Desavanje u tramvaju br3

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
zgembo_sa

#176 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by zgembo_sa »

schtab wrote: :lol: :lol: :lol: :lol: eto ti plati kartu pa nek ti ne unose u dosije, svakakvih metilja majko mila

a vidim po izrazavanju ko je papak, i znaci danas ko ne placa kartu dobija naziv papak :lol: :lol:
neznas ti sine sta znaci ta rijec, vidim da je upotrebljavas u pogresnom kontekstu, uzmi rjecnik pa provjeri :run:

mora da si apliciro za poso revizora, pa mu prilozi i ovo sto si pisao ovdje :thumbup:

ja i ti zavrsili diskusiju...ti placaj, ja necu i imas mahanje od mene :sax:
Pa naravno da dobija naziv papak, jer to i jeste. Onaj ko ne placa koristenje usluge i izmislja za to neka bijedna opravdanja je obicni papak.

To sto si ti toliko kratkovid pa ti je jedino moguce da neko smatra da se usluge prevoza tramvajem trebaju placati samo ukoliko taj aplicira za taj posao samo govori o tvom malogradjanskom mentalitetu.
zgembo_sa

#177 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by zgembo_sa »

karanana wrote:evo 8 stranica naprdjivanja a mi ustvari nismo culi ni jednu rijec potvrde da je informacija uopste tacna.

moguce da je bilo svadje i prepirke ali do nekog ozbiljnijeg fizickog okrsaja vjerovatno nije doslo. i onda je neko dijete koje se vozilo u tramvaju prosirilo patku nekom drugom i ta patka je dosla do nas naprdjivacha.
I meni ovo izgleda kao najvjerovatniji scenario.
black

#178 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by black »

zgembo ohladi malo, shta si dovezo se "par zutih kovanica", mozda neko za to kupi sebi hljeb, neki mizerni doruchak na poslu (jer nemaju TO od 11 km), neko kome je vazna svaka "zuta kovanica", i ti sad nazivash ga papkom, kriminalcem itd., i ti bi ga mrtav hladan pustio da hoda pjeske po snijegu, kishi...jer nemoze da plati kartu..
evo i ja sam papak na kvadrat jer ne placam kartu kad se vozim jednu ili dvije stanice..a ti i dalje budi shminka i dingospo i nastavi gledati na druge "s visoka" jer nemaju "par zutih fucking kovanica"
schtab

#179 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by schtab »

zgembo_sa wrote:
schtab wrote: :lol: :lol: :lol: :lol: eto ti plati kartu pa nek ti ne unose u dosije, svakakvih metilja majko mila

a vidim po izrazavanju ko je papak, i znaci danas ko ne placa kartu dobija naziv papak :lol: :lol:
neznas ti sine sta znaci ta rijec, vidim da je upotrebljavas u pogresnom kontekstu, uzmi rjecnik pa provjeri :run:

mora da si apliciro za poso revizora, pa mu prilozi i ovo sto si pisao ovdje :thumbup:

ja i ti zavrsili diskusiju...ti placaj, ja necu i imas mahanje od mene :sax:
Pa naravno da dobija naziv papak, jer to i jeste. Onaj ko ne placa koristenje usluge i izmislja za to neka bijedna opravdanja je obicni papak.

To sto si ti toliko kratkovid pa ti je jedino moguce da neko smatra da se usluge prevoza tramvajem trebaju placati samo ukoliko taj aplicira za taj posao samo govori o tvom malogradjanskom mentalitetu.

vidi zgembo, ako su tebe zlostavljali u djetinstvu, u skoli, na fakultetu, uzimali ti pare i primjenjivali silu, pa te sad strah da to revizori ne nastave, to je tvoj problem :zoka:

nemoj nas Boga ti smarati vise, ispade tema Zgembo vs ostali, a ne o toj djevojci :-? pametnije ti je da odes kupiti jednu kartu :lol:
zgembo_sa

