amoureux24 wrote:Ako se okrece nek se okrece. Muskarci to imaju u genima, da varaju sto dokazuje da su brakovi stvar konvencije a ne prirode. Sad ako ga hoces cuvati moras ga napraviti zainteresiranim za tebe, a to ces postici sa boljom odjecom,sminkomi osobnobnom higijenom. Narocito je vazno da nemas body odour ili da ti smrdi iz usta, pokvareni zubi te bubuljice. Otidji frizeru,mjesta gdje imas spotove ili bubuljice uvijek operi sapunom,uvece koristi kremu za spavanje, popravi zube i uvijek flosiraj koncem zube. Tijekom dana radi vjezbe za stomak i pazi na kalorije. Jedi samo salate sa isprzenom ribom ili kokosijim prsima, znaci nemasna hrana i supice. Veceraj do 6 sati eventualno do 7 sati ali poslije nemoj jesti. Mozes samo piti cajeve bez secera.
Financije savjet:
Ako si u braku, razgranici svoje od njegovog, a u slucaju da se razvedete uzmi mu pola imovine. Uvijek imaj posao jer je uvijek moguce da se razvedete. Imaj svoju ustedjevinu u slucaju da jedno od vas mora napustiti stan i traziti novi. Uvijek trazi svoje nasljestvo i ne ostavljaj prokletoj braci nista jer je kod nas u Bosni kad roditelji umri onda sva zemlja i kuca ide braci a sestrama sipak. Ta tradicija se treba razbiti.
U drustvu:
Uvijek se smij, ocaravaj ocima. Osmjehuj se cak i kad nesto nije smjesno. Ljudi ce misliti da si vedra osoba a i tvoj muz ce misliti isto. On ce misliti da flertiras. Trazi od svog muza da te izvede negdje, bilo na pizzu ili pravi restoran sa vinom i svijecama.
U kuci:
Budi na vrhu svih stvari. Imaj sve sto ti treba od namirnica i kuhaj dobro. Put do muskarcevog srca je kroz njegov stomak.
O djeci:
Jedno dijete je dovoljno za zivota. Ako se budes previse brinula o drugima kad ces se brinuti o sebi. Drugo djeca su teret a neses nikada moci da si priustis nista lijepo da kupis jer ces njima morati kupovati.
Ako i poslije novog imidza i nove tebe nije zainteresiran za tebe onda se razvedi i vidjeces koliko ima zainteresiranih muskaraca za tebe.
Budi super zena,svjesna sebe.
Ako tvoj muz nije sta ili kakva prilika. Nadji si novog i bogatog, jer si ti zena koja zeli status u drustvu a ne neka koja je za sazaljevanje.
I na kraju da dodam. Because I am worth it.
Malo sam zakasnila s komentarom na ovu temu, ali se nadam da ce doticna dama procitati ovo sto zelim napisati.
Prvo se spusti na Zemlju, a onda se sjeti da dajes savjet djevojci iz Bosne i da si svojim post-om uspjela napraviti jednu od ove dvije stvari: ili si kod djevojke izazvala smijeh ili si joj izazvala komplekse. Sjeti se da djevojka u Bosni ili studira u teskim uvjetima ili radi za neku bijednu platu kojom izdrzava i sebe i roditelje, a mozda zavisi i od roditeljske plate koja je takodjer nedovoljna. Nerijetko se desi da u BiH radi samo zena, a muz je nezaposlen i ti savjetujes da zena misli na sebe, a vecina ljudi poslije vjencanja polazi "od nule" imaju kredite i ne mogu priustiti ovo sto ti savjetujes. ZATO nase djevojke ne mogu trositi £500 za spa mjesecno ( a vjerujem da si ovo ovlas napisala jer je £500 mjesecno za spa u Londonu premalo), ne mogu "visiti"po cijele dane kod pedikera ili frizera. Uostalom, ovo nije ne potrebno jer je opste poznato da su bosanke najljepse djevojke na svijetu isto kao sto je poznato da su italijani najljepsi momci( ali se ja ne slazem, meni su bosanci ipak najljepsi). O higijeni, posjeti stomatologu, nacinu sminkanja i oblacenja ne trebam posebno pisati, svaka djevojka ima neki svoj stil i o tome