sačekaj ponedjeljakAlfons Kauders wrote:Evo nasao sam web njihov, doo su... Moze li koji savjetmona wrote:onda će biti da su promijenili oblik iz DD u DOO i zato ih više nema na RVP-u a ima trag d se nekada trgovalo na berzi.
onda od toga nema ništasljedece sedmice mi stize nekih finih honorara, pa bi cca. 5k imao za igranje...
sarajevska berza
Moderator: anex
-
mona
-
Jonx
Iskreno i nemam... Ovo mi je palo na pamet s obzirom na neke zivotne okolnosti u kojima sam se nasao. Ta Farmacija je prije godinu do dvije patentirala i evo konacno zavrsila testove vezane za novi lijek Enkorten. Lijek se koristi u tretmanu oboljelih od Multiple skleroze i sudeci po rezultatima Enkorten ce potisnuti sve dosadasnje poznate "lijekove" u tretmanu pomenute bolesti. Naravno, ova prica prelazi granice BiH a njihov patent postaje svjetski poznati brend.mona wrote:imaš još nešto na umu osim te farmacije ???
Eto....
- Alfons Kauders
Ranije i ne mogu, ali nekad u toku sljedece sedmice idem par dana na sluzbeni u tudjinu, pa da mi je prije tog da se odlucim i odradim sta, tako da ce biti knap...mona wrote:sačekaj ponedjeljakAlfons Kauders wrote:Evo nasao sam web njihov, doo su... Moze li koji savjetmona wrote:onda će biti da su promijenili oblik iz DD u DOO i zato ih više nema na RVP-u a ima trag d se nekada trgovalo na berzi.
onda od toga nema ništasljedece sedmice mi stize nekih finih honorara, pa bi cca. 5k imao za igranje...
-
mona
Alfons Kauders wrote:Ranije i ne mogu, ali nekad u toku sljedece sedmice idem par dana na sluzbeni u tudjinu, pa da mi je prije tog da se odlucim i odradim sta, tako da ce biti knap...mona wrote:sačekaj ponedjeljakAlfons Kauders wrote: Evo nasao sam web njihov, doo su... Moze li koji savjetsljedece sedmice mi stize nekih finih honorara, pa bi cca. 5k imao za igranje...
šip borac sam opet ubola ali za to je kasno, trebalo je na 0,25- 0,30 kupovati.
valjda bude nešto početkom sedmice aktuelno...
- Alfons Kauders
Ako bude sta bio bi ti jako zahvalan, mozes me trznut PP-om, opet cu cijeli vikend radit i redovno provjeravat poruke...mona wrote:
-
mona
ja vikendom nisam online ali pišem ti u pon kad vidim šta se dešava na burziAlfons Kauders wrote:Ako bude sta bio bi ti jako zahvalan, mozes me trznut PP-om, opet cu cijeli vikend radit i redovno provjeravat poruke...mona wrote:
- Edmond
Upravo o ovome i govorim. Vidiovako,npr.Marco-x wrote:
Nominalna vrijednost dionice ti često ništa ne govori. Ako je tvrtka gubitaš, ista mora poktivati gubitke iz kapitala, tako da smanjuje svoju knjigovodstvenu vrijednost, a ako tvrtka dobro posluje povećava svoju knjigovodstvenu vrijednost (osim ako svu svoju dobit ne isplaćiva ili nikad ne vrši revalorizaciju imovine i sl.).
Pazi se nominalne cijene dionice, jer ima tvtki, koje su emitirale dionice po nominali 10KM, a vrijednost ime je 0 (gubici pojeli kapital).
TAJAN DD ZAVIDOVIĆI
Vrijednosni papir: TAJNRK4
Klasa papira: REDOVNE DIONICE
Nominalna vrijednost: 13.30
Količina: 43363
Datum registracije emisije: 16.11.2004
Trenutno stanje.
TAJNRK4 TAJAN D.D. ZAVIDOVICI 3,00 -62,50 3,00
E sada. Slučajno znam da firma ništa ne proizvodi, a prije rata je pravila pite i hranu za ekspres restorane. Sada ima samo prostore i poneku kafanicu i netransparentno posluje (vidi vlasničku strukturu). Ukoliko bih kupio ,recimo 10 % dionica s ciljem ne da ih preprodajem nego da učestvujem u dividendi, kako da to uradim, pod pretpostavkom da krene neka proizvodnja ili da dobijem neki prostor ?
