Sarajevo - u sta smo se pretvorili i mozemo li se popraviti

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Ironmen

#176 Re: Sarajevo - u sta smo se pretvorili i mozemo li se popraviti

Post by Ironmen »

duh_sa_sjekirom wrote: 25/04/2022 10:59 I opet, najveći krivac za ovo što imamo je obrazovanje... :-)
Ništa zadruge, grand parade, kućni odgoj, društvena neaktivnost, medijska žabokrečina...
Možemo li se popraviti? Mislim da ne možemo jer ne postoji kritična masa koja bi to pokrenula... Ko je želio promjenu, davno se ispalio
Ovo što je ostalo šuti i trpi, guli od prvog do prvog po staroj dobroj narodnoj - u se, na se i poda se...
Zivimo u raspalom i truhlom sistemu kojem nema spasa, tonemo iz godinu u godinu sve dublje, ovde je tema u sta se Sarajevo pretvorilo i velika vecina krivi obrazovenje, naravno upravu su, ali evo da kazem da je opet Sarajevo za ostatak drzave 2 stepenice iznad, primjer skole u TK kantonu gdje ide moje dijete i gdje vec 2 godine nema tjelesnog obrazovanja, dzaba sugestije i kritike roditelja jednostavno uvjek ima neki izgovor, o cemu mi dalje da pricamo.

U 2022 godini u srcu Evrope djeca u skolama nam placaju obroke to jeste neki sendvic sa salamom, nismo u stanju da sprovedemo konkretno reformu skolstva i komplet obrazovanja vec 30 godina i zato nam je drustvo truhlo do stanja raspadanje kojemu nema spasa.
MUNAFIK

#177 Re: Sarajevo - u sta smo se pretvorili i mozemo li se popraviti

Post by MUNAFIK »

liaar wrote: 25/04/2022 11:01
MUNAFIK wrote: 25/04/2022 10:44

Pa Sarajevo jeste centar Islama jako dugo pa cak i za vrijeme komunizma.
Baš zato što forsirate da je centar Islama, i jeste ovako, puno bruda "vjernika" koji su okorjeli kriminalci.

Sarajevo je uvijek bilo multinacionalno, multietničko i multikulturalno, a ne ovi moderni pokušaji pravljenja Džalalabada od njeg. Ispočetka su me nervirali takvi komentari na portalu, ali se kroz vrijeme vidi da nisu ništa fulali. Sad će me razapeti, pa bujrum.
To niko ne forsira, to je jednostavno tako.

Sarajevo je centar Islama na balkanu, tako je bilo i u svim dobrim i losim vremenima.

Broj kriminalaca, nekultura i poganluk nemaju nikave veze sa brojem vjernika ili sa tim da je Sa centar islama. Sarajevo je najveci grad u BIH i u njemu ima svega i najboljeg i najgoreg pored vjernikacima i najvise nevjernika. Ima najvise svega i radnika i neradnika, i postenih i nepostenih i svalera i onih koji to nisu i koralnih i nemoralnih. I dobrih i losih...

A te brude i brade i krimosi koji izbrijanih glava u trenerkama kunu se u Allaha rijecima Alaaami brateeeeee nista sa Islamom nemaju ni ponasanje, ni govor, ni kulturu, ni odnose sa drugima, ni odnos prema obrazovanju ma nista.

Jako je glupo izvlaciti zakljucke na osnovu nicega. Vadis najgore pojedince iz neke grupemi pravis nekakve korelacije koje nikako ne stoje.
duh_sa_sjekirom

#178 Re: Sarajevo - u sta smo se pretvorili i mozemo li se popraviti

Post by duh_sa_sjekirom »

Ironmen wrote: 25/04/2022 11:17
duh_sa_sjekirom wrote: 25/04/2022 10:59 I opet, najveći krivac za ovo što imamo je obrazovanje... :-)
Ništa zadruge, grand parade, kućni odgoj, društvena neaktivnost, medijska žabokrečina...
Možemo li se popraviti? Mislim da ne možemo jer ne postoji kritična masa koja bi to pokrenula... Ko je želio promjenu, davno se ispalio
Ovo što je ostalo šuti i trpi, guli od prvog do prvog po staroj dobroj narodnoj - u se, na se i poda se...
Zivimo u raspalom i truhlom sistemu kojem nema spasa, tonemo iz godinu u godinu sve dublje, ovde je tema u sta se Sarajevo pretvorilo i velika vecina krivi obrazovenje, naravno upravu su, ali evo da kazem da je opet Sarajevo za ostatak drzave 2 stepenice iznad, primjer skole u TK kantonu gdje ide moje dijete i gdje vec 2 godine nema tjelesnog obrazovanja, dzaba sugestije i kritike roditelja jednostavno uvjek ima neki izgovor, o cemu mi dalje da pricamo.

