Razvod - da ili ne?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- S4mpion
#176 Re: Razvod - da ili ne?
Ženu mogu i odbiti neke, za nju loše, osobine koje posjeduje njen otac, dakle, ne važi u svakom slučaju to da žena traži muškarca koji je sličan njenom ocu, već da osobine potencijalnog partnera ona poredi sa osobinama svog oca.
-
bang and blame
#177 Re: Razvod - da ili ne?
Uh, ta tvoja punica..Ramzess Veliki wrote:Istina. Moj bivši punac je teški papučar i lik bez svog ja.prog321 wrote:Ne znam tvoju familijsku pricu i ne interesuje me.![]()
Ali ako ti je babo papucar onda ti isto imas u planu takvu vrstu muskarca.
Jer kcerka uvijek trazi muza u shablonu svoga oca.
-
Sunny-7
#178 Re: Razvod - da ili ne?
@direktni,
O boldiranim: ne moze se osoba ozenjena, udata, sa svojih 35 godina, djecom, suprugom, PORODICOM prema kojoj ima OBAVEZU ponasati kao slobodnjak od 20ak godina, izlaziti, derneciti, ignorisati bracne probleme koji nastaju bas zbog toga, i onda glumiti zrtvu mladjariji kojoj moze biti roditelj. To ne ide!
Ocito da ne ide
Kad dodje do tog nekog "zasicenja", bracne krize (a desi se u svakom braku, nek ne lazu oni koji tvrde supreotno), valjda se to rjesava sa partnerom, a ne sa osobom C?!
Btw, osoba C ni mene ne interesuje, samo znam da je profitirala u mom slucaju. Barem ona misli da je profitirala, a vrijeme ce pokazati svoje
P.S. Kad kazem bRezobraznica... Moramo se malo moci saliti na svoj racun
Ruzan je isjecaj izigranosti, razumijem to.
O boldiranim: ne moze se osoba ozenjena, udata, sa svojih 35 godina, djecom, suprugom, PORODICOM prema kojoj ima OBAVEZU ponasati kao slobodnjak od 20ak godina, izlaziti, derneciti, ignorisati bracne probleme koji nastaju bas zbog toga, i onda glumiti zrtvu mladjariji kojoj moze biti roditelj. To ne ide!
Ocito da ne ide
Kad dodje do tog nekog "zasicenja", bracne krize (a desi se u svakom braku, nek ne lazu oni koji tvrde supreotno), valjda se to rjesava sa partnerom, a ne sa osobom C?!
Btw, osoba C ni mene ne interesuje, samo znam da je profitirala u mom slucaju. Barem ona misli da je profitirala, a vrijeme ce pokazati svoje
P.S. Kad kazem bRezobraznica... Moramo se malo moci saliti na svoj racun
- Ramzess Veliki
#179 Re: Razvod - da ili ne?
Vidiš da par piva i nije toliko neisplativa investicija ...Eurosa wrote:Ramzess Veliki wrote:Rekoh ti već ... ako želiš da te tvoj muškarac voli, cijeni, brani, da je uvijek na tvojoj strani, da te ne vara, da si centar njegovog svemira ... pitaj jarana kako da to postigneš. Nikad ne pitaj mater niti prijateljice.Eurosa wrote:Najbolje mi je da se ne udam, bar se nikad onda necu ni razvoditi![]()
Sta vam je?Ovaj Otto cestit momak, s finim pogledom na bracnu zajednicu,naucen i odgojen da je brak mnozina a ne jednina i vi mu kazete da se ne zeni.
Onaj vice brak je mobing,onaj ovo ono...crnjak do crnjaka.
gdje si Ramo jarane![]()
![]()
- klixoris
#180 Re: Razvod - da ili ne?
Nemoj ba bit' tako jeftin. Dodaj na te pive jos jedan rezervoar goriva za motor, minimumRamzess Veliki wrote: Vidiš da par piva i nije toliko neisplativa investicija ...
- Ramzess Veliki
#181 Re: Razvod - da ili ne?
To je previše ... 24 litra. Mogu sa tim doći do Senja ...klixoris wrote:Nemoj ba bit' tako jeftin. Dodaj na te pive jos jedan rezervoar goriva za motor, minimumRamzess Veliki wrote: Vidiš da par piva i nije toliko neisplativa investicija ...
- klixoris
#182 Re: Razvod - da ili ne?
