Magazin SAFF
Moderator: anex
-
zonbirile
#176 Re: Magazin SAFF
@dobri bošnjak
tvoje c/p naučne tirade nikoga ne interesuju,realnost je daleko od toga.Ne shvačam svrhu svega.Padaš u istu zamku,kao mnogi na forumu,stalno si u nekom dokazivanju o superiornosti islama.Uglavnom sve se svede na neke studije,ali život ide drugim tokom i pokazuje drukčije rezultate.Moraš malo uvažiti i one kojima je ovo tvoje pravo smiješno,ćao.
tvoje c/p naučne tirade nikoga ne interesuju,realnost je daleko od toga.Ne shvačam svrhu svega.Padaš u istu zamku,kao mnogi na forumu,stalno si u nekom dokazivanju o superiornosti islama.Uglavnom sve se svede na neke studije,ali život ide drugim tokom i pokazuje drukčije rezultate.Moraš malo uvažiti i one kojima je ovo tvoje pravo smiješno,ćao.
-
Dobri Bosnjak
#177 Re: Magazin SAFF
Još samo da si napisao shvaćam umjesto shvačam, tvoj post bi bio krajnje uvjerljiv!zonbirile wrote:@dobri bošnjak
-
zonbirile
#178 Re: Magazin SAFF
@dobri bošnjak
vidi se da ste ispod iste mantije,ti ko @compact,kada nema ništa,onda se traži jezička greška.Shvatio si ti i sa č i ć,nego pošto najbolje fercerate na primjer iz susjedstva,šta misliš koliko Hrvata čita Glas Koncila,kako se finansiraju i jesu li desnije od Saffa.
vidi se da ste ispod iste mantije,ti ko @compact,kada nema ništa,onda se traži jezička greška.Shvatio si ti i sa č i ć,nego pošto najbolje fercerate na primjer iz susjedstva,šta misliš koliko Hrvata čita Glas Koncila,kako se finansiraju i jesu li desnije od Saffa.
-
Dobri Bosnjak
#179 Re: Magazin SAFF
Covjeka ne poznajem, citao sam njegove i tvoje postove, i mislim da je za tebe intelektualac bez premca. Ovim bi okoncao raspravu s tobom.Dobri Bosnjak wrote:Još samo da si napisao shvaćam umjesto shvačam, tvoj post bi bio krajnje uvjerljiv!zonbirile wrote:@dobri bošnjak
-
adnan.BIH
#180 Re: Magazin SAFF
Vidiš, najveća nepravda internet foruma jeste u tome što u istom imaju mogućnost ravnopravno učestvovati svi, od zemljoradnika do akademika. I svačiji se stav isto tretira, jer, čitalac nema mogućnost da razazna ko stoji ispod tvrdnje bez dokaza (koja može biti tačna ili netačna), a takvih je dosta.seln wrote:Sabur, brate, umires za dinniman.adnan.BIH wrote: Jako mi je drago cijenjeni moderatore da ste se eto Vi oglasili, i time demantovali što pišu, pazi sad redom: Akademik prof. dr. Esad Durakovic:, Akademik prof. dr. Muhamed Filipovic:, Akademik Abdullah Sidran, Nedzad Ibrisimovic i drugi. Zaista, sada si nas sve prosvijetlio, i ja vidim da je Fatmir na nivou najvećih nacista u drugom svjetskom ratu. Divim se vašoj stručnoj analizi i opaskama g-dine - i uspjeli ste to bez ijednog citiranja Fatmira. Živjeli freelanceri koji su pametniji i od samih akademika !
btw, znam da ću biti banovan radi ovoga, bez obzira na demokratiju i slobodno iznošenje svog stava, ali "Bolje grob, nego rob."
P.S. Svi ti tvoji "akademici" bivsi i trenutni alkoholicari, bivsi udbasi, posrbice...krasno drustvo.
Što se tiče tvoje ocjene mene, žao mi je mogu ti reći jadnika kao što si ti - šta ti znaš uopšte o meni ba ? Ko si ti da govoriš o mome društvu ? Šta ti znaš o mojim životnim stavovima ?
