Bjelašnica za parali pučanstvo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
dimu

#176 Re: Bjelašnica za parali pučanstvo

Post by dimu »

edvin wrote:
dimu wrote:kaze se cast izuzecima a ne sviju pod jednu kapu svrstavati

tim se uglavnom sluze uglavnom iskompleksirani i ljubomorni ljudi pa u tome traze sebi utjehu, kao ono svako ko ima para je lopov a ja sto nemam sam bolji od takvih... e jebga pa nije sve crno-bijelo :-D
O cemu to ti? :?

Ako mislis na moju situaciju, neke stvari sam ja davno rijesio, no sikiriki za mene i mirno spavaj ;-)
ne nego govorim opcenito kako se uglavnom tako zale ljudi koji nemaju nista svoje pa cim neko ima para odmah pametuju da kriminalac ili nesto, valjda sebe tjese tako na neki nacin :lol:

a jesi li ti takav ili ne, ne znam
edvin

#177 Re: Bjelašnica za parali pučanstvo

Post by edvin »

dimu wrote:
edvin wrote:
dimu wrote:kaze se cast izuzecima a ne sviju pod jednu kapu svrstavati

tim se uglavnom sluze uglavnom iskompleksirani i ljubomorni ljudi pa u tome traze sebi utjehu, kao ono svako ko ima para je lopov a ja sto nemam sam bolji od takvih... e jebga pa nije sve crno-bijelo :-D
O cemu to ti? :?

Ako mislis na moju situaciju, neke stvari sam ja davno rijesio, no sikiriki za mene i mirno spavaj ;-)
ne nego govorim opcenito kako se uglavnom tako zale ljudi koji nemaju nista svoje pa cim neko ima para odmah pametuju da kriminalac ili nesto, valjda sebe tjese tako na neki nacin :lol:

a jesi li ti takav ili ne, ne znam
Sta ima da znas.
Niko ovdje ne pametuje, vjerovatno zivis izvan granica BiH pa ne znas da situacija JESTE takva da samo lopovlukom, kriminalnim radnjama ili ako si guzonja politikos mozes imati kuce, stanove i pored toga apartmane i sta ti ja znam.
Ima i ljudi kao Havana koji su u privatnom biznisu i bore se i uspiju pa sebi tako nesto priuste ali takvih je 2 %.
Inace je borba od dana do dana kako da kupis hranu na sto da ti djeca jedu. Npr. ako ljekar ima platu od 1300 KM, kako ce to otplacivati apartman mjesecno 1500 KM? Jede vazduh, sta li? Jedino ako primi ispod ruke. Je li to onda u redu? Nije.
I ti ces mi onda plesti price o stanju u BiH i ko moze a ko ne moze sta da kupi. Ha,ja!
dimu

#178 Re: Bjelašnica za parali pučanstvo

Post by dimu »

kao prvo zivim u sarajevu i nisam nista manje upucen od tebe u to kako ovdje funkcionira zivot i kako se zaradjuje

ako ljekar ima platu 1300 a otplacuje 1500 ne znaci da jedini on radi u porodici, i da pored tog sto je ljekar nema teoretske sanse da zaradi i dodatnu marku ?

nema teoretske sanse da mu mozda zena ima 4000 platu ?

kad imas tako "cvrste" dokaze kako neko nesto ne moze kupiti pa bujrum u finansijsku policiju pa prijavljuj :lol:

ne pricam ja tebi sta ko moze kupiti zaboli me neka stvar za to, ti sam sebe zapetljavas u tim premisljanjima ko sta moze kupiti zaraditi i otplatiti a ne razmisljas racionalno uopste nego generalises. a generalisati ipak ne mozes iako jest tacno da uglavnom vlada lopovluk i kriminal

eto i za Havanu si do tog posta govorio da je hadzija ili kriminalac pa se ispostavi drugacije ;)
HAVANA

#179 Re: Bjelašnica za parali pučanstvo

Post by HAVANA »

tataratira wrote:Evo moje vikendice 8-) umrite od ljubomore
Image

:thumbup: :thumbup: :sax:
scooter21ba

#180 Re: Bjelašnica za parali pučanstvo

Post by scooter21ba »

cinjenica je da 90% apartmana gore su uzeli lopovi ili politicki podobne osobe ostali su u kreditima do grla i to je to
kone