U 2022 godini u srcu Evrope djeca u skolama nam placaju obroke to jeste neki sendvic sa salamom, nismo u stanju da sprovedemo konkretno reformu skolstva i komplet obrazovanja vec 30 godina i zato nam je drustvo truhlo do stanja raspadanje kojemu nema spasa.
Možda ne znaš ali (javna) škola je institucija koja radi po unaprijed definisanom zakonu. Nije samofinansirajuća već se finansira iz budžeta.
Problemi koje si naveo nisu stvar te škole već sistema i zakonske legislative. Ako ne poštuju zakon, imaju nadležne inspekcije.
A to što je sistem u kuvcu je drugi par opanaka...
Bodkin

#179 Re: Sarajevo - u sta smo se pretvorili i mozemo li se popraviti

Post by Bodkin »

Hakiz wrote: 24/04/2022 23:34
no_sikiriki wrote: 24/04/2022 23:12 Mislim da ova tema ide u pogrešnom smjeru.
Do fakulteta sam i ja imala te snobovske misli i kontala da sam neko i nešto, jer sam iz Sarajeva. Ali na fakultetu sam napokon upoznala ljude iz svih krajeva BiH i mogu reći samo da sam se postidila svog dotadašnjeg načina razmišljanja. Većina te raje su bili avangarda u odnosu na FGR, s kojom sam do tada imala kontakt.
Tako da ne mislim da se (ne)kulturološka situacija može svaljivati na "došlje". Naravno da ima primitivnih ljudi i običaja, ali papaka je bilo i biće svuda.
:thumbup:

Fakultet je otrežnjenje. Kada vidiš "provinciju" kako ima bolje manire, manje arogancije, više radnih navika i više pročitanih knjiga u "nogama" od "metropole".
Kod mene na faksu recimo su momci i cure iz sarajeva bili elita i po ponasanju i po intelektu. Najbolji studenti i kasnije jako uspjesni u zivotu. Moze biti da su se stvsri promijenile u zadnje vrijeme
piupiu

#180 Re: Sarajevo - u sta smo se pretvorili i mozemo li se popraviti

Post by piupiu »

sehohari wrote: 25/04/2022 10:49 Tri izroda, ja.
Ti pričaš ko da je riječ o nekim uličarima, a ne o dekanesi na univerzitetu, finansijskom direktoru Energoinvesta i jednom od vodećih doktora UKCS-a. Creme de la creme sarajevske elite.
I da, dobar dio stanovništva tog grada je, kao "nosilac kulture", krenuo da uništava svoj grad, svoja kulturna dobra, i da svoje komšije drži pod opsadom u kojoj su tri godine pasli travu. Samo da bi onda, kada su se te komšije trebale vratiti, radije pokupili svoje stvari, pa čak i svoje mrtve nosili, nego da više imaju bilo šta zajedničko s njima.

Ovo prvenstveno pišem da mi više niko ne govori kako je eto prije rata ovo po kulturi bio Beč, a sad kasaba. Da se poslije raspada SFRJ i nije desio rat, imali bi istu degradaciju kulture, iako možda ne u ovom obimu.
Ne znam kako tema o promjeni stanovništva najednom postade 'svi bivsi sarajevski Srbi su četnici koji su jedva dočekali da sruše svoj grad', osim što to nije istina, nije ni tema o kojoj pričamo. Tema je da je postojala jedna mikrokulture, koju su prakticirali stanovnici jednog grada, i da kad taj grad napusti 80% njegovog stanovništva, a tu rupu začepi nekih novih 80%, dodje do promjene. Kultura je, u svakom slučaju, fluidna i mijenja se i kalemi bez prestanka.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#181 Re: Sarajevo - u sta smo se pretvorili i mozemo li se popraviti

Post by mk ultra »

MUNAFIK wrote: 25/04/2022 09:32 Ne razumijem?

Sarajevo je glavni grad i ljudi ce uvijek dolazit, dosao je evo i Mak Dizdar, za neke sarajlije i on je samo dosljo i nista vise.

