nastavak..
Ali to nije tacno. Svi smo mi razliciti. Svaki brak je drugaciji, svaka veza je drugacija, svi mi drugacije postupamo, mislimo, osjecamo pa stoga ni sve veze ne mogu biti iste a ni svi brakovi a ni svi ozenjeni i neozenjeni a ni sve djevojke...
Razvod braka je odluka koja nikakve veze nema sa kolicinom ljubavi prema zakonitoj "zeni". Posebno ako ljudima treba vremena da rijese i podijele sve izmedju sebe. Brak nije ljubav. Brak je legalna stvar. Znaci treba vremena. Ali upravo zato sto treba vremena da se prelomi, to nije uopste dokaz da je u pitanju ljubav prema zeni. Tu nema nikakve logike. Dacu primjer.
- Ti si jos u srednjoj skoli i volis i zelis na fakultet. Ali za fakultet treba ti potvrda o srednjoj i jos neki testovi, prijemni itd.
- Ti si odlucila da putujes van zemlje. Ali ne mozes putovati dok ne dobijes pasos. Ali da bi dobila pasos trebaju ti drugi dokumenti
- Ti si odlucila da vozis auto. Ali za to ti treba vozacka dozvola i auto osiguranje.
Da li ovi primjeri legalnosti dokazuju IGDJE da ti:
- ne volis i ne zelis fakultet.
- ne volis i ne zelis putovati.
- ne volis i ne zelis voziti auto.
Naravno da ne. Tako da i on. Cuj, da bi bio s njom mora se razvesti. Pa zna on to, ali treba vremena. Ali to svakako ne znaci da on ne zeli i ne voli djevojku. Zasto bi papir dokazivao ljubav kad svi znamo da nije tacno da ljudi koji su na papiru bracno vezani automatski vole jedno drugo. Papir je jedno, ljubav je drugo, bracna zajednica skroz trece.
Djevojke jednostavno ne znaju, nemaju iskustva, oko toga kako dovesti covjeka da se suoci sa realnoscu i da napravi rez koji on zeli ali ne zna kako da izvede. To je psihologija. Posto ljudi u startu osudjuju na isti kalup, onda ako ljudi ne vjeruju dovoljno u tu svoju ljubav a vjeruju komsiluku ( znaci ne definisu niti ljubav niti sami sebe vec ih drugi definisu ) pocnu sami da se ponasaju po vec odredjenim ulogama ( koje mozda i ne zasluzuju ) i onda naravno nista od svega.
U tome je stvar. Mi znamo da ima i onih drugih pokvarenih veza ali svaki slucaj je za sebe. Ne mozemo sve ljude isto posmatrati i ovako djevojke huskati da ne vjeruju nikome i da mogu biti samo iskoristene. Zato kazem djevojci tj njenoj kolegici

vrlo vrlo vrlo je vazno da ne upadnes u kalup.