Hrvatska propaganda
-
45cents
#176 Re: Hrvatska propaganda
Naravno, svaki lonac ima svoj poklopac.
Ili svakom loncu poklopac.
Ili svakom loncu dođe kraj, samo bosankom ne.
Ili svakom loncu poklopac.
Ili svakom loncu dođe kraj, samo bosankom ne.
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#177 Re: Hrvatska propaganda
Ja necu, ja fakat uzivam kad citam bljuvotine nacionalisticke, ali pravila su pravilaMobile_Disco wrote:Nemoj brisat temu PLEASEmIRCerka wrote:i tako ode sve u hendek...hocet vi pricati koja tema ostaje koja ne...
Ja ne procitah nigdje, osim u mom jednom postu, da je Glavni sudija bio 100% na strani CRO, da je svirao svaki dodir, ali bitno je da su se na forumu prebrojala zrnca... Aferim
-
Sarafcina
#178 Re: Hrvatska propaganda
damirm wrote:Jos jedan koji izlaz iz nesposobnosti i indiferentnosti vidi u radikalizmu.Sarafcina wrote:damirm wrote:Nije li Sarajevo simbol multikulturalnosti, dokaz da je suzivot moguc, glavni grad BiH? Dokaz da Tudjman, Milosevic, Seselj i Karadzic nisu bili u pravu?
hmmm ... jos jedan koji multikulturalnost definise kao "naguzi nam se"?
nego... ja se pitam zasto bosanski hrvati ne bi navijali za Tursku zajedno sa Bosnjacima?
za koga je dodik navijao?
ljudi... vi ste bolesni
kakav crni radikalizam?!?!
ljudi navijali za Tursku, a protiv Hrvatske... i to je sada radikalizam ?!?!?!
Radikalizam je jarane ono sto su hrvatski navijaci radili po mostaru. I po Vitezu par dana prije.
Cinjenica je da navijaci Turske nisu palili i razbijali. Hrvatski navijaci jesu.
A tvoj problem je izgleda sto bi ti multikulturalnoscu zvao to da u Sarajevu navijamo za Hrvatsku protiv Turske, a slobodom i privatnom stvari ono kad se u Sirokom zvizdi nasoj reprezentaciji... a kad se majmuni po mostaru ponapijaju i polupaju pola grada (i pokusavaju da prebiju sve turke poturice i balije)... to je mladalacka obijest.
manite se svi corava posla... fudbal.. pa sta.
-
45cents
#179 Re: Hrvatska propaganda
mIRCerka wrote:Ja necu, ja fakat uzivam kad citam bljuvotine nacionalisticke, ali pravila su pravilaMobile_Disco wrote:Nemoj brisat temu PLEASEmIRCerka wrote:i tako ode sve u hendek...hocet vi pricati koja tema ostaje koja ne...
Ja ne procitah nigdje, osim u mom jednom postu, da je Glavni sudija bio 100% na strani CRO, da je svirao svaki dodir, ali bitno je da su se na forumu prebrojala zrnca... Aferim
Molim Te da citiraš te silne nacionalizme koje ja ne vidjeh osim naznaka u onom banovanom??????
-
Mobile_Disco
#180 Re: Hrvatska propaganda
Auuuuu sad si gotova.. Sta izjavimIRCerka wrote:Ja necu, ja fakat uzivam kad citam bljuvotine nacionalisticke, ali pravila su pravilaMobile_Disco wrote:Nemoj brisat temu PLEASEmIRCerka wrote:i tako ode sve u hendek...hocet vi pricati koja tema ostaje koja ne...
-
Liska
#181 Re: Hrvatska propaganda
Nama ne treba puno, dovoljna je jedna utakmica i vec sada vidim rezultate izbora. Ako bude potrebno, u rujnu se igraju kvalifikacije za svjetsko prvenstvo pa se neredi mogu i ponoviti, da bi bili sigurni za glasove. Ako nista drugo, ovo nam je pokazalo da je drustvo totalno podijeljeno i da svaki put kad netko krene sa pricom o tome kako mozemo svi zajedno nesto uraditi, treba da procita ovu temu i da se podsjeti gdje zivi. Meni je sport prije svega sport a ne produzetak nekih bojeva od prije deset godina ili par stoljeca. S obzirom da se vecina naroda ovoliko mrzi izmedju sebe, ne vidim izlaza nego da ostane ovako i da cekamo neko cudo ili stranca koji ce carobnim stapicem sve rijesiti.