#180 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by zgembo_sa »

schtab wrote:vidi zgembo, ako su tebe zlostavljali u djetinstvu, u skoli, na fakultetu, uzimali ti pare i primjenjivali silu, pa te sad strah da to revizori ne nastave, to je tvoj problem :zoka:

nemoj nas Boga ti smarati vise, ispade tema Zgembo vs ostali, a ne o toj djevojci :-? pametnije ti je da odes kupiti jednu kartu :lol:
A eto ti dokazuj svoju hrabrost tako sto ces prkositi revizorima :lol:
Kakvih likova ovdje ima :lol:
zgembo_sa

#181 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by zgembo_sa »

black wrote:zgembo ohladi malo, shta si dovezo se "par zutih kovanica", mozda neko za to kupi sebi hljeb, neki mizerni doruchak na poslu (jer nemaju TO od 11 km), neko kome je vazna svaka "zuta kovanica", i ti sad nazivash ga papkom, kriminalcem itd., i ti bi ga mrtav hladan pustio da hoda pjeske po snijegu, kishi...jer nemoze da plati kartu..
evo i ja sam papak na kvadrat jer ne placam kartu kad se vozim jednu ili dvije stanice..a ti i dalje budi shminka i dingospo i nastavi gledati na druge "s visoka" jer nemaju "par zutih fucking kovanica"
Ponavljam opet, GRAS nije humanitarna organizacija i nema obavezu da bilo koga voza dzabe pa makar nemao ni tih par zutih kovanica. Nikako da shvatim zasto opravdavate i ne osudjujete ovaj oblik kradje, za razliku od recimo kradje u nekoj prodavnici.

To sto nemas novca ne znaci da mozes dzaba koristiti ono sto hoces. Evo ja nemam novca za Audija Q7, jel to znaci da mogu da udjem u salon Audija i odvezem to auto?! Syebana vam je logika totalno.
kockica_kockica

#182 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by kockica_kockica »

zgembo_sa wrote:
black wrote:zgembo ohladi malo, shta si dovezo se "par zutih kovanica", mozda neko za to kupi sebi hljeb, neki mizerni doruchak na poslu (jer nemaju TO od 11 km), neko kome je vazna svaka "zuta kovanica", i ti sad nazivash ga papkom, kriminalcem itd., i ti bi ga mrtav hladan pustio da hoda pjeske po snijegu, kishi...jer nemoze da plati kartu..
Ponavljam opet, GRAS nije humanitarna organizacija i nema obavezu da bilo koga voza dzabe pa makar nemao ni tih par zutih kovanica. Nikako da shvatim zasto opravdavate i ne osudjujete ovaj oblik kradje, za razliku od recimo kradje u nekoj prodavnici.

To sto nemas novca ne znaci da mozes dzaba koristiti ono sto hoces. Evo ja nemam novca za Audija Q7, jel to znaci da mogu da udjem u salon Audija i odvezem to auto?! Syebana vam je logika totalno.

Imas pravo Gras nije humanitarna organizacija... uzivaj ti u svom blagostanju i daji "par zutih kovanica" za kartu... sve drugo nek krepa ako nema ... i ono malo sto ima treba dati za kartu ako se zeli voziti ... da da to je to :thumbup: :-)
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#183 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by mIRCerka »

moja mIRCi, nekad imas taj osjecaj, prdila il govorila isto ti ga dodje...
ti fino napoemnu sta je tema, al jok, oni i dalje o cijeni karte...

i sta covjek da radi...
zgembo_sa

#184 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by zgembo_sa »

kockica_kockica wrote:Imas pravo Gras nije humanitarna organizacija... uzivaj ti u svom blagostanju i daji "par zutih kovanica" za kartu... sve drugo nek krepa ako nema ... i ono malo sto ima treba dati za kartu ako se zeli voziti ... da da to je to :thumbup: :-)
E bas ce krepat ako se ne moze voziti GRAS-om. Ako se zeli voziti onda nek plati, ako nema onda Nogatrans d.o.o. Za humanitarnu pomoc nek se obrati organizacijama koje se tim bave, a GRAS to nije, kao sto nije nijedno drugo javno preduzece.
king kong