Ljubomorisu samo nesigurne osobe koje se boje konkurencije, ja nisam takavEurosa wrote: Ja njegove savjete smatram zlata vrijednim.Nemoj mi ljubomorisati ovda![]()
![]()
![]()
Sta je to za savjete koje dijelis ovdje ? Sitnica !Ramzess Veliki wrote: To je previše ... 24 litra. Mogu sa tim doći do Senja ...
Kad ja tebi npr budem davao savjete kako da vozis motor, neces proci ispod 2 gajbe, 3 rezervoara i pola janjeta
Last edited by klixoris on 10/02/2015 15:57, edited 1 time in total.
- Ramzess Veliki
#183 Re: Razvod - da ili ne?
Pa i jeste ... šta bi da vozim R-a ... došlo bi je jeftinije da plati privatni avion.klixoris wrote:Sta je to ? Sitnica !Ramzess Veliki wrote: To je previše ... 24 litra. Mogu sa tim doći do Senja ...
-
kakavdanakneiskustvu
#184 Re: Razvod - da ili ne?
al_akhisari wrote:...u pravu si, nažalost; nakon toga najčešće nestane i poštivanja, tolerancije, a svakodnevni su sukobi, svađe i odnos zasnovan na ljubavi, na kraju čak pređe u mržnju; upravo zbog i ovakvih stanja i odnosa među ljudima, hvala Bogu kad ima i razvodkakavdanakneiskustvu wrote:negdje nestane i ljubavi,i želje za razgovorom sa supružnikom,i svega nesto nestane,na žalost
što ti je život,dođe vrijeme da osobu koju si nekad ludo volio ne volis ni vidjeti vise
-
kakavdanakneiskustvu
#185 Re: Razvod - da ili ne?
Sunny-7 wrote:A zasto? Zasto se to desi? Kada i zasto nastane kurslus? Ljudi zivotare u tim truhlim brakovima jer se boje "samoce", posljedica za djecu, a ne misle kakvi ce ljudi ta ista djeca postati. Od dva zla izaberes ono malo manje, iz straha od nepoznatog. Navika je robija, a sve pod krinkom "zbog djece".kakavdanakneiskustvu wrote:negdje nestane i ljubavi,i želje za razgovorom sa supružnikom,i svega nesto nestane,na žalost
desi se,hiljadu losih brakova,hiljadu razloga zasto se desi nesto lose u tim brakovima
- animals
#186 Re: Razvod - da ili ne?
Sasvim normalna stvar, jer malo je brakova za koje se moze reci da su skladni..kakavdanakneiskustvu wrote:al_akhisari wrote:...u pravu si, nažalost; nakon toga najčešće nestane i poštivanja, tolerancije, a svakodnevni su sukobi, svađe i odnos zasnovan na ljubavi, na kraju čak pređe u mržnju; upravo zbog i ovakvih stanja i odnosa među ljudima, hvala Bogu kad ima i razvodkakavdanakneiskustvu wrote:negdje nestane i ljubavi,i želje za razgovorom sa supružnikom,i svega nesto nestane,na žalost
što ti je život,dođe vrijeme da osobu koju si nekad ludo volio ne volis ni vidjeti vise
postoji zaljubljenost, sexualna privlacnost, i kad to nestane, u najvecem broju slucajeva nastaje,
ili dosada, ili ne mozes smisliti vise partnera, pa ponekad predje i u mrznju..
-
bang and blame
#187 Re: Razvod - da ili ne?
Mislim da se ljudi i trude da poprave odnos/brak, kad ne postoji negdje treća osoba. U tom slučaju onaj koji vara, ne osjeća potrebu da se taj brak i sačuva, već uz "podršku" osobe (s kojom vara), lahko uništava sve i odlazi u novi, drugačiji život. U bolji ne odlazi, sigurna sam.kakavdanakneiskustvu wrote:Sunny-7 wrote: A zasto? Zasto se to desi? Kada i zasto nastane kurslus? Ljudi zivotare u tim truhlim brakovima jer se boje "samoce", posljedica za djecu, a ne misle kakvi ce ljudi ta ista djeca postati. Od dva zla izaberes ono malo manje, iz straha od nepoznatog. Navika je robija, a sve pod krinkom "zbog djece".
desi se,hiljadu losih brakova,hiljadu razloga zasto se desi nesto lose u tim brakovima
-
kakavdanakneiskustvu
#188 Re: Razvod - da ili ne?
