"Kvalitet goriva na pumpama"?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
shlauf

#176 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?

Post by shlauf »

campa_xxx wrote:
Olympus C170 wrote:Sipam na Stelex u Hrasnom i nemam problema sa korsom b.Odlicno ide! ;-)
:thumbup:

Selex je pumpa :mrgreen: a Stelex je ono za prozore :lol: :lol: :lol: :lol:
:D :sax:

Aleeee aleeeeeeeeeeeeee :dance:
psiho

#177 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?

Post by psiho »

tu su negdje sve pumpe, ali Energopetrol su stvarno najgore
shlauf

#178 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?

Post by shlauf »

Nešto ne mogu da svarim kad je u pitanju EP. Naime, ja sipam kod OHR-a i uvijek više predjem kilometara nego da naspen na EP na Ciglanama ili na bilo kojoj drugoj pumpi drugog distributera. Kako ???????? :?:

@donsedin: tnx

Aleeeee aleeeeeeeeeeeeeee :dance:
psiho

#179 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?

Post by psiho »

offtopic
konkretno ta pumpa kod OHR, priča iz prve ruke:
kupio sam nekoliko litara permanta za jednog starog golfa 2 1990, radi se o MODRIČA permantu, nasuli mi permant, čistaka onako, i ostalo malo u jednoj od onih bijelih plastičnih pakovanja, otrpilike 250 ml, i to je ostalo preko noći napolju ispred garaže. Slijedeće jutro, ja slučajno pogledamu tu kanticu, i imam šta da vidim. Permant 100% čist zamrznut totalno, kasnije sam čuo od nekih ljudi da radnici na toj pumpi znaju izvlačiti špricom i iglama tečnosti iz originalnih pakovanja, permant, tečnosti za brisače, etc, pa poslije dodaju vodu, a tek šta rade sa cisternama goriva, pa eto samo izvolite...
AmADin_gospo

#180 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?

Post by AmADin_gospo »

debelimedo wrote:ja sam cesto sipao benzin na EP , inace imam ugradjen plin pa je to bilo za nekih 50 KM mjesecno, i sipao sam sve dok nisam na tezi nacin skontao da imam dosta vode u rezervoaru, otad nikad na EP
nema to veze s EPom, naspi gorivo s bilo koje pumpe u flašu i ostavi je po sata da se slegne, pa pogledaj talog. kod tebe je (kao i davno kod mene u kadetu) gorivo stajalo dugo vremena pa je došlo do vezivanja taloga i nastanu "sline", sparišu se nečistoče iz goriva, a BTW da znaš, i benzin ima rok trajanja, 3 godine, poslje toga ga nemožeš upaliti ni bacačem plamena
shlauf wrote:Nešto ne mogu da svarim kad je u pitanju EP. Naime, ja sipam kod OHR-a i uvijek više predjem kilometara nego da naspen na EP na Ciglanama ili na bilo kojoj drugoj pumpi drugog distributera. Kako ???????? :?:
ja sipam samo na EP i to baš na kovačičima il na grbavici prekoputa USAID-a, nikad problema nisam imao
psiho wrote:offtopic
konkretno ta pumpa kod OHR, priča iz prve ruke:
kasnije sam čuo od nekih ljudi da radnici na toj pumpi znaju izvlačiti špricom i iglama tečnosti iz originalnih pakovanja, permant, tečnosti za brisače, etc, pa poslije dodaju vodu, a tek šta rade sa cisternama goriva, pa eto samo izvolite...
ma pusi ba šuplju s tim iglama. majke ti, da si ti "pumpađija" kome bi prodao 12 deca permanta, 5deca litre tekučine za brisače, 2 litre destilovane vode u refuzi.

raja puno šupljira bezveze i šire gluposti. ;-)
tavustavus

#181 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?

Post by tavustavus »

e shlaufe odoh sutra kod OHR-a da naspem ga punog,ne bude li valjalo drzi se dobro...jbt mozda shlauf radi na EP pa ih zato hvali..heheheheeheheh

HAAHAHAH :sax: :sax: :sax: :sax: :sax: :sax:
citroen

#182 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?