-
mIRCerka
#182 Re: Hrvatska propaganda
Get real 45cents, spusti se na zemlju i kroci stopalima po njoj.
citas li ti uopste sta se sve pise? Ili se bas mora napisati USTASA BALIJA CETNIK da skontas nacionalizam? Turcin, latin i slicno...
TO STO SE DOPUSTA NA NEKIM PORTALIMA DA SE ZA DRZAVLJANE BIH KAZE DA SU TURCI I POTURICE NE ZNACI DA NA SARAJEVO-X FORUMU MOZETE HRVATE ZVATI USTASAMA, SRBE CETNICIMA, BOSNJAKE TURCIMA, MUSLIMANE BALIJAMA.
Sto se medija tice, da li vi recimo vise cijenite viejst koju objavi BHT nego mirci.blogger.ba?
Jer ja na dnevnik.hr ne nadjoh nigdje POTURICA...
citas li ti uopste sta se sve pise? Ili se bas mora napisati USTASA BALIJA CETNIK da skontas nacionalizam? Turcin, latin i slicno...
TO STO SE DOPUSTA NA NEKIM PORTALIMA DA SE ZA DRZAVLJANE BIH KAZE DA SU TURCI I POTURICE NE ZNACI DA NA SARAJEVO-X FORUMU MOZETE HRVATE ZVATI USTASAMA, SRBE CETNICIMA, BOSNJAKE TURCIMA, MUSLIMANE BALIJAMA.
Sto se medija tice, da li vi recimo vise cijenite viejst koju objavi BHT nego mirci.blogger.ba?
- buzzer
#183 Re: Hrvatska propaganda
da je u pitanju samo fudbal i njegova ljepota, veci dio svijeta bi navijao za brazil, te stoga ne bi bilo potrebe za svjetskim, evropskim ili africkim prvenstvima.mIRCerka wrote:ko bi reko (kobili se nado) da je ovdje u stvari u pitanju FUDBAL...
dakle ono utociste hulja - patriotizam je neodvojivi dio tzv. sportskog navijanja. e sad, i tu ima razlike. neki navijaci/patriote ispune svoje navijacko bice paljenjem kontejnera, demoliranjem radnji, ranjavanjem 16 policajaca (specijalaca rano moja), a ponekad i ubijanjem (samo u uvjetima konfrontcije sa najljepsim fudbalom na svijetu - sto ovim patriotima daje osjecaj apsolutne bezgijesnosti), dok se drugi zadovolje neispunjenjem plana ovih prvih. tek rijetki u vlastitom jadu padnu tako nisko da sami sebe ubjedjuju kako navijaju za tamo nekog dalekog, a ne protiv nakurcenih komsija, pa za volan, pa brrrrrrrm-ni-naaaaaaaa i to...
u medjuvremenu, nacionalisti koji cine vlast u obje zemlje (s izuzetkom jednog predsjednika i jednog clana predsjednistva), putem svojih medijskih pomagala cine sve potrebno da se osigura plebiscitarna podrska na narednim izborima.
planetarnoj urotnickoj antibosanskoj koaliciji pridruzila se evo i uefa.
-
45cents
#184 Re: Hrvatska propaganda
Curo, nisam u mogućnosti da fotografišem svaki post i bilježim negov opstanak ili nestanak.zoom66 wrote:momak, dosad je pobrisano minimum 100 postova samo na ovoj temi.45cents wrote: Molim Te da citiraš te silne nacionalizme koje ja ne vidjeh osim naznaka u onom banovanom??????[/size]
hvala na paznji...![]()
-
mIRCerka
#185 Re: Hrvatska propaganda
e pa ne moras biti svakom loncu poklopac kad nemas sve info45cents wrote:Curo, nisam u mogućnosti da fotografišem svaki post i bilježim negov opstanak ili nestanak.zoom66 wrote:momak, dosad je pobrisano minimum 100 postova samo na ovoj temi.45cents wrote: Molim Te da citiraš te silne nacionalizme koje ja ne vidjeh osim naznaka u onom banovanom??????[/size]
hvala na paznji...![]()
-
45cents
#186 Re: Hrvatska propaganda
mIRCerka wrote:Get real 45cents, spusti se na zemlju i kroci stopalima po njoj.
