Magazin SAFF

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
zonbirile

#176 Re: Magazin SAFF

Post by zonbirile »

@dobri bošnjak

tvoje c/p naučne tirade nikoga ne interesuju,realnost je daleko od toga.Ne shvačam svrhu svega.Padaš u istu zamku,kao mnogi na forumu,stalno si u nekom dokazivanju o superiornosti islama.Uglavnom sve se svede na neke studije,ali život ide drugim tokom i pokazuje drukčije rezultate.Moraš malo uvažiti i one kojima je ovo tvoje pravo smiješno,ćao.
Dobri Bosnjak

#177 Re: Magazin SAFF

Post by Dobri Bosnjak »

zonbirile wrote:@dobri bošnjak

tvoje c/p naučne tirade nikoga ne interesuju,realnost je daleko od toga.Ne shvačam svrhu svega.Padaš u istu zamku,kao mnogi na forumu,stalno si u nekom dokazivanju o superiornosti islama.Uglavnom sve se svede na neke studije,ali život ide drugim tokom i pokazuje drukčije rezultate.Moraš malo uvažiti i one kojima je ovo tvoje pravo smiješno,ćao.
Još samo da si napisao shvaćam umjesto shvačam, tvoj post bi bio krajnje uvjerljiv!
zonbirile

#178 Re: Magazin SAFF

Post by zonbirile »

@dobri bošnjak

vidi se da ste ispod iste mantije,ti ko @compact,kada nema ništa,onda se traži jezička greška.Shvatio si ti i sa č i ć,nego pošto najbolje fercerate na primjer iz susjedstva,šta misliš koliko Hrvata čita Glas Koncila,kako se finansiraju i jesu li desnije od Saffa.
Dobri Bosnjak

#179 Re: Magazin SAFF

Post by Dobri Bosnjak »

Dobri Bosnjak wrote:
zonbirile wrote:@dobri bošnjak

Još samo da si napisao shvaćam umjesto shvačam, tvoj post bi bio krajnje uvjerljiv!
Covjeka ne poznajem, citao sam njegove i tvoje postove, i mislim da je za tebe intelektualac bez premca. Ovim bi okoncao raspravu s tobom.
adnan.BIH

#180 Re: Magazin SAFF

Post by adnan.BIH »

seln wrote:
adnan.BIH wrote: Jako mi je drago cijenjeni moderatore da ste se eto Vi oglasili, i time demantovali što pišu, pazi sad redom: Akademik prof. dr. Esad Durakovic:, Akademik prof. dr. Muhamed Filipovic:, Akademik Abdullah Sidran, Nedzad Ibrisimovic i drugi. Zaista, sada si nas sve prosvijetlio, i ja vidim da je Fatmir na nivou najvećih nacista u drugom svjetskom ratu. Divim se vašoj stručnoj analizi i opaskama g-dine - i uspjeli ste to bez ijednog citiranja Fatmira. Živjeli freelanceri koji su pametniji i od samih akademika !
btw, znam da ću biti banovan radi ovoga, bez obzira na demokratiju i slobodno iznošenje svog stava, ali "Bolje grob, nego rob."
Sabur, brate, umires za dinniman.
P.S. Svi ti tvoji "akademici" bivsi i trenutni alkoholicari, bivsi udbasi, posrbice...krasno drustvo.
Vidiš, najveća nepravda internet foruma jeste u tome što u istom imaju mogućnost ravnopravno učestvovati svi, od zemljoradnika do akademika. I svačiji se stav isto tretira, jer, čitalac nema mogućnost da razazna ko stoji ispod tvrdnje bez dokaza (koja može biti tačna ili netačna), a takvih je dosta.
Što se tiče tvoje ocjene mene, žao mi je mogu ti reći jadnika kao što si ti - šta ti znaš uopšte o meni ba ? Ko si ti da govoriš o mome društvu ? Šta ti znaš o mojim životnim stavovima ?
Jer, ja evo radim za platu koju ti možda nećeš dosanjati (dobio posao bez ikakve štele, zahvaljujući vlastitim uspjesima), sa 28 godina sam mr. nauka i imam dvoje djece, a pitanje je eto ko si i šta si ti ? Možda si plaćenik SDP-a npr, i zadatak ti ej da po čitav dan pljuješ po čestitim ljudima bez ijednog validnog dokaza, možda si samo neki žutokljunac i sad recimo bališ za tastaturom u nekom internet klubu, pušeći pljugu od džeparca koji su ti tvoji cijenjeni roditelji dali, jer nisi sam u mogućnosti da istu zaradiš. ;-)
Zato mi do stavova ljudi poput tebe nije stalo jaro moj.
Last edited by adnan.BIH on 06/04/2009 14:12, edited 1 time in total.
zonbirile

