što Citroen ima dosta individualistićki pristup, tako da se neće svakom svidjet...
Last edited by rey on 19/09/2009 02:42, edited 1 time in total.