Jer, ja evo radim za platu koju ti možda nećeš dosanjati (dobio posao bez ikakve štele, zahvaljujući vlastitim uspjesima), sa 28 godina sam mr. nauka i imam dvoje djece, a pitanje je eto ko si i šta si ti ? Možda si plaćenik SDP-a npr, i zadatak ti ej da po čitav dan pljuješ po čestitim ljudima bez ijednog validnog dokaza, možda si samo neki žutokljunac i sad recimo bališ za tastaturom u nekom internet klubu, pušeći pljugu od džeparca koji su ti tvoji cijenjeni roditelji dali, jer nisi sam u mogućnosti da istu zaradiš.
Zato mi do stavova ljudi poput tebe nije stalo jaro moj.
Last edited by adnan.BIH on 06/04/2009 14:12, edited 1 time in total.
-
zonbirile
#181 Re: Magazin SAFF
u dvije riječi ocijenio si se sam.
- seln
#182 Re: Magazin SAFF
adnan.BIH wrote:Vidiš, najveća nepravda internet foruma jeste u tome što u istom imaju mogućnost ravnopravno učestvovati svi, od zemljoradnika do akademika. I svačiji se stav isto tretira, jer, čitalac nema mogućnost da razazna ko stoji ispod tvrdnje bez dokaza (koja može biti tačna ili netačna), a takvih je dosta.seln wrote:Sabur, brate, umires za dinniman.adnan.BIH wrote: Jako mi je drago cijenjeni moderatore da ste se eto Vi oglasili, i time demantovali što pišu, pazi sad redom: Akademik prof. dr. Esad Durakovic:, Akademik prof. dr. Muhamed Filipovic:, Akademik Abdullah Sidran, Nedzad Ibrisimovic i drugi. Zaista, sada si nas sve prosvijetlio, i ja vidim da je Fatmir na nivou najvećih nacista u drugom svjetskom ratu. Divim se vašoj stručnoj analizi i opaskama g-dine - i uspjeli ste to bez ijednog citiranja Fatmira. Živjeli freelanceri koji su pametniji i od samih akademika !
btw, znam da ću biti banovan radi ovoga, bez obzira na demokratiju i slobodno iznošenje svog stava, ali "Bolje grob, nego rob."
P.S. Svi ti tvoji "akademici" bivsi i trenutni alkoholicari, bivsi udbasi, posrbice...krasno drustvo.
Što se tiče tvoje ocjene mene, žao mi je mogu ti reći jadnika kao što si ti - šta ti znaš uopšte o meni ba ? Ko si ti da govoriš o mome društvu ? Šta ti znaš o mojim životnim stavovima ?
Jer, ja evo radim za platu koju ti možda nećeš dosanjati (dobio posao bez ikakve štele, zahvaljujući vlastitim uspjesima), sa 28 godina sam mr. nauka i imam dvoje djece, a pitanje je eto ko si i šta si ti ? Možda si plaćenik SDP-a npr, i zadatak ti ej da po čitav dan pljuješ po čestitim ljudima bez ijednog validnog dokaza, možda si samo neki žutokljunac i sad recimo bališ za tastaturom u nekom internet klubu, pušeći pljugu od džeparca koji su ti tvoji cijenjeni roditelji dali, jer nisi sam u mogućnosti da istu zaradiš.
Zato mi do stavova ljudi poput tebe nije stalo jaro moj.
Nista sabur, u bratu je proradio nagon za kurcenjem.
P.S. Ti "akademici" koje si nabrojao su otprilike na tvom nivou- dakle, tuga i zalost.
-
adnan.BIH
#183 Re: Magazin SAFF
To nam govori Muzafer, radnik komunalnog preduzeća ?seln wrote: P.S. Ti "akademici" koje si nabrojao su otprilike na tvom nivou- dakle, tuga i zalost.
