Da li je ovo jos BiH?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
fixer

#176 Re: Da li je ovo jos BiH?

Post by fixer »

Jedan001 wrote: Odgovorio je kako je i trebao krkanima... na njihovom nivou jer se vidi tj cuje na snimku provokator koji sapce citavo vrijeme i zakuhava onako cinicno i ironicno podbada.... pa profa je te njegove skole davno zavrsio oni kontaju ispasce face a plitki ko pepeljara :lol: :lol:
sta ti pricas? pa profesor bi po tom modelu prvo trebao da se obracunava sa svom djecom, ko su to veci bastinici cinizma i ironije od samih ucenika?
idi razbistri glavu!
Abacija

#177 Re: Da li je ovo jos BiH?

Post by Abacija »

Jedan001 wrote: Odgovorio je kako je i trebao krkanima... na njihovom nivou jer se vidi tj cuje na snimku provokator koji sapce citavo vrijeme i zakuhava onako cinicno i ironicno podbada.... pa profa je te njegove skole davno zavrsio oni kontaju ispasce face a plitki ko pepeljara :lol: :lol:
Ma nek je on njima odgovorio. Novinari su to, svasta oni trpe.

Ali sta cemo sa silnim problemima koji nisu rjeseni? Sta cemo sa segregacijom?!
vratnik

#178 Re: Da li je ovo jos BiH?

Post by vratnik »

Abacija wrote:

Nju sigurno necemo ukloniti ovakvim nacinom izvjestavanja.. Ovo nije pravi put.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#179 Re: Da li je ovo jos BiH?

Post by mIRCerka »

tamara* wrote:
mIRCerka wrote: hoces da te nabijem nogom pa reci da te nabio prof Sutalo...
Ovdje je neko očigledno već nabijen :roll:
PS De mi jos jednom reci zbog cega si ti ono tacno otisla iz Sarajeva?
Kome da kažem, tebi...eh svašta...I ne skreći temu.
ako ces vec komentarisati snimak, bilo bi strasno lijepo da ga prvo PREGLEDAS!

A ja te necu opet pitati vec cu ti i navesti tacno sta si rekla da je jedan od razloga...
Subject: Biti nebošnjak u Sarajevu !!!
tamara* wrote:
nihoniho wrote:
tamara* wrote:Tolerancija u multietničkom gradu...
nemoj se ti skirati. ko je diro malu tamaricu ? neki zli bosnjak ?
ja cu njemu pokazat, djubre netolerantno...
Gdje si dežurni humorista, Nedeljko Opančić...nisam te prepoznala :D

Mnogo, mnogo veoma ružnih stvari sam doživjela u Sarajevu u kom sam rođena i odrasla.
Toliko mnogo da sam ga napustila.
Bilo je i svijetlih primjera, predivnih prijateljstava, poznanstava i tako to, ali beznadežno malo u odnosu na neprijateljsku većinu. Mislim da ni jedan, ali bukvalno ni jedan moj prolazak ulicom nije bio a da nisam čula u prolazu neki komentar o nekome: Ćetnik, ćetnikuša, ćeto, vlah, vlahindura...

I ti si nasla za shodno opravdavati kabadahijski ispad PROSVJETNOG DJELATNIKA time sto su ucenici "lomili krizeve"...U JAVNOJ USTANOVI KOJA NE SMIJE IMATI RELIGIJSKIH OBILJEZJA!

Taco, ja nemam kratko pamcenje kao muski forumashi pa da ti nakon par "slatkih" postova izbrisem iz memorije TVOJ komentar.
Abacija

#180 Re: Da li je ovo jos BiH?

Post by Abacija »

vratnik wrote:
Abacija wrote:

Nju sigurno necemo ukloniti ovakvim nacinom izvjestavanja.. Ovo nije pravi put.
OK, eto ja sam za to da se novinari izvinu za provociranje. Hajd' sad ti malo - sta dalje? Pokazi nam put.
tamara*

#181 Re: Da li je ovo jos BiH?

Post by tamara* »

sinus wrote:
tamara* wrote:
mIRCerka wrote: hoces da te nabijem nogom pa reci da te nabio prof Sutalo...
Ovdje je neko očigledno već nabijen :roll:
PS De mi jos jednom reci zbog cega si ti ono tacno otisla iz Sarajeva?
Kome da kažem, tebi...eh svašta...I ne skreći temu.

