lose, lose, kako se zove i zasto se zove i da li mu je otac sisa dlake iz nosa redovno. DA li je bio svjedok i li nije. Ako su to razlozi da se ne glasa za DENNISa, stvarno su slabi.Ibrahimovski wrote:Opet plitki bosanko-balkanski umovi s pitanjima tipa "Zašto se čovjek tako zove?"... CccLada wrote:"Misliš"? Na kojem je univerzitetu doktorirao? Institut univerziteta u Hamburgu ga spominje kao magistra i doktoranta - Dennis Gratz, M.A.kurd wrote: mislim ipak da se radi o doktoru nauka.
http://www.akademischesnetzwerk-soe.net ... ojekte.htm
Takođe mi je nejasno njegovo ime i prezime - Dennis Gratz. Pretpostavljam da mu je otac advokat sa Titove Gracić koji je bio svjedok odbrane u procesu protiv Momčila Mandića i koji je tvrdio da mu je Mandić pomogao da izađe iz Sarajeva. Mene konkretno zanima zašto je Denis Gracić (pretpostavljam da se pod tim imenom rodio u Sarajevu) postao Dennis Gratz?
Oktobarski izbori - izlazite li?
-
kurd
#176 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?
- Lada
#177 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?
Uvreda kao način komunikacije. Smatram da kao potencijalni glasač imam pravo dobiti informaciju zašto je Dennis Gratz promijenio ime i prezime. Bokser Felix Sturm je bez ikakvih problema izložio svoje, vrlo jasne, razloge. Mene ovakve reakcije čude jer su u funkcionirajućim demokratskim sistemima kandidati na izborima dužni građanima dati sve podatke koji se traže od njih, pa čak i zdravstvene kartone. Vrijeđanje građana koji traže informacije pokazuje iznimnu aroganciju "Naše stranke" koja im se lako može obiti o (visoko podignuti) nos na izborima.Ibrahimovski wrote:Opet plitki bosanko-balkanski umovi s pitanjima tipa "Zašto se čovjek tako zove?"... CccLada wrote:"Misliš"? Na kojem je univerzitetu doktorirao? Institut univerziteta u Hamburgu ga spominje kao magistra i doktoranta - Dennis Gratz, M.A.kurd wrote: mislim ipak da se radi o doktoru nauka.
http://www.akademischesnetzwerk-soe.net ... ojekte.htm
Takođe mi je nejasno njegovo ime i prezime - Dennis Gratz. Pretpostavljam da mu je otac advokat sa Titove Gracić koji je bio svjedok odbrane u procesu protiv Momčila Mandića i koji je tvrdio da mu je Mandić pomogao da izađe iz Sarajeva. Mene konkretno zanima zašto je Denis Gracić (pretpostavljam da se pod tim imenom rodio u Sarajevu) postao Dennis Gratz?
Last edited by Lada on 04/09/2008 14:18, edited 1 time in total.
- Vozdra raja :-)
#178 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?
WTFseln wrote:The Zavalonac from Florida...Vozdra raja wrote:Mislim da ce SDP jedino ubjedljivo pobijediti u svom basionu Tuzli, dok ce se u ostalim opstinama voditi utrka izmedju ove stranke i SDA. Zanimljivo je da tuzlanski kanton, pa tako i Tuzla prednjace po broju nezaposlenih, a SDP konstantno pobijedjuje u Tz.![]()
SBIH i BPS ce izgubiti jer je narod prezasicen njihovom retorikom.![]()
Zanimljivo je da je u tuzlanskom kantonu na vlasti SDA, a ovo za Tuzlu nije tacno.
Ali, ne boj se....samo dok Alija ustane iz mezara, sve ce se to srediti.
-
dix106
#179 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?
Uvreda kao način komunikacije. Smatram da kao potencijalni glasač imam pravo dobiti informaciju zašto je Dennis Gratz promijenio ime i prezime. Bokser Felix Sturm je bez ikakvih problema izložio svoje, vrlo jasne, razloge. Mene ovakve reakcije čude jer su u funkcionirajućim demokratskim sistemima kandidati na izborima dužni građanima dati sve podatke koji se traže od njih, pa čak i zdravstvene kartone. Vrijeđanje građana koji traže informacije pokazuje iznimnu aroganciju "Naše stranke" koja im se lako može obiti o (visoko podignuti) nos na izborima.[/quote]
pa nije te nasa stranka vrijedjala
pa nije te nasa stranka vrijedjala
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#180 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?
