Confederation Cup

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
karanana

#176 Re: Confederation Cup

Post by karanana »

Sounder wrote:Izvodjenje udaraca sa 11 metara, golman se baci na pravu stranu ali ne uspije da uhvati loptu, lopta ga proce i udari precku/stativu onda se odbije nazad ka golmanu, njega u ledja i lopta u gol...da li je to gol?
jeste, naravno da je gol, ako sam dobro razumio situaciju.
Sounder

#177 Re: Confederation Cup

Post by Sounder »

karanana wrote:
Sounder wrote:Izvodjenje udaraca sa 11 metara, golman se baci na pravu stranu ali ne uspije da uhvati loptu, lopta ga proce i udari precku/stativu onda se odbije nazad ka golmanu, njega u ledja i lopta u gol...da li je to gol?
jeste, naravno da je gol.
ima li jos nekih strucnjaka, karanana rekao sam sa 11 metera a ne da je penal, haj malo razmisli, pa se opet javi :-)
zalizani

#178 Re: Confederation Cup

Post by zalizani »

Naravno da nije,što je i virtualni sudija dobro procijenio.Dali je glavni i linijski sudija dobro procijenio u slucaju Hursta?
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#179 Re: Confederation Cup

Post by Admir_1984 »

Kazes da nije penal, onda je to gol. Da je penal onda bi bio gol kad bi se penal pucao u reg dijelu utakmice, a ako bi se ta situacija desila u raspucavanju penala onda ne bi bio gol priznat ;-)
karanana

#180 Re: Confederation Cup

Post by karanana »

Sounder wrote:
karanana wrote:
jeste, naravno da je gol.
ima li jos nekih strucnjaka, karanana rekao sam sa 11 metera a ne da je penal, haj malo razmisli, pa se opet javi :-)
samo malo, udarac sa 11 metara a nije penal?! dobro, dobro...kontam....moguce je...znaci imamo indirektan udarac. golman je uhvatio dodanu loptu u ruke ili je odbrambeni igrac digao kopacku previsoko.....ok....
indirektni udarac se izvodi, lopta udara precku zatim udara u golmanova ledja i gol, zgoditak, pogodak...naravno da je gol.

u indirektu nije gol samo ako niko ne dotakne loptu do gola. u ovom slucaju su loptu dotakla gomanova ledja i gol se priznaje. haj laku noc.
Edin H.

#181 Re: Confederation Cup

Post by Edin H. »

Admir_1984 wrote:
Kazes da nije penal, onda je to gol. Da je penal onda bi bio gol kad bi se penal pucao u reg dijelu utakmice, a ako bi se ta situacija desila u raspucavanju penala onda ne bi bio gol priznat ;-)
Ma misli kao da je satro bio indirekt :roll:a opet je zgoditak
Sounder

#182 Re: Confederation Cup

Post by Sounder »

Admir je skontao.

Kada kazem da je udurac bio sa 11 metera, to znaci da su udraci doslu na kraju utakmice koja je bila nerjesena. Penal se samo moze izvesti u toku utakmice, znaci 90 ili 120 min. A na kraju utakmice se to ne zove izvodjenje penala, nego izvodjenje udaraca sa bijele tacke/11 metara ili po naski jedanesterci. U tom slucaju, gol je samo kada lopta ide ka golu, cim napravi neku drugu putanju, znaci odbije se od gol ili od golmana (u jedanestercima napadacki igrac nema prava da je zabije kada je golman odbrani) onda je akcija zavrsena. Znaci lopta se ne moze vratiti nazad u gol, bilo to od napadackog igraca, da udari golmana ili da je vjetar oduva nazad.

Penal je drugo, jer je to kazna za prekrsaj i cim lopta se odbije od kopacke, ta je lopta u igri, znaci ako je odabreni igrac toliko brz moze je zaustaviti prije nego sto dodje do golmana i nastaviti kontra napad.
Charuga
Globalni moderator

#183 Re: Confederation Cup

Post by Charuga »

Art-Vandaley wrote:za neuspjeh spanske reprezentacije kriv je kloc xavi i ona dva levata iz looserpoola (alonso i riera) i naravno capdevilla a trener izbacuje najboljeg igraca fabregasa da bi tamo usao neki levat koji se nije vidio u posjedu lopte....
Jos boli LP-a .. :lol: :lol:
Art-Vandaley

#184 Re: Confederation Cup

Post by Art-Vandaley »

Dobro, ali covjek pita ciju ofanzivu. Nizozemsku ili argetinsku?
]
iako mi se ne da svadjati ali na ovu provokaciju moram odgovoriti...onu ofanzivu od onih sto su isli na velika takmicenja...
zalizani

#185 Re: Confederation Cup

Post by zalizani »