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

mIRCerka je citirala ono šta je Šutalo rekao novinaru, a nije tebi rekla da će te nogom nabiti :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Bez znakova navoda nije navod, a Mircerka inače ima veoma agresivan nastup u diskusijama tako da masu takvih pitanja i provokacija zaobilazim. Odgovoriću samo na ono što mislim da je vrijedno komentara. Da se zna, za ubuduće :wink:
fixer

#182 Re: Da li je ovo jos BiH?

Post by fixer »

vratnik wrote: Nju sigurno necemo ukloniti ovakvim nacinom izvjestavanja.. Ovo nije pravi put.
vratnik, a sta da su kojim slucajem ovi kamermani zaista isli po svim propisima? da li bi problem segregacije imao bolju osnovu da se rješava ? svi vi zastitnici djece shvatite da ova djeca imaju vecu potrebu da zastitom od ovakvih profesora, nego od 'vakvih kamermana.
vratnik

#183 Re: Da li je ovo jos BiH?

Post by vratnik »

OK, eto ja sam za to da se novinari izvinu za provociranje. Hajd' sad ti malo - sta dalje? Pokazi nam put.

Mozda bi to bio pocetak. Pa da se onda profesor izvine na vokabularu, a da ga mi pohvalimo na akciji. Mozda se i nasmijemo na kraju.. (kao nadrealisti nad cunama). Mozda bi trebalo organizovati ekskurzije ove djece u druge dijelove BiH.. Mislim, one gdje zive "oni". To bi bilo to otprilike, makar s moje strane..
Troll_Happens

#184 Re: Da li je ovo jos BiH?

Post by Troll_Happens »

fixer wrote:
sta ti pricas? pa profesor bi po tom modelu prvo trebao da se obracunava sa svom djecom, ko su to veci bastinici cinizma i ironije od samih ucenika?
idi razbistri glavu!
Ne kazem da su djeca zlatna znaju i oni djavoli biti ali ovde nije rec o njima, nego o dva provokatora koji su dosli bez dozvole u skolske prostorije i koji su snimali i intervjuisali djecu. Htjeli su pokazati da su oni mangupi pred prof i da pokazu djecu kako se treba ponasati prema jednoj akademskoj osobi.
Da su dosli sa dozvolom ili dopisom ne bi bilo nikakvog problema, niti spomena. Problem je nastao zato sto se prave toshe.
Hoce da prikazu stanje maltene da su nepozeljni ljudi koji dodju sa strane. Na kraju ih pita sa ce vam slike ne znaju ni oni kazu za njihovu kolekciju pa sto je onda dosao koje pm. :x da tjera shegu :x
vratnik

#185 Re: Da li je ovo jos BiH?

Post by vratnik »

fixer wrote:
vratnik wrote: Nju sigurno necemo ukloniti ovakvim nacinom izvjestavanja.. Ovo nije pravi put.
vratnik, a sta da su kojim slucajem ovi kamermani zaista isli po svim propisima? da li bi problem segregacije imao bolju osnovu da se rješava ? svi vi zastitnici djece shvatite da ova djeca imaju vecu potrebu da zastitom od ovakvih profesora, nego od 'vakvih kamermana.
Da su isli po svim propisima, ne bi bilo saptanja i tajnog snimanja.. Cekali bi uspravni i glasno rekli da pokusavaju vec danima dogovoriti termin, ali da im to ne ide od ruke, i da su sad tu.
I citava scena bi bila drukcija, ovako je to huskanje. Jasan je meni problem segregacije, ali ovaj nacin prezentiranja informacija samo produbljava jaz..
fixer

#186 Re: Da li je ovo jos BiH?

Post by fixer »

vratnik wrote:OK, eto ja sam za to da se novinari izvinu za provociranje. Hajd' sad ti malo - sta dalje? Pokazi nam put.