#181 Re: Magazin SAFF

Post by zonbirile »

u dvije riječi ocijenio si se sam.
seln

#182 Re: Magazin SAFF

Post by seln »

adnan.BIH wrote:
seln wrote:
adnan.BIH wrote: Jako mi je drago cijenjeni moderatore da ste se eto Vi oglasili, i time demantovali što pišu, pazi sad redom: Akademik prof. dr. Esad Durakovic:, Akademik prof. dr. Muhamed Filipovic:, Akademik Abdullah Sidran, Nedzad Ibrisimovic i drugi. Zaista, sada si nas sve prosvijetlio, i ja vidim da je Fatmir na nivou najvećih nacista u drugom svjetskom ratu. Divim se vašoj stručnoj analizi i opaskama g-dine - i uspjeli ste to bez ijednog citiranja Fatmira. Živjeli freelanceri koji su pametniji i od samih akademika !
btw, znam da ću biti banovan radi ovoga, bez obzira na demokratiju i slobodno iznošenje svog stava, ali "Bolje grob, nego rob."
Sabur, brate, umires za dinniman.
P.S. Svi ti tvoji "akademici" bivsi i trenutni alkoholicari, bivsi udbasi, posrbice...krasno drustvo.
Vidiš, najveća nepravda internet foruma jeste u tome što u istom imaju mogućnost ravnopravno učestvovati svi, od zemljoradnika do akademika. I svačiji se stav isto tretira, jer, čitalac nema mogućnost da razazna ko stoji ispod tvrdnje bez dokaza (koja može biti tačna ili netačna), a takvih je dosta.
Što se tiče tvoje ocjene mene, žao mi je mogu ti reći jadnika kao što si ti - šta ti znaš uopšte o meni ba ? Ko si ti da govoriš o mome društvu ? Šta ti znaš o mojim životnim stavovima ?
Jer, ja evo radim za platu koju ti možda nećeš dosanjati (dobio posao bez ikakve štele, zahvaljujući vlastitim uspjesima), sa 28 godina sam mr. nauka i imam dvoje djece, a pitanje je eto ko si i šta si ti ? Možda si plaćenik SDP-a npr, i zadatak ti ej da po čitav dan pljuješ po čestitim ljudima bez ijednog validnog dokaza, možda si samo neki žutokljunac i sad recimo bališ za tastaturom u nekom internet klubu, pušeći pljugu od džeparca koji su ti tvoji cijenjeni roditelji dali, jer nisi sam u mogućnosti da istu zaradiš. ;-)
Zato mi do stavova ljudi poput tebe nije stalo jaro moj.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Nista sabur, u bratu je proradio nagon za kurcenjem.
P.S. Ti "akademici" koje si nabrojao su otprilike na tvom nivou- dakle, tuga i zalost.
adnan.BIH

#183 Re: Magazin SAFF

Post by adnan.BIH »

seln wrote: P.S. Ti "akademici" koje si nabrojao su otprilike na tvom nivou- dakle, tuga i zalost.
To nam govori Muzafer, radnik komunalnog preduzeća ? :-D
seln

#184 Re: Magazin SAFF

Post by seln »

