Bosanska piramida Sunca vol.2

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Locked
ludvig

Post by ludvig »

Vejzagic-Kujundzic wrote:
Ona je u razgovoru za FENU kazala kako za eventualna dodatna znanstvena i arheološka istraživanje stručnjaka Zemaljskog muzeja na lokalitetu Visocice ne postoji nikakva namjera
Znaci iako ima nesto zanimljivo, oni nemaju namjeru da to istrazuju. :-) :-) :-)

Odlicni ljudi, na odlicnim pozicijama. :-)
ludost

Post by ludost »

Ludvig, ili nađi citat u kojem je neko od ovih ljudi rekao da tamo nema ništa zanimljivo, ili prestani izvrtati tuđe riječi.

"Nemaju namjeru istraživati" ne znači " tamo nema ništa interesantno". Možda nemaju namjeru, zato što nemaju novaca za istraživanja. Eto, nedavno su našli i srednjovjekovni nalaz kod Goražda, pa nemaju namjeru dalje istraživati. Zbog nedostatka finansija.

A Zemaljski muzej, kao nacionalnu instituciju, za takva istraživanja bi trebala finansirati država. Međutim, ovih dana vidimo kakvu vrstu arheologije i kulturne baštine naši političari i privatni biznismeni preferiraju.
ludvig

Post by ludvig »

ludost wrote:Ludvig, ili nađi citat u kojem je neko od ovih ljudi rekao da tamo nema ništa zanimljivo, ili prestani izvrtati tuđe riječi.

"Nemaju namjeru istraživati" ne znači " tamo nema ništa interesantno". Možda nemaju namjeru, zato što nemaju novaca za istraživanja.
Neka angazuju onda Osmanagica da im istrazuje... :-) A-ha, vec su ga angazovali :-)
ludost

Post by ludost »

ludvig wrote:
ludost wrote:Ludvig, ili nađi citat u kojem je neko od ovih ljudi rekao da tamo nema ništa zanimljivo, ili prestani izvrtati tuđe riječi.

"Nemaju namjeru istraživati" ne znači " tamo nema ništa interesantno". Možda nemaju namjeru, zato što nemaju novaca za istraživanja.
Neka angazuju onda Osmanagica da im istrazuje... :-) A-ha, vec su ga angazovali :-)
I šta je sad ovo? Argumentirana diskusija ili izbjegavanje iste uz ismijavanje nečijih argumenata (u nedostatku vlastitih)?

I rest my case.
ludvig

Post by ludvig »

A postovanim forumasima preporucujem da ponovo pogledaju emisiju Face To Face.

Osmanagic govori kako drzava treba podrucje da proglasi od drzavnog znacaja, jer ce se sada mnogi javiti koji ce htjeti da opstruiraju istrazivanja.

Vejzagicka odgovara: "Ma ne vjerujem da ce vam neko pokusati da zabrani istrazivanja." :lol: :lol: :lol:
Patriotska_Liga_BiH

Post by Patriotska_Liga_BiH »

kako sam razumio veceras je 60minuta politicki program, bilo bi fino ako neko moze da to snimi na komp pa da postavi online.

naprimjer na ovu stranicu mozete uplodirat mislim do 100mb, ili preko DC++, samo ostavi podatke na kojem hub se ukljucujes i vas nick.

hvala unaprijed.
upala

Post by upala »

upravo gledah prilog na cnn...nisu se nesto narocito pretrgli.umjesto da prikazu konkretno nesto vise su nako naglabali....al eto bar smo citav dan imali reklamu :D
B@snj@

Post by B@snj@ »

Vozdrica narode!
Jeli moguce pogledati ovu emisiju 60 minuta preko interneta ???
hamza1

Post by hamza1 »

ludost wrote:
hamza1 wrote:Ne vadi se sada. Govorio si od samog pocetka da su to stecci a ne grobnice koje si naveo u zadnjem postu!
Hamza1, možeš li malo bolje pogledati ove slike grobnice tepčije Batala?
Možda ti za oko zapne veliki STEĆAK na vrhu grobnice?
Jesi li ikad čuo da su se STEĆCI i stavljali na grobnice?