- seln
#184 Re: Magazin SAFF
Vrijedjas li ti namjerno nasu inteligenciju, drzeci nas za maksume mejtefskog nivoa, ili stvarno vjerujes ovo sto je napisano? Malo proguglaj i naci ces bar deset studija koje dokazuju suprotno od ovog. Svaki dan na sa-x imas bar pet clanaka o "senzacionalnim naucnim otkricima", koja par dana kasnije budu opovrgnuta drugim "naucnim otkricima".Dobri Bosnjak wrote:Evo malo i onih ksenofobnih, sovinistickih, paranoidnih i izoloacionistickih tekstovaseln wrote:Pokazao si nam ono sto smo vec znali, da u SAFF-u pisu ljudi koji vjeruju da o necemu imaju misljenje...i? Svaka seoska internet-stranica ima po jednog specijalistu opste prakse koji piskara o svemu i svacemu.Jos si ti isfiltrirao clanke i pokazao nam samo one koji po tvom misljenju reprezentuju SAFF kao ozbiljno glasilo. Zaboravio si sve ksenofobne, sovinisticke, paranoidne i izolacionisticke clanke objevljene u SAFF-u.Dobri Bosnjak wrote:
Nista! Zar tema rasprave nije magazin Saff i njegovo pisanje? Rekoh, posto vecina vas komentarise pisanje Saffa, a pojma nema ni o cemu pise, lijepo bi bilo postirati nekoliko tekstova i upoznati cjenjene ucesnike u raspravi sa Saffovim sadrzajem.
Da smo jasni: ti (a tako i ostali citaoci) citas SAFF, jer ti ono sto tu pise potvrdjuje tvoje misljenje i daje ti uvjerenje da nisi sam. No, govori li to o SAFF-u kao ozbiljnom glasilu?
SAFF je glasnik konzervativne struje u IZ i desnog, klerikalnog krila u SDA. Samim tim, za mene je neprihvatljiv. Ono sto me cudi je tvoje uvjerenje da citalac SAFF-a = birac SDA = musliman. Mozes li ti prihvatiti da postoje muslimani lijevo-liberalne orijentacije?
Najnovija naučna istraživanja potvrdila superiornost islamskog načina odijevanja
Srce me zaboli kad se sjetim islamske stampe prije rata: ozbiljne teoloske rasprave, prevodi naucnih djela, briljantni komentari. Pisali su ih ljudi koji su imali sta da kazu i tu nije mogao ni primirisati alko - duo Sidran - Ibrisimovic ni celavi paranoik iz Tuzle, ni mrznjom izjedeni Latic. Ali, eto....dosla demokratija.
-
delightful
#185 Re: Magazin SAFF
adnan.bih, vrijedjanje sagovornika nije dozvoljeno.
-
zonbirile
#186 Re: Magazin SAFF
hajde što su cugali,jedan od njih pravio figurice tita,i prodava pred starim ekspresom.Čim jednu prodo,za šank po inspiraciju,navečer od oluka do oluka kući.
-
adnan.BIH
#187 Re: Magazin SAFF
Ja se izvinjavam cijenjeni moderatore, ali meni se čini da nisam nikoga uvrijedio. U postu sam stavljao možda, ili postavljao pitanje, i to znači da ja ne tvrdim to što sam napisao, nego da pitam.delightful wrote:adnan.bih, vrijedjanje sagovornika nije dozvoljeno.
Nije mi jasno opet, zašto ne opomeneš i mog cijenjenog sagovornika zbog: "Ti "akademici" koje si nabrojao su otprilike na tvom nivou- dakle, tuga i zalost."
Hvala, Adnan
-
delightful
#188 Re: Magazin SAFF
'tuga i zalost' je iznosenje misljenja, a 'jadnik kao sto si ti' i 'balis po tastaturi' su uvrede.
zato, opomena stoji.
zato, opomena stoji.
-
adnan.BIH
#189 Re: Magazin SAFF
Dakle, samo da utvrdimo, iznošenje mišljenja nije uvreda ?delightful wrote:'tuga i zalost' je iznosenje misljenja, a 'jadnik kao sto si ti' i 'balis po tastaturi' su uvrede.
zato, opomena stoji.
- seln
#190 Re: Magazin SAFF
Ovo postaje smijesno. Svaka tema pada kao zrtva licnih sujeta. Ako imate sta pisati o SAFF-u, ok...hvalisanje i uvredljive konstrukcije nisu tema ove emisije.
-
adnan.BIH
#191 Re: Magazin SAFF
Naravno da pada, kada se skrene u offtopic sa kojekakvim opaskama koje nemaju veze sa temom. Kada se počne piskarati bez citiranja, bez dokaza...
