ovo pedera sto ja znam po sarajevu su izuzetno korisni za ono jadno bh-drustvo. puno oni vise daju bosnu nego sto dobijaju zauzvrat.danas wrote:ninja-san wrote:Eh drug moj, bas u tome je problem sto oni nece da to budu izmedju 4 zida, vac traze sva gradjanska prava, sto se ne moze niti smije dozvoiliti jer oni u svojim "aktivnostima" ne sudjeluju u stvaranju drustva
Homo - Vas stav?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
callmethebreeeze
- cHupjahalic@
meni i dalje nije jasno kako pojedini pisu da i sredina moze utjecati na nasu odluku, tj da li cemo biti heteroseksualci ili homoseksualci.
da je tako na podrucju Balkana ne bi bilo ni jednog homoseksualca.
@kicky zalosno je sto ti ne mozes zivjeti svoj zivot bas onako kako ti zelis, bez obzira da li si u svojoj kuci ili na ulici.
predrasuda ima svugdje, posebno kod nas (Balkan).
nadam se da ces jednog dana moci pred svima reci ko si, sta si, jer kvalitet covjeka se ne mjeri po seksualnoj opredjeljenosti.
@kicky zalosno je sto ti ne mozes zivjeti svoj zivot bas onako kako ti zelis, bez obzira da li si u svojoj kuci ili na ulici.
predrasuda ima svugdje, posebno kod nas (Balkan).
nadam se da ces jednog dana moci pred svima reci ko si, sta si, jer kvalitet covjeka se ne mjeri po seksualnoj opredjeljenosti.
- kolega
da, u pravu si, ali oni koji bi im trebali uzvratit su uglavnom strejtcallmethebreeeze wrote:ovo pedera sto ja znam po sarajevu su izuzetno korisni za ono jadno bh-drustvo. puno oni vise daju bosnu nego sto dobijaju zauzvrat.danas wrote:ninja-san wrote:Eh drug moj, bas u tome je problem sto oni nece da to budu izmedju 4 zida, vac traze sva gradjanska prava, sto se ne moze niti smije dozvoiliti jer oni u svojim "aktivnostima" ne sudjeluju u stvaranju drustva
- homo_sapiens
3cHupjahalic@ wrote:meni i dalje nije jasno kako pojedini pisu da i sredina moze utjecati na nasu odluku, tj da li cemo biti heteroseksualci ili homoseksualci.
predrasuda ima svugdje, posebno kod nas (Balkan).![]()
nek' kaže odmah, da znamo, šta ima čekati "jedan dan"
- kicky
Hope so! O toj temi sam sinoć razgovaro sa jednim frendom koji je također gej i on je svoj kasni pubertet - znači vrijeme kada si već svjestan svega, proveo u Zagrebu u Tuđmanovoj Hrvatskoj, danas su se stvari drastično promjenile, gay ljudi su na TV-u, na ulici, ljudi se deklariraju, ali nije idealno - problema je mnogo! Skontali smo da bi super stvar bila kad bi se neko iz javnog (političkog, estradnog života) deklarirao - to bi bilo od neizmjerne važnosti! U Hrvatskoj su se do danas deklarirale samo 2 javne osobe - Dražen Ilinčić, novinar za kulturu, i Dinko Bogdanić, baletan (koji je BI), a 100% ima veliki broj ljudi iz javnog života koji se to ne usuđuju!cHupjahalic@ wrote:
Što želim reći - stvari se stravično brzo mijenjaju, progres je nezaustavljiv. Bosna nije neki antigay raj na zemlji, a promjene su i kod nas vidljive - imamo prvu gay aktivističku udrugu, prvi gay site... Tako je i u Hrvatskoj sve počelo!!!!
Što se tiče pridea! Nisam neki ljubitelj javnog paradiranja, ali tko god kaže da GAY parada u Zagrebu nije jedan od segmenata afirmacije gay populacije u Hrvatskoj taj je ćorav!!!
- buba
#181 Re: re
Mala, znacajna disgresija.newone wrote:Da si Buba ovaj svoj post objavila na nekom svom blogu na internetu ili ne daj Boze javno ga iskazala i u kaficu u Americi ne bi ti ginula chuza i/ili dobra novcana kazna.buba wrote:Kakve veze ima licna odbojnost, averzija, gnusanje iliti moralni standardni sa jednim de facto atipicnim pobacajem prirode koji se manifestuje u homoseksualnim sklonostima, nekrofiliji, pedofilizmu itd...jer ih sve mozemo macro kategorizirati kao atipicne. Daljnje klasifikacije idu ka strucnijim dijagnozama.