Mozda bi to bio pocetak. Pa da se onda profesor izvine na vokabularu, a da ga mi pohvalimo na akciji. Mozda se i nasmijemo na kraju.. (kao nadrealisti nad cunama). Mozda bi trebalo organizovati ekskurzije ove djece u druge dijelove BiH.. Mislim, one gdje zive "oni". To bi bilo to otprilike, makar s moje strane..
kako pohvalit profesora koji je svojim stavovima i djelima doveo do prvog problema - segregacije? isto kao da trazis da pohvalimo hitlera sto je prihvatio jednu izbjeglicku obitelj, a on doveo svojom politikom do toga da oni postanu izbjeglice. :roll:
Abacija

#187 Re: Da li je ovo jos BiH?

Post by Abacija »

vratnik wrote:OK, eto ja sam za to da se novinari izvinu za provociranje. Hajd' sad ti malo - sta dalje? Pokazi nam put.

Ne trebaju njima ekskurzije u druga mjesta, dovoljno im je da odu u suprotnu smjenu. A tzv. profesora bi pohvalio jedino kad bi on sam dao otkaz.
mIRCerka

#188 Re: Da li je ovo jos BiH?

Post by mIRCerka »

Jedan001 wrote:
fixer wrote:
idi razbistri glavu!
Ne kazem da su djeca zlatna znaju i oni djavoli biti ali ovde nije rec o njima, nego o dva provokatora koji su dosli bez dozvole u skolske prostorije i koji su snimali i intervjuisali djecu. Htjeli su pokazati da su oni mangupi pred prof i da pokazu djecu kako se treba ponasati prema jednoj akademskoj osobi.
Da su dosli sa dozvolom ili dopisom ne bi bilo nikakvog problema, niti spomena. Problem je nastao zato sto se prave toshe.
Hoce da prikazu stanje maltene da su nepozeljni ljudi koji dodju sa strane. Na kraju ih pita sa ce vam slike ne znaju ni oni kazu za njihovu kolekciju pa sto je onda dosao koje pm. :x da tjera shegu :x
odgovori mi onda na sljedeca KONKRETNA pitanja

Ako je Sutalo kao PROSVJETNI DJELATNIK posmatrao kamermana i novinara kako prica sa djecom 30 minuta, zasto nije zvao policiju? Neprijavljivanje krivicnog djela se smatra saucesnistvom u istom...

Dalje, zasto prvo nije pozvao sve ucenike da udju u hol skole i onda se obracunao cak i ovako sa novinarskom ekipom?

I trece pitanje: zasto Sutalo kaze ZNAS LI U CIJI SI GRAD DOSO I TREBO SI OD NACELNIKA OPSTINE TRAZIT DOZVOLU ZA SNIMANJE...Kakve veze ima nacelnik?
Abacija

#189 Re: Da li je ovo jos BiH?

Post by Abacija »

Jedan001 wrote:
"prema jednoj akademskoj osobi" :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Jesi li ti pogledao snimak? Jesi li se dobro umio i oprao usi? :lol:
fixer

#190 Re: Da li je ovo jos BiH?

Post by fixer »

Jedan001 wrote:
fixer wrote:
idi razbistri glavu!
po kojem propisu taj profesor dobiva ovlast da on mangupima pokazuje da je veci mangup? oni bili ironicni, cinicni, i to daje za pravo profesoru da pred svom djecom glumi kabadahiju?
vratnik

#191 Re: Da li je ovo jos BiH?

Post by vratnik »

fixer wrote:

kako pohvalit profesora koji je svojim stavovima i djelima doveo do prvog problema - segregacije? isto kao da trazis da pohvalimo hitlera sto je prihvatio jednu izbjeglicku obitelj, a on doveo svojom politikom do toga da oni postanu izbjeglice. :roll:
Mislis on je proizvod segregacije? Imamo takvih na pasja preskakala, sve po stranackoj pripadnosti. Ja ne mogu potvrditi da je on svojim stavovima i djelima to nesto potvrdio, kao sto vec 34 puta napisah, covjek je na siledzijskom jeziku pricao sa siledzijama. Da su moja djeca bila u skoli, rekao bih: super reakcija... Sve ostalo, zasto je on tu gdje jeste, zasto je ta zastava na skoli, zasto on govori kao pijacar, to su stvari za druge posve dosadne emisije. (kazem posve dosadne zato sto organizovano na promjeni stvarno ne radi puno ljudi.. Znaci vecina sretna).
tamara*

#192 Re: Da li je ovo jos BiH?

