Tebi sam odgovorio,jer si ti na ovoj temi uz Edvina poceo bukvalno "prebirati" sta i kako.Zamalo ste od covjeka lopova napravili,ali ne bitno.Mozda nisi takav,ali tako je ispalo.Bitno je to da velika vecina ovog naroda sjedi i ne radi nista,a sigurno se moze naci posla,ap kakvog god,ali ne.Nas narod voli vise prebirati sta radi komsija,nego uzeti raditi.Previse se u ovoj drzavi mahala,a premalo radi.Evo ti primjer sa druge teme;neko trazi da se Dodik banuje na ovoj stranici.Apsolutno se slazem sa tim,jer lik totalno hebe ovaj dio drzave,prvo novinare,pa onda narod koji je prisiljen sve to citati,a recimo mene zaboli racq sta je taj lik rekao i sta radi,ali eto ti novinari proslijede neku njegovu zahebanciju,a narod odmah poleti mahalat.Te ovako,te onako.I niko ne misli da treba raditi i pustit konja neka laprda svojoj materi,jer ne treba narod o tome misliti,nego imaju ljudi koji ce o tome brinuti.I tako hajvan zadevera sve zivo,ali zatu u RS rade i provode svoje sto provode,dok u FBIH samo pricaju sta majmun izjavljuje.
Drugi primjer je Mercator(druga tema).Tamo se pitaju sto mercator danas radi,a nije radio neki dan,kad je bio neradni dan u RS.Nema se tu sta pricati.Postoji jedno rjesenje i nama druge price.Ako smatras da te je to povrijedilo i da to vrijedja tebe kao osobu,brate nemoj vise tamo kupovati i gotova prica.
Treci primjer.Prije mjesec dana mi mati kupila neki cips.Vidim ja nije los,hajde rekoh da vidim ko proizvodi.Ja okrenem kad neka firma MARBO.Kad ispod pise Laktasi

.Od tog dana taj cips se ne kupuje.Necu ja hraniti ljude koji su ubijali moj narod i ubijali bi i sad da mogu.I tu odmah katanac.Imas jos bezbroj primjera i svi su rjesivi i to po kratkom postupku.Ali nece narod.Narod hoce da laprda.To je narodu u krvi.Voli vise laprdati o svemu i svacemu,samo ne dao Bog uzeti i nesto raditi.