#185 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by king kong »

mIRCerka wrote:moja mIRCi, nekad imas taj osjecaj, prdila il govorila isto ti ga dodje...
ti fino napoemnu sta je tema, al jok, oni i dalje o cijeni karte...

i sta covjek da radi...

ma samo nek' pobijedimo večeras.... :bih:
ŠTAB

#186 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by ŠTAB »

zgembo_sa wrote:Nikako da shvatim
izuzetno je teško shvatiti nesto nekom ko ima simptome tebe, a vidis i sam kako je tesko tebi.

znam ja dobro da ti kad nebi platio kartu da bi visio na sajbi kod vozaca i virio imal ih i zato u potpunosti razumijem tvoju potrebu da kupis kartu, a i da svoj strah i bijes prenosis i na ostale "papke" na forumu.
ti si decko izuzetno pozvan da govoris o tome ko je papak a ko nije i zato bi trebo otvorit "papkologiju" pa da dodjemo da nas pregledaš i utvrdiš ovo za sta si strucan.
posto ja nemam za kartu molim te zgembo da mi kazes sta da radim jer sad vise ne smijem u tramvaj a ne znam doci pjeske bez tramvaja jer sam papak, pa mi objasni kako da dodjem s carsije do apolja, hocul pratit ono zeljezo stu su u asfalt udarili il cu one zice sto po havi idu

a sad o temi posto o ovom expertu ne bih vise
u grasu su zaposleni ljudi iz raznih slojeva drustva pa među njima i oni sa "malo manje smisla za civilizaciju" tako da malo previše uzimaju sebi za pravo.
ja licno nikad necu platiti kartu, a bilo bi mi drago da mi neki ruku zavrne ili nekom u mom prisustvu
zgembo_sa

#187 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by zgembo_sa »

Uaaaau kako si samo hrabar :lol:
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#188 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by mIRCerka »

Ili se vratite na temu, ili da zakljucam i baniram.
Do vas je.
Hvala.
veljaca

#189 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by veljaca »

Prvo - da li je ovo provjereno ili rekla kazala?
Drugo - da su uradili ovo mojoj kcerki ( imala kartu ili ne ) - ne bi se lijepo proveli.
Trece - ne zaboravite da se Gras donira i iz budzeta - a da budzet punimo svi mi .... Ispada da ja kada kupim kupon ili kartu za voznju u Grasu - platim je duplo - jer se od mene izdvaja ( ne mali dio ) za budzet ...
Cetvrto - revizori kada pregledaju karte - prodju i bez gledanja kad su "jaci" muski u pitanju , a maltretiraju djevojcice i djevojke i penzionere ....
Peto - jucer u tramvaju broj 3 - potukose se dvojica ( oko 16.05 - negdje oko Pofalica , u vezi djevojke ( svaka joj cast ))- i tramvaj stade - oni izadjose i odose. I sada, posto je vozac pozvao policiju ( a ona brza ko spuz ) cekali smo 15-tak minuta , da bi oni mrtvo-hladno rekli - VOZI DALJE ... a mi ni krivi ni duzni izgubismo u cekanju 15-tak minuta. Znam neki dusebriznici ce reci - uzmi taxi. A, zasto ? Pa ovo je Javni Gradski Prevoz. JA AKO PLATIM KARTU - ZELIM U PREDVIDJENOM VREMENU DA DODJEM DO ODREDISTA !!!
ZZZlica

#190 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by ZZZlica »

posto je vozac pozvao policiju ( a ona brza ko spuz ) cekali smo 15-tak minuta , da bi oni mrtvo-hladno rekli - VOZI DALJE ...
dvije riječi za @veljača: Denis Mrnjavac
ne, nego nije ni trebao zvati policiju, šta bi da je pala mrtva glava? :shock:
zmaj56