Art-Vandaley wrote:
]
iako mi se ne da svadjati ali na ovu provokaciju moram odgovoriti...onu ofanzivu od onih sto su isli na velika takmicenja...
I usput i tarlaha oslabljeni tim Azerbejdžana
Podsjetnik:
Baku, AZERBEJDŽAN, 11. jun - Naši fudbalski reprezentativci se sa izleta u živopisnom Bakuu, glavnom gradu Azerbejdžana, vraćaju pognutih glava. Nacionalni tim Srbije i Crne Gore je porazom od 2:1 od reprezentacije domaćina i definitivno izgubio sve šanse da se plasira na Evropski šampionat koji se naredne godine održava u Portugaliji.
:dance: :dance:
Art-Vandaley

#186 Re: Confederation Cup

Post by Art-Vandaley »

zalizani wrote:
Art-Vandaley wrote:
]
I usput i tarlaha oslabljeni tim Azerbejdžana
Podsjetnik:
Baku, AZERBEJDŽAN, 11. jun - Naši fudbalski reprezentativci se sa izleta u živopisnom Bakuu, glavnom gradu Azerbejdžana, vraćaju pognutih glava. Nacionalni tim Srbije i Crne Gore je porazom od 2:1 od reprezentacije domaćina i definitivno izgubio sve šanse da se plasira na Evropski šampionat koji se naredne godine održava u Portugaliji.
:dance: :dance:
ti zaboravio fudbalsku velesilu moldaviju? ili nekad davno mocna farska ostrva :D
zalizani

#187 Re: Confederation Cup

Post by zalizani »

Art-Vandaley wrote: ti zaboravio fudbalsku velesilu moldaviju? ili nekad davno mocna farska ostrva :D
Sta je bitno,ovo nekad davno. :D
Art-Vandaley

#188 Re: Confederation Cup

Post by Art-Vandaley »

zalizani wrote:
Art-Vandaley wrote: ti zaboravio fudbalsku velesilu moldaviju? ili nekad davno mocna farska ostrva :D
Sta je bitno,ovo nekad davno. :D
dobro davno je ali moldavija nije
Charuga
Globalni moderator

#189 Re: Confederation Cup

Post by Charuga »

Napisah nesto pa skontah da cu samo bezveze da udjem u diskusiju oko necega nevezanog za ovu temu .. Izbrisano!
vjecnobordo

#190 Re: Confederation Cup

Post by vjecnobordo »

Kako će 'poturčeni' napad Anelka, Henry, Ribery da razbije Orlove na Marakani u Rujnu, nisu ni svjesni, a onda će ih u baražu istočna braća opaliti po ušima. Iako nemam ništa protiv da ih gledamo u Južnoj Africi. Kad igra Srbija. I stara dođe da gleda(inače ne gleda tekme), jer zna da je to više komedija, nego fudbalski meč.
BAKU: Azerbejdžan-Srbija i Crna Gora 2-1
PODGORICA: SCG - Azerbejdžan 2-2

Boli li ime Gurban Gurbanov?
Argentina-Srbija 6-0
Komentar srpske štampe:
Igra reprezentacije SCG protiv Argentine u meču drugog kola C grupe Svetskog prvenstva najbolje bi se mogla ilustrovati starim hitom Tome Zdravkovića "Dotak'o sam dno života".
Holandija-Jugoslavija 6-1
Patrick Kluivert :D
Hong Kong-Jugoslavija 4-2
Češka Republika-Jugoslavija 5-0 :lol:
Francuska-Jugoslavija 3-0(čisto radi usporedbe utakmica BiH sa Francuskom)
KAZAHSTAN-SRBIJA 2-1
Armenija-Srbija 1-1 :lol: :lol:

I da sve bude tragičnije, treba napomenuti da je reprezentacija Srbije, Srbije i Crne Gore, Jugolsavije, JEDINA reprezentacija osim Crne Gore i Kosova(jer se još nisu sastale) koja nije savladala Sloveniju u 5 susreta :roll:
Charuga
Globalni moderator

#191 Re: Confederation Cup

Post by Charuga »

Sad nesto kontam da ce Srbiji, ako se kvalifikuje, ovo biti prvo ucesce na nekom velikom takmicenju. Do sada su ucestvovali 2 puta na SP (1998. god kao Jugoslavija i 2006. god kao Srbija i Crna Gora) i jednom na EP (2000. god kao Jugoslavija). Znaci ova i ovakva "danasnja" Srbija ima podjednak broj ucesca na SP i EP kao i BiH .. NI JEDNO!!
cyprus

#192 Re: Confederation Cup

Post by cyprus »

vjecnobordo wrote:Kako će 'poturčeni' napad Anelka, Henry, Ribery da razbije Orlove na Marakani u Rujnu, nisu ni svjesni, a onda će ih u baražu istočna braća opaliti po ušima. Iako nemam ništa protiv da ih gledamo u Južnoj Africi. Kad igra Srbija. I stara dođe da gleda(inače ne gleda tekme), jer zna da je to više komedija, nego fudbalski meč.