- seln
#192 Re: Magazin SAFF
Jah....ni blizu ovako argumentovanim postovima..adnan.BIH wrote:Naravno da pada, kada se skrene u offtopic sa kojekakvim opaskama koje nemaju veze sa temom. Kada se počne piskarati bez citiranja, bez dokaza...
Jako mi je drago cijenjeni moderatore da ste se eto Vi oglasili, i time demantovali što pišu, pazi sad redom: Akademik prof. dr. Esad Durakovic:, Akademik prof. dr. Muhamed Filipovic:, Akademik Abdullah Sidran, Nedzad Ibrisimovic i drugi. Zaista, sada si nas sve prosvijetlio, i ja vidim da je Fatmir na nivou najvećih nacista u drugom svjetskom ratu. Divim se vašoj stručnoj analizi i opaskama g-dine - i uspjeli ste to bez ijednog citiranja Fatmira. Živjeli freelanceri koji su pametniji i od samih akademika !
-
Dobri Bosnjak
#193 Re: Magazin SAFF
Nego, vratimo se Saffu, nista od uvreda. Ako nema nista konkretno, konstruktivno, argumentovano, ja bih da postiram jos koji tekst, pa nek ljudi čitaju i detaljnije se upoznaju sa sadrzajem ovog vrjednog magazina! Ljudi su spremni prihvatiti kritiku, konstruktivnu zamjerku i dobronamjeran savjet.
-
Dobri Bosnjak
#194 Re: Magazin SAFF
Bogami, nije mi namjera da ikoga vrijedjam! Ako si se nasao uvrijedjen, oprosti! Cilj mi je bio upoznati cijenjene ucesnike u forumu sa sadrzajem magazina, kojeg redovno pratim, pa neka sami prosude. No ipak, ne mozes se zadrzati na argumentima tipa: imaju neke druge studije koje su pokazale nesto drugo. Takva argumentacija se ne prihvata. Ukazi nam konkretno o kojim se studijama radi, pa da ih proucimo, prostudiramo, i budemo bogatiji za jos jedno iskustvo.seln wrote: Vrijedjas li ti namjerno nasu inteligenciju, drzeci nas za maksume mejtefskog nivoa, ili stvarno vjerujes ovo sto je napisano? Malo proguglaj i naci ces bar deset studija koje dokazuju suprotno od ovog. Svaki dan na sa-x imas bar pet clanaka o "senzacionalnim naucnim otkricima", koja par dana kasnije budu opovrgnuta drugim "naucnim otkricima".
Srce me zaboli kad se sjetim islamske stampe prije rata: ozbiljne teoloske rasprave, prevodi naucnih djela, briljantni komentari. Pisali su ih ljudi koji su imali sta da kazu i tu nije mogao ni primirisati alko - duo Sidran - Ibrisimovic ni celavi paranoik iz Tuzle, ni mrznjom izjedeni Latic. Ali, eto....dosla demokratija.
- seln
#195 Re: Magazin SAFF
Ako vec hoces da upoznas forumase sa sadzajem SAFF-a, postiraj jedan cijeli broj u pdf formatu, pa neka prosude, nemoj selektirati.Dobri Bosnjak wrote:
Bogami, nije mi namjera da ikoga vrijedjam! Ako si se nasao uvrijedjen, oprosti! Cilj mi je bio upoznati cijenjene ucesnike u forumu sa sadrzajem magazina, kojeg redovno pratim, pa neka sami prosude. No ipak, ne mozes se zadrzati na argumentima tipa: imaju neke druge studije koje su pokazale nesto drugo. Takva argumentacija se ne prihvata. Ukazi nam konkretno o kojim se studijama radi, pa da ih proucimo, prostudiramo, i budemo bogatiji za jos jedno iskustvo.
Meni opet nije nikakva argumentacija ni clanak u SAFF-u, u kojem nekakav "naucnik" o kojem niko osim SAFF-a nije cuo, iznosi "naucne" teorije. Sta bih sad trebao, angazovati drugog "naucnika" da pobije prvog? Ako je to sistem rada SAFF-a i dupeljubnog dijela IZ, moj nije. Ima nesto sto se zove zdrav razum.