Neko je dao dobar post prije, da ga ne trazim sada..
Sustinska razlika izmedju homoseksualizma prije i danas, je njegova negativna popularizacija i sve agresivniji lobi, koji prodire u skoro sve segmente sadasnjeg zivota.
Najneozbiljniji pristup homoseksualizmu je stav na koji cemo najcesce naici:
Sta ti rade? Svako ima pravo da zivi svoj zivot kako hoce? Jel te ugrozavaju necim?
Jok mene vala..kao pojedinca. Kao zajednicu ..da.
Nisam homofob..u onom najuzem smislu te rijeci. Nemam nikakvog straha od ljudi sa tim sklonostima, sa par njih sam u prijateljski korektnim odnosima. I naravno da ih prihvatam..kao ljudska bica u svakom pogledu i smislu kao i druge ljude, izuzev prihvatanja njihove seksualne orijentacije kao drustveno prihvatljive norme i moralne vrijednosti.
Nikad to necu podrzati u ova dva segmenta zivota.
Da ne govorimo o tome kako je homoseksualizam postao politicko oruzje.
Dakle, prije i danas...velika razlika. Nije homoseksulizam nastao prije 20godina, nego od postanka covjeka i ljudske zajednice, ali nikada do sada nije dobio jednu ovako progresivnu notu, bombardirajuci nas iz skoro svake sfere zivota, televizije, politike, mode..
Narod..ko narod..sve banalizira i pojednostavljuje, jer mu je tako lakse konto postaviti..
I naravno..ono sto ti je nekada bilo frapantno strano, skriveno, nepoznato, sada ti je tako blisko, obojeno nekim privlacnim bojama kroz humoristicne tv serije, modu itd..i tockici u glavi se pokrecu, familiziramo se sa tim slikama, pojavom, postane nekako svakodnevnica, obicno, ne uznemirava nas, ne plasi..pa sta onda? Pa neka ih..sta nam rade..
Et' tak' to ide nekako..to je sumo summare vecine vasih komentara ovde..ne znate odvojiti licno od opsteg interesa.
U svakom slucaju to je tvoj licni stav i cijenim ga. Samo hocu da ti stvorim tu predstavu u glavi kakve bi sankcije pretrpio/la zbog ovoga teksta i gdje je svijet otisao u zastiti ljudskih prava u odnosu na Bosnu.
I jos nesto, ima i u Americi mnogo onih koji su ekstremno nastrojeni protiv homoseksualaca, ali sute i to misljenje za sebe zadrzavaju i nikada ga ne iznose javno cak ni u najuzem drustvu.
Zivim u BiH, na Balkanu, ne u USA.
A zivjela sam vani, jako dugo. Do u tancine znam, dokle je otisao liberalizovano posrani svijet u zastiti ljudskih prava..
Samo sto se razilazim u definiciji ljudskih prava..sa tim novim svijetom.
A da ne budem licemjer..u takvoj sredini bi i ja isla sredinom..gledala svoja posla i zaobilazila ono sto me se ne tice i ne dotice.
Sad valjda razumijes na sta poentiram kad kazem do koje mjere je dosla popularizacija homoseksualnosti i da je poprimila agresivnu notu koja ne tolerira razlicitost misljenja niti ijedan vid kriticnog osvrta, automatski rezi i kezi zube, a nerijetko otkida jaja onom ko se uskurci protiv nje. Eto nako graficki da se izrazim
- kicky
iskreno meni se nije problem suočiti sa društvom i ja bih se isti tren deklarirao, da ne znam da bi to mojoj bližoj rodbini zagorčalo živothomo_sapiens wrote:3cHupjahalic@ wrote:meni i dalje nije jasno kako pojedini pisu da i sredina moze utjecati na nasu odluku, tj da li cemo biti heteroseksualci ili homoseksualci.
Meni nije problem se suočavat s takvim ljudima kao ti, ali nažalost postoje i kolateralne žrtve naše društvene licemjernosti, i lažne moralnosti!!!