Argentina-Srbija 6-0
Komentar srpske štampe:
Igra reprezentacije SCG protiv Argentine u meču drugog kola C grupe Svetskog prvenstva najbolje bi se mogla ilustrovati starim hitom Tome Zdravkovića "Dotak'o sam dno života".
KAZAHSTAN-SRBIJA 2-1

I da sve bude tragičnije, treba napomenuti da je reprezentacija Srbije, Srbije i Crne Gore, Jugolsavije, JEDINA reprezentacija osim Crne Gore i Kosova(jer se još nisu sastale) koja nije savladala Sloveniju u 5 susreta :roll:
Sve OK, al taj posljednji rezultat stvarno nisi trebo stavit :roll: . Makar dok mi ne odigramo :roll:
karanana

#193 Re: Confederation Cup

Post by karanana »

Plavih_11 wrote:Sad nesto kontam da ce Srbiji, ako se kvalifikuje, ovo biti prvo ucesce na nekom velikom takmicenju. Do sada su ucestvovali 2 puta na SP (1998. god kao Jugoslavija i 2006. god kao Srbija i Crna Gora) i jednom na EP (2000. god kao Jugoslavija). Znaci ova i ovakva "danasnja" Srbija ima podjednak broj ucesca na SP i EP kao i BiH .. NI JEDNO!!
a koliko oni postoje kao ovakvi? a koliko mi postojimo kao ovakvi?

ovo ce im biti prve kvalifikacije za SP kao srbiji i odmah ce se kvalifikovati.
vjecnobordo

#194 Re: Confederation Cup

Post by vjecnobordo »

karanana wrote:
Plavih_11 wrote:Sad nesto kontam da ce Srbiji, ako se kvalifikuje, ovo biti prvo ucesce na nekom velikom takmicenju. Do sada su ucestvovali 2 puta na SP (1998. god kao Jugoslavija i 2006. god kao Srbija i Crna Gora) i jednom na EP (2000. god kao Jugoslavija). Znaci ova i ovakva "danasnja" Srbija ima podjednak broj ucesca na SP i EP kao i BiH .. NI JEDNO!!

Neće,neće..

@cyprus, Armenija je protiv Srbije igrala sa rezervnim sastavom. Gledao sam tekmu i pred kraj, kada su Srbi krenuli na ho-ruk, svi u kazneni, Armenci imali 5-6 šansi 1 na 1, ili čak jednom 3 na 1, i rijetko koja lopta je uopšte završila kao šut prema golu. Il' se spetljaju, il ošutaju u aut, al' me nervira ovaj paja_patak, *ebo ja njegov nebeski narod. Predpostavljam da je Srbija kolijevka modernog fudbala paja_patak, zar ne?
Charuga
Globalni moderator

#195 Re: Confederation Cup

Post by Charuga »

karanana wrote:

To porednjenje Sbrije i BiH je nesto drugo ... Daleko smo mi od njih sto se sporta tice .. Ili jos bolje daleko su oni ispred nas ..
Art-Vandaley

#196 Re: Confederation Cup

Post by Art-Vandaley »

vjecnobordo wrote:Kako će 'poturčeni' napad Anelka, Henry, Ribery da razbije Orlove na Marakani u Rujnu, nisu ni svjesni, a onda će ih u baražu istočna braća opaliti po ušima. Iako nemam ništa protiv da ih gledamo u Južnoj Africi. Kad igra Srbija. I stara dođe da gleda(inače ne gleda tekme), jer zna da je to više komedija, nego fudbalski meč.

Argentina-Srbija 6-0
Komentar srpske štampe:
KAZAHSTAN-SRBIJA 2-1

tjeras me da pisem sve velicanstvene uspjehe BiH tima u proteklih 15. godina ali necu se ja s tobom raspravljati ti si jedan obicni pitar...
Paco

#197 Re: Confederation Cup

Post by Paco »

I sve to na temi "Konfederejshn Kup" :-)

Ja kont'o citam temu "uvijek si mi draga bila, domovino moja mila..."
Sounder

#198 Re: Confederation Cup

Post by Sounder »

aj ne serite, ova repka Srbije je dobra! ali uvijek su dobri u kvalifikacijama i onda prc na prvenstvu :roll:
vjecnobordo

#199 Re: Confederation Cup

Post by vjecnobordo »

Art-Vandaley wrote:tjeras me da pisem sve velicanstvene uspjehe BiH tima u proteklih 15. godina ali necu se ja s tobom raspravljati ti si jedan obicni pitar...
Slobodno napiši. Znam i ja ;-) Gubila je BiH od Moldavije na Koševu, jeste. Igrali smo sa Faranima egal gore, jeste. Izgubili od Litvanije u Vilinusu, jeste, a onda i remizirali na Koševu. I NIŠTA, ali NIŠTA od toga nije ravno uspjesima srpske nacionalne vrste.
Štaviše, ne bi mi bilo toliko sramotno ni da imamo poraze poput komšija, bar se ne busamo da smo velesila.
jeza u ledja

#200 Re: Confederation Cup

Post by jeza u ledja »

Ova tema je do juce bila o Confederation Cup. Sad otvorih, ono n'akav Plej Stejsn, pa nekakva utakmica Azerbejdzan-Srbija, pa n'akav Hurst od prije 100 godina....
Ne kontam.
Post Reply