pa nemoj tako, kazu na zapadu je demokratija i pravo izbora! a u Afganistanu toga nejma!danas wrote:mislis... da se pozabave njima kako se u avganistanu "pozabavise" rahmom?lahor wrote:Mozda bi bilo pametnije da se pozabave sa svojim vjernicima koji u mnogo vecem broju prelaze na islam.
Abdul Rahman - bivsi musliman
- Bosanac sa dna kace
-
kub lajkan
Jel' ti ovo fakat ozbiljno?Gurabaa wrote:Kada je jedan Islamski vladar ponudio jednom nevjerniku da prihvati Islam, ovaj je rekao da on puno voli alkohol i ga se ne moze otarasit, na sto mu je vladar rekao, samo ti prihvati Islam nije u tome problem.
Kada je ovaj prihvatio Islam i kada se opio prvi put, bio je doveden kod ovog vladara koji mu je rekao: Kazna po šerijatu za onoga ko se opije alkoholom jeste bičevanje, a za onoga ko napusti ovu vjeru kazna je odsijecanje glave pa ti izaberi sta vise voliš, i normalno da je ovaj prihvatio najbolje rješenje, ostao je u Islamu i ostavio jedan veliki poro, i tako je dobio vise dobrih stvari od jednom.
Ovo je samo jedan od onih primjera koji nam potvrdjuju savršenost šerijata i njegovu potpunost.
U Islam nije dozvoljeno silom ugoniti ljude, ali onaj ko prihvati ovu vjeru, samim tim kao i za svaku drugu stvar dobija neka prava kao neke obaveze.
-
Gurabaa
Ozbiljno da zbiljnije ne moze biti!!kub lajkan wrote:Jel' ti ovo fakat ozbiljno?Gurabaa wrote:Kada je jedan Islamski vladar ponudio jednom nevjerniku da prihvati Islam, ovaj je rekao da on puno voli alkohol i ga se ne moze otarasit, na sto mu je vladar rekao, samo ti prihvati Islam nije u tome problem.
Kada je ovaj prihvatio Islam i kada se opio prvi put, bio je doveden kod ovog vladara koji mu je rekao: Kazna po šerijatu za onoga ko se opije alkoholom jeste bičevanje, a za onoga ko napusti ovu vjeru kazna je odsijecanje glave pa ti izaberi sta vise voliš, i normalno da je ovaj prihvatio najbolje rješenje, ostao je u Islamu i ostavio jedan veliki poro, i tako je dobio vise dobrih stvari od jednom.
Ovo je samo jedan od onih primjera koji nam potvrdjuju savršenost šerijata i njegovu potpunost.
U Islam nije dozvoljeno silom ugoniti ljude, ali onaj ko prihvati ovu vjeru, samim tim kao i za svaku drugu stvar dobija neka prava kao neke obaveze.![]()
Islam je ono što je zajedničko za sve ljude, to je vjera koja upotpunjuje predhodne objavljene religije (Kršćanstvo i Judaizam), i to je savršena vjera.
I naravno da ima nešto što je zajedničko sa ovim vjerama kako Kur'an kaže kada poziva ne jedinstvo:
"...dodjite da se okupimo oko jedne riječi, koja je zajednička i nama i vama, da nikoga osim Allaha ne obožavamo i jedni druge mimo Allaha bogovima ne držimo".
Ovo je princip jedinstva sa ovim religijama, jednostavno neka prihvate Islam i svi će zajedno sa nama biti spaseni i neće bit ovih nesuglasica dje ko prelazi sta je sa njima i sl.
A ko hoće kršćanstvo ili neku drugu iskrivljenu vjeru bujrum, mi mu kažemo: "Ebširu bi nar" neka vam je sretna vatra džehenema.
-
Gurabaa
Niti ga je vladar slagao niti ista drugo, već mu je fino kazao da u Islamu niko nema problama sa time, jednostavno zakoni koje je šerijat propisao koji su preventivno-represivne prirode rješava te probleme na jako praktičan i efikasan način.danas wrote:mislim da je sve u najboljem redu -- nema prisile, a "zajeb" ako se i omakne, boze moj...Saian wrote: a sto vladar slaga![]()
![]()
(neko profanijeg rijechnika bi reko da ga je zajeb'o, sreca pa takvih ovdje nema)
pa nije to isto sto i prisila
![]()
![]()
-
mosor1
Reci, dozvoljavas li ti mogucnost - koliko god ona mozda bila nistavno mala - da su krscani bilo koje od njihovih mnogo denominacija, ili Zidovi, ili Hindusi, Budisti, Indijanci, sta ja znam - bilo koja od mnogo tisuca raznih religija jednako u pravu kao i muslimani? Zasto npr. Polinezijci ne bi imali svoga boga, kao sto ti imas Allaha? Otkud ta nerazumna teznja za uniformiranjem svega?Gurabaa wrote:Ozbiljno da zbiljnije ne moze biti!!