Dobri Bosnjak wrote:
seln wrote:
Dobri Bosnjak wrote:
Nista! Zar tema rasprave nije magazin Saff i njegovo pisanje? Rekoh, posto vecina vas komentarise pisanje Saffa, a pojma nema ni o cemu pise, lijepo bi bilo postirati nekoliko tekstova i upoznati cjenjene ucesnike u raspravi sa Saffovim sadrzajem.
Pokazao si nam ono sto smo vec znali, da u SAFF-u pisu ljudi koji vjeruju da o necemu imaju misljenje...i? Svaka seoska internet-stranica ima po jednog specijalistu opste prakse koji piskara o svemu i svacemu.Jos si ti isfiltrirao clanke i pokazao nam samo one koji po tvom misljenju reprezentuju SAFF kao ozbiljno glasilo. Zaboravio si sve ksenofobne, sovinisticke, paranoidne i izolacionisticke clanke objevljene u SAFF-u.
Da smo jasni: ti (a tako i ostali citaoci) citas SAFF, jer ti ono sto tu pise potvrdjuje tvoje misljenje i daje ti uvjerenje da nisi sam. No, govori li to o SAFF-u kao ozbiljnom glasilu?
SAFF je glasnik konzervativne struje u IZ i desnog, klerikalnog krila u SDA. Samim tim, za mene je neprihvatljiv. Ono sto me cudi je tvoje uvjerenje da citalac SAFF-a = birac SDA = musliman. Mozes li ti prihvatiti da postoje muslimani lijevo-liberalne orijentacije?
Evo malo i onih ksenofobnih, sovinistickih, paranoidnih i izoloacionistickih tekstova

Najnovija naučna istraživanja potvrdila superiornost islamskog načina odijevanja
Vrijedjas li ti namjerno nasu inteligenciju, drzeci nas za maksume mejtefskog nivoa, ili stvarno vjerujes ovo sto je napisano? Malo proguglaj i naci ces bar deset studija koje dokazuju suprotno od ovog. Svaki dan na sa-x imas bar pet clanaka o "senzacionalnim naucnim otkricima", koja par dana kasnije budu opovrgnuta drugim "naucnim otkricima".
Srce me zaboli kad se sjetim islamske stampe prije rata: ozbiljne teoloske rasprave, prevodi naucnih djela, briljantni komentari. Pisali su ih ljudi koji su imali sta da kazu i tu nije mogao ni primirisati alko - duo Sidran - Ibrisimovic ni celavi paranoik iz Tuzle, ni mrznjom izjedeni Latic. Ali, eto....dosla demokratija.
delightful

#185 Re: Magazin SAFF

Post by delightful »

adnan.bih, vrijedjanje sagovornika nije dozvoljeno.
zonbirile

#186 Re: Magazin SAFF

Post by zonbirile »

hajde što su cugali,jedan od njih pravio figurice tita,i prodava pred starim ekspresom.Čim jednu prodo,za šank po inspiraciju,navečer od oluka do oluka kući.
adnan.BIH

#187 Re: Magazin SAFF

Post by adnan.BIH »

delightful wrote:adnan.bih, vrijedjanje sagovornika nije dozvoljeno.
Ja se izvinjavam cijenjeni moderatore, ali meni se čini da nisam nikoga uvrijedio. U postu sam stavljao možda, ili postavljao pitanje, i to znači da ja ne tvrdim to što sam napisao, nego da pitam.
Nije mi jasno opet, zašto ne opomeneš i mog cijenjenog sagovornika zbog: "Ti "akademici" koje si nabrojao su otprilike na tvom nivou- dakle, tuga i zalost."

Hvala, Adnan
delightful

#188 Re: Magazin SAFF

Post by delightful »

'tuga i zalost' je iznosenje misljenja, a 'jadnik kao sto si ti' i 'balis po tastaturi' su uvrede.
zato, opomena stoji.
adnan.BIH

#189 Re: Magazin SAFF

Post by adnan.BIH »

delightful wrote:'tuga i zalost' je iznosenje misljenja, a 'jadnik kao sto si ti' i 'balis po tastaturi' su uvrede.
zato, opomena stoji.
Dakle, samo da utvrdimo, iznošenje mišljenja nije uvreda ?
seln

#190 Re: Magazin SAFF

Post by seln »

Ovo postaje smijesno. Svaka tema pada kao zrtva licnih sujeta. Ako imate sta pisati o SAFF-u, ok...hvalisanje i uvredljive konstrukcije nisu tema ove emisije.
adnan.BIH

#191 Re: Magazin SAFF

Post by adnan.BIH »

Naravno da pada, kada se skrene u offtopic sa kojekakvim opaskama koje nemaju veze sa temom. Kada se počne piskarati bez citiranja, bez dokaza...
seln