#181 Re: Bjelašnica za parali pučanstvo

Post by kone »

Zar je uopste bitno ko je kupio apartmane i ko ima apartmane na Bjelasnici,Vlasicu,JAhorini itd???Covjeku svaka cast,pa je eto uspio u ovoj sugavoj drzavi,Takav bi covjek negdje u inostranstvu vrlo lako stvorio duplo vise,nego sto je stvorio ovdje,ali to su sad druge price.
@Edvine,zaboravio si u onaj kos staviti i zaposlene u Telekomu,Posti i EP,jer i takvi ljudi mogu sta hoce kupiti,ali nisu kriminalci i drugi,koje si ti nabrojao.Tako da bas i nije sve tako crno u ovoj drzavi.
Lady Saray

#182 Re: Bjelašnica za parali pučanstvo

Post by Lady Saray »

nego ima li ko kakve stele za jeftnije karte :lol: :D
edvin

#183 Re: Bjelašnica za parali pučanstvo

Post by edvin »

dimu wrote:kao prvo zivim u sarajevu i nisam nista manje upucen od tebe u to kako ovdje funkcionira zivot i kako se zaradjuje

ako ljekar ima platu 1300 a otplacuje 1500 ne znaci da jedini on radi u porodici, i da pored tog sto je ljekar nema teoretske sanse da zaradi i dodatnu marku ?

kad imas tako "cvrste" dokaze kako neko nesto ne moze kupiti pa bujrum u finansijsku policiju pa prijavljuj :lol:

ne pricam ja tebi sta ko moze kupiti zaboli me neka stvar za to, ti sam sebe zapetljavas u tim premisljanjima ko sta moze kupiti zaraditi i otplatiti a ne razmisljas racionalno uopste nego generalises. a generalisati ipak ne mozes iako jest tacno da uglavnom vlada lopovluk i kriminal

eto i za Havanu si do tog posta govorio da je hadzija ili kriminalac pa se ispostavi drugacije ;)
Sta ti znas ko je Havana i sta radi? Poznajes li ga licno? Ili ja? Mislis li da ce neko od salabajzera priznati i reci: "Jest, ja sam smaheriso lovu pa kupujem, evo priznajem". Jesi li toliko naivan ili?
Ja sam samo reko da ako je tako ko sto je napiso, svaka mu cast. Ali o njemu ne znam bas nista.
Kazes ako doc ima 1300 a rata 1500 onda mozda ima zenu. Hajde recimo da mu zena ima dvije milje (a ako zivis ovdje ko sto kazes onda znas vjerovatno koliki je postotak onih sto imaju 2000 redovno). To je tri i po milje, ako ima dva kredita, za stan i apartman, kako onda zivi a plus ima i djecu. Nesto ne stima, ili likovi zive na krompirusi mjesec dana da bi placali kredite i prevrcu svaku kerma. He, hebo onda i stanove i apartmane. Zivot treba zivit majstore.Toliko o tome.
scooter21ba

#184 Re: Bjelašnica za parali pučanstvo

Post by scooter21ba »

kone wrote:Zar je uopste bitno ko je kupio apartmane i ko ima apartmane na Bjelasnici,Vlasicu,JAhorini itd???Covjeku svaka cast,pa je eto uspio u ovoj sugavoj drzavi,Takav bi covjek negdje u inostranstvu vrlo lako stvorio duplo vise,nego sto je stvorio ovdje,ali to su sad druge price.
@Edvine,zaboravio si u onaj kos staviti i zaposlene u Telekomu,Posti i EP,jer i takvi ljudi mogu sta hoce kupiti,ali nisu kriminalci i drugi,koje si ti nabrojao.Tako da bas i nije sve tako crno u ovoj drzavi.
vrlo je bitno ko je kupio i cime je kupio
ako je havana kupio kreditom ok neka je i ako moze izdrzati jos 5 kredita nek kupi jos 5 apartmana
ako je kupio mojim tvojim i novcem drzave onda me itekako zanima i bitno mi je ko je to
HAVANA

#185 Re: Bjelašnica za parali pučanstvo

Post by HAVANA »

edvin wrote:
dimu wrote:kao prvo zivim u sarajevu i nisam nista manje upucen od tebe u to kako ovdje funkcionira zivot i kako se zaradjuje