Kao sto rekoh 'autohtoni' sarajlija je otvorio ovdje nargilhanu, a vi supljirate o dosljama nekakvim.
pa došao je i radio nešto korisno
a opet kažem, poslije 1996 ljudi su planski dolazili i planski upošljavani po javnim ustanovama, lezi hljebe da te jedem

tako da od tolikog nerada dobiješ ovo. bijesno drustvo.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#182 Re: Sarajevo - u sta smo se pretvorili i mozemo li se popraviti

Post by Chmoljo »

teskeredzic_22 wrote: 25/04/2022 11:00 ...
da ne kopiram sve, ali ja ovdje vidim samo žalopojke da je neko drugi kriv.

kako su ostali dobili? neko im dao?

možda je ipak malo i do nas, šta misliš?
teskeredzic_22
Grijem se na: Toplane
Vozim: Peugeot

#183 Re: Sarajevo - u sta smo se pretvorili i mozemo li se popraviti

Post by teskeredzic_22 »

Chmoljo wrote: 25/04/2022 12:51
teskeredzic_22 wrote: 25/04/2022 11:00 ...

Apsolutno je do nas.
Ovih 30 godina smo trebali nadograditi više na sve ono što je valjalo iz Jugoslavije.
A mi smo sve jugoslovensko opljačkali , opustošili i devastirali , sve , i materijalno i duhovno i intelektualno i obrazovno i patriotsko - ama sve.
mk ultra

#184 Re: Sarajevo - u sta smo se pretvorili i mozemo li se popraviti

Post by mk ultra »

teskeredzic_22 wrote: 25/04/2022 13:04
Chmoljo wrote: 25/04/2022 12:51

Apsolutno je do nas.
Ovih 30 godina smo trebali nadograditi više na sve ono što je valjalo iz Jugoslavije.
A mi smo sve jugoslovensko opljačkali , opustošili i devastirali , sve , i materijalno i duhovno i intelektualno i obrazovno i patriotsko - ama sve.
da je to valjalo i funkcionisalo, ne bi se tako jednostavno raspalo već bi raslo i nastavilo dalje

nego će prije biti da je uhljebarij davno naučen, u tom "sistemu nad sistemima" pa je sad čudno kad većina lomi kičmu za 1200KM, neko se samo pojavi na poslu
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#185 Re: Sarajevo - u sta smo se pretvorili i mozemo li se popraviti

Post by izvrsni direktor »

Raigor Stonehoof wrote: 25/04/2022 11:12
Leopard_SA wrote: 24/04/2022 21:38

Pa ne bih rekao da jedno uzrokuje drugo. Mislim da uzrok kulturnog sunovrata trebamo traziti u cinjenici da je obrazovanje u BiH sistemski unistavano od 1995 i cinjenici da se u kulturu, sport i umjetnost ne ulaze gotovo nista vec 27 godina. Sve ti faktori su od naseg drustva napravili plodno tlo za invaziju nargilhana, Zveze granda mentaliteta i drugih stvari koje unistavaju nase drustvo
Apsolutno se slazem sa boldiranim. A to je opet donijelo navalu religije i mitoloskog nad realnim.
Takticka borba onih koji zele da vladaju takvim narodom.
Nepismenim i neodgojenim narodom je lakse manipulisati.
Last edited by izvrsni direktor on 25/04/2022 13:19, edited 1 time in total.
teskeredzic_22
Grijem se na: Toplane
Vozim: Peugeot

#186 Re: Sarajevo - u sta smo se pretvorili i mozemo li se popraviti

Post by teskeredzic_22 »

mk ultra wrote: 25/04/2022 13:08
da je to valjalo i funkcionisalo, ne bi se tako jednostavno raspalo već bi raslo i nastavilo dalje

nego će prije biti da je uhljebarij davno naučen, u tom "sistemu nad sistemima" pa je sad čudno kad većina lomi kičmu za 1200KM, neko se samo pojavi na poslu
Nije se ono raspalo nego je svjesno razvaljeno , nije bilo potrebe da ta država više postoji i da se ujedno opljačka sve društveno što je bilo tada a bilo ga je puno.