- danas
#183 Re: re
buba wrote: Sad valjda razumijes na sta poentiram kad kazem do koje mjere je dosla popularizacija homoseksualnosti i da je poprimila agresivnu notu koja ne tolerira razlicitost misljenja niti ijedan vid kriticnog osvrta, automatski rezi i kezi zube, a nerijetko otkida jaja onom ko se uskurci protiv nje. Eto nako graficki da se izrazim

- buba
#184 Re: re
Compos_Sui wrote:nemas pravo ovdjebuba wrote: Dakle, prije i danas...velika razlika. Nije homoseksulizam nastao prije 20godina, nego od postanka covjeka i ljudske zajednice, ali nikada do sada nije dobio jednu ovako progresivnu notu, bombardirajuci nas iz skoro svake sfere zivota, televizije, politike, mode..
Narod..ko narod..sve banalizira i pojednostavljuje, jer mu je tako lakse konto postaviti..
I naravno..ono sto ti je nekada bilo frapantno strano, skriveno, nepoznato, sada ti je tako blisko, obojeno nekim privlacnim bojama kroz humoristicne tv serije, modu itd..i tockici u glavi se pokrecu, familiziramo se sa tim slikama, pojavom, postane nekako svakodnevnica, obicno, ne uznemirava nas, ne plasi..pa sta onda? Pa neka ih..sta nam rade..
Et' tak' to ide nekako..to je sumo summare vecine vasih komentara ovde..ne znate odvojiti licno od opsteg interesa.
U cemu ne?! Pa procitaj sta pise..od postanka svijeta do danas..
opet jedan citat..unaprijed zao mi je sto postam na engl. ali vecina izvora koje citam su na tom jeziku
Among the ancient Greeks, homosexuality was not
only permitted, it was highly respected. The slim,
boyish, youthful figure was their ideal of beauty, and
paintings and statues were erected in its honour. Poems
were written about the love that prominent older men
had for young men. The Greeks believed that male
homosexuality served a noble, higher purpose and it
inspired youths to become worthy members of the
community. They also found that young gay men
proved to be some of their most courageous, successful
warriors as they would fight 'side-by-side in love with
each other'.
ovo sam samo navela kao odgovor da se samo danas potencira na homoseksualnosti ..i da je to " bolest modernog doba"
homoseksualnost postoji oduvijek..a prestalo se sa otvorenijom pricom o istoj sa pojavom krscanstva gdje je istospolna veza duboko osudjivana
takodjer :
Lesbianism gained its name from the Greek
island of Lesbos.
Tjah..mozemo tako i do Sodome i Gomore ici
- x0z0y0
pa ide po istom zakonu..zato nisam pisala daljeProzor wrote:
Ovo ne objasnjava lezbejke...
ali evo .. nikakav problem
If the brain of a female foetus inadvertently receives
additional male hormones, it can masculinise the
mating centre. This means that as a woman she will
be attracted to other women. If her behaviour centre
is also masculinised, she will take on masculine
behaviour, speech and body language, and may be
described as 'butch'.
If her behaviour centre is not converted by male
hormones, on the other hand, she will remain feminine
in behaviour, but will still be attracted to other females.
While 'butch' lesbians can be plainly seen to be the
result of their biology, many people today still resist the
idea that feminine lesbians are also prisoners of their
make-up. They suggest these women must have actually
chosen to be gay, because they most definitely do not look gay. Just witness the number of men who say,
when they see a very feminine, or 'lipstick', lesbian, 'I
bet I could get her to change her mind'.
These women, however, really are attracted to other
women.
-
rashid
Potpisujem.chuchumbamayumbe wrote:Ne moze nikako ovo (O) u ovo (O) niti ovo ---> u ovo <---.
Prema tome, Bog je stvorio ovo (--->) da se "meche" u ovo (O), a sve ostalo je neprirodno i nenormalno.
Daleko od toga da imam nekakav negativan stav prema gay populaciji, cak su mi i simpaticni (imam nekoliko gay poznanika/poznanica), ali.
Ne bih nikada dozvolio da takvi parovi usvajaju djecu.
Za sve ostalo sam veoma liberalan, ali sto se usvajanja djece tice, tu sam skeptican.
Nemam nista protiv GAY ljudi ... neka rade sta hoce i gdje hoce ... totalno sam liberalan. Ali sta se tice prava na usvajanje djece ... DEFINITIVNO JEDAN VELIKI NE OD MENE!