Sta ti znas ko je Havana i sta radi? Poznajes li ga licno? Ili ja? Mislis li da ce neko od salabajzera priznati i reci: "Jest, ja sam smaheriso lovu pa kupujem, evo priznajem". Jesi li toliko naivan ili?
Ja sam samo reko da ako je tako ko sto je napiso, svaka mu cast. Ali o njemu ne znam bas nista.
Kazes ako doc ima 1300 a rata 1500 onda mozda ima zenu. Hajde recimo da mu zena ima dvije milje (a ako zivis ovdje ko sto kazes onda znas vjerovatno koliki je postotak onih sto imaju 2000 redovno). To je tri i po milje, ako ima dva kredita, za stan i apartman, kako onda zivi a plus ima i djecu. Nesto ne stima, ili likovi zive na krompirusi mjesec dana da bi placali kredite i prevrcu svaku kerma. He, hebo onda i stanove i apartmane. Zivot treba zivit majstore.Toliko o tome.

U jebote,šta ste se mene svezali.Samo sam pokušao reći i možda ohrabriti nekoga da nešto pokuša napraviti i promijeniti način razmišljanja koji je ovde skoro pravilo:ako ima para ,lopov je,kriminalac...ne može se,teško je...
Previše mi brate brojite tuđe i gledate kockaste glave po gradu umjesto da radite i pokušate nešto promijeniti.
Pola grada su divljaci pokupovali dok dosta raje spava do deset i ispija kafe po čitav dan.
dimu

#186 Re: Bjelašnica za parali pučanstvo

Post by dimu »

scooter21ba wrote: ako je kupio mojim tvojim i novcem drzave onda me itekako zanima i bitno mi je ko je to
pa ako je kupio TVOJIM novcem onda idi prijavi policiji :-) :-) :-)
edvin

#187 Re: Bjelašnica za parali pučanstvo

Post by edvin »

HAVANA wrote:
edvin wrote:

U jebote,šta ste se mene svezali.Samo sam pokušao reći i možda ohrabriti nekoga da nešto pokuša napraviti i promijeniti način razmišljanja koji je ovde skoro pravilo:ako ima para ,lopov je,kriminalac...ne može se,teško je...
Previše mi brate brojite tuđe i gledate kockaste glave po gradu umjesto da radite i pokušate nešto promijeniti.
Pola grada su divljaci pokupovali dok dosta raje spava do deset i ispija kafe po čitav dan.
Niko se nije tebe svezao, citaj u ranijim postovima. Tvoje ime uzimamo za primjer u figurativnom smislu, mogao je biti bavana, zanana ili panana, samo rezonujemo. Slazem se s tobom da bi se mnogi umjesto sto kukaju mogli okrenuti ka tome da nesto i naprave i srede.
scooter21ba

#188 Re: Bjelašnica za parali pučanstvo

Post by scooter21ba »

dimu wrote:
scooter21ba wrote: ako je kupio mojim tvojim i novcem drzave onda me itekako zanima i bitno mi je ko je to
pa ne mogu znati kad ne znam ko je sve kupio jesi smjesna dimu
dimu

#189 Re: Bjelašnica za parali pučanstvo

Post by dimu »

scooter21ba wrote:
dimu wrote:

pa ako ne znas ko je sve kupio kako mozes reci da je neko kupio tvojim parama ? :lol:
d2

#190 Re: Bjelašnica za parali pučanstvo

Post by d2 »

HAVANA wrote:U jebote,šta ste se mene svezali.Samo sam pokušao reći i možda ohrabriti nekoga da nešto pokuša napraviti i promijeniti način razmišljanja koji je ovde skoro pravilo:ako ima para ,lopov je,kriminalac...ne može se,teško je...
:thumbup:
scooter21ba

#191 Re: Bjelašnica za parali pučanstvo

Post by scooter21ba »

dimu wrote:
scooter21ba wrote:
dimu wrote:

pa ako ne znas ko je sve kupio kako mozes reci da je neko kupio tvojim parama ? :lol:
pa zato me i zanima ko je kupio da bi znao jeli kupio mojim tvojim i bilo cijim parama
moler

#192 Re: Bjelašnica za parali pučanstvo

Post by moler »

tataratira wrote:Evo moje vikendice 8-) umrite od ljubomore
Image
u kojem je periodu slobodna da rezervišem? :-)
tataratira