Post by citroen »

tavustavus wrote:e shlaufe odoh sutra kod OHR-a da naspem ga punog,ne bude li valjalo drzi se dobro...jbt mozda shlauf radi na EP pa ih zato hvali..heheheheeheheh

HAAHAHAH :sax: :sax: :sax: :sax: :sax: :sax:
Jarane i ja sipam samo na EP,i to najcesce u nedjaricima i nuikavih problema nemam,A HDI je u pitanju, i ko sto schlauf rece vise prelazim km sa EP gorivom
shlauf

#183 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?

Post by shlauf »

Upravo tako :-D

Aleeeee aleeeeeeeeeee :dance:
Olympus C170

#184 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?

Post by Olympus C170 »

campa_xxx wrote:
Olympus C170 wrote:Sipam na Stelex u Hrasnom i nemam problema sa korsom b.Odlicno ide! ;-)
Selex je pumpa :mrgreen: a Stelex je ono za prozore :lol: :lol: :lol: :lol:
Mojne suplje!Jedno sam slovo pogrijesio i ti odmah!Koliko ovdje raja ne zna se uopste izrazavati i pravi katastrofalne pravopisne greske a ti se uhvatio jednog slova....ah da ti si iz metropole!
heh spamera,Boze ti sacuvaj!!!!!
Ateista

#185 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?

Post by Ateista »

respo wrote:negdje sam napisao da antipolution failed nema veze sa gorivom nego svjecice coil packs (jbg ne znam bas kako se kod nas zove to) i to uzrokuje pojavu te greske
ili eventualno sonda u auspuhu
a sto se tice koje svjecice znas koji je motor i kupis odgovarajuce svjecice
sve 4 su ti oko 40KM par maraka gore dole zavisi koje su
eh da jos ti se moze pojaviti greska catalytic converter ako vec nije
Meni istu gresku prikazuje na 206 HDI, znaci da ne mogu biti svjecice jer ih nema, jeli to onda znaci da je do goriva? :D

Najvise sam sipao na OMV-u, od skoro sam presao n EP, nisam primijetio nikakvu razliku, ne kazem da nema ali ja stvarno nisam primijetio, i sa jednim i sa drugim gorivom mi samo ponekad prikaze "antipolution fault".
respo

#186 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?

Post by respo »

sonda ona sto ide u lonac na izduvnom sustavu onda kod hdi motora onda je do nje nesto

ps. moja greska gore u postu sam napisao failed a ustvari je fault
Minjo

#187 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?

Post by Minjo »

Ja kad sipan na EP kod Vijećnice i Nestro pumpama na Han Derventi euro diesel 5 auto mi najmanje troši i osjetno bolje ide. Kad naspem na Imzitu, Petrolu primijeti se veća potrošnja.
OMV u Briješću je dosta dobar, na Stupu nisam nikako sipao.
Ateista

#188 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?

Post by Ateista »

respo wrote:sonda ona sto ide u lonac na izduvnom sustavu onda kod hdi motora onda je do nje nesto

Ma nema frke, znam na sta si mislio, nego jel to znaci da ipak nije do goriva, ili je moguce i jedno i drugo?

Jedan majstor mi je rekao da je dogoriva i savjetovao mi da punim na EP jer je cistije kaze nego na OMV-u.
ljudozder

#189 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?

Post by ljudozder »

Ja gdje god naspem, piči isto, ne primijetim ništa i ne zamaram se glupostima
citroen

#190 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?

Post by citroen »

ljudozder wrote:Ja gdje god naspem, piči isto, ne primijetim ništa i ne zamaram se glupostima
Mozes ti da picis kad imas vozilo zapremine 4000 kubika :D :D :D
psiho

#191 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?

Post by psiho »

ljudozder wrote:Ja gdje god naspem, piči isto, ne primijetim ništa i ne zamaram se glupostima
tako je, ja sam sipao na svim mogućim pumpama u kantonu i okolini, meni je sve isto
ljudozder

#192 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?

