car-x wrote:svi vi koji semira nazivate ublehasom i prevarantom, cinite to sa jednakim zarom, kao semir kad govori o piramidi i postojanju iste.. tako da meni niste nista drugaciji od onog koga kudite na sva zvona.. a eto, proljece je doslo, i definitivno je dokazano da tu ima nesto golemo i monumentalno (a ne samo izjava one aneks8 komisije, gdje pise lokalitet istrazen - tacka) i da bi od toga, ako nista, barem gradjani visokog mogli imati materijalne koristi.. da ne govorimo o publicitetu koji je sva ta frka izazvala..
ja se nemam koga stiditi, ispostavi li se da se semir pravo zajebo.. ali se itekako mogu radovati potvrdi li se da je cojk u pravu.. sto za vas ne mogu zamisliti..
Ne znam na osnovu cega mene svrstavas
De mi malo pojasni, potkrijepi citatom, pa da i ja znam gdje sam.
Ja sam se ukljucio prije svega sto mi je zasmetala ovdje jedna idiotska konstatacija:
Oni koji tvrde da Visocica nije piramida, ocito su nepismeni.
I ja sam
TO prokomentarisao.
Zasmetala mi je i konstatacija da je ovo "pozitivna promocija BiH|".
Bice i vise nego pozitivna ako se ispostavi da je ovo tacno. Ali zar je problem pricekati na konkretne dokaze?
Zasto je potreban rizik da se izblamiramo bezze? Je li ima neko dobro objasnjenje zbog cega nam je potreban taj rizik?
Pomalo ne razumijem i zasto se ovolika rasprava vodi o ovoj temi na forumu. Sve je ovo trenutno ipak samo na nivou religije. Vjerujes da jeste ili vjerujes da nije. A i to je bespotrebno. Postoji valjda arheoloska metodologija koja ce utvrditi krije li se ispod brda piramida ili ne. I ne vidim nikakvog razloga zasto bi u to trebalo ukljuciti nase vjerovanje da jest ili da nije.
Ne vidim ni razlog zasto se od toga treba praviti teferic. Pa pobogu, zar za jedno naucno ispitivanje nije dovoljan tim strucnjaka
Licno imam utisak da je u cijeloj filozofiji malo i previse
mesijanske alternative. U smislu, cijela civilizacija je dosad bila u zabludi pa evo ja dosao da vas naucim pameti...