Ništa od citata?
-
mIRCerka
#187 Re: Hrvatska propaganda
Zasto se pravis blesav? Sta ti je zoomke napisao? Sta sam ti ja napisala? CITAJ45cents wrote:mIRCerka wrote:Get real 45cents, spusti se na zemlju i kroci stopalima po njoj.
Ništa od citata?
-
roba_s_greskom
#188 Re: Hrvatska propaganda
Kada bi se glupost mogla vagati,ti bi bio bogat covjek.arze wrote:hallo ba ljudi pustite se vise te utakmice
ispali ste i bice bolje drugi put!
OVo govorim iz fer i postene perspektive
Prodite se vise Turaka!
Mozda 2010 vise srece![]()
Ako vi nas nazivate Balijama i Turcima, sta je tu nelogicno sto se navijaa za Tursku?
Bilo je i dosta ljudi muslimana koji su navijali za Hrvatsku pa gdje je tu logika?????????
I logicno je da sam navijac Turske da vam pravo kazem.S njima nije bilo frke nikad.
-
45cents
#189 Re: Hrvatska propaganda
Nema razloga za nervozu, samo sam Te upitao da citiraš nacionalističke izjave po osnovu kojih si sebe uzdigla u zvijezde, a sve druge učesnike popljuvala i nazvala nacionalistima?
Ovdje mnogi nisu nacionalisti, iako su učestvovali u raspravi.
Tvoja generalizacija je neutemeljena i neprimjerena.
Ovdje mnogi nisu nacionalisti, iako su učestvovali u raspravi.
Tvoja generalizacija je neutemeljena i neprimjerena.
-
fukara_tz
#190 Re: Hrvatska propaganda
Sve dok se ovako ponasamo i navijamo za reprezentacije drugih drzava (i jedni i drugi i treci) jedino zajednicko sto cemo imati sa Evropom bit ce mjesto na mapi kao i do sad. Zalosno, posebno sto najvise mladje generacije ucestvuju u ovim nacionalistickim divljanjima.
- travnik
#191 Re: Hrvatska propaganda
To sto Hrvati navijaju za Hrvatsku nije provokacija drugih naroda ( mada ima i toga, ali je u manjini ), ako ćemo iskreno govorit, Bošnjaci iz ljubavi navijaju za BiH, Hrvati za Hrvatsku, a Srbi za Srbiju, to je slučaj u velikoj većini.
Ovo navijanje Bošnjaka za Tursku mi je bilo i smiješno ( zato što je to 4. utakmica Turske na EP i niti jedno značajnije slavlje ili organizirano navijanje nije bilo ranije, niti su uopće bile kupljene zastave i dresovi Turske, a onda igraju protiv Hrvatske i događa se tako fanatično i silno navijanje i homogeniziranje Bošnjaka) i žalosno ( razlog je mržnja prema Hrvatskoj i Hrvatima, a ne ljubav prema Turskoj, svatko ima pravo navijat za onoga koga hoće, ali menije žalosno navijanje iz mržnje, to inat navijanje ).
To što Hrvati BiH navijaju za Hrvatsku na ovom prvenstvu je sasvim normalno, pa neće valjda u utakmicama Hrvatske protiv Njemačke, Austrije, Poljske i Turske navijate za ove druge, postoji na tisuće razloga da se navija za Hrvatsku.
Ovo navijanje Bošnjaka za Tursku mi je bilo i smiješno ( zato što je to 4. utakmica Turske na EP i niti jedno značajnije slavlje ili organizirano navijanje nije bilo ranije, niti su uopće bile kupljene zastave i dresovi Turske, a onda igraju protiv Hrvatske i događa se tako fanatično i silno navijanje i homogeniziranje Bošnjaka) i žalosno ( razlog je mržnja prema Hrvatskoj i Hrvatima, a ne ljubav prema Turskoj, svatko ima pravo navijat za onoga koga hoće, ali menije žalosno navijanje iz mržnje, to inat navijanje ).