Post by tamara* »

fixer wrote: po kojem propisu taj profesor dobiva ovlast da on mangupima pokazuje da je veci mangup? oni bili ironicni, cinicni, i to daje za pravo profesoru da pred svom djecom glumi kabadahiju?
:lol: :lol:
fixer

#193 Re: Da li je ovo jos BiH?

Post by fixer »

vratnik wrote:
Mislis on je proizvod segregacije? Imamo takvih na pasja preskakala, sve po stranackoj pripadnosti. Ja ne mogu potvrditi da je on svojim stavovima i djelima to nesto potvrdio, kao sto vec 34 puta napisah, covjek je na siledzijskom jeziku pricao sa siledzijama. Da su moja djeca bila u skoli, rekao bih: super reakcija... Sve ostalo, zasto je on tu gdje jeste, zasto je ta zastava na skoli, zasto on govori kao pijacar, to su stvari za druge posve dosadne emisije. (kazem posve dosadne zato sto organizovano na promjeni stvarno ne radi puno ljudi.. Znaci vecina sretna).
profesor nije proizvod segregacije, on je dio tog lanca i razlog postojanja segregacije. ti ako to ne vidis, sorry, ja ne mogu da rješavam problem tvoje kratkovidnosti.
vratnik

#194 Re: Da li je ovo jos BiH?

Post by vratnik »

fixer wrote:
vratnik wrote:
profesor nije proizvod segregacije, on je dio tog lanca i razlog postojanja segregacije. ti ako to ne vidis, sorry, ja ne mogu da rješavam problem tvoje kratkovidnosti.
Slazemo se, samo sto ja mislim da je njegova uloga pravo mala...
fixer

#195 Re: Da li je ovo jos BiH?

Post by fixer »

tamara* wrote:
fixer wrote: po kojem propisu taj profesor dobiva ovlast da on mangupima pokazuje da je veci mangup? oni bili ironicni, cinicni, i to daje za pravo profesoru da pred svom djecom glumi kabadahiju?
:lol: :lol:
sta je smijesno? postoje propisi i kodex ponasanja. profesor je to zanemario. :roll:
fixer

#196 Re: Da li je ovo jos BiH?

Post by fixer »

vratnik wrote: profesor nije proizvod segregacije, on je dio tog lanca i razlog postojanja segregacije. ti ako to ne vidis, sorry, ja ne mogu da rješavam problem tvoje kratkovidnosti.
Slazemo se, samo sto ja mislim da je njegova uloga pravo mala...[/quote]
ne mislim ni ja da je prevelika, ali cim si ti dio tog problema, od mene stari, pa da si ne znam se sta napravio, neces dobiti rijec pohvale. kamermani, idite i snimajte tu skolu 24/7 kao i neke druge u kontroli sva tri zaracena plemena. samo na taj nacin cemo dobiti predodžbu o kakvom logoru je rijec.
Troll_Happens

#197 Re: Da li je ovo jos BiH?

Post by Troll_Happens »

mIRCerka wrote:
Jedan001 wrote:["]
Odgovorio je kako je i trebao krkanima... na njihovom nivou jer se vidi tj cuje na snimku provokator koji sapce citavo vrijeme i zakuhava onako cinicno i ironicno podbada.... pa profa je te njegove skole davno zavrsio oni kontaju ispasce face a plitki ko pepeljara :lol: :lol:
idi razbistri glavu!
Hoce da prikazu stanje maltene da su nepozeljni ljudi koji dodju sa strane. Na kraju ih pita sa ce vam slike ne znaju ni oni kazu za njihovu kolekciju pa sto je onda dosao koje pm. :x da tjera shegu :x[/quote]
odgovori mi onda na sljedeca KONKRETNA pitanja

Ako je Sutalo kao PROSVJETNI DJELATNIK posmatrao kamermana i novinara kako prica sa djecom 30 minuta, zasto nije zvao policiju? Neprijavljivanje krivicnog djela se smatra saucesnistvom u istom...

Dalje, zasto prvo nije pozvao sve ucenike da udju u hol skole i onda se obracunao cak i ovako sa novinarskom ekipom?