Ovako, da se dogovorimo nesto:
Manite se pretresanja Alijinih kostiju, manite se price o necijim zubima ili frizuri, podforum je POLITIKA. Zante vi i bolje.
Hvala
Manite se pretresanja Alijinih kostiju, manite se price o necijim zubima ili frizuri, podforum je POLITIKA. Zante vi i bolje.
Hvala
- djulba
#181 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?
Ja izlazim obavezno, to je moja građanska dužnost. 
- Lada
#182 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?
Iz postova je jasno da se radi o osobi koja je vrlo bliska "Našoj stranci" ako nije i član i aktivista. Postala je kandidate i pokrenula susjednu temu argumentiranu rekla-kazala, običnim tračem ili izmišljenom pričom. Toliko o liku i djelu "napadača".dix106 wrote: pa nije te nasa stranka vrijedjala
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 0#p2101060
Inače sam u anketi na ovoj temi glasala za "Našu stranku" ali ne vjerujem da ću to učiniti na stvarnim izborima.
- SinjaD
#183 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?
Glasat ću, naravno.
Prije je moj izbor bio SDP ali ovaj put ću najvjerovatnije glasati za Nasu stranku .
Prije je moj izbor bio SDP ali ovaj put ću najvjerovatnije glasati za Nasu stranku .
-
Nancy Drew
#184 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?
seln wrote:Sta ces, 100% si zauzeta, pa nemas vremena da slusas price.Nancy Drew wrote:Opusti seseln wrote: Skoro kao haris, moja ti.
Inace, ovu pricu (sa raznim protagonistima) sam cuo vec 1000 puta.![]()
Ja je čujem prvi put![]()
Opusti se ...
-
kurd
#185 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?
koji te dio moga posta vrijedja i napada i zasto?Lada wrote:Iz postova je jasno da se radi o osobi koja je vrlo bliska "Našoj stranci" ako nije i član i aktivista. Postala je kandidate i pokrenula susjednu temu argumentiranu rekla-kazala, običnim tračem ili izmišljenom pričom. Toliko o liku i djelu "napadača".dix106 wrote: pa nije te nasa stranka vrijedjala
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 0#p2101060
Inače sam u anketi na ovoj temi glasala za "Našu stranku" ali ne vjerujem da ću to učiniti na stvarnim izborima.
ja nisam pokrenuo temu, niti sam glasnogovornik nase stranke
ne razumijem
-
sophy
#186 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?
cinjenica je da nam nije dobro svih ovih godina, tako sporo napredujemo da je to nevjerovatno, a licno smatram da su zato krivi najvecim dijelom nasi gradjani, koji nikako da bojkotuju ove koji nas zamajavaju i pljackaju... a i narod je primitivan, kod nas se o ljudima stvori slika bez da im se dalo pravo da nesto objasne, bitno je samo da je iz istog tabora.... i jos nesto, da podjetim samo, ljudi pokusajte se pitati sta zelite od zivota, prepoznajte one koji vam to mogu ispuniti i neka to budu razlozi za glasanje...... pokusajte da svi zajednicki napravimo promjene, jer to nije na strankama nego na nama..... i da ja sam uvijek prije glasla za SDP, ali u ovoj zemlji je samo SBIH razocarala svoje birace vise od njih, tako da za njih nikada vise ne bih glasala, cas izuzecima kao sto su jasmin imamovic i jos par njih kojima je stalo da noroda i koji pokusavaju dici kvalitetu zivota, a ja cu da glasam za nesto novo, to je NS, ideja im je super, okuplja mlade ljude koji su prije svega obrazovani i koji zele vise od zivota, ja im dajem svoje povjerenje, svoju podrsku i ocekujem da cu time doprinjeti dolasku nekih novih, boljih i drugacijih vremena u ovoj nasoj zemlji... za mene glasati drugacije od ovog znaci glasati za isto.... a to sigurno ne zelim....
- Lada
#187 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?
Mislim da je iz mog posta bilo jasno na koga i šta se odnosi, ali da izbjegnemo nesporazume ponoviću ga.kurd wrote: koji te dio moga posta vrijedja i napada i zasto?
ja nisam pokrenuo temu, niti sam glasnogovornik nase stranke
ne razumijem
Tema se inače zove "RUDO: SDA, SBiH i SNSD u tajnoj koaliciji, protiv Bojana Bajića"Ibrahimovski wrote: Opet plitki bosanko-balkanski umovi s pitanjima tipa "Zašto se čovjek tako zove?"... Ccc
(http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 0#p2101060)
Ibrahimovski je očito vrlo blizak "Našoj stranci"
-
Ibrahimovski
#188 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?