#191 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by zmaj56 »

zgembo_sa wrote:Ne znam sta se tacno desilo, ne bih da nagadjam, ali ako kupite kartu onda cete izbjeci mogucnost takvih neugodnosti.
Ovo mi lici na obicnu teoriju. Sta ako kupis kartu i poslije revizije ( idu najmanje po dvojica)... uzeli mi regularno ponistenu kartu ( u 1-ci za Novu Stanicu) iz ruke, kao da vide jeli OK. Eh sta su uradili sa njom, ne znam...mozda su u ruci imali neku nevazecu i zamjenili... samo su rekli : " Gospodine vi niste pravilno ponistili kartu, morate platiti kaznu". Ja sam zurio, jer sam morao dalje fatati vezu, te se nisam imao vremena naklapati. Uglavnom, meni tip naplatio 25 maraka za placenu i ponistenu kartu, jos mi dao priznanicu, kao sve da je legalno.
I znas sta sad radim Zgembo. I dalje kupujem tramvajsku. Pod br. 2. Kad naidje kontrola ne dam im u ruke moju ponistenu kartu. 3. Ukoliko navaljuju da je uzmu u ruke ja cu him reci samo u prisustvu jos 2 svjedoka i policiju uz to moraju zvati ako hoce da sve ide glatka.
Koga guja ujede i gustera se boji. Al tvrdnja da su kontrolori savjesni i posteni je vazeca sve dok se suprotno ne dogodi., a to je u zivotu zlucaj. Dakle nikad ne reci nikad.
Pozdrav i nauka svima.
piupiu

#192 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by piupiu »

Ja moram reci da takodje ne kontam logiku vecine -- u vecini gradova svijeta javni prevoz se financira iz budzeta, u vecini gradova svijeta, ne mozes prici tom istom javnom prevozu bez da ponistis kartu pri ulasku na samu stanicu (ili po ulasku u autobus), u vecini gradova svijeta gradjani se zale na kvalitet javnog prevoza, i u vecini gradova svijeta revizori naplacuju kazne ako si uhvacen bez karte.

Ako se nekome ne svidja sistem, usluga, itd -- protest i organizovana gradjanska neposlusnost s ciljem i rokom ima smisla, a ovo sto raja rade (zaleci se pri tome na nacin rada GRAS-a), su samo dvije strane iste medalje -- kako se ponasa GRAS, tako se ponasaju i gradjani, obrnuto. Pa ko duze izdura.

To sto smo mi generalno narod bez kulture i manira je glavni razlog i toga sto ljudi ne placaju karte, i razlog sto su revizori bezobrazni, i sto je odvratno uci u smrdljiv, isaran, ispljuvan tramvaj, sa smrdljivim, neopranim ljudima. Mozda se treba pomiriti s time da smo takvi kakvi smo, ako vec necemo nista mijenjati.

Ako su ovi povrijedili djevojku, trebaju krivcno odgovarati, ako djevojka nije imala kartu, takodje treba platiti kaznu ili odgovarati.

Mozda treba traziti novi nacin rijesenja spora -- revizor ti uruci kaznu, a treba postojati i mehanizam da -- u slucaju da neces ili ne mozes platiti kaznu, postoji mjesto gdje se takvi sporovi rjesavaju. Tako to bar funkcionise u nekim dijelovima svijeta. Nema objasnjenja -- ne valja javni prevoz i ja odbijam platiti kartu jer se javni prevoz financira iz poreza koji placam. Sta treba da kaze onaj koji placa i kartu i porez?

Sa Zgembom se ne slazem u 90% rasprava, ali ovdje apsolutno pratim njegovu logiku.