Post by ljudozder »

Ma kažem nikad nisam primijetio nikakvu razliku, vozio sam dosta vozila... i uvijek mi bilo nevjerovatno kad ljudi pričaju ne sipam tu ne valja, ovdje je dobro i sl... Bez obzira da li je benzin, dizel, plin il šta već, nikad nisam imo tih problema, a ne vjerujem da sam toliki levat da ne primijetim da se vozilo drukčije ponaša :D Vozio sam, a vozim i danas svog starog renaulta dizela kojem ništa ne fali, vozio Lagunu dCi, ništa, pa i ovo što citroen spomenu :D nikad nisam pratio gdje ću nasut, nego gdje mi je najbliže :D Nemam pojma, možda jednostavno imam sreće :D
psiho

#193 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?

Post by psiho »

dobro je dok se ima gdje nasuti
ljudozder

#194 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?

Post by ljudozder »

dobro jašta je, jedva se sipa... jebote 2.05 danas dizel na Ini :D
respo

#195 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?

Post by respo »

Ateista wrote:
respo wrote:sonda ona sto ide u lonac na izduvnom sustavu onda kod hdi motora onda je do nje nesto

Ma nema frke, znam na sta si mislio, nego jel to znaci da ipak nije do goriva, ili je moguce i jedno i drugo?

Jedan majstor mi je rekao da je dogoriva i savjetovao mi da punim na EP jer je cistije kaze nego na OMV-u.
pa moguce je i da je samo do goriva ili da je oboje
al eto pokusaj to vidjeti pa ako je uredu onda je do goriva
ili ako ti je lakse predi na neku drugu pumpu pa vidi hoce li ti se pojavljivati i znat ces do cega je
ako se pojavi vidis jeli to to ako nije do sonde onda je do goriva na bilo kojoj pumpi
jbg kad smo z klasa da ditributere goriva jos nas malo sjebu lokalne pumpadzije i onda imamo sta imamo
shlauf

#196 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?

Post by shlauf »

ljudozder wrote:dobro jašta je, jedva se sipa... jebote 2.05 danas dizel na Ini :D
Na EP od 18.09. je ta cijena a i juče sam sipao, opet ista 2,05 KM :x

Aleeee aleeeeeeeeeeeee :dance:
kone

#197 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?

Post by kone »

shlauf wrote:
ljudozder wrote:dobro jašta je, jedva se sipa... jebote 2.05 danas dizel na Ini :D
Na EP od 18.09. je ta cijena a i juče sam sipao, opet ista 2,05 KM :x

Aleeee aleeeeeeeeeeeee :dance:
Mamicu im lopovsku :D ...Kad je trebalo dizati cijene ili drzati na odredjenom novou onda su govorili dolar skocio ovo ono,a sad kad ej dolar pao na 1,43 niko ne govori o pojeftinjenju..Zadnja promjena je bila kad ej dolar bio 1,57 i govorili su da zbog njega dizu ili spustaju cijenu,a sad niko da progovori...Da ej koji slucajem skocio na 1,70 do sad bi digli barem dva puta cijenu goriva :x
AmADin_gospo

#198 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?

Post by AmADin_gospo »

zar nikad niste čuli saopštenje za javnost...

kad gorivo poskupi na berzi:
"nemamo ni litra rezervi, moramo hitno balansirati cijene"

kad gorivo pojeftini na berzi:
"imamo milijardu tona na rezervi, nemožemo mi tek tako da spustimo cjene, propast čemo"

:-) :-)
shlauf

#199 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?

Post by shlauf »

Image

majstore, naspi do čepa :mrgreen:

Aleeeee aleeeeeeeeeeeeeeee :dance:
Optimist

#200 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?

Post by Optimist »

Citajuci prethodne postove vecina vas je rekla da imaju najbolje iskustvo sa dizel gorivom sa EP-a, dok ovi sto toce benzin imaju podijeljena misljenja. Da probamo da svedemo na dvije pumpe sto se benzina zice, koja je po vama bolja, OMW ili EP?
Post Reply