To na stranu , to nije poenta niti suština , suština je da smo mi kao društvo nazadovali i dan-danas žalimo za košarkašim evropskim prvakom od prije 45 godina, umjesto da smo to nadogradili i da naš košarkaški prvak bude makar sudionik Eurolige svake dvije godine.
O tome govorim.
Last edited by teskeredzic_22 on 25/04/2022 13:18, edited 1 time in total.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#187 Re: Sarajevo - u sta smo se pretvorili i mozemo li se popraviti

Post by izvrsni direktor »

Bodkin wrote: 25/04/2022 11:58
Hakiz wrote: 24/04/2022 23:34

Fakultet je otrežnjenje. Kada vidiš "provinciju" kako ima bolje manire, manje arogancije, više radnih navika i više pročitanih knjiga u "nogama" od "metropole".
Kod mene na faksu recimo su momci i cure iz sarajeva bili elita i po ponasanju i po intelektu. Najbolji studenti i kasnije jako uspjesni u zivotu. Moze biti da su se stvsri promijenile u zadnje vrijeme
Jel ti u generaciji bio zahiragic, memo, skaka...? Elita sve
Maja The Bee

#188 Re: Sarajevo - u sta smo se pretvorili i mozemo li se popraviti

Post by Maja The Bee »

piupiu wrote: 25/04/2022 09:29
saabsa wrote: 25/04/2022 09:25

Uvijek je bilo migracija prema većim gradovima ali su bile u manjem obimu i oni koji su dolazili s se mahom pokušavali prilagoditi životu i navikama gradskog života.
Rat i period posle rata su napravili takvu migraciju gdje su se oni koji su došli iz ruralnih dijelova u momentu osjećali kao svoji na svom, oko njih ogroman broj istih kao što su oni, gdje god dođu u ustanovu neko je isti poput njega ili je čak većina takvih, tako da oni i nisu ni pokušavali da svoj način života prilagođavaju gradu, nego su grad prilagođavali sebi.
Ovo što sad imamo su samo posljedice svega toga...
To je kompletna promjena strukture stanovništva. U Sarajevu živi manje od 17% predratnog stanovništva (ovo je relativno stari podatak). Kulturu jednog grada čine ljudi. Poslije Drugog svj rata, komunisti su održavali kurseve o načinu života u gradu, itd. Ovdje se bukvalno desilo raseljenje nosilaca nekadašnje kulture Sarajeva. Nosioci sadašnje kulture su ovo šta vidimo i o čemu pričamo. Tako je kako je. I do Sarajlija da skontaju šta žele od Sarajeva.
Imaš li neki izvor o ovih 17%? Meni je to nevjerovatno, prije mislim da je možda 50%, osim ako ne računaš i umrle u predratno stanovništvo, pa ih eto više nema.
saabsa

#189 Re: Sarajevo - u sta smo se pretvorili i mozemo li se popraviti

Post by saabsa »

MUNAFIK wrote: 25/04/2022 11:28
liaar wrote: 25/04/2022 11:01

Baš zato što forsirate da je centar Islama, i jeste ovako, puno bruda "vjernika" koji su okorjeli kriminalci.

Sarajevo je uvijek bilo multinacionalno, multietničko i multikulturalno, a ne ovi moderni pokušaji pravljenja Džalalabada od njeg. Ispočetka su me nervirali takvi komentari na portalu, ali se kroz vrijeme vidi da nisu ništa fulali. Sad će me razapeti, pa bujrum.

Sarajevo je centar Islama na balkanu, tako je bilo i u svim dobrim i losim vremenima.

Broj kriminalaca, nekultura i poganluk nemaju nikave veze sa brojem vjernika ili sa tim da je Sa centar islama. Sarajevo je najveci grad u BIH i u njemu ima svega i najboljeg i najgoreg pored vjernikacima i najvise nevjernika. Ima najvise svega i radnika i neradnika, i postenih i nepostenih i svalera i onih koji to nisu i koralnih i nemoralnih. I dobrih i losih...

A te brude i brade i krimosi koji izbrijanih glava u trenerkama kunu se u Allaha rijecima Alaaami brateeeeee nista sa Islamom nemaju ni ponasanje, ni govor, ni kulturu, ni odnose sa drugima, ni odnos prema obrazovanju ma nista.