Izvinjenje, Mirci, ali morala sam. :roll:
veljaca

#193 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by veljaca »

ZZZlica wrote:
posto je vozac pozvao policiju ( a ona brza ko spuz ) cekali smo 15-tak minuta , da bi oni mrtvo-hladno rekli - VOZI DALJE ...
dvije riječi za @veljača: Denis Mrnjavac
ne, nego nije ni trebao zvati policiju, šta bi da je pala mrtva glava? :shock:
Procitaj moj post - ako treba vise puta .... Tamo sam naveo da su oni poslije tuce NAPUSTILI tramvaj i otisli u nepoznatom pravcu .... Uzgred , u tramvaju su ih razdvojili u tuci - nekolicina putnika ... nisu nezainteresovano gledali .... Treba pozvati policiju - ali ako ima STETE ( povrijedjenih ili ucesnika u konfliktu ) u TRAMVAJU. Ovako izgubili smo 15-tak minuta ( nekome je vrijeme dragocijeno ) a da policija NIJE URADILA NISTA - hladno rekla - VOZI ( Miško ) DALJE ....
Nisam ja za bezvlasce . Kad vec spominjes Denisa - izjavi sucut i zalost njegovoj mami .... I ja imam sina njegovih godina i ja se plasim za njegovu sigurnost a i ostale djece ...
Mikado

#194 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by Mikado »

Danas oko 12 u 6-ici pri dolasku na polaznu stanicu na Skenderiji revizori su zatekli 2 momka od po 20-ak godina bez karte. Nakon sto su svi putnici napustili tramvaj ova dvojica su zadrzana i rasprava izmedju njih s jedne i revizora i vozaca s druge strane je trajala najmanje 10-ak minuta dok su putnici cekali na pocetnoj stanici. Pretpostavljam da momci nisu htjeli pokazati licne karte. Revizori su odlucili da pozovu policiju koja nije dosla pa je tramvaj s grupom spomenutih krenuo prema Ilidzi (tacnije PU Novo Sarajevo) uz izgovor revizora da se radi o kvaru. Nakon sto je tramvaj stigao na stanicu kod PU Novo Sarajevu policije ga nije docekala pa su zastitari morali oticu stanicu da dovedu policiju sto je prouzrokovalo zastoj prema Ilidzi od 10-ak minuta i negodovanje putnika iz ostalih tramvaja koji su ni krivi ni duzni ispastali zbog neefikasnosti i lose kordinacije revizora i zastitara s jedne i policije s druge strane.
tempora

#195 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by tempora »

mIRCerka wrote:
zgembo_sa wrote:
mIRCerka wrote:Joj jeste vi naivni...pa tamo gdje vecina forumasha ZA nesto, zgembo je protiv i obratno...i ne bira rjecnik...
i ja mu samo mogu reci "sta da je tvoja sestra djevojka ili kcerka bila umjesto djevojke koja od guzve nije stigla ponistiti kartu?"
Volio bih da je neko ispricao cijelu pricu objektivno, a ne ovako izmisljati stvari. Ja zaista ne znam sta se desavalo u tom tramvaju i niko to nije kako treba opisao. Ja sam govorio o ovim papcima koji se hvale time sto ne placaju za koristenje usluge.

A iskreno sumnjam da djevojka nije mogla ponistiti kartu, ako se to desilo. Ako udjes na vrata predvidjena za ulaz, ponistac se nalazi pola metra od ulaza. U slucaju da je tolika guzva da ni tih pola metra ne mozes preci da dodjes do ponistaca, u takvim situacijama revizori nikad i ne idu po tramvajima.
Da ste svi od juce na forumu, shvatila bih. Ovako ne shvatam.
Tema je pocela ovako:
Na radiju se javio neko ko je rekao sljedece: Djevojka kupila kartu, bila guzva, nije ju stigla ponisiti, dosli revizori, maltretirali je, pominje se i zavrtanje ruke i djevojka je zavrsila u hitnoj. Nema informacija zasto je tacno zavrsila u hitnoj.

A vi pricate o fekalnim bakterijama na rukohvatima i neistresanju kisobrana prije ulaska u vozilo.

Ponekad se pitam da li je nekima ovdje cilj svaku temu unistiti i skrenuti na drugi kolosjek.