#193 Re: Bjelašnica za parali pučanstvo

Post by tataratira »

Ne izdajem, ove godine montiram galeriju za skije i svakako su prošireni kapaciteti jer se jedna daska odvojila
Inače posjedujem i ljetnikovac na obroncima Sarajeva..sve legalno

Image
moler

#194 Re: Bjelašnica za parali pučanstvo

Post by moler »

tataratira wrote:Ne izdajem, ove godine montiram galeriju za skije i svakako su prošireni kapaciteti jer se jedna daska odvojila
Inače posjedujem i ljetnikovac na obroncima Sarajeva..sve legalno

Image
ovo mi nije in kao Bjelašnica pa kad renoviraš izdanje javi
kone

#195 Re: Bjelašnica za parali pučanstvo

Post by kone »

Skuteru,sve ti je rekao Havana u onom svom postu,poslije tvog posta.Znaci idi vozaj se i ne prebiri ko kakva tetka ko je i za sta je kupio nesto.Idi brate radi i zaradi pa i ti kupi sta hoces.Niko ti "a" nece reci.U tome je i problem ove drzave.Sto svaki indijanac hoce sve da zna.Imaju institucije koje ce da saznaju,naravno ako treba,a tvoje zivciranje i zanimanje za tim nece nista promjeniti.Zato je najbolje raditi i stvarati,za sebe i svoju porodicu,pa kad budu svi tako radili,onda ce i biti svima bolje i ovoj drzavi i narodu.A dok se radi ovako kao sto se radi(mahala) sve ce i biti u qrcu.
moler

#196 Re: Bjelašnica za parali pučanstvo

Post by moler »

kone wrote:Skuteru,sve ti je rekao Havana u onom svom postu,poslije tvog posta.Znaci idi vozaj se i ne prebiri ko kakva tetka ko je i za sta je kupio nesto.Idi brate radi i zaradi pa i ti kupi sta hoces.Niko ti "a" nece reci.U tome je i problem ove drzave.Sto svaki indijanac hoce sve da zna.Imaju institucije koje ce da saznaju,naravno ako treba,a tvoje zivciranje i zanimanje za tim nece nista promjeniti.Zato je najbolje raditi i stvarati,za sebe i svoju porodicu,pa kad budu svi tako radili,onda ce i biti svima bolje i ovoj drzavi i narodu.A dok se radi ovako kao sto se radi(mahala) sve ce i biti u qrcu.
svaka čast majstore :thumbup:
potpisujem :thumbup:
scooter21ba

#197 Re: Bjelašnica za parali pučanstvo

Post by scooter21ba »

kone wrote:Skuteru,sve ti je rekao Havana u onom svom postu,poslije tvog posta.Znaci idi vozaj se i ne prebiri ko kakva tetka ko je i za sta je kupio nesto.Idi brate radi i zaradi pa i ti kupi sta hoces.Niko ti "a" nece reci.U tome je i problem ove drzave.Sto svaki indijanac hoce sve da zna.Imaju institucije koje ce da saznaju,naravno ako treba,a tvoje zivciranje i zanimanje za tim nece nista promjeniti.Zato je najbolje raditi i stvarati,za sebe i svoju porodicu,pa kad budu svi tako radili,onda ce i biti svima bolje i ovoj drzavi i narodu.A dok se radi ovako kao sto se radi(mahala) sve ce i biti u qrcu.
kone ko je rekao da ja ne zaradjujem i ne kupujem sta ja mislim da je dorbo isplativo i sto se meni svidja?
odgovorio sam na post (ne znam sada ko je) gdje pise koga briga ko je gore kupio apartman
zanima mene da mogu prijaviti ako znam da je nelegalno moze to biti moj komsija brat ili neko nepoznat da je nelegalno stekao novac
da bi institucije koje ti pominjes radile i ti i ja i bilo ko treba pomoci ako moze
ako je havana kupio svojim parama bilo kreditom bilo ustedjevinom neka je boli me i taj apartamn me vise ne zanima
zanima me apartman koji je upisan na muju mujica a stvarni vlasnik je brankovic lagumdzija dodik ili sta ja znam
e to me zanima i zanima me sta ce biti ili je nezainteresovanost ljudi takva ma boli me briga sve dok mene ne diraju
zato nam i jeste tako zato je i denis ubijen i zato smo u kurcu

strah je cudo
jebo ti nas narod kad je plasljiv nek ljudi gazaju samo nek ne bije
edvin

