Fale li vam vremena...

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply

Fale li vam stara dobra vremena

da
25
60%
ne
9
21%
mlad/a sam, zaista se ne sjecam tih vremena
8
19%

Total votes: 42

digger

Post by digger »

danas wrote: jooooojjjj!!!!
pa kako cu ovo da propustim! :D :D :D
Ne brini, poslacemo ti razglednicu. :)
danas

Post by danas »

digger wrote:
danas wrote: jooooojjjj!!!!
Ne brini, poslacemo ti razglednicu. :)
ne, nego ces kad se vratis da nam svima okacis slike sa derneka -- sve sas fair-ov orden! :-)
Last edited by danas on 21/08/2005 04:35, edited 1 time in total.
mosor1

Post by mosor1 »

danas wrote:
Fair Life wrote:
digger wrote:A ti si mozda ljubomoran sto ce me zemske pozvati na "party." :)
Ma da te zakitim... pa da budes kao Crnogorac na vojvodjanskoj svadbi.
jooooojjjj!!!!
Uf, opet ona trodijeljena licnost. Problemi s identitetom, a? :)
hananah

Post by hananah »

Dobro vam jutro nostalgicari, eto Diger ako bude jos nostalgicara super ako ne ti, ja, Breka, Praznina i Stotka cemo se dogovoriti za neku kaficu :) i da se malo ispricamo, naravno svi koji zele su dobro dosli, dogovarati se za to mozemo preko pp. Zlato i Danas jeste li vi u Sarajevu?
FortunaBela

Post by FortunaBela »

Da se i ja pridružim nostalgičarima.... :) , a pošto vidim da ste nabrojali sve birtije, da ja pređem na nešto drugo...

Najviše mi nedostaje šutanje basketa u popodnevnim satima ispred Željinog stadiona, kožne duboke pume, MOI u osnovnim školama. Ušutkivanje u šahovskom klubu. Nedostaje mi moj nastavnik SH.
Akcinja "ništa nas ne smije iznenaditi" i jedinstvena prillika da se ostane čitavu noć vani...zimovanje na Crepoljskom sa izviđaćima, pa onda marš, tragom oslobodilaca grada Sarajeva...

Ali eto kad bolje razmislim sve to i treba da mi nedostaje, to je ipak bio jedan period mog života, koji je prolazan....
Ali nikad nisam vjerovala da če proći onaj slatki osjećaj u stomaku kad se približavam Sarajevu i vidim njegova svjetla...E to mi nedostaje najviše.... :(
hananah

Post by hananah »

Ali nikad nisam vjerovala da če proći onaj slatki osjećaj u stomaku kad se približavam Sarajevu i vidim njegova svjetla
Ima u ovome istine, na zalost, jer grad ne cine zgrade nego ljudi :( a mnogih koji su ovaj grad cinili Sarajevom vise nema :( ili su ispod zemlje, ili su u inostranstvu, ili vise nisu isti :(
Zadig

Post by Zadig »

Nema veze hani nabi,
svijet se mjenja pa i sarajevo. Ne treba za tim tugovati, ljepo se sjetiti to je tacno, ali ide se dalje.

Ja sam skonto da moja licna sreca uopste ne zavisi od toga dje zivim, vec kako se osjecam inside, sam sa sobom (dobro, ima razlike izmedju luxemburga i kosova).
Zadig

Post by Zadig »

digger wrote: Posudjivanja love od drugih i drugima, pa ako ne vrate, halali.
:D

Nesto slicno i kod mene, drugacije je to bilo ranije znam. Ali nakon velike kolicine novca u surovom svjetu materijalizma, ja druze moj digger ne halalim vise. Halilio sam dok me nisu najblizi izlevatili i ostaviil na cijedilu.
Ah, nekad je i obraz vrijedio nesto, sad vise nista...
Zadig

Post by Zadig »

Mislm da mi iz tog vremena najvise nedostaje OLD SCHOOL MORAL, koga danas ima sve manje i manje. Bilo je uvijek papaka i lopova i ljudi bez obraza, ali sad se nekako nakotise ko gljive poslje kise.

Prije je obraz jako bio bitan...
hananah

Post by hananah »

Zadig istina je da srecu treba traziti u sebi. To si super rekao i to i jeste sustina srece.
Nego da se vratimo na temu, cega se ti rado sjecas :)
Zadig

Post by Zadig »

hananah wrote:Zadig istina je da srecu treba traziti u sebi. To si super rekao i to i jeste sustina srece.
Nego da se vratimo na temu, cega se ti rado sjecas :)
rado se sjecam starih vrijednosti koje su ipak sadrzale puno vise postenja i morala nego sada, bezbjednosti ostaviti otkljucana vrata preko noci, odnos medju ljudima je nekada bio drugaciji, trka za novcem i prezivljavanjem nije (bar ne onda) ostetila osnovne ljudske vrijednosti.
hz071

#187 Re: Fale li vam vremena...