#192 Re: Magazin SAFF

Post by seln »

adnan.BIH wrote:Naravno da pada, kada se skrene u offtopic sa kojekakvim opaskama koje nemaju veze sa temom. Kada se počne piskarati bez citiranja, bez dokaza...
Jah....ni blizu ovako argumentovanim postovima..
Jako mi je drago cijenjeni moderatore da ste se eto Vi oglasili, i time demantovali što pišu, pazi sad redom: Akademik prof. dr. Esad Durakovic:, Akademik prof. dr. Muhamed Filipovic:, Akademik Abdullah Sidran, Nedzad Ibrisimovic i drugi. Zaista, sada si nas sve prosvijetlio, i ja vidim da je Fatmir na nivou najvećih nacista u drugom svjetskom ratu. Divim se vašoj stručnoj analizi i opaskama g-dine - i uspjeli ste to bez ijednog citiranja Fatmira. Živjeli freelanceri koji su pametniji i od samih akademika !

Dobri Bosnjak

#193 Re: Magazin SAFF

Post by Dobri Bosnjak »

Nego, vratimo se Saffu, nista od uvreda. Ako nema nista konkretno, konstruktivno, argumentovano, ja bih da postiram jos koji tekst, pa nek ljudi čitaju i detaljnije se upoznaju sa sadrzajem ovog vrjednog magazina! Ljudi su spremni prihvatiti kritiku, konstruktivnu zamjerku i dobronamjeran savjet.
Dobri Bosnjak

#194 Re: Magazin SAFF

Post by Dobri Bosnjak »

seln wrote: Vrijedjas li ti namjerno nasu inteligenciju, drzeci nas za maksume mejtefskog nivoa, ili stvarno vjerujes ovo sto je napisano? Malo proguglaj i naci ces bar deset studija koje dokazuju suprotno od ovog. Svaki dan na sa-x imas bar pet clanaka o "senzacionalnim naucnim otkricima", koja par dana kasnije budu opovrgnuta drugim "naucnim otkricima".
Srce me zaboli kad se sjetim islamske stampe prije rata: ozbiljne teoloske rasprave, prevodi naucnih djela, briljantni komentari. Pisali su ih ljudi koji su imali sta da kazu i tu nije mogao ni primirisati alko - duo Sidran - Ibrisimovic ni celavi paranoik iz Tuzle, ni mrznjom izjedeni Latic. Ali, eto....dosla demokratija.
Bogami, nije mi namjera da ikoga vrijedjam! Ako si se nasao uvrijedjen, oprosti! Cilj mi je bio upoznati cijenjene ucesnike u forumu sa sadrzajem magazina, kojeg redovno pratim, pa neka sami prosude. No ipak, ne mozes se zadrzati na argumentima tipa: imaju neke druge studije koje su pokazale nesto drugo. Takva argumentacija se ne prihvata. Ukazi nam konkretno o kojim se studijama radi, pa da ih proucimo, prostudiramo, i budemo bogatiji za jos jedno iskustvo.
seln

#195 Re: Magazin SAFF

Post by seln »

Dobri Bosnjak wrote:
Bogami, nije mi namjera da ikoga vrijedjam! Ako si se nasao uvrijedjen, oprosti! Cilj mi je bio upoznati cijenjene ucesnike u forumu sa sadrzajem magazina, kojeg redovno pratim, pa neka sami prosude. No ipak, ne mozes se zadrzati na argumentima tipa: imaju neke druge studije koje su pokazale nesto drugo. Takva argumentacija se ne prihvata. Ukazi nam konkretno o kojim se studijama radi, pa da ih proucimo, prostudiramo, i budemo bogatiji za jos jedno iskustvo.
Ako vec hoces da upoznas forumase sa sadzajem SAFF-a, postiraj jedan cijeli broj u pdf formatu, pa neka prosude, nemoj selektirati.
Meni opet nije nikakva argumentacija ni clanak u SAFF-u, u kojem nekakav "naucnik" o kojem niko osim SAFF-a nije cuo, iznosi "naucne" teorije. Sta bih sad trebao, angazovati drugog "naucnika" da pobije prvog? Ako je to sistem rada SAFF-a i dupeljubnog dijela IZ, moj nije. Ima nesto sto se zove zdrav razum.
Ja sam do sada x puta nailazio na clanke "naucnika", koji su vrlo kriticki, da ne kazem sa antipatijom, pisali o islamu. Sama cinjenica da su u razradi svoje teze bili ostrasceni eliminise ih kao ozbiljne naucnike. Inace, moj islamski background mi ne dozvoljava da citiram bljuvotine izvjesnih antiislamski nastrojenih grupa i pojedinaca koji se takodje prodaju pod naucnike, ali sam siguran da i oni imaju vjernu publiku "sa druge strane", koja im vjeruje kao sto ti vjerujes SAFF-u.
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

