p.s. ova tema je za malo starije forumashe, mislim po godinama hvala
Fale li vam vremena...
-
hananah
#1 Fale li vam vremena...
...kada su se ljudi dijelili na raju i papke 
-
praznina
#4 Re: Fale li vam vremena...
hananah wrote:...kada su se ljudi dijelili na raju i papke
Izvini ali me zanima da li i ti spadaš u grupu forumaša starijeg godišta?
- danas
#6 Re: Fale li vam vremena...
da, fali mi to doba...hananah wrote:...kada su se ljudi dijelili na raju i papke
kad mi izumremo, niko ga se vise nece sjecati....
- danas
pa tacno tada se i prestalo dijeliti na raju i papke, i uvele su se neke druge "podjele" i "imena"... kad su pocele nicati tamo neke SAO pokrajine i sranja...BECHO wrote:Fale mi stara dobra vremena kad je pokojni Tile bio ziv a ne fale mi nimalo vremena kad se Srbadija grabila da se docepa uniforme i pistolja.
-
PITARKA_SA
i ako nisam bas tako stara
generalni zakljucak je da mi fale ta doba ,onoliko koliko se ja sjecam i koliko znam kroz svoju porodicu definitivno je zivot bio u svakom segmentu na vecem nivou nego sada
generalni zakljucak je da mi fale ta doba ,onoliko koliko se ja sjecam i koliko znam kroz svoju porodicu definitivno je zivot bio u svakom segmentu na vecem nivou nego sada
-
breka
raja je jedan sirok pojam, isto vazi i za papke.
postavlja se pitanje, odakle nekom pravo karakterizirati ljude kao ovakve ili onakve?
istina, ako cemo vec podjele onda mi je ta podjela draza od nacionalnih koje su im sljedile ...
ne znam sta bih ti odgovorio, i da i ne ...
postavlja se pitanje, odakle nekom pravo karakterizirati ljude kao ovakve ili onakve?
istina, ako cemo vec podjele onda mi je ta podjela draza od nacionalnih koje su im sljedile ...
-
PITARKA_SA
pametno zboris,komsijabreka wrote:raja je jedan sirok pojam, isto vazi i za papke.
-
breka
sto komsija?PITARKA_SA wrote:pametno zboris,komsijabreka wrote:raja je jedan sirok pojam, isto vazi i za papke.
-
PITARKA_SA
onako ja tebi ,od dragosti neke
ps: breka,pa zato
uglavnom,nemoj seki da zachatavamo
ps: breka,pa zato
uglavnom,nemoj seki da zachatavamo
-
breka
da, skontao sam - jasna stvardanas wrote:mislim da je ovo bila sustina haninog pitanja...breka wrote: istina, ako cemo vec podjele onda mi je ta podjela draza od nacionalnih koje su im sljedile ...
ipak, ima ta podjela neki evo da kazem carsijski prizvuk - recimo sarajlije (i moja malenkost) su si umislile da su bolji od tuzle, mostara i ostalih samo zato sto su malo veca provincija.
- danas
pa u mojoj srednjoj su svi papci bili "rodjene sarajlije" (sta god to znacilo)...breka wrote:pa ja se sjecam da smo podjebavali ove jadnike iz provincije u srednjoj skoli ...
ne znam na osnovu cega, zbog drugacijeg izgovora, zbog cinjenice da je sarajevo glavni grad republike - ne znam ...
-
faktor-x
#21 Re: Fale li vam vremena...
Fali mi normalno da mi fali .hananah wrote:...kada su se ljudi dijelili na raju i papke
1. fali mi cactus disco - club u domu mladih
2.fali mi parkusa onako razasuta do tranvajske pruge.
3.fali mi kino Radnik.
4.fali mi cafe Dedan i Rock
5.fali mi jedna dobra daska u glavi (jer nisam pobjego u dijasporu)
6.falis mi ti da caskamo ko nekad
Last edited by faktor-x on 18/08/2005 20:18, edited 1 time in total.
-
breka
nesporazum - ja za nikog ne tvrdim da je papak nego samo iznosim svoja opazanja o nama sarajlijama kako smo se ponasali bahato prema ovima iz provincije - kazem ta podjela na "raju" i "papke" je slozena a koristena je nasumce - primjer: ako je neko iz jablanice onda je "papak" a sarajlije su "raja" i sl.
-
Toozla
#24 Re: Fale li vam vremena...
......vidi ovog' dzuturuma....faktor-x wrote:hananah wrote:1. fali mi cactus disco - club u domu mladih![]()
2
- danas
da citiram...breka wrote:meni fali generalno osjecaj topline u stomaku kad sam se sa familijom vracao sa mora u augustu. tog osjecaja vise nema niti ce ga ikad biti ... na zalost.
"svi smo mi nostalgicni za vremenom kada nismo bili nostalgicni ni za cim"...