Sasvim normalna stvar, jer malo je brakova za koje se moze reci da su skladni..animals wrote:kakavdanakneiskustvu wrote:...u pravu si, nažalost; nakon toga najčešće nestane i poštivanja, tolerancije, a svakodnevni su sukobi, svađe i odnos zasnovan na ljubavi, na kraju čak pređe u mržnju; upravo zbog i ovakvih stanja i odnosa među ljudima, hvala Bogu kad ima i razvodkakavdanakneiskustvu wrote:negdje nestane i ljubavi,i želje za razgovorom sa supružnikom,i svega nesto nestane,na žalost
postoji zaljubljenost, sexualna privlacnost, i kad to nestane, u najvecem broju slucajeva nastaje,
ili dosada, ili ne mozes smisliti vise partnera, pa ponekad predje i u mrznju..[/quote]
na zalost ili na srecu,kako kad
- animals
#189 Re: Razvod - da ili ne?
kakavdanakneiskustvu wrote:
Sasvim normalna stvar, jer malo je brakova za koje se moze reci da su skladni..
na zalost ili na srecu,kako kad[/quote]
Pa problem je sto ljudi od braka ocekuju previse..
to je samo jedna zajednica u kojoj se partneri moraju postovati i uvazavati
medjusobno..
-
kakavdanakneiskustvu
#190 Re: Razvod - da ili ne?
Pa problem je sto ljudi od braka ocekuju previse..animals wrote:kakavdanakneiskustvu wrote:
Sasvim normalna stvar, jer malo je brakova za koje se moze reci da su skladni..
na zalost ili na srecu,kako kad
to je samo jedna zajednica u kojoj se partneri moraju postovati i uvazavati
medjusobno..[/quote]
tacno
-
Sunny-7
#191 Re: Razvod - da ili ne?
kakavdanakneiskustvu wrote:Sasvim normalna stvar, jer malo je brakova za koje se moze reci da su skladni..animals wrote:kakavdanakneiskustvu wrote:
...u pravu si, nažalost; nakon toga najčešće nestane i poštivanja, tolerancije, a svakodnevni su sukobi, svađe i odnos zasnovan na ljubavi, na kraju čak pređe u mržnju; upravo zbog i ovakvih stanja i odnosa među ljudima, hvala Bogu kad ima i razvod
Ali to je partner u kojeg si bio/ bila zaljubljen/a, sta se desi da se to zaboravi, pa da zamrzis, ne mozes smisliti i tako to nizbrdo... Nedostatak vremena jedno za drugo, umor, obaveze, tezak zivot, svega ima, ali kako to da jedan partner primijeti a drugi ne?!
Po mom misljenju svakodnevnica, monotonija umrtvi sve emocije, a ljudi se smore, izgubi se vrijednost porodice, i nece da se trude da taj brak ucine i odrze uspjesnim. Nazalost. I kakav su vremena dosla, "niko nikog nece da trpi", pa ni zbog djece. Ili je mozda bolje ostati u tom nezdravom i jadnom, mrsavom braku, "zbog djece", u kojem djeca nalaze uzore u svoja dva nezadovoljna roditelja?
-
Sunny-7
#192 Re: Razvod - da ili ne?
bang and blame wrote:Mislim da se ljudi i trude da poprave odnos/brak, kad ne postoji negdje treća osoba. U tom slučaju onaj koji vara, ne osjeća potrebu da se taj brak i sačuva, već uz "podršku" osobe (s kojom vara), lahko uništava sve i odlazi u novi, drugačiji život. U bolji ne odlazi, sigurna sam.kakavdanakneiskustvu wrote:Sunny-7 wrote: A zasto? Zasto se to desi? Kada i zasto nastane kurslus? Ljudi zivotare u tim truhlim brakovima jer se boje "samoce", posljedica za djecu, a ne misle kakvi ce ljudi ta ista djeca postati. Od dva zla izaberes ono malo manje, iz straha od nepoznatog. Navika je robija, a sve pod krinkom "zbog djece".
-
kakavdanakneiskustvu
#193 Re: Razvod - da ili ne?
Sunny-7 wrote:Sasvim normalna stvar, jer malo je brakova za koje se moze reci da su skladni..kakavdanakneiskustvu wrote:animals wrote:
...u pravu si, nažalost; nakon toga najčešće nestane i poštivanja, tolerancije, a svakodnevni su sukobi, svađe i odnos zasnovan na ljubavi, na kraju čak pređe u mržnju; upravo zbog i ovakvih stanja i odnosa među ljudima, hvala Bogu kad ima i razvod
Ali to je partner u kojeg si bio/ bila zaljubljen/a, sta se desi da se to zaboravi, pa da zamrzis, ne mozes smisliti i tako to nizbrdo... Nedostatak vremena jedno za drugo, umor, obaveze, tezak zivot, svega ima, ali kako to da jedan partner primijeti a drugi ne?!