Image

Image

Evo sada sam ih bolje pogledao i ustanovio da je to stecak! :D
Oprostite mladi gospodine!

Sad se tek nikako neces moci izvaditi! :D
Murat Sabanovic

Post by Murat Sabanovic »

posto ima svakavih komentara na ovoj temi evo jos malo da je zacinimo ....
naime u u svetim knjigama(kuran biblija tora) pise i da su prije nas narodi (civilizacije) zivjeli i da su bili unisteni jer nisu postovali bozje zakone...
eh sad da li je nama bosancima piramida bozja opomena ili nesta drugo???
kub lajkan

Post by kub lajkan »

car-x wrote:svi vi koji semira nazivate ublehasom i prevarantom, cinite to sa jednakim zarom, kao semir kad govori o piramidi i postojanju iste.. tako da meni niste nista drugaciji od onog koga kudite na sva zvona.. a eto, proljece je doslo, i definitivno je dokazano da tu ima nesto golemo i monumentalno (a ne samo izjava one aneks8 komisije, gdje pise lokalitet istrazen - tacka) i da bi od toga, ako nista, barem gradjani visokog mogli imati materijalne koristi.. da ne govorimo o publicitetu koji je sva ta frka izazvala..

ja se nemam koga stiditi, ispostavi li se da se semir pravo zajebo.. ali se itekako mogu radovati potvrdi li se da je cojk u pravu.. sto za vas ne mogu zamisliti..
Ne znam na osnovu cega mene svrstavas :?
De mi malo pojasni, potkrijepi citatom, pa da i ja znam gdje sam.

Ja sam se ukljucio prije svega sto mi je zasmetala ovdje jedna idiotska konstatacija:

Oni koji tvrde da Visocica nije piramida, ocito su nepismeni.

I ja sam TO prokomentarisao.

Zasmetala mi je i konstatacija da je ovo "pozitivna promocija BiH|".
Bice i vise nego pozitivna ako se ispostavi da je ovo tacno. Ali zar je problem pricekati na konkretne dokaze?

Zasto je potreban rizik da se izblamiramo bezze? Je li ima neko dobro objasnjenje zbog cega nam je potreban taj rizik?

Pomalo ne razumijem i zasto se ovolika rasprava vodi o ovoj temi na forumu. Sve je ovo trenutno ipak samo na nivou religije. Vjerujes da jeste ili vjerujes da nije. A i to je bespotrebno. Postoji valjda arheoloska metodologija koja ce utvrditi krije li se ispod brda piramida ili ne. I ne vidim nikakvog razloga zasto bi u to trebalo ukljuciti nase vjerovanje da jest ili da nije.

Ne vidim ni razlog zasto se od toga treba praviti teferic. Pa pobogu, zar za jedno naucno ispitivanje nije dovoljan tim strucnjaka :?

Licno imam utisak da je u cijeloj filozofiji malo i previse mesijanske alternative. U smislu, cijela civilizacija je dosad bila u zabludi pa evo ja dosao da vas naucim pameti...
Drumer

Post by Drumer »

Prenj wrote:
Drumer wrote: Pa i sudije imaju 2500-3000 i vise pa opet ne rade svoj posao kako treba. A i da im se da plata od 10000 hiljada onda tek ne bi nista radili....Ovako je najlakse sjediti i pustiti da sve propada.....Svidja mi se tvoj nacin razmisljanja pravo. Svaka ti cast.... :shock:
Sta ti predlazes, da i tih 420 maraka plate potrose na radnike koji ce sanirati krov Muzeja?
Ne ja predlazem da rade svoj posao bez obzira na uslove u kojima se radi i koliko si placen, al ne kod nas odjednom svi neki pametolozi i to pogotovu poslije ovog rata. Nista ih ne kosta da malo obidju te stare gradove i da se bore da dobiju sredstva od drzave da to renoviraju i srede pa da to lici na nesto....Oni bi da sjede i da uzimaju novce i da nista ne rade. I ocigledno su pogrijesili fakultete kad ih toliko(ne)interesuje ta struka....
B@snj@

Post by B@snj@ »

na FTV sajtu dole desno imas stream
Kod mene taj link neradi niti mogu da pogledam nijednu od emisija u arhivi
jel jos neko ima ista problem???
Pospanko