ne vrijedi raspravljati, a mislim da ni jedna ne bi sebi dozvolila na danasnjem vremenu da se ne kupa redovno, da ne ide kod zubara ili nesto sl. Nego, da se vratim tebi i tvom post-u. Imas potpuno iskrivljenu sliku o savrsenoj zeni!!!!!! Savrsena zena svom muzu pruza sve kod kuce pa on nema potrebu da bilo sta trazi izvan kuce. Kod savrsene zene ima sve, rucak kakav voli i zeli, uredjenu kucu, DJECU, ljubav, postovanje, povjerenje, toleranciju, iskrenost (a ne lazne osmijehe), koja je maltene kljucna za sretan i uspjesan brak. Uz to, ova savrsena zena ce znati da zablista u odredjenim momentima, znat ce kako da bude privlacna muzu bez da se cijele dane uredjuje i nosi ekstravagantnu odjecu. Samo savrsena zene ce znati da muzu progleda kroz prste kad ostane vani s drugovima duze nego obicno, znat ce kako da se dogovori s njim oko prekomjernog gledanja utakmica i oko mnogih drugih stvari. Ja bih prva potrazila nesto drugo, narocito kad je hrana u pitanju i to ta mediteranska koja lici na lab. uzorak morskih algi, narocito ako su u pitanju sparoge. Muz i zena se dogovaraju oko broja djece, to nikako ne moze biti samo zenina ili samo muzeva odluka. Uz to, nikada nije dosta djece, oni nikada nisu visak, a pogotovo teret( ovo me najvise razljutilo u tvom post-u). A kad govorimo o okretanju za drugim zenama, pa neka se okrece, ionako od gledanja nema nista i mnogo bi vaznije bilo ono sto bi mi imali. Uz to, ja bih se trudila da mu u mom drustvu bude toliko zanimljivo da ne bi imao potrebu da se okrece za drugim zenama. A o imovini, molim lijepo, nemoj da siris dezinformacije. U slucaju smrti roditelja, sva imovina se dijeli na jednake dijelove izmedju svih zakonskih nasljednika bez obzira da li su oni muskog ili zenskog roda, a u slucaju razvoda sva imovina se dijeli, tako da nema potrebe za bilo kakvom ustedjevinom. Sva imovina stecena prije i u braku se smatra zajednickom i u slucaju smrti jednog od supruznika dijeli se na jednake dijelove izmedju svih zakonskih nasljednika tj. supruge i djece (zavisno od situacije ovo je samo primjer). I jos nesto, nikada ne bih mijenjala nas bosanski brak za 50.000 tvojih plasticnih i povrsnih. Bosanski su onakvi kakvi jesu, svode se na jedan godisnji odmor, ponekad na jedva spajanje kraja s krajem, na otplacivanje kredita, odgoj djece, ali u kojem vladaju ljubav, postovanje i sreca. Ovdje muz svoju zenu voli zbog nje same( u vecini slucajeva), a ne zbog odjece, sminke, frizure, sto ne znaci da se nase zene ne sredjuju, ali to nije kljucno za uspjesan brak. A sta mislis sta ce biti s tobom za par godina, stici ce te godine, pa ces ici na liposukcije i ostale gluposti, a zasto??? Zato sto se brak hrani ljubavlju i srecom, muz svoju zenu voli i kad je godine stignu, a ne kad je u cvijetu mladosti. Ne podnosim zene koje muskrace tretiraju kao krpe, kao objekte, kao lutke, zaboga, to je uzasno. Poigravati se s muskim osjecanjima, ja sam 100% sigurna da i muskarci osjecaju ljubav, da znaju patiti i plakati, bas kao i mi zene, samo sto to ne pokazuju tako cesto. A uz to, naidju na nekakvu zenu koja ih povrijedjuje i lomi na svakom koraku. Imas li brata? Ja nemam, ali da imam sigurno mi ne bi bilo drago da ga neka zena povrijedjuje, pa tako gledam sve momke, oni su necija braca i djeca i za njih neko brine i ne voli ih vidjeti tuzne. Tvoj post me jako razljutio i razocarao, zato i pisem sve ovo. Nemoj mi uzeti za zlo, ja sam iskrena i uvijek kazem ono sto mislim.