To što Hrvati BiH navijaju za Hrvatsku na ovom prvenstvu je sasvim normalno, pa neće valjda u utakmicama Hrvatske protiv Njemačke, Austrije, Poljske i Turske navijate za ove druge, postoji na tisuće razloga da se navija za Hrvatsku.
- travnik
#192 Re: Hrvatska propaganda
Od 23 igrača samo su 2 rođena u BiH!Sliver wrote:Pa na Jadranu jedino gdje bih i gdje sam isao je Neum. Druga mjesta na Jadranu fakat nikada nisam posjeto, sem u prolazu, poput Dubrovnika i sta ja znam nekakvih drugih naseobina, prvenstveno jer se radi o otetom i okupiranom bosanskohercegovakom dijelu Jadrana. Inace ljetujem na normalnijim i razvijenim turistickim atrakcijama, poput Marmarisa, Kusadasija, Alanye itd. Da dodjes i ti malo tamo da vidis na sta turizam i more trebaju liciti, pa cemo onda uz Efes o osvetiplete wrote:Koja bola propaganda,ja ti sad fino kažem, ja nikad neću za BiH više navijati niti jedan pravi Hrvat,nemamo mi više s vama ništa,gotovo je,što Srbi nisu slavili,a,kad smo toliko zla samo vama nanjeli,btw nisam iz Hercegovine,ali idete povratnicima u kafiće i razbijate,napadate ljude i mi smo veliki Ustaše.Lako je upast sa 700 ljudi u Hrvatski kafić,ali doći čete i vi nama na more ne zaboravi!Osveta će biti slatka.A što se tiče nogometa,prvo se plasirajte na nešto.Čisto sportski,ne navija mi se za luzere.
PS kad budete imali tim koji, vecinom cine fudbaleri rodjeni u Hrvatskoj, a ne u Bosni i Hercegovini, kada budete imali sve fudbalere u repki koji tecno pricaju na bosanskom jeziku, tj verziji bosanskog jezika kojim se prica u blizem okruzenju Bosne i Hercegovine tad se javi
- travnik
#193 Re: Hrvatska propaganda
Ne prave samo Hrvati sranja, već i drugi, primjer: Vitez, Bugojno i itd. Svatko ima pravo navijat za koga hoće, nasilnici su obično bolesne nacionaliste i treba ih adekvatno kazniti, ali nije uredu da za incidente u BiH optužuješ samo jednu stranu kada je incidente činila i druga strana.Drvosjeca iz Dejcica wrote:U vrijeme utakmice sam bio na Jadranu i ono sto mi je upalo u oci je to da su Bosnajci i Hrvati zajedno sjedili i gledali utakmicu te koliko sam mogao upratiti po HR medijima nije bio niti jedan incident - bar sto se tice Hrvatske. Pitam se kako to da svaki put kada igra Zrinjski u Mostaru bude sranje, svaki put kada igra HR protiv nekoga ovi nasi Hrvati obiljeze to nasiljem? Ako u Hrvatskoj nije bilo incidenata, a Jadran je bio pun Bosnjaka, opravdano pitam sta je to sa Hrvatima u BiHsince1921 wrote:Rekoh ja da je ono slavlje bilo autogol u mrezi BIH i to samo takav.Par dana Hrv.mediji su o tome sutjeli a sad se otvorilo.Krenulo je od Indexa.I zasto to kriti to se dogodilo a otreznjenje zna bit zajebano.Posljedice ce biti vidljive na Jadranu ovo ljeto![]()
Da ne ulazimo u rasprave ko je za koga navijao jer do sada su se i Srbi i Hrvati pravdali da je navijanje za neku drugu reprezentaciju privatna stvar skoro kao i vjeroispovjest? Zasto onda to ne moze ostati i sada pa taman da je citav Vilajet navijao za Otomane? Ocito se ovdje radi o duplim arsinima, kada Srbi navijaju za Srbiju to je privatna stvar i njihovo pravo, kada Hrvati navijaju za Hrvatsku to je privatna stvar i njihovo pravo, ali kada grupica Bosnjaka navija za Tursku onda je to medjudrzavni incedent a ne bih se iznenadio da pojedini HR mediji to proglase i terorizmom.![]()
Toliko o objektivnosti o tzv. pojedinim medija u BiH i HR.