-
_BosanaC
Dobro se cuvaj Tajana. Igra tek takva.Edmond wrote:Upravo o ovome i govorim. Vidiovako,npr.Marco-x wrote:
Nominalna vrijednost dionice ti često ništa ne govori. Ako je tvrtka gubitaš, ista mora poktivati gubitke iz kapitala, tako da smanjuje svoju knjigovodstvenu vrijednost, a ako tvrtka dobro posluje povećava svoju knjigovodstvenu vrijednost (osim ako svu svoju dobit ne isplaćiva ili nikad ne vrši revalorizaciju imovine i sl.).
Pazi se nominalne cijene dionice, jer ima tvtki, koje su emitirale dionice po nominali 10KM, a vrijednost ime je 0 (gubici pojeli kapital).
TAJAN DD ZAVIDOVIĆI
Vrijednosni papir: TAJNRK4
Klasa papira: REDOVNE DIONICE
Nominalna vrijednost: 13.30
Količina: 43363
Datum registracije emisije: 16.11.2004
Trenutno stanje.
TAJNRK4 TAJAN D.D. ZAVIDOVICI 3,00 -62,50 3,00
E sada. Slučajno znam da firma ništa ne proizvodi, a prije rata je pravila pite i hranu za ekspres restorane. Sada ima samo prostore i poneku kafanicu i netransparentno posluje (vidi vlasničku strukturu). Ukoliko bih kupio ,recimo 10 % dionica s ciljem ne da ih preprodajem nego da učestvujem u dividendi, kako da to uradim, pod pretpostavkom da krene neka proizvodnja ili da dobijem neki prostor ?
-
kub lajkan
Cuvaj se Tajanaca i kad darove nose..._BosanaC wrote:Dobro se cuvaj Tajana. Igra tek takva.
-
_BosanaC
Ma znam i direktora, i sta je ta firma danas, i ko je pokupovao sve njene poslovne prostore, i kako, i iskreno - smjesno mi je da je firma uopste na berzi i da njene dionice imaju bilo kakvu cijenu.kub lajkan wrote:Cuvaj se Tajanaca i kad darove nose..._BosanaC wrote:Dobro se cuvaj Tajana. Igra tek takva.
- Edmond
_BosanaC wrote:Ma znam i direktora, i sta je ta firma danas, i ko je pokupovao sve njene poslovne prostore, i kako, i iskreno - smjesno mi je da je firma uopste na berzi i da njene dionice imaju bilo kakvu cijenu.kub lajkan wrote:Cuvaj se Tajanaca i kad darove nose..._BosanaC wrote:Dobro se cuvaj Tajana. Igra tek takva.
- karanana
A kome ce dividende biti isplacene u slucaju 90% dionica u rukama drzave? U cije dzepove idu dividente drzavnih dionica?Marco-x wrote:Sarajevska Elektroprivreda je ove godine, prema meni dostupnim informacijama pozitivno poslovala. Hoće li se dijeliti dividenda ili ne odlučuje Skupština dioničara, odnosno vlast u FBiH, jer su isti preko Ministarstva energetike Federacije, vlasnici 90% sarajevske Elektroprivrede i imaju 90% glasova na Skupštini.mya wrote:imam i ja pitanje
bh telecom isplacuje dividende. sta je sa elektroprivredom? jesu li oni pozitivno poslovali? koji je uopste uslov za isplacivanje dividendi?
khm
malo sam i sama sebi nejasna, al eto ako je neko skonto sta me zanima i ima neki odgovor...
thnx
-
mona
telecom je u aprilu imao skupštinu dioničara i na taj dan se i donosi odluka o isplati dividende.mya wrote:hvala marco
a kako saznam sta su oni odlucili? isto pitanje i za telecom
jel imam pravo da me obavijeste o tome da li ce, kad i u kojem iznosu isplacivati dividende? ili to negdje napisu, a ja ne znam
- Zavatoni
Posto sam definitivni laik za ove stvari, moze li ko objasniti kao ce ova vijest (http://www.biznis.ba/index.php?option=c ... &Itemid=59) uticati na ponašanje dionice Bosnalijeka.
-
Jonx
Nemoj me drzati za rijec, ali kao kroz maglu da se sjecam priloga na 60 minuta bas o tome. Nisu dali novinaru i kamermanu da udju u krug tvornice. Prozivka za neke lopovluke je bila adresirana za vodstvo HDZ-a...mona wrote:MISMRK1 MI Soko proizvodnja opreme d.d. Mostar
trenutno 1,00
zna li neko nešto o emitentu ?
poslovanje, dobit/gubitak, naku mahalsku možda ?
Kroz maglu, napominjem!
-
Jonx
Ako sam u pravu, cini mi se da je borba oko prostora na kojem je tvornica jer je ogroman, kao i neko nelagalno odlaganje hemijskog otpada.... a sve u magli......mona wrote:uh....
ma ne znam
bar 100 dionica pa halaliti
Do sada si imala dobru suhu........