campa_xxx wrote:Olympus C170 wrote:Sipam na Stelex u Hrasnom i nemam problema sa korsom b.Odlicno ide!![]()
Selex je pumpaa Stelex je ono za prozore
![]()
![]()
![]()
Aleeee aleeeeeeeeeeeeee
Moderators: _BataZiv_0809, anex
campa_xxx wrote:Olympus C170 wrote:Sipam na Stelex u Hrasnom i nemam problema sa korsom b.Odlicno ide!![]()
Selex je pumpaa Stelex je ono za prozore
![]()
![]()
![]()
nema to veze s EPom, naspi gorivo s bilo koje pumpe u flašu i ostavi je po sata da se slegne, pa pogledaj talog. kod tebe je (kao i davno kod mene u kadetu) gorivo stajalo dugo vremena pa je došlo do vezivanja taloga i nastanu "sline", sparišu se nečistoče iz goriva, a BTW da znaš, i benzin ima rok trajanja, 3 godine, poslje toga ga nemožeš upaliti ni bacačem plamenadebelimedo wrote:ja sam cesto sipao benzin na EP , inace imam ugradjen plin pa je to bilo za nekih 50 KM mjesecno, i sipao sam sve dok nisam na tezi nacin skontao da imam dosta vode u rezervoaru, otad nikad na EP
ja sipam samo na EP i to baš na kovačičima il na grbavici prekoputa USAID-a, nikad problema nisam imaoshlauf wrote:Nešto ne mogu da svarim kad je u pitanju EP. Naime, ja sipam kod OHR-a i uvijek više predjem kilometara nego da naspen na EP na Ciglanama ili na bilo kojoj drugoj pumpi drugog distributera. Kako ????????![]()
ma pusi ba šuplju s tim iglama. majke ti, da si ti "pumpađija" kome bi prodao 12 deca permanta, 5deca litre tekučine za brisače, 2 litre destilovane vode u refuzi.psiho wrote:offtopic
konkretno ta pumpa kod OHR, priča iz prve ruke:
kasnije sam čuo od nekih ljudi da radnici na toj pumpi znaju izvlačiti špricom i iglama tečnosti iz originalnih pakovanja, permant, tečnosti za brisače, etc, pa poslije dodaju vodu, a tek šta rade sa cisternama goriva, pa eto samo izvolite...
Jarane i ja sipam samo na EP,i to najcesce u nedjaricima i nuikavih problema nemam,A HDI je u pitanju, i ko sto schlauf rece vise prelazim km sa EP gorivomtavustavus wrote:e shlaufe odoh sutra kod OHR-a da naspem ga punog,ne bude li valjalo drzi se dobro...jbt mozda shlauf radi na EP pa ih zato hvali..heheheheeheheh
Aleeeee aleeeeeeeeeeeeeee
HAAHAHAH![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Mojne suplje!Jedno sam slovo pogrijesio i ti odmah!Koliko ovdje raja ne zna se uopste izrazavati i pravi katastrofalne pravopisne greske a ti se uhvatio jednog slova....ah da ti si iz metropole!campa_xxx wrote:Selex je pumpaOlympus C170 wrote:Sipam na Stelex u Hrasnom i nemam problema sa korsom b.Odlicno ide!a Stelex je ono za prozore
![]()
![]()
![]()
Meni istu gresku prikazuje na 206 HDI, znaci da ne mogu biti svjecice jer ih nema, jeli to onda znaci da je do goriva?respo wrote:negdje sam napisao da antipolution failed nema veze sa gorivom nego svjecice coil packs (jbg ne znam bas kako se kod nas zove to) i to uzrokuje pojavu te greske
ili eventualno sonda u auspuhu
a sto se tice koje svjecice znas koji je motor i kupis odgovarajuce svjecice
sve 4 su ti oko 40KM par maraka gore dole zavisi koje su
eh da jos ti se moze pojaviti greska catalytic converter ako vec nije
Ma nema frke, znam na sta si mislio, nego jel to znaci da ipak nije do goriva, ili je moguce i jedno i drugo?respo wrote:sonda ona sto ide u lonac na izduvnom sustavu onda kod hdi motora onda je do nje nesto
ps. moja greska gore u postu sam napisao failed a ustvari je fault
Mozes ti da picis kad imas vozilo zapremine 4000 kubikaljudozder wrote:Ja gdje god naspem, piči isto, ne primijetim ništa i ne zamaram se glupostima
tako je, ja sam sipao na svim mogućim pumpama u kantonu i okolini, meni je sve istoljudozder wrote:Ja gdje god naspem, piči isto, ne primijetim ništa i ne zamaram se glupostima
pa moguce je i da je samo do goriva ili da je obojeAteista wrote:Ma nema frke, znam na sta si mislio, nego jel to znaci da ipak nije do goriva, ili je moguce i jedno i drugo?respo wrote:sonda ona sto ide u lonac na izduvnom sustavu onda kod hdi motora onda je do nje nesto
ps. moja greska gore u postu sam napisao failed a ustvari je fault
Jedan majstor mi je rekao da je dogoriva i savjetovao mi da punim na EP jer je cistije kaze nego na OMV-u.
Na EP od 18.09. je ta cijena a i juče sam sipao, opet ista 2,05 KMljudozder wrote:dobro jašta je, jedva se sipa... jebote 2.05 danas dizel na Ini
Mamicu im lopovskushlauf wrote:Na EP od 18.09. je ta cijena a i juče sam sipao, opet ista 2,05 KMljudozder wrote:dobro jašta je, jedva se sipa... jebote 2.05 danas dizel na Ini![]()
Aleeee aleeeeeeeeeeeee