- Sezam
#194 Re: Hrvatska propaganda
Better Man wrote:Gledao sam na Index.hr video clip iz Štrosmajerove gdje se u baštama gledala utakmica Hrvatska-Turska i primitivno navijanje i skandiranje Gazi, Gazi Ustaše. Zaista je jadno od onih koji su to radili i apsolutno su u pravu Hrvatski mediji kad nas nazivaju poturicama, jer šta su drugo do poturice i obični primitivci svi oni koji su tu noć na jedan krajnje primitivan način navijali.
Izvini care, ali ako si pratio prenos, mogao si chuti na tisuce hrvatskih navijacha, kako u zboru, kao jedan, uzvikuju ustasku parolu: Za dom spremni! Jel to znaci da oni sebe smiju nazivati ustashama, a ostali ne smiju?
A dok su se intonirale himne u tekmi protiv Poljaka, kamera prelazi preko hrvatskih navijacha, a tamo uochljiva skupina skinheadsa, ispruzhili ponosno desnicu pod uglom od 45 stepeni...ima li sta o tome u hrvatskim medijima...???
- Mikado
#195 Re: Hrvatska propaganda
Svi ispustaju cinjenicu da je za zastitni znak ove reprezentacije proglasen Marko Perovic poznatiji kao Thompson.
E sad, je mislim jasnije zasto sarajlije i ostali bosanci i hercegovci slave poraz Thompsonove reprezentacije. Svi znamo ko je Thompson i kako je prosao pokusaj organizacije njegovog koncerta u Sarajevu. Koliko je jak ustaski pokret u Hrvatskoj, pokazao je i zadnji koncert Thompsona u Zagrebu.
Sva ova hajka na bosance i hercegovce je ustaska propaganda (ovo bi bio ispravniji naziv teme) i ja nevidim razlog da se mi fasistima pravdamo za nase postupke.
E sad, je mislim jasnije zasto sarajlije i ostali bosanci i hercegovci slave poraz Thompsonove reprezentacije. Svi znamo ko je Thompson i kako je prosao pokusaj organizacije njegovog koncerta u Sarajevu. Koliko je jak ustaski pokret u Hrvatskoj, pokazao je i zadnji koncert Thompsona u Zagrebu.
Sva ova hajka na bosance i hercegovce je ustaska propaganda (ovo bi bio ispravniji naziv teme) i ja nevidim razlog da se mi fasistima pravdamo za nase postupke.
- Drvosjeca iz Dejcica
#196 Re: Hrvatska propaganda
Ne kazem da ne prave, prave itekako, u Sarajevu na gradskom derbiju bude sranja ali to nije tema ove emisije. Mene iritira toboznja zabrinutost navijanjem za Tursku a ne zabrinjava 1000 policajaca u Mostaru, napadi na federalna ministarstva i slicno. Dodaj tome da na Jadranu gdje je bilo Bosnjaka nije bilo incidenata opravdano se pitam ko se ovdje pravi Englez? Treba stvari postaviti na svoje mjesto i nazvati pravim imenom. Ne optuzujem ja Hrvate kao narod u BiH, daleko bilo, ali je indikativno da nakon svake pobjede ili poraza reprezentacije susjedne nam drzave pojedini gradjani BiH koji navijaju za reprezentaciju Hrvatske naprave problem i sebi i drugima.travnik wrote:Ne prave samo Hrvati sranja, već i drugi, primjer: Vitez, Bugojno i itd. Svatko ima pravo navijat za koga hoće, nasilnici su obično bolesne nacionaliste i treba ih adekvatno kazniti, ali nije uredu da za incidente u BiH optužuješ samo jednu stranu kada je incidente činila i druga strana.Drvosjeca iz Dejcica wrote:U vrijeme utakmice sam bio na Jadranu i ono sto mi je upalo u oci je to da su Bosnajci i Hrvati zajedno sjedili i gledali utakmicu te koliko sam mogao upratiti po HR medijima nije bio niti jedan incident - bar sto se tice Hrvatske. Pitam se kako