Islam je ono što je zajedničko za sve ljude, to je vjera koja upotpunjuje predhodne objavljene religije (Kršćanstvo i Judaizam), i to je savršena vjera.
I naravno da ima nešto što je zajedničko sa ovim vjerama kako Kur'an kaže kada poziva ne jedinstvo:
"...dodjite da se okupimo oko jedne riječi, koja je zajednička i nama i vama, da nikoga osim Allaha ne obožavamo i jedni druge mimo Allaha bogovima ne držimo".
Ovo je princip jedinstva sa ovim religijama, jednostavno neka prihvate Islam i svi će zajedno sa nama biti spaseni i neće bit ovih nesuglasica dje ko prelazi sta je sa njima i sl.
A ko hoće kršćanstvo ili neku drugu iskrivljenu vjeru bujrum, mi mu kažemo: "Ebširu bi nar" neka vam je sretna vatra džehenema.
-
Aliciana
Nisu hriscani nego pravi muslimani koji su presli na islam....i inace poznato je da iranska omladina ne podnosi islam i da ih sve vise i vise postaju hriscani...kad bi iran dobio demokratiju hriscanstvo bi dobilo svoj mega porast.Bosanac sa dna kace wrote:da to nisu mozda oni ''muslimani'' koji su u Iranu morali krit da su krsacni?Aliciana wrote:Tacno je to da mnogi "prelaze" na hriscanstvo radi azila,no ja znam mnoge mnoge Irance koji prelaze pravo na hriscanstvo..inace u Njemackoj su pravili istrazivanje medju raznim muslimanima i saznali da su Iranci medju najlosijim muslimanima,mnogi ga cak ne podnose,i imaju najnizi broj "vjernika"
Bosnjaci su bili u sredini,po broju ljudi na dzummi..kako kazu
kolko ja znam iransku dijasporu cine najvise nemuslimani!
- black
ti fakat lupas glupostiAliciana wrote:Nisu hriscani nego pravi muslimani koji su presli na islam....i inace poznato je da iranska omladina ne podnosi islam i da ih sve vise i vise postaju hriscani...kad bi iran dobio demokratiju hriscanstvo bi dobilo svoj mega porast.Bosanac sa dna kace wrote:da to nisu mozda oni ''muslimani'' koji su u Iranu morali krit da su krsacni?Aliciana wrote:Tacno je to da mnogi "prelaze" na hriscanstvo radi azila,no ja znam mnoge mnoge Irance koji prelaze pravo na hriscanstvo..inace u Njemackoj su pravili istrazivanje medju raznim muslimanima i saznali da su Iranci medju najlosijim muslimanima,mnogi ga cak ne podnose,i imaju najnizi broj "vjernika"
Bosnjaci su bili u sredini,po broju ljudi na dzummi..kako kazu
kolko ja znam iransku dijasporu cine najvise nemuslimani!
-
Gurabaa
HmHm.!!?mosor1 wrote:Reci, dozvoljavas li ti mogucnost - koliko god ona mozda bila nistavno mala - da su krscani bilo koje od njihovih mnogo denominacija, ili Zidovi, ili Hindusi, Budisti, Indijanci, sta ja znam - bilo koja od mnogo tisuca raznih religija jednako u pravu kao i muslimani? Zasto npr. Polinezijci ne bi imali svoga boga, kao sto ti imas Allaha? Otkud ta nerazumna teznja za uniformiranjem svega?Gurabaa wrote:Ozbiljno da zbiljnije ne moze biti!!
Pogrešno je postavljano pitanje.
Kako bi ja mogao biti vjernik čistog monoteističkog vjerovanja, ako bih vjerovao da tamo ima jos neki drugi Bog za neke druge ljude kojega oni obozavaju, moja čista vjera bi bila pokvarena i nebi mogao ostati musliman sa ispravnim vjerovanje.