#196 Re: Magazin SAFF

Post by pape »

Evo ga, .... cuveni kolumnista magazina iz naslova teme, .... o kojem akademici i neke druge ugledne licnosti govore u superlativima. Mozda ja nisam sposoban ocijeniti dubokoumnost njihovog kolumniste, ali ... pomoci ce mi @Dobri Bosnjak i @Compact da razbijem zablude i ... mozda se i pretplatim na magaCin, ... :oops:

"Govoriti o meni kao nacionalisti stvar je potpunog poraza onih koji me časte takvim gadostima.
Eh, eto, jebo vam nacionalista mater. Je-boe-boe-je-oboe-jebo-e... "

Kolumnista njihovog magaCina, ...(Objavljeno u listu Walter, broj 82)

Mnogo vise o cuvenom kolumnisti imate na ovom linku, ... http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... &sk=t&sd=a
HAVANA

#197 Re: Magazin SAFF

Post by HAVANA »

Nemoj živ bio ovo postat,ne mogu to da čitam. :shock:
Dobijem neodoljivu potrebu da i ja nekom je-boe-boe-je-je-boe mater.
Miki123

#198 Re: Magazin SAFF

Post by Miki123 »

pape wrote:Evo ga, .... cuveni kolumnista magazina iz naslova teme, .... o kojem akademici i neke druge ugledne licnosti govore u superlativima. Mozda ja nisam sposoban ocijeniti dubokoumnost njihovog kolumniste, ali ... pomoci ce mi @Dobri Bosnjak i @Compact da razbijem zablude i ... mozda se i pretplatim na magaCin, ... :oops:

"Govoriti o meni kao nacionalisti stvar je potpunog poraza onih koji me časte takvim gadostima.
Eh, eto, jebo vam nacionalista mater. Je-boe-boe-je-oboe-jebo-e... "

Kolumnista njihovog magaCina, ...(Objavljeno u listu Walter, broj 82)

Mnogo vise o cuvenom kolumnisti imate na ovom linku, ... http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... &sk=t&sd=a
Ma nije to on, ne bi to on..

Zlaja i Munja su to njemu napakovali... :run:
BarbaDue

#199 Re: Magazin SAFF

Post by BarbaDue »

izgleda da ova tema ne moze bez offtopica,

ponovo vas molim da se drzite teme i samo argumentovano bez uvreda ucestvujete u raspravi!

Hvala
Dobri Bosnjak

#200 Re: Magazin SAFF

Post by Dobri Bosnjak »

Ako vec hoces da upoznas forumase sa sadzajem SAFF-a, postiraj jedan cijeli broj u pdf formatu, pa neka prosude, nemoj selektirati.
Meni opet nije nikakva argumentacija ni clanak u SAFF-u, u kojem nekakav "naucnik" o kojem niko osim SAFF-a nije cuo, iznosi "naucne" teorije. Sta bih sad trebao, angazovati drugog "naucnika" da pobije prvog? Ako je to sistem rada SAFF-a i dupeljubnog dijela IZ, moj nije. Ima nesto sto se zove zdrav razum.
Ja sam do sada x puta nailazio na clanke "naucnika", koji su vrlo kriticki, da ne kazem sa antipatijom, pisali o islamu. Sama cinjenica da su u razradi svoje teze bili ostrasceni eliminise ih kao ozbiljne naucnike. Inace, moj islamski background mi ne dozvoljava da citiram bljuvotine izvjesnih antiislamski nastrojenih grupa i pojedinaca koji se takodje prodaju pod naucnike, ali sam siguran da i oni imaju vjernu publiku "sa druge strane", koja im vjeruje kao sto ti vjerujes SAFF-u.
Mozes li mi dati instrukcije kako da postavim Saff u PDF formatu, jer to ne znam sam uraditi? Unaprijed zahvaljujem!
Locked