a to vam je kao trebao alija rec, jer vi ne znate sabirat.Amazonka27 wrote:i ovo da kazem...
05 april '92, bajram, zorom mi krenuli u brchko...starci i ja...usralise od straha...vojska sa obadvije strane ceste...a miregistracija SA, imena muslimanska... ulazimo u tetkinu kuchu...zena vristi od placha...shta ti je? kaze rat u sarajevu...ma kakav rat...mi prije 4 sata dosli iz sa. Upalimo TV...fakat pucnjava...Vratiti se ili nevratiti? koferi su tu, ponjelose love...ali mi sestra ostala u sa...zdushili bi mi preko grane...samo da je sestra bila sa nama. Ali me chudi...kako to da je tolika vojska bila oko brchkog...da mi u Sa nismo znali o tome...To je alija znao..ali nije nam rekao...Vratili smo se u sa...i pocne rat! U brchkom se tek nakon toga zakuhalo...
suplja, matere mi moje. pa od 41-45 cetnici su poklali 100.000 muslimana u bosni, a vi vjerovali u bratstvo i jedinstvo. nije vam alija govorio vjerujte u bratstvo i jedinstvo, nego tito. u jasenovcu sprzeno hiljadu i po muslimana od ustasa...i vi vjerovali da su nam hrvati prijatelji?! blago majci blago ocu...alija vjerovatno nije vjerovao da ce bit rata, i zato je pozivao na mir, ta nisu mu tudjman i milosevic nako karadjordjeva poslali protokol sa zakljuccima o tome kako se pravit genocid i agresiju, pa da onda on obavijesti siru javnost.