I trece pitanje: zasto Sutalo kaze ZNAS LI U CIJI SI GRAD DOSO I TREBO SI OD NACELNIKA OPSTINE TRAZIT DOZVOLU ZA SNIMANJE...Kakve veze ima nacelnik?[/quote]
Mozda ga on nije licno posmatrao mozda ga je neko drugi vidio i javio njemu domar skole onaj matori sto je stajao pored njega ili neko od djece. Sumnjam da bi mogao sa onog prozora vidjeti onu drugu stranu dvorista ako je na to mislio.
To njega treba pitati sto nije zvao policiju ocito je kod nas lakse se licno razracunat nego policiju zvati jer znaju da od policije nema nista dok dodju dok naprave zapisnik nista od njih.
Jooj tebe pa nije on svima razrednik da im moze reci da udju u skolu, sem toga znas i sama kako to ide sa djecom ajd ih natjeraj unutra kad je show i predstava vani.
Pa valjda je nacelnik druga instanca poslije direktora valjda to tako ide u manjim mjestima sta ja znam ali ocito dok ga je spomenuo valjda zna da je on legitiman. A ovaj ga podbada jel treba ministra da pitam tipicno provokatorski. Dobro zna da se ministar ne pita eto samo tako supljira :-x
vratnik

#198 Re: Da li je ovo jos BiH?

Post by vratnik »

fixer wrote:
vratnik wrote: profesor nije proizvod segregacije, on je dio tog lanca i razlog postojanja segregacije. ti ako to ne vidis, sorry, ja ne mogu da rješavam problem tvoje kratkovidnosti.
Slazemo se, samo sto ja mislim da je njegova uloga pravo mala...
ne mislim ni ja da je prevelika, ali cim si ti dio tog problema, od mene stari, pa da si ne znam se sta napravio, neces dobiti rijec pohvale. kamermani, idite i snimajte tu skolu 24/7 kao i neke druge u kontroli sva tri zaracena plemena. samo na taj nacin cemo dobiti predodžbu o kakvom logoru je rijec.[/quote]

Evo opet da se slozimo, samo sto ja mislim da je ovdje od ogromne vaznosti da se to radi po nekim pravilima: znaci, nazovi, pokusaj dobiti intervju (snimaj se pritom!) i onda se ukopaj pred skolu.. Aali postavit' se pred skolu bez poziva, ili bez pokusaja da isti dobije, ne moze.
mIRCerka

#199 Re: Da li je ovo jos BiH?

Post by mIRCerka »

Nacelnik bilo koje opcine u Federaciji nema ovlastenje dati ili uskratiti dozvolu nekome da udje u skolu i snima.
To je sve do direktora skole.

Sto se tice razracunavanja licno, ni to me ne interesuje. Dijete nije bilo fizicki ugrozeno pa da se nastavnik baca izmedju njega i kamere. NAstavnik nije sa prozora viknuo DJECO UDJITE U HOL SKOLE ODMAH. A to je prvo trebao. Onda je silazeci niz stepenice trebao pozvati policiju ili nekome od radnih kolega reci da to ucini. Da je postupio tako, onda se ja ne bih cudila KAKVE SVE SORTE rade sa djecom u skoli, i vjeruj da ne bih ni sekunde zalila da je cak trazio da pregleda snimke preko kamere i da je trazio da se sve pobrise.

Ali stvar je u tome sto je Stolac daleko od Sarajeva, i sta mi imamo njemu u njegovoj avliji ista pricati, jel tako?
Jer onaj do njega rece "zamisli da ja tebi tako dodjem u tvoju kucu".
E pa da prosti cijela forumska populacija, SKOLA JE JAVNA USTANOVA docim je neciji stan PRIVATNO VLASNISTVO.
I nikome haman nije zasmetalo to privatizovanje skole.
Aferim.
Troll_Happens

#200 Re: Da li je ovo jos BiH?

Post by Troll_Happens »

Abacija wrote:
Jedan001 wrote:
"prema jednoj akademskoj osobi" :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Jesi li ti pogledao snimak? Jesi li se dobro umio i oprao usi? :lol:
Pa nemozemo svi biti "gradjani" po govoru pogledaj po Sarajevu prof kakvi su dijalekt i sl pa ces vidjeti da nije ni slika ni prilika od prije rata. Ali dobro to je druga tema i prica... ko si ti da sudis ko je akademski gradjanin ko nije... koji je kriterij po tebi da to ustanovis ??? bas bih volio znati. :skoljka:
Post Reply