Post by Pospanko »

A wrote:
Pospanko wrote:Ljudi koji znaju napraviti biznis su potrebni ovoj zemlji a ne Dr. Mr.... koji su spali da zive od 420 KM, cak i to moraju da prose.
Potpuno si u pravu! ti koji su spali da zive od 420 KM, tako im i treba. Trazili su - eto im. Ja bih tu dodala i penzionere i demobilisane vojnike, i oni su isto spali na niske grane i vala bas nam ne trebaju.
Ne mjesaj kruske i jabuke. Dr. i Mr. koji nije u stanju zaraditi mjesecno vise od 420 Km u Bosni je obicni lezihljebovic. Lakse je sjediti i kukati nego uraditi nesto. To nesto je i promocija muzeja a ne da ja dovedem tamo deset stranaca i poljubim zatvorena vrata.

Takvi Dr. i Mr. sigurno meni nisu potrebni. Vise vrijedi jedan Ihtijarevic koji skonta da moze zaraditi pare na livadi nego direktor muzeja koji ne zna toliko blago koje ima na raspolaganju prezentirati javnosti na pravi nacin i tako privuci posjetioce da posjete muzej, kao sto to rade svugdje u svijetu.
kriticarka_nikova

Post by kriticarka_nikova »

Poslije emisije 60 minuta koja ce poceti za 5 minuta,javit cu se ponovo da kazem svoju misao povodom ove teme....
Jedva chekam da cujem sta ce pricati :-)
B@snj@

Post by B@snj@ »

skinut cu ja pa postavim na rapidshare i zakacim ovdje
BASTA zahvaljujem unaprjed :D
ludost

Post by ludost »

Evo još jednog dokaza da je Semir Osmanagić lažov.

Danas tvrdi - http://www.sarajevo-x.com/clanak/060424029:
Stećaka tamo nema kao ni grobnica.
A u izvještaju Fondacije iz novembra 2005. piše - http://www.piramidasunca.ba/, pod linkom Izvještaji, Geološki izvještaj Dipl. geolog Nađija Nukić:
Međutim u II redu ploča sa desne strane sondažnog bunara nailazimo na dvije ploče pješčara koje se nalaze jedna preko druge ukošene pod uglom od cca 25o. Između te dvije ploče je glinoviti lapor u kome se nalazi ljudski kostur. Ovaj kostur nije čitav, sastoji se od cijele lijeve noge, lista desne noge i dijelova lobanje koja je smještena u području karlice.

U III redu ploča sve su poredane jedna preko druge, pod istim uglom kao i u II redu. U ovom III redu takođe su nađeni ostasci ljudskog skeleta.

Ostaci ovog skeleta su od strane arheologa, slikane, orjentisane u prostoru, uredno spakovane i predate na analizu za utvrđivanje njihove starosti.
Gdje su ovi uredno spakovani skeleti i kad ćemo vidjeti tu analizu? Otkud oni u ovoj priči ako grobnica nema?
H

Post by H »

Počinje...
El-bosniaco

Post by El-bosniaco »

daj ljudi moze li se preko interneta slusat ako nista

,ako nemoze daj javljaje na forumu :-?
helo

Post by helo »

El-bosniaco wrote:daj ljudi moze li se preko interneta slusat ako nista

,ako nemoze daj javljaje na forumu :-?
Slušati šta ?
B@snj@

Post by B@snj@ »

,ako nemoze daj javljaje na forumu
Nema sanse nijedan link na FTV neradi
Vodenjak

Post by Vodenjak »

B@snj@ wrote:

Imas li ti instaliran RealPlayer?
B@snj@

Post by B@snj@ »

Vodenjak wrote:
B@snj@ wrote:

Imam ali opet nista neznam u cemu je greska.
Jel radi kod tebe???
El-bosniaco

Post by El-bosniaco »

daj stavite link ljudi :-?
Vodenjak

Post by Vodenjak »

B@snj@ wrote:
Vodenjak wrote:
B@snj@ wrote: Nema sanse nijedan link na FTV neradi
Imam ali opet nista neznam u cemu je greska.
Jel radi kod tebe???
Radi..
Ozbiljno!
Locked