#198 Re: Bjelašnica za parali pučanstvo

Post by edvin »

Ha,ha,ha, sto me slatko nasmija.
moler

#199 Re: Bjelašnica za parali pučanstvo

Post by moler »

scooter21ba wrote:
kone ko je rekao da ja ne zaradjujem i ne kupujem sta ja mislim da je dorbo isplativo i sto se meni svidja?
odgovorio sam na post (ne znam sada ko je) gdje pise koga briga ko je gore kupio apartman
zanima mene da mogu prijaviti ako znam da je nelegalno moze to biti moj komsija brat ili neko nepoznat da je nelegalno stekao novac
da bi institucije koje ti pominjes radile i ti i ja i bilo ko treba pomoci ako moze
ako je havana kupio svojim parama bilo kreditom bilo ustedjevinom neka je boli me i taj apartamn me vise ne zanima
zanima me apartman koji je upisan na muju mujica a stvarni vlasnik je brankovic lagumdzija dodik ili sta ja znam
e to me zanima i zanima me sta ce biti ili je nezainteresovanost ljudi takva ma boli me briga sve dok mene ne diraju
zato nam i jeste tako zato je i denis ubijen i zato smo u kurcu

strah je cudo
jebo ti nas narod kad je plasljiv nek ljudi gazaju samo nek ne bije
ama nije bolan strah nego haj majke ti reci šta imaš i ja i ti od toga što znaš ko je vlasnik apartmana ?bekani smo mi svi koji smo ih izabrali pa zato pamet u glavu za neko naredno biranje i boga ti nesekiraj se sve će to voda odnijeti......
kone

#200 Re: Bjelašnica za parali pučanstvo

Post by kone »

Tebi sam odgovorio,jer si ti na ovoj temi uz Edvina poceo bukvalno "prebirati" sta i kako.Zamalo ste od covjeka lopova napravili,ali ne bitno.Mozda nisi takav,ali tako je ispalo.Bitno je to da velika vecina ovog naroda sjedi i ne radi nista,a sigurno se moze naci posla,ap kakvog god,ali ne.Nas narod voli vise prebirati sta radi komsija,nego uzeti raditi.Previse se u ovoj drzavi mahala,a premalo radi.Evo ti primjer sa druge teme;neko trazi da se Dodik banuje na ovoj stranici.Apsolutno se slazem sa tim,jer lik totalno hebe ovaj dio drzave,prvo novinare,pa onda narod koji je prisiljen sve to citati,a recimo mene zaboli racq sta je taj lik rekao i sta radi,ali eto ti novinari proslijede neku njegovu zahebanciju,a narod odmah poleti mahalat.Te ovako,te onako.I niko ne misli da treba raditi i pustit konja neka laprda svojoj materi,jer ne treba narod o tome misliti,nego imaju ljudi koji ce o tome brinuti.I tako hajvan zadevera sve zivo,ali zatu u RS rade i provode svoje sto provode,dok u FBIH samo pricaju sta majmun izjavljuje.
Drugi primjer je Mercator(druga tema).Tamo se pitaju sto mercator danas radi,a nije radio neki dan,kad je bio neradni dan u RS.Nema se tu sta pricati.Postoji jedno rjesenje i nama druge price.Ako smatras da te je to povrijedilo i da to vrijedja tebe kao osobu,brate nemoj vise tamo kupovati i gotova prica.
Treci primjer.Prije mjesec dana mi mati kupila neki cips.Vidim ja nije los,hajde rekoh da vidim ko proizvodi.Ja okrenem kad neka firma MARBO.Kad ispod pise Laktasi :x .Od tog dana taj cips se ne kupuje.Necu ja hraniti ljude koji su ubijali moj narod i ubijali bi i sad da mogu.I tu odmah katanac.Imas jos bezbroj primjera i svi su rjesivi i to po kratkom postupku.Ali nece narod.Narod hoce da laprda.To je narodu u krvi.Voli vise laprdati o svemu i svacemu,samo ne dao Bog uzeti i nesto raditi.
Post Reply