Jako je glupo izvlaciti zakljucke na osnovu nicega. Vadis najgore pojedince iz neke grupemi pravis nekakve korelacije koje nikako ne stoje.
Mogli bi reći da pored bruda "vjernika" imamo i one još gore, koji nas u ovom periodu remazanskih programa gledaju sa raznoraznih tv stanica i predstavljaju kao ono najbolje to ovaj narod ima, a da je imalo zakona i pravde ležali bi dugogodišnje kazne zatvora zbog lopovluka, krivotvorenja, krivokletstva, i svoh ostalih djela koja nikakve veze nemaju sa vjerom.
Mediji su posle već navedene migracije najviše popapanili ovaj grad.
mk ultra

#190 Re: Sarajevo - u sta smo se pretvorili i mozemo li se popraviti

Post by mk ultra »

saabsa wrote: 25/04/2022 13:20
MUNAFIK wrote: 25/04/2022 11:28

Mogli bi reći da pored bruda "vjernika" imamo i one još gore, koji nas u ovom periodu remazanskih programa gledaju sa raznoraznih tv stanica i predstavljaju kao ono najbolje to ovaj narod ima, a da je imalo zakona i pravde ležali bi dugogodišnje kazne zatvora zbog lopovluka, krivotvorenja, krivokletstva, i svoh ostalih djela koja nikakve veze nemaju sa vjerom.
pa kad stolar postane novinar preko noći

opet se sve svodi na kvalitetan obrazovni sistem i sistematizaciju... proizvodnju viška kadra u nekim strukama itd...
auspuhc

#191 Re: Sarajevo - u sta smo se pretvorili i mozemo li se popraviti

Post by auspuhc »

Glavni krivci im pokrivene zene i to sto nema dovoljno cistokrvnih Sarajlija. Pa kakvi papci pisu ovdje. Gori ste od tih koje prozivate.
darius_maximus

#192 Re: Sarajevo - u sta smo se pretvorili i mozemo li se popraviti

Post by darius_maximus »

mk ultra wrote: 25/04/2022 13:22
saabsa wrote: 25/04/2022 13:20

pa kad stolar postane novinar preko noći

opet se sve svodi na kvalitetan obrazovni sistem i sistematizaciju... proizvodnju viška kadra u nekim strukama itd...
Ne miješajte kruške i jabuke.
Ti, na koje se @saabsa žali su uglavnom voditelji i gosti im.
Voditelj može postati i mesar (kao Stefan Raab) i kuhar (kao Gordon Ramsey).
Novinari su obično u pozadini i istražuju i pripremaju što im je neko rekao da urade.
Senad je, recimo, većinu svog života voditelj, iako jeste počeo kao novinar.

Problem jeste što mi nemamo ni novinara ni voditelja, ali jedno nije jednako drugom.

Mislim da treba biti iskren i reći da većina jednostavno želi takav program, inače ne bi bio gledan.
Čini mi se da je forum loše ogledalo javnosti, jer bi se reklo da nas manjina neka ugnjetava.
Onda izađeš iz kuće i vidiš da se 98% ljudi ponaša tako i slegneš ramenima.
piupiu

#193 Re: Sarajevo - u sta smo se pretvorili i mozemo li se popraviti

Post by piupiu »

Maja The Bee wrote: 25/04/2022 13:19 Imaš li neki izvor o ovih 17%? Meni je to nevjerovatno, prije mislim da je možda 50%, osim ako ne računaš i umrle u predratno stanovništvo, pa ih eto više nema.
To sam pročitala u nekoj studiji, a pročitala sam ih stotine, tako da ti stvarno ne mogu reći odakle mi broj. Meni to nije čudno, s obzirom da se iz same Bosne u zadnjih pet-šest godina iselilo skoro pola miliona ljudi - te brojke imaš na internetu, Unija za održivi povratak i drugi. Mislim da su oni uzeli u obzir i da postoji ogroman broj ljudi koji u Sa, na primjer, imaju adresu/ličnu/nekretninu, ali koji ne žive tu već godinama.
n+1

#194 Re: Sarajevo - u sta smo se pretvorili i mozemo li se popraviti

Post by n+1 »

'Možda bi trebalo poći od sebe. Koliko nas je zadnjih 6 mjeseci pročitalo knjigu, posjetilo muzej, ili izložbu? Drugim riječima, koliko prosječan građanin uopće osjeća potrebu za kulturom. Razlog zašto imamo nargila bar, a ne muzej, jeste u tome što nargila barove posjećujemo, a muzeje ne. Ponuda, potražnja, i sve to.