A da nije prvoaprilska sala, preventivna? Kad se vec moze objaviti da ce se desiti novi zemljotres ( fakat smo posebni!) sto ne mozemo pricati o necemu o cijim faktima pojma nemamo tj ne znamo ni da li se uopste desilo? Nesto tipa "Autostoperski vodic kroz galaksiju". Dovoljno dobar razlog da opletemo po ciganima, dodamo malo sandzaklija, opravdamo zabranu voznje pasa, macaka i ostalog zivotinjskog svijeta u javnom prevozu ( sta bi smrdilo manje?) i tome jos dodamo apsolutnu ispravnost da se usluge mogu koristiti ali ni slucajno placati. Jos dodati Halida da uz besplatan prevoz uveseljava raju i nigdje kraju srece.
Jednom rjecju: pastirki rok .
zijancer

#196 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by zijancer »

:skoljka: ne placam kartu
ne iz principa, vec iz INATa!
jer zbog grasa uvijek kasnim, bez obzira na to sto budem na stanici 30min ili 15 min ranije, a kada je jezero u pitanju ne gine mi i sat cekanja :x na kraju svaki put zavrsim u taxiju
pa im ovako naplacujem dug

inace placanje karte ce biti oki, cim uspostave pristojan vozni red, i prestanu liciti na transporte za ausvic
PeroKosoric

#197 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by PeroKosoric »

zijancer wrote:...inace placanje karte ce biti oki, cim uspostave pristojan vozni red, i prestanu liciti na transporte za ausvic
... a pristojan vozni red ne mogu uspostaviti, jer korisnici prevoza ne placaju karte...
zijancer

#198 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by zijancer »

..pristojan vozni red 1. ne mogu uspostaviti jer su donacije (bar gras ih je imao silu)trosili koznagdje 2. ne zele uspostaviti jer im se ne isplati imati u opticaju vise vozila...sa propisanim brojem putnika unutra

a ti se pero kupaj :skoljka:
Ripicipi

#199 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by Ripicipi »

Sa @zgembom i ostalima se slazem, plati pa se klati ;-)
Pitao bih sve ove "uzorne" gradjane, sto govore... "Joo ba, ja da im placam, nisam lud.ba", "Necu iz inata", "Oc'am sta mi mogu revizori" itd. je l' se tako qrce kada MORAJU platiti plin, telefon, internet, taxi, komercijalu, struju, vodu itd...
Sutite i placate kada morate, a cim "ne morate" onda se osilite i glumite neke baje...
Stidite se penzionera koji redovno PLACAJU karte, ja do sada nisam vidjao da revizori maltretiraju penzionere ili ozbiljnije ljude, uvijek je slucaj sa nekim sminkerima i sminkerkama koji na sebi nose 500 KM, a prave se englezi kada dodje revizor...
Tako smo naopak narod, jedan dan osvane tema "auta po trotoarima", a sutra odma druga tema kako se zalite na "pauk" sluzbu jer vam je pokupio auto :roll:
Nije nama sve u qrcu zbog politicara, nego zbog nas samih i naseg primitivnog razmiljanja...

P.S sto se tice te djevojke, mislim da je to svakako prenapuhana prica. Da se stvarno nesto tako desilo, sigurno bi osvanulo u novinama, a od toga ni traga, ni glasa, osim forumaskih naglabanja rekla-kazala...
hakazvaka

#200 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by hakazvaka »

zijancer wrote: pa im ovako naplacujem dug
:lol: :lol: :lol:
pa nisu oni duzni da tebe voze bilo gdje (ako nemas kartu :skoljka: )..

jebes ti ovu drzavu kad ljudi misle da je uredu da se ne placa USLUGA neke FIRME, jer zaboga, njima se ne svidja poslovanje iste.. pa ako vam se ne svidja bilo sta, i ako ne zelite da placate usluge necije, pa nemojte ih ni koristiti onda. :x
Locked