Ja sam do sada x puta nailazio na clanke "naucnika", koji su vrlo kriticki, da ne kazem sa antipatijom, pisali o islamu. Sama cinjenica da su u razradi svoje teze bili ostrasceni eliminise ih kao ozbiljne naucnike. Inace, moj islamski background mi ne dozvoljava da citiram bljuvotine izvjesnih antiislamski nastrojenih grupa i pojedinaca koji se takodje prodaju pod naucnike, ali sam siguran da i oni imaju vjernu publiku "sa druge strane", koja im vjeruje kao sto ti vjerujes SAFF-u.
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
#196 Re: Magazin SAFF
Evo ga, .... cuveni kolumnista magazina iz naslova teme, .... o kojem akademici i neke druge ugledne licnosti govore u superlativima. Mozda ja nisam sposoban ocijeniti dubokoumnost njihovog kolumniste, ali ... pomoci ce mi @Dobri Bosnjak i @Compact da razbijem zablude i ... mozda se i pretplatim na magaCin, ...
"Govoriti o meni kao nacionalisti stvar je potpunog poraza onih koji me časte takvim gadostima.
Eh, eto, jebo vam nacionalista mater. Je-boe-boe-je-oboe-jebo-e... "
Kolumnista njihovog magaCina, ...(Objavljeno u listu Walter, broj 82)
Mnogo vise o cuvenom kolumnisti imate na ovom linku, ... http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... &sk=t&sd=a
"Govoriti o meni kao nacionalisti stvar je potpunog poraza onih koji me časte takvim gadostima.
Mnogo vise o cuvenom kolumnisti imate na ovom linku, ... http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... &sk=t&sd=a
- HAVANA
#197 Re: Magazin SAFF
Nemoj živ bio ovo postat,ne mogu to da čitam.
Dobijem neodoljivu potrebu da i ja nekom je-boe-boe-je-je-boe mater.
Dobijem neodoljivu potrebu da i ja nekom je-boe-boe-je-je-boe mater.
- Miki123
#198 Re: Magazin SAFF
Ma nije to on, ne bi to on..pape wrote:Evo ga, .... cuveni kolumnista magazina iz naslova teme, .... o kojem akademici i neke druge ugledne licnosti govore u superlativima. Mozda ja nisam sposoban ocijeniti dubokoumnost njihovog kolumniste, ali ... pomoci ce mi @Dobri Bosnjak i @Compact da razbijem zablude i ... mozda se i pretplatim na magaCin, ...![]()
Zlaja i Munja su to njemu napakovali...
- BarbaDue
#199 Re: Magazin SAFF
izgleda da ova tema ne moze bez offtopica,
ponovo vas molim da se drzite teme i samo argumentovano bez uvreda ucestvujete u raspravi!
Hvala
ponovo vas molim da se drzite teme i samo argumentovano bez uvreda ucestvujete u raspravi!
Hvala
-
Dobri Bosnjak
#200 Re: Magazin SAFF
Mozes li mi dati instrukcije kako da postavim Saff u PDF formatu, jer to ne znam sam uraditi? Unaprijed zahvaljujem!Ako vec hoces da upoznas forumase sa sadzajem SAFF-a, postiraj jedan cijeli broj u pdf formatu, pa neka prosude, nemoj selektirati.
Meni opet nije nikakva argumentacija ni clanak u SAFF-u, u kojem nekakav "naucnik" o kojem niko osim SAFF-a nije cuo, iznosi "naucne" teorije. Sta bih sad trebao, angazovati drugog "naucnika" da pobije prvog? Ako je to sistem rada SAFF-a i dupeljubnog dijela IZ, moj nije. Ima nesto sto se zove zdrav razum.
Ja sam do sada x puta nailazio na clanke "naucnika", koji su vrlo kriticki, da ne kazem sa antipatijom, pisali o islamu. Sama cinjenica da su u razradi svoje teze bili ostrasceni eliminise ih kao ozbiljne naucnike. Inace, moj islamski background mi ne dozvoljava da citiram bljuvotine izvjesnih antiislamski nastrojenih grupa i pojedinaca koji se takodje prodaju pod naucnike, ali sam siguran da i oni imaju vjernu publiku "sa druge strane", koja im vjeruje kao sto ti vjerujes SAFF-u.