Naravno da jesam blizak i ne krijem to.
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#189 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?
tema je DA LI IZLAZITE NA IZBORE I ZA KOGA CETE GLASATI, ciji ste puleni ostavite za drugih tema.
Osjecam se ko uciteljica u prvom razredu majke mi....
Osjecam se ko uciteljica u prvom razredu majke mi....
- vee-jay
#190 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?
pa dobro sta se odmah pocinjes derati, kakav si ti pedagog?

-
dix106
#191 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?
ljudi, mislim, ako nista, da je sjajna stvar sto veliki broj forumasa (vecina zapravo) bira nenacionalisticke opcije... a nasoj stranci se mora priznati da je dobro "prodrmala" stvari svojim osnivanjem 
-
homar
#192 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?
Da izaćiću na izbore i glasati za SDP BiH. To je jedina politička snaga u BiH koja može nešto promijeniti u BiH. Uglavnom, glasaćući za sve druge, osim
za naciolističku koaliciju, glasat ćemo za promjene u BiH.
za naciolističku koaliciju, glasat ćemo za promjene u BiH.
-
pipliček
#193 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?
Pouzdani izvori kažu - Silajdžić je ozbiljno bolestan i uskoro se poptuno povlači iz političkog života. Bit će to zasluženi i neslavni kraj jedne političke stranke zasnovane na mesijanskoj, a ne nerealnog, ambiciji njenog lidera, i skupu pragmatika sa tendencijom porasta broja ozbiljnih kriminalaca u njoj, kraj jedne velike lažne nade političkog života u BIH koja nikada nije imala niti bila zasnovana na ozbiljnom političkom programu.
-
moltisanti
#194 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?
nasa stranka + sdp (damir hadzic, jasmin imamovic i ova produktivna ekipa) = nova bosna i hercegovina
-
edinbug
#195 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?
Bez dvojbe - SDP -!!!
- Šapat
#196 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?
Da...zaista je lijepo sto smo svi mi ovdje na forumu protiv nacionalista, i svi mi znamo zasto smo protiv njih. Jasno je nama da su oni ti koji nas unazadjuju svakodnevno, i tako zadnjih 17-18 godina. Ali, isto tako treba da nam bude jasno da nas je ovdje vrlo malo svjesnih. Dovoljno je pogledati broj onih koji su glasali u anketi na ovom topicu (157).
Medjutim, najbitnije bi nam svima trebalo biti da o svemu sto znamo i definitivno razumijemo pocnemo obrazovati svoju blizu okolinu. Na taj nacin, ako bismo onima neodlucnima za koga da glasaju, a jos vise onima koji su do sada glasali za nacionaliste i sada ih pljuju jer su se u njih razocarali, ali i dalje misle glasati za njih iz iracionalnih strahova ili one standardne "ja cu za svoje" (ko god ti "njegovi" bili...), uspjeli objasniti da su upravo ti "njihovi" i doveli do toga da nemaju sta jesti, da su im djeca pod stalnom prijetnjom kada god izadju na ulicu, da im djeca nemaju nikakve prespektive u ovoj i ovakvoj zemlji, da su ti "njihovi" upravo i jedini koji ih konstantno pljackaju vec skoro dvije decenije i zive na njihovim grbacama...E tad bismo mozda uspjeli doci do progresivnog rasta broja 157 (kad bi svako od nas otvorio oci bar jednoj osobi iz svoje okoline za koju zna da je neodlucna ili nezadovoljna, a onda i ako bi ta osoba otvorila oci jos jednoj svojoj, broj 157 bi se verlo brzo promijenio u 157.000, pa i vise) i tadaa bismo mogli pricati o progresu.
A za ove koji ovdje nesto kao pljuckaju na sve sto nije SDA, SBiH i sl., manite se corava posla. Ovdje je vecina ljudi vise nego obrazovana i vise nego svjesna stanja i stvari koje se desavaju, tako da izgledate jadno i sa kojekakvim upadicama. I apsolutno je nebitno za koga ce se glasati, samo neka to nisu SDA, SBiH, SNSD, SDS, PDP i svi HDZi koliko ih vec ima, jer su upravo ove stranke najveci kamen spoticanja napretku ove zemlje, a samim tim i svih nas i nase djece.