Ali cijela ova priča je malo zamagljena činjenicom da je baš riječ o nargila baru, s obzirom da FGR uglavnom iste percipira kao znakom dekadencije. Stoga je pravo pitanje: koliko nas bi radije posjetilo muzej nego omiljeno mjesto za izlazak, bez obzira o kakvom objektu se radilo?
Bodkin

#195 Re: Sarajevo - u sta smo se pretvorili i mozemo li se popraviti

Post by Bodkin »

izvrsni direktor wrote: 25/04/2022 13:18
Bodkin wrote: 25/04/2022 11:58

Jel ti u generaciji bio zahiragic, memo, skaka...? Elita sve
Nije ni jedan od tih. A i to su tri covjeka. Obicno se zalijepe ljudi za par glasnih pojedinaca
mk ultra

#196 Re: Sarajevo - u sta smo se pretvorili i mozemo li se popraviti

Post by mk ultra »

auspuhc wrote: 25/04/2022 13:38 Glavni krivci im pokrivene zene i to sto nema dovoljno cistokrvnih Sarajlija. Pa kakvi papci pisu ovdje. Gori ste od tih koje prozivate.
ko baca onoliko smeće po gradu? :lol:

nema čiste livade bez barem jedne flaše, omota od čipsa, neke vrećice iz pekare i sl....
da krenemo od toga

opet obrazovanje i edukacija djece pa i odraslih
Bodkin

#197 Re: Sarajevo - u sta smo se pretvorili i mozemo li se popraviti

Post by Bodkin »

Maja The Bee wrote: 25/04/2022 13:19
piupiu wrote: 25/04/2022 09:29

To je kompletna promjena strukture stanovništva. U Sarajevu živi manje od 17% predratnog stanovništva (ovo je relativno stari podatak). Kulturu jednog grada čine ljudi. Poslije Drugog svj rata, komunisti su održavali kurseve o načinu života u gradu, itd. Ovdje se bukvalno desilo raseljenje nosilaca nekadašnje kulture Sarajeva. Nosioci sadašnje kulture su ovo šta vidimo i o čemu pričamo. Tako je kako je. I do Sarajlija da skontaju šta žele od Sarajeva.
Imaš li neki izvor o ovih 17%? Meni je to nevjerovatno, prije mislim da je možda 50%, osim ako ne računaš i umrle u predratno stanovništvo, pa ih eto više nema.
Kako ce biti 50%, pa vise ih je u ratu otislo. I onda uracunas umrle u zadnjih 30 godina i migraciju
Bodkin

#198 Re: Sarajevo - u sta smo se pretvorili i mozemo li se popraviti

Post by Bodkin »

n+1 wrote: 25/04/2022 13:54 'Možda bi trebalo poći od sebe. Koliko nas je zadnjih 6 mjeseci pročitalo knjigu, posjetilo muzej, ili izložbu? Drugim riječima, koliko prosječan građanin uopće osjeća potrebu za kulturom. Razlog zašto imamo nargila bar, a ne muzej, jeste u tome što nargila barove posjećujemo, a muzeje ne. Ponuda, potražnja, i sve to.

Ali cijela ova priča je malo zamagljena činjenicom da je baš riječ o nargila baru, s obzirom da FGR uglavnom iste percipira kao znakom dekadencije. Stoga je pravo pitanje: koliko nas bi radije posjetilo muzej nego omiljeno mjesto za izlazak, bez obzira o kakvom objektu se radilo?
Sajam knjiga u sarajevu obicno krcat. Toliko o tome
hadzinicasa

#199 Re: Sarajevo - u sta smo se pretvorili i mozemo li se popraviti

Post by hadzinicasa »

mk ultra wrote: 25/04/2022 13:08
teskeredzic_22 wrote: 25/04/2022 13:04

Apsolutno je do nas.

joj kad cujem ovaj argument, a cujem ga cesto pogotovo od mladjih generacija.
dabome da je valjalo i dabome da je funkcionisalo i raslo.

da nije valjalo, valjda bis e bolje napravilo a ne ovo ruglo sto sad imamo.
n+1

#200 Re: Sarajevo - u sta smo se pretvorili i mozemo li se popraviti

Post by n+1 »

Bodkin wrote: 25/04/2022 14:00
n+1 wrote: 25/04/2022 13:54 'Možda bi trebalo poći od sebe. Koliko nas je zadnjih 6 mjeseci pročitalo knjigu, posjetilo muzej, ili izložbu? Drugim riječima, koliko prosječan građanin uopće osjeća potrebu za kulturom. Razlog zašto imamo nargila bar, a ne muzej, jeste u tome što nargila barove posjećujemo, a muzeje ne. Ponuda, potražnja, i sve to.

Sajam knjiga u sarajevu obicno krcat. Toliko o tome
Kupovina knjige i čitanje knjige nisu isto.
Last edited by n+1 on 25/04/2022 14:06, edited 1 time in total.
Locked