Po mom misljenju svakodnevnica, monotonija umrtvi sve emocije, a ljudi se smore, izgubi se vrijednost porodice, i nece da se trude da taj brak ucine i odrze uspjesnim. Nazalost. I kakav su vremena dosla, "niko nikog nece da trpi", pa ni zbog djece. Ili je mozda bolje ostati u tom nezdravom i jadnom, mrsavom braku, "zbog djece", u kojem djeca nalaze uzore u svoja dva nezadovoljna roditelja?[/quote]
neko odabere da ostane u lošem braku zbog djece,da bude uz dijete,neko odabere suprotno,i jedno i drugo su teski izbori
-
Sunny-7
#194 Re: Razvod - da ili ne?
[quote="kakavdanakneiskustvu
neko odabere da ostane u lošem braku zbog djece,da bude uz dijete,neko odabere suprotno,i jedno i drugo su teski izbori[/quote]
Sretno, i cuvaj se da se ne razbolis.
neko odabere da ostane u lošem braku zbog djece,da bude uz dijete,neko odabere suprotno,i jedno i drugo su teski izbori[/quote]
Sretno, i cuvaj se da se ne razbolis.
- Matzan
#195 Re: Razvod - da ili ne?
kakavdanakneiskustvu wrote: Ali to je partner u kojeg si bio/ bila zaljubljen/a, sta se desi da se to zaboravi, pa da zamrzis, ne mozes smisliti i tako to nizbrdo... Nedostatak vremena jedno za drugo, umor, obaveze, tezak zivot, svega ima, ali kako to da jedan partner primijeti a drugi ne?!
Po mom misljenju svakodnevnica, monotonija umrtvi sve emocije, a ljudi se smore, izgubi se vrijednost porodice, i nece da se trude da taj brak ucine i odrze uspjesnim. Nazalost. I kakav su vremena dosla, "niko nikog nece da trpi", pa ni zbog djece. Ili je mozda bolje ostati u tom nezdravom i jadnom, mrsavom braku, "zbog djece", u kojem djeca nalaze uzore u svoja dva nezadovoljna roditelja?
neko odabere da ostane u lošem braku zbog djece,da bude uz dijete,neko odabere suprotno,i jedno i drugo su teski izbori
Zar postoji dobar brak?
-
kakavdanakneiskustvu
#196 Re: Razvod - da ili ne?
Sretno, i cuvaj se da se ne razbolis.[/quote]Sunny-7 wrote:[quote="kakavdanakneiskustvu
Last edited by kakavdanakneiskustvu on 10/02/2015 19:13, edited 1 time in total.
-
kakavdanakneiskustvu
#197 Re: Razvod - da ili ne?
Matzan wrote:kakavdanakneiskustvu wrote: Ali to je partner u kojeg si bio/ bila zaljubljen/a, sta se desi da se to zaboravi, pa da zamrzis, ne mozes smisliti i tako to nizbrdo... Nedostatak vremena jedno za drugo, umor, obaveze, tezak zivot, svega ima, ali kako to da jedan partner primijeti a drugi ne?!
Zar postoji dobar brak?
-
kakavdanakneiskustvu
#198 Re: Razvod - da ili ne?
a volio sam svoju ženu,bože kako sam je volio
-
kakavdanakneiskustvu
#199 Re: Razvod - da ili ne?
direktni wrote:Neke to ne znaju cijeniti.kakavdanakneiskustvu wrote:a volio sam svoju ženu,bože kako sam je volio
Kada tutnjaš, lumpuješ, pijančiš, kockaš, kurvaš se - ne valjaš
Kada si porodičan, miran, sretan u svom krugu - ne valjaš
Ja mogu da shvatim da neko voli biti domaćica, rudar, tesar, ljekar, sportaš, zidar... i da bude sretan to što jeste. Neko ne može to. Voljeti je uvijek jače od "nevoljeti", ali si bar rahat u svom srcu, duši.
Lijepo je voljeti. Ružno je izdati.
Budi jak, budi afirmativan
-
Sunny-7
#200 Re: Razvod - da ili ne?
Kako je ovo tuzno...kakavdanakneiskustvu wrote:a volio sam svoju ženu,bože kako sam je volio
Zar se ne moze nista popraviti?