Pa ako ti NATO zahtjeva da imas odredene avione onda ti nemas sta tu da pameteujes. NATO ima svoj standard i ako zelis da kao drzava formiras neku vrstu vazdusne snage onda se moras ponasati po tim standardima. Svakome je jasno valjda da ce i BiH u roku od 5-10 godina uci u taj NATO? Da li je vama poznato koliko mi dajemo novca stranicma koji nama cuvaju vazdusni prostor? Dajemo na desetina miliona dolara godisnje. Nama treba 130 miliona da bi nabavili 6 lovaca. To bi znacilo da nebi nikome trebali davati pare da nam cuva vazdusni prostor. Hrvatska i Srbija ce u skoroj buducnosti nabaviti moderne lovce i najvjerovatnije da cemo mi njema davati pare da nam cuvaju vazdusni prostor jer ce to biti najjeftinije za nas. Zemlje koje su do prije 15 godina napadale Gornji Vakuf i masakrirali istocnu Bosnu ce jos malo da nam lete sa lovcima iznad glave a mi cemo ih za to placati htijeli mi to ili ne. Po meni je to glupost. Znam da nemamo para ali do sada je se pokralo nekoliko miliardi dolara. Od tih para smo mogli nabaviti 50 lovaca sa ful opremom, radarima i odrzavati ih 50 godina.ljubav_aha wrote:molim te ,obrazloziPietje_Bel wrote:Po meni je vazno da BH izade iz ove ekonomske i politicke krize prvo. Kada izademo konace iz toga (ako ikada izademo) onda se treba definitivno dogovoriti i oko formiranje vazdusnih snaga BiH. Po meni je jedina logicna opcija f16. Ostali su pre slabi za ovaj dio evrope i za NATO ili pre skupi za BiH.
Stvar je u tome sto smo mi glup narod jbg. Sto jest jest.