- buba
#187 Re: re
Simpaticno upitno..danas wrote:buba wrote: Sad valjda razumijes na sta poentiram kad kazem do koje mjere je dosla popularizacija homoseksualnosti i da je poprimila agresivnu notu koja ne tolerira razlicitost misljenja niti ijedan vid kriticnog osvrta, automatski rezi i kezi zube, a nerijetko otkida jaja onom ko se uskurci protiv nje. Eto nako graficki da se izrazim
-
_BosanaC
Kahmrashid wrote:Potpisujem.chuchumbamayumbe wrote:Ne moze nikako ovo (O) u ovo (O) niti ovo ---> u ovo <---.
Prema tome, Bog je stvorio ovo (--->) da se "meche" u ovo (O), a sve ostalo je neprirodno i nenormalno.
Daleko od toga da imam nekakav negativan stav prema gay populaciji, cak su mi i simpaticni (imam nekoliko gay poznanika/poznanica), ali.
Ne bih nikada dozvolio da takvi parovi usvajaju djecu.
Za sve ostalo sam veoma liberalan, ali sto se usvajanja djece tice, tu sam skeptican.
Nemam nista protiv GAY ljudi ... neka rade sta hoce i gdje hoce ... totalno sam liberalan. Ali sta se tice prava na usvajanje djece ... DEFINITIVNO JEDAN VELIKI NE OD MENE!
Znas li koliko ima hetero parova, kojima ne bih dao da cuvaju tri nacrtane ovce na papiru, a kamo li da odgajaju djecu?
Ako ce jedini uslov za to biti da li je neko hetero ili homo, poserem nam se ja svima na moral i etiku.
- kolega
#189 Re: re
obrati paznju na usi, vidis da je ovo neka pit-bul maca, svasta bi mogla da uradibuba wrote:Simpaticno upitno..danas wrote:
-
callmethebreeeze
drustvena licemjernost je kljuc svega. u drzavi gdje se kriminalci sahranjuju medju sehidima, gdje se ratni zlocinci slave kao naordni heroji, gdje majmuni poput tompsona pune stadione, gdje mafija glavna, gdje brankovic premijer.... nekome smetaju pederikicky wrote:iskreno meni se nije problem suočiti sa društvom i ja bih se isti tren deklarirao, da ne znam da bi to mojoj bližoj rodbini zagorčalo živothomo_sapiens wrote:3cHupjahalic@ wrote:meni i dalje nije jasno kako pojedini pisu da i sredina moze utjecati na nasu odluku, tj da li cemo biti heteroseksualci ili homoseksualci.
Meni nije problem se suočavat s takvim ljudima kao ti, ali nažalost postoje i kolateralne žrtve naše društvene licemjernosti, i lažne moralnosti!!!
Last edited by callmethebreeeze on 13/01/2008 22:59, edited 1 time in total.
-
zlajaBHF
Sama pomisao na to da je mozda jedan od mojih saigraca u ekipi peder, mi prevrce zeludac.... Dok se tusiramo, on uziva i konta koga bi bocnuo....
Kako god ko gledao na ovu temu, jedna je stvar sigurna.... tesko je biti peder... jer nikad nece biti prihvaceni od drustva, jer su drugaciji....
Kako god ko gledao na ovu temu, jedna je stvar sigurna.... tesko je biti peder... jer nikad nece biti prihvaceni od drustva, jer su drugaciji....