Allah, Uzvišeni je Jedan i jedini Bog koji nema sudruga, za sve ljude, narode i nacije, On je Stvoritelj nebesa i zemlje, On nam je dao život i On će nas usmrtit, pa nas ponovo proživjet i sakupit na Sudnjemu danu, pa kako ljudi mogu da ne vjeruju.
Zar ne? Ako bi ja vjerovao da je ispravna vjera ovih Polinezijaca ili nekih drugih, zar bih ja mogao u isto vrijeme bit čisti monoteista.
Ali na kraju kažem, kao što je i Allah,Uzvišeni rekao:
"Vama vaša vjera, a meni moja vjera" (Qur'an)
-
mosor1
Da, ali nije li malo prepotentno pretpostavljati da ne postoji neka visa namjera boga s tim drugim ljudima? Bog Kinezima ni Indijancima nije predstavio ni Muhameda ni Isu, a ni one proroke otprije. Kako mozes biti tako siguran da se objava odnosi i na njih? Zar je na tebi da procjenjujes tko ce se spasiti, i kako? Zar ta sigurnost nije proturjecna s poniznoscu i skromnoscu?Gurabaa wrote:HmHm.!!?
Kako bi ja mogao biti vjernik čistog monoteističkog vjerovanja, ako bih vjerovao da tamo ima jos neki drugi Bog za neke druge ljude kojega oni obozavaju, moja čista vjera bi bila pokvarena i nebi mogao ostati musliman sa ispravnim vjerovanje.
Allah, Uzvišeni je Jedan i jedini Bog koji nema sudruga, za sve ljude, narode i nacije, On je Stvoritelj nebesa i zemlje, On nam je dao život i On će nas usmrtit, pa nas ponovo proživjet i sakupit na Sudnjemu danu, pa kako ljudi mogu da ne vjeruju.
Zar ne? Ako bi ja vjerovao da je ispravna vjera ovih Polinezijaca ili nekih drugih, zar bih ja mogao u isto vrijeme bit čisti monoteista.
-
Gurabaa
Jeste, ja sam asolutno ubijedjen da je svima njima poslan Muhammed a.s. Zar nisi čitao Qur'an, Allah dz.s. kaze:"A Mi smo te poslali(Muhammeda a.s.) kao milost svim svjetovima".mosor1 wrote:Da, ali nije li malo prepotentno pretpostavljati da ne postoji neka visa namjera boga s tim drugim ljudima? Bog Kinezima ni Indijancima nije predstavio ni Muhameda ni Isu, a ni one proroke otprije. Kako mozes biti tako siguran da se objava odnosi i na njih? Zar je na tebi da procjenjujes tko ce se spasiti, i kako? Zar ta sigurnost nije proturjecna s poniznoscu i skromnoscu?Gurabaa wrote:HmHm.!!?
Za razliku od prijašnjih Poslanika, (Musa a.s. Isa a.s.) Koji su isključivo bili poslani i imali zadatak za odredjen narod ili plema, ali posljednji Boziji Poslanik Muhammed a.s. je poslan svim svjetovima i svi su se duzni odazvat. Tome u prilog ide i izreka Muhammeda a.s.:"Nece niti jedan covjek cuti za mene, a da i pored toga ostane nevjernik, a da nece uci u vatru".
Znaci nema se izbora Islam je na jednoj strani kao jedina ispravna vjera, a na drugoj strani su sve ostale iskrivljene i izmisljene (ne)vjere.
-
Gurabaa
Samo za tvoju informaciju, oni koji budu u Dzehenemu (pak'o-kako ti rece), od velike patnje i muka u kojima ce se nas, pomislice da su sami tamo i da se niko osim njih ne kaznjava, tako da ta tvoja prica propada..upss!!danas wrote:ma bice i mosor tu sa nama, pa cemo gulit pokera u cetvoro vikendom
Sta ces sad??
Izgleda da nemas ni ti izbora, nego kreni putem onih koji su sretni i koji ce biti sretni, pa ce uzivat velike blagodati i na onom svijetu, poslije ovoga.