Post by hz071 »

hananah wrote:...kada su se ljudi dijelili na raju i papke :(
I sada se tako dijele.. Jedina razlika je u tome sto je ovih prvih sve manje..
FortunaBela

Post by FortunaBela »

Zadig wrote:Nema veze hani nabi,
svijet se mjenja pa i sarajevo. Ne treba za tim tugovati, ljepo se sjetiti to je tacno, ali ide se dalje.

Ja sam skonto da moja licna sreca uopste ne zavisi od toga dje zivim, vec kako se osjecam inside, sam sa sobom (dobro, ima razlike izmedju luxemburga i kosova).
Svako vrijeme ima svoje lijepe trenutke, naši su u Sarajevu prošli, ali nas uvijek čekaju na nekom drugom mijestu u nekom novom vremenu...
breka

Post by breka »

ima nas jos uvijek koji smo negdje drugo i zivimo jos uvijek, bar djelomicno u onom duhu sarajevskom koji je vladao u zlatna vremena ...

al znas ono, selo hvali ali drz' se grada ...
:)
danas

Post by danas »

hananah wrote:Zlato i Danas jeste li vi u Sarajevu?
nisam ti ja sreco moja u sarajevu.... juce mi je generacija slavila 15 godina mature, a ja nisam mogla da dodjem zbog drugih obaveza. :( :( :(
vi se lijepo provedite, a naci cemo se ako bog da neki drugi put.... :-)

PS ne zaboravite gavru...
jes' da je mozda nije stara raja :D :D :D :D
al' moze trknut po pivu :D :D :D :D
gavrilo

Post by gavrilo »

danas wrote:PS ne zaboravite gavru...
jes' da je mozda nije stara raja :D :D :D :D
al' moze trknut po pivu :D :D :D :D
dace tebi gavro... trk po... :x :D
danas

Post by danas »

Zadig wrote: rado se sjecam starih vrijednosti koje su ipak sadrzale puno vise postenja i morala nego sada, bezbjednosti ostaviti otkljucana vrata preko noci, odnos medju ljudima je nekada bio drugaciji, trka za novcem i prezivljavanjem nije (bar ne onda) ostetila osnovne ljudske vrijednosti.

mudro zboris....
moj stari je jedno vrijeme radio kao sudski vjestak, pa je proputovao cijelu bosnu (a i sire). kaze, kad bi mu se prispavalo i kad nije mogao dalje da vozi od umora, on bi samo skrenuo malo sa puta, parkirao i odremo' jedno 10-ak minuta u autu. nikad mu nije palo na pamet da mu se nesto moze desiti, a nikad i nije. samo su ga jednom neka djecica probudila, mislila su da je mozda umro od srca ili tako nesto. onda su mu dali dzabe onih sumskih jagoda (to su bili oni klinci sto su prodavali te sumske jagode) -- bilo im zao sto su ga probudili... :-)

ja ne bih smjela danas sama voziti preko ravne romanije, a kamoli stati i "odspavati" malo u autu... :(
breka

Post by breka »

ima medjeda i vukova na romaniji, jeste ..
danas

Post by danas »

breka wrote:ima medjeda i vukova na romaniji, jeste ..
ima, ima... :( :( :(
Toozla

Post by Toozla »

hananah wrote:Dobro vam jutro nostalgicari, eto Diger ako bude jos nostalgicara super ako ne ti, ja, Breka, Praznina i Stotka cemo se dogovoriti za neku kaficu :) i da se malo ispricamo, naravno svi koji zele su dobro dosli, dogovarati se za to mozemo preko pp. Zlato i Danas jeste li vi u Sarajevu?
....ja sam od 10. do 24 septembra u SA.....za kafu uvijek raspolozen.....ako se sastajete u ovom' vremenu javite mi kad i gdje.... :)
hananah

Post by hananah »

Nema ako se sastajemo, maksuz zbog tebe cemo se sastati :)
pesak

Post by pesak »

Meni strasno fale stara vremena ! Veliki pozdrav svim Sarajlijama!!!
gavrilo

Post by gavrilo »

pesak wrote:Meni strasno fale stara vremena ! Veliki pozdrav svim Sarajlijama!!!
a ostale ko jebe... :x rasisto :D
danas

Post by danas »

gavrilo wrote:
pesak wrote:Meni strasno fale stara vremena ! Veliki pozdrav svim Sarajlijama!!!
a ostale ko jebe... :x rasisto :D
e gavro... jesi kratak...
pa vidis da je sarajevski dernek u pitanju... :-)
gavrilo

Post by gavrilo »

molicu lijepo... bosanski :oops: :D
Post Reply