-
_BosanaC
Ne razum'jes ti to druze sudija...callmethebreeeze wrote:drustvena licemjernost je kljuc svega. u drzavi gdje se kriminalci sahranjuju medju sehidima, gdje se ratni zlocinci slave kao naordni heroji, gdje majmuni poptu tompsona pune stadione, gdje mafija glavna, gdje brankovic premijer.... nekome smetaju pedeikicky wrote:iskreno meni se nije problem suočiti sa društvom i ja bih se isti tren deklarirao, da ne znam da bi to mojoj bližoj rodbini zagorčalo živothomo_sapiens wrote:3
Meni nije problem se suočavat s takvim ljudima kao ti, ali nažalost postoje i kolateralne žrtve naše društvene licemjernosti, i lažne moralnosti!!!![]()
![]()
-
rashid
Sta ti mislis na usvajanje djece? Bil se ljutio na mene kad bi ja na referendumu obkruzio NE?kicky wrote:Hope so! O toj temi sam sinoć razgovaro sa jednim frendom koji je također gej i on je svoj kasni pubertet - znači vrijeme kada si već svjestan svega, proveo u Zagrebu u Tuđmanovoj Hrvatskoj, danas su se stvari drastično promjenile, gay ljudi su na TV-u, na ulici, ljudi se deklariraju, ali nije idealno - problema je mnogo! Skontali smo da bi super stvar bila kad bi se neko iz javnog (političkog, estradnog života) deklarirao - to bi bilo od neizmjerne važnosti! U Hrvatskoj su se do danas deklarirale samo 2 javne osobe - Dražen Ilinčić, novinar za kulturu, i Dinko Bogdanić, baletan (koji je BI), a 100% ima veliki broj ljudi iz javnog života koji se to ne usuđuju!cHupjahalic@ wrote:
Što želim reći - stvari se stravično brzo mijenjaju, progres je nezaustavljiv. Bosna nije neki antigay raj na zemlji, a promjene su i kod nas vidljive - imamo prvu gay aktivističku udrugu, prvi gay site... Tako je i u Hrvatskoj sve počelo!!!!
Što se tiče pridea! Nisam neki ljubitelj javnog paradiranja, ali tko god kaže da GAY parada u Zagrebu nije jedan od segmenata afirmacije gay populacije u Hrvatskoj taj je ćorav!!!
-
callmethebreeeze
zlajaBHF wrote:Sama pomisao na to da je mozda jedan od mojih saigraca u ekipi peder, mi prevrce zeludac.... Dok se tusiramo, on uziva i konta koga bi bocnuo....![]()
moj mladji brat je jednom rekao:
"najgori su mi oni koji kazu da bi ubili pedera ako ih startuje. takve vjerovatno niko, nikada ne startuje"
a, sve i da te startuje, kazes mu ne i nece ti nista biti.
-
callmethebreeeze
kojo?_BosanaC wrote:Ne razum'jes ti to druze sudija...callmethebreeeze wrote:drustvena licemjernost je kljuc svega. u drzavi gdje se kriminalci sahranjuju medju sehidima, gdje se ratni zlocinci slave kao naordni heroji, gdje majmuni poptu tompsona pune stadione, gdje mafija glavna, gdje brankovic premijer.... nekome smetaju pedeikicky wrote: iskreno meni se nije problem suočiti sa društvom i ja bih se isti tren deklarirao, da ne znam da bi to mojoj bližoj rodbini zagorčalo život
Meni nije problem se suočavat s takvim ljudima kao ti, ali nažalost postoje i kolateralne žrtve naše društvene licemjernosti, i lažne moralnosti!!!![]()
![]()
- homo_sapiens
Makar se u jednom slažem s tobom: Postoje, i postojaće dok je "svijeta i vijeka", i mene i meni sličnih. Na žalost i na radost, kako komekicky wrote:iskreno meni se nije problem suočiti sa društvom i ja bih se isti tren deklarirao, da ne znam da bi to mojoj bližoj rodbini zagorčalo živothomo_sapiens wrote:3cHupjahalic@ wrote:meni i dalje nije jasno kako pojedini pisu da i sredina moze utjecati na nasu odluku, tj da li cemo biti heteroseksualci ili homoseksualci.
-
_BosanaC
Pa etu licemjernost... To nije kul...Sve to sto si nabrojao je OK... Jer recimo Brankovic guzi Sijercicku... Ali da mazne Dina... Tu bi mozda ga neko i smjeniocallmethebreeeze wrote:kojo?_BosanaC wrote:Ne razum'jes ti to druze sudija...callmethebreeeze wrote: drustvena licemjernost je kljuc svega. u drzavi gdje se kriminalci sahranjuju medju sehidima, gdje se ratni zlocinci slave kao naordni heroji, gdje majmuni poptu tompsona pune stadione, gdje mafija glavna, gdje brankovic premijer.... nekome smetaju pedei![]()
![]()
-
callmethebreeeze
vec? zar vi pederi niste budni do zore, smrcete koku i pijete viagru.kicky wrote:vidim da nije sve tako crno! ima i normalnih ljudi (od kojih sam to i očekivao)!
Idem spavat sa svojim dečkom..
Last edited by callmethebreeeze on 13/01/2008 23:12, edited 1 time in total.