"A sretni će u Džennet dok je nebesa i zemlje u njemu će boraviti, to je veliki uspjeh"
- SiSaJuMe
Vi ste odlicni, vi znate sve, vase je najispravnije, vi ste cisti, vi ste bogati, vi ste jedini na pravom putu, vi ste oni koji su izabrani, vi jedini poznajete pravu istinu,. vi ste oni kojima je sve dato, vi ste oni koji zavrsite osmogodisnju skolu jer vam je babo potplato nastavnicu, vi ste meni idoli, vi ste najbolji, vi ce te stelom doci do posla, vama se divim, vi ste oni koji se brinete o pravom putu,. vi i samo vi,. A ostali su nevazni,. vazni ste mi samo vi.,,.,.,.
Ajmo ba raja razlaz sa suplje, idemo na fuka, moze i vupi.,,. Pricu da razbacamo o djidji-midj , sportu i cica-macama.,,.,.
Ajmo ba raja razlaz sa suplje, idemo na fuka, moze i vupi.,,. Pricu da razbacamo o djidji-midj , sportu i cica-macama.,,.,.
-
Gurabaa
Očigledno si promašio forum i naslov diskusije..SiSaJuMe wrote:Vi ste odlicni, vi znate sve, vase je najispravnije, vi ste cisti, vi ste bogati, vi ste jedini na pravom putu, vi ste oni koji su izabrani, vi jedini poznajete pravu istinu,. vi ste oni kojima je sve dato, vi ste oni koji zavrsite osmogodisnju skolu jer vam je babo potplato nastavnicu, vi ste meni idoli, vi ste najbolji, vi ce te stelom doci do posla, vama se divim, vi ste oni koji se brinete o pravom putu,. vi i samo vi,. A ostali su nevazni,. vazni ste mi samo vi.,,.,.,.
Ko iz katapulta...ups i na nas bas naleti.
- SiSaJuMe
Ocito nisam jedini koje fula u temi. Al nije strasno fulat, strasnije je tupat. Strasnije je kopirat/zajepit i citirat knjige , laicki tupat i uveravat da je sve osim tvoga pogresno. Ko da ste toplu vodu izmislili....Očigledno si promašio forum i naslov diskusije..
Ko iz katapulta...ups i na nas bas naleti.
Opusti se i cuvaj za sebe ono sto imas i nezamaraj druge.
- Bosanac sa dna kace
chuuuj, zar vi ateisti vjerujete da postoji pakao!danas wrote:ma jaklif wrote:I na kraju, vjernici uvijek odnesu pobjedu.a ja odoh sa titom u pakao
- Bosanac sa dna kace
sto jes jes ja vjerujem beogradskom muftiji!danas wrote:eh, pa sad ne reci da stari nije doso tobe i bio i on muslimanA wrote: Sto? Ja mislim da je bas dobar fol Prevencija - represija. Tako je bilo i sa Partijom - udjes svojom voljom, a hajde stisni da izadjes![]()
![]()
![]()
-
mosor1
Ne bih nikog da razocaram, ali postoji i prica da se Stari prije smrti ispovjedio nekom mladom slovenackom sveceniku, koji je kratko vrijeme nakon toga pod navodno cudnim okolnostima stradao u prometoj nesreci. Upuceni kazu da prica najvjerojatnije nije istinita, ali pokazuje da:Bosanac sa dna kace wrote:sto jes jes ja vjerujem beogradskom muftiji!danas wrote:eh, pa sad ne reci da stari nije doso tobe i bio i on muslimanA wrote: Sto? Ja mislim da je bas dobar fol Prevencija - represija. Tako je bilo i sa Partijom - udjes svojom voljom, a hajde stisni da izadjes![]()
![]()
![]()
1. Za dobrim konjem dize se prasina,
2. Morat cu ipak ponoviti preferans, jer mozda ne zateknemo cetvrtog. (Kakve ste vas dvije sa tresetom? Hm, to sam i mislio...)
3. U raju je lipo, ali u paklu je ekipa.

-
mosor1
A stas ti za to vrijeme raditi u Dzennetu? Mislim, kakva je uopce tamo brijacina?Gurabaa wrote:Samo za tvoju informaciju, oni koji budu u Dzehenemu (pak'o-kako ti rece), od velike patnje i muka u kojima ce se nas, pomislice da su sami tamo i da se niko osim njih ne kaznjava, tako da ta tvoja prica propada..upss!!danas wrote:ma bice i mosor tu sa nama, pa cemo gulit pokera u cetvoro vikendom