to da svaki put kada igra Zrinjski u Mostaru bude sranje, svaki put kada igra HR protiv nekoga ovi nasi Hrvati obiljeze to nasiljem? Ako u Hrvatskoj nije bilo incidenata, a Jadran je bio pun Bosnjaka, opravdano pitam sta je to sa Hrvatima u BiHsince1921 wrote:Rekoh ja da je ono slavlje bilo autogol u mrezi BIH i to samo takav.Par dana Hrv.mediji su o tome sutjeli a sad se otvorilo.Krenulo je od Indexa.I zasto to kriti to se dogodilo a otreznjenje zna bit zajebano.Posljedice ce biti vidljive na Jadranu ovo ljeto![]()
Da ne ulazimo u rasprave ko je za koga navijao jer do sada su se i Srbi i Hrvati pravdali da je navijanje za neku drugu reprezentaciju privatna stvar skoro kao i vjeroispovjest? Zasto onda to ne moze ostati i sada pa taman da je citav Vilajet navijao za Otomane? Ocito se ovdje radi o duplim arsinima, kada Srbi navijaju za Srbiju to je privatna stvar i njihovo pravo, kada Hrvati navijaju za Hrvatsku to je privatna stvar i njihovo pravo, ali kada grupica Bosnjaka navija za Tursku onda je to medjudrzavni incedent a ne bih se iznenadio da pojedini HR mediji to proglase i terorizmom.![]()
Toliko o objektivnosti o tzv. pojedinim medija u BiH i HR.
- Mikado
#197 Re: Hrvatska propaganda
Samo fasistima smeta takvo skandiranje, jer ustaše nisu ništa drugo do fašisti.Better Man wrote:Gledao sam na Index.hr video clip iz Štrosmajerove gdje se u baštama gledala utakmica Hrvatska-Turska i primitivno navijanje i skandiranje Gazi, Gazi Ustaše. Zaista je jadno od onih koji su to radili i apsolutno su u pravu Hrvatski mediji kad nas nazivaju poturicama, jer šta su drugo do poturice i obični primitivci svi oni koji su tu noć na jedan krajnje primitivan način navijali.
-
damirm
#198 Re: Hrvatska propaganda
Kad bi svi Hrvati bili ustase ovo bi moglo proci. S obzirom da to nije slucaj, ostaje da su ljudi slavili jer im je bilo dosta gledati kako susjedima dobro ide, a oni se jedu ispred televizora jer nisu u stanju otici ni na jedno pristojno takmicenje.Mikado wrote:Svi ispustaju cinjenicu da je za zastitni znak ove reprezentacije proglasen Marko Perovic poznatiji kao Thompson.
-
mIRCerka
#199 Re: Hrvatska propaganda
Cik olduseru daj linkove za te tekstove na te portaleolduser wrote:Koji god otvorimo hrvatski portal - pise se o velikom slavlju poturica - balija.
- travnik
#200 Re: Hrvatska propaganda
Bugojno i Vitez!mo77 wrote:Ne bi se reklo, jesu li navijaci turske napali nekoga? Da li su slupali necije prozore? Jesu li demolirali Mercator, da li su pucali i ubili nekog?Better Man wrote:mo77 wrote:[img]Da navijaci Turske su problem...
Nije problem sto ni jedan izlog na starom Velezovom nije citav, nije problem sto je stradala zgrada u kojoj su federalna ministarstva, a to nisu cinili navijaci Turske.....
Ovo je presmjesno kao u filmu kad se poziva na linc unlicnog lopova dok masovni ubica gleda sa strane i smjeska se........
Problem je ponašanje istih. Kritikuješ ponašanje Hrvatskih navijača, a radiš iste stvari ako i oni.
Sta su to tako strasno uradili ti "turski navijaci" skandirali Gazi Gazi Ustase, skandirali ljudima koji su prije mjesec i po na tekmi Velez - Zrinski sami iz vlastitih usta skandirali "Mi Smo Ustase, sta je, sta je" (malo su pogrijesili doduse valjda je trebalo sto je, sto je)