Medjutim, najbitnije bi nam svima trebalo biti da o svemu sto znamo i definitivno razumijemo pocnemo obrazovati svoju blizu okolinu. Na taj nacin, ako bismo onima neodlucnima za koga da glasaju, a jos vise onima koji su do sada glasali za nacionaliste i sada ih pljuju jer su se u njih razocarali, ali i dalje misle glasati za njih iz iracionalnih strahova ili one standardne "ja cu za svoje" (ko god ti "njegovi" bili...), uspjeli objasniti da su upravo ti "njihovi" i doveli do toga da nemaju sta jesti, da su im djeca pod stalnom prijetnjom kada god izadju na ulicu, da im djeca nemaju nikakve prespektive u ovoj i ovakvoj zemlji, da su ti "njihovi" upravo i jedini koji ih konstantno pljackaju vec skoro dvije decenije i zive na njihovim grbacama...E tad bismo mozda uspjeli doci do progresivnog rasta broja 157 (kad bi svako od nas otvorio oci bar jednoj osobi iz svoje okoline za koju zna da je neodlucna ili nezadovoljna, a onda i ako bi ta osoba otvorila oci jos jednoj svojoj, broj 157 bi se verlo brzo promijenio u 157.000, pa i vise) i tadaa bismo mogli pricati o progresu.
A za ove koji ovdje nesto kao pljuckaju na sve sto nije SDA, SBiH i sl., manite se corava posla. Ovdje je vecina ljudi vise nego obrazovana i vise nego svjesna stanja i stvari koje se desavaju, tako da izgledate jadno i sa kojekakvim upadicama. I apsolutno je nebitno za koga ce se glasati, samo neka to nisu SDA, SBiH, SNSD, SDS, PDP i svi HDZi koliko ih vec ima, jer su upravo ove stranke najveci kamen spoticanja napretku ove zemlje, a samim tim i svih nas i nase djece.
-
hasmeta
#197 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?
Bez dileme: SDP!
- vee-jay
#198 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?
U punoj cekaonici ispred ordinacije interniste medicinska sestra pita : " Ima li iko za EKG ? " , a ljudi odgovaraju : " Nema, svi smo za COVJEKA !"

-
beka_mo
#199 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?
Maxwell2008 wrote:Moram nesto da vam ispricam. Prosli vikend sam slucajno boravio u Tuzli naime u Tuzlu odem mozda jednom godisnje i koja slucajnost ili nije slucajnost... U centru grada nekakvo gradiliste prolazim tuda bageri sljunak stoji jedna grupica ljudi i medju njima Nacelnik opcine Imamovic. Nedjelja neradni dan nacelnik na gradilistu kontrolise ili se informise o toku radova na gradilistu. Svaka cast ... nacelnik za primjer.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ma svugdje ista predizborna fora.Bageri na cesti pred izbore,asfaltiraju sto su takodje asfaltirali pred predhodne izbore. I kod nas u Mostaru,po ko zna koji put asfaltiraju Bulevar,svaki put asfalt sve tanji i tanji. Nista ne rade 4 god mandata,pa da se nesto uradi pred izbore. Ma nije valjda.
Na izbore cu izaci,ali jos ne znam za koga bi glasala.Kad bi se bar neko pojavio mladji,pun energije,novih ideja.Sigurna sam da ima takvih,ali nemaju visok budzet za kampanju. Odnosno nisu podobni,pa im i nedaju da dizu prasinu. Narodu je vise dosta praznih prica. Ja zivim u podjeljenom gradu,koji je zahvaljujuci politicarima sve podjeljeniji. Pa kad krenete po Mostaru,skontat ce te po to asfaltu, kojeg spomenuh,koji je istocni (po cesti jos rupe od granata),a koji je zapadni dio/mashala debel sloj novog asfalta i po gradu a bogami i prema selima zapadne nam hercegovine.
-
sophy
#200 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?
potpuno se slazem, ali ono sto mislim da je problem sdp je cinjenica da su tako duboko u porama postojeceg drustva, svijesni svih njegovih nedostataka koji pojedincima- citaj vecini clanova stranke, licno pogoduju, da su izgubili motivaciju da stvarno cine nesto bolje i drugacije za ovu zemlju.. nadam se da ce se vremenom i njihova struktura promjeniti, da ce dozvoliti mladim i osvijestenim ljudima da polako preuzimaju stvari u svoje ruke i da ce i oni postati ono sto socijaldemokrati jesu u europi.moltisanti wrote:nasa stranka + sdp (damir hadzic, jasmin imamovic i ova produktivna ekipa) = nova bosna i hercegovina