povedi malo računa o rječniku i ponašanju,niti si administrator niti je tvoj sajt.Kad te banuju opet ćeš reći da sam ja ganjao veze.tetejac wrote: ↑27/04/2020 17:47Slušaj stari, ti si realan kad hoćeš biti. Ovdje si počeo trolat i tako si uletio na temu. Šta ti umišljaš ili ne umišljaš da ti budem iskren, boli me kurac. Ja samo govorim onako kako je bilo, iznosim fakte koji su poznati svima samo eto tebi nisu pa se ti moraš javit i ubacit koju o krivoustom đubretu, hagu, uzp itd. Zajebi to više, dosadan si i kvariš temu i ideš ljudima na kurac s tim. Ništa osobno ali tako je![]()
Sana 95/Bitka za Banja Luku
-
PM72
#176 Re: Sana 95/Bitka za Banja Luku
-
tetejac
#177 Re: Sana 95/Bitka za Banja Luku
Ja da povedem računa? Pa nema teme na forumu da me ti nisi prozivao ustašom. Hajde zaobiđi me i ne trolaj svaku temu.PM72 wrote: ↑27/04/2020 17:56povedi malo računa o rječniku i ponašanju,niti si administrator niti je tvoj sajt.Kad te banuju opet ćeš reći da sam ja ganjao veze.tetejac wrote: ↑27/04/2020 17:47Slušaj stari, ti si realan kad hoćeš biti. Ovdje si počeo trolat i tako si uletio na temu. Šta ti umišljaš ili ne umišljaš da ti budem iskren, boli me kurac. Ja samo govorim onako kako je bilo, iznosim fakte koji su poznati svima samo eto tebi nisu pa se ti moraš javit i ubacit koju o krivoustom đubretu, hagu, uzp itd. Zajebi to više, dosadan si i kvariš temu i ideš ljudima na kurac s tim. Ništa osobno ali tako je![]()
-
tetejac
-
PM72
#179 Re: Sana 95/Bitka za Banja Luku
ne zovem te ustasom nego proleterom jer ste vi ipak bastinili tradicije narodnooslobodilacke borbe .tetejac wrote: ↑27/04/2020 17:58Ja da povedem računa? Pa nema teme na forumu da me ti nisi prozivao ustašom. Hajde zaobiđi me i ne trolaj svaku temu.PM72 wrote: ↑27/04/2020 17:56povedi malo računa o rječniku i ponašanju,niti si administrator niti je tvoj sajt.Kad te banuju opet ćeš reći da sam ja ganjao veze.tetejac wrote: ↑27/04/2020 17:47
Slušaj stari, ti si realan kad hoćeš biti. Ovdje si počeo trolat i tako si uletio na temu. Šta ti umišljaš ili ne umišljaš da ti budem iskren, boli me kurac. Ja samo govorim onako kako je bilo, iznosim fakte koji su poznati svima samo eto tebi nisu pa se ti moraš javit i ubacit koju o krivoustom đubretu, hagu, uzp itd. Zajebi to više, dosadan si i kvariš temu i ideš ljudima na kurac s tim. Ništa osobno ali tako je![]()
-
tetejac
#180 Re: Sana 95/Bitka za Banja Luku
Hajde ne trolaj, kakve veze ima čiji je sajt? Jel’ tvoj?! Ponašam se normalno, ne trolam, držim se teme i ne vrijeđam. I tebi to preporučujem.PM72 wrote: ↑27/04/2020 18:03ne zovem te ustasom nego proleterom jer ste vi ipak bastinili tradicije narodnooslobodilacke borbe ...i opet ti ponavljam,niti si administrator niti je tvoj sajt.
-
coco1
#181 Re: Sana 95/Bitka za Banja Luku
najjaci su mi ovi sto pricaju iz trece ruke. kao neko ko je kraj rata docekao u krajini, u uniformi "Laste", reci cu samo, hvala onome ko je zaustavio svo to ludilo.90minut wrote: ↑27/04/2020 16:36Covjeku se u ocima vidi krv mrtvih na sve strane i stagnacija ofanzive ti pricas o neka 3 dana dozovi se.
Osvajali smo i mi i vi samo zbog cinjenice da su se ciljano povlacili i koncetrisali snage u BL zašto šupljirati?
Pa naša Armija osvajala redom gradove s par ispaljenih metaka.
a, vi, mladjarija, koja je rat osjetila samo gledajuci filmove i slusajuci price nekakvih nasih cak norisa, potrudite se i molite da do rata ne dodje dok se vodite kao vojno sposobni, jer rat nije cs i druge pucacine na ps. u ratu se stvarno gine.
cuj, nesto se oslobadjalo s par metaka.
- Maraschino
#182 Re: Sana 95/Bitka za Banja Luku
Tema je trol.
-
Emiremir33
#183 Re: Sana 95/Bitka za Banja Luku
Prozor,Gornji Vakuf,Livno i Kupres su njegova ratista
- animus
#184 Re: Sana 95/Bitka za Banja Luku
Tetejac
Nekima je tesko povjerovati da srbi vise nisu imali snage. HV na Manjaci i kontrolise Bocac. Nikakve prepreke nije bilo vise.
Lupaju se gluposti a pojma nemaju. Ni jedan grad niti selo nije bez jake borbe oslobodjen. Bar ne od strane ABiH. Ne znaju pojedinci koji sukobi su bili medju srbima nakon povlacenja. Tu je bilo svega. Gdje god su nasi pomislili da ce lako i najebali su. Srbi su tu izgubili puno vojnika a nisu ni imali neku veliku vojsku te 95 godine. Ogromna linija dosta razvucena. Šanse nisu imali.
Da je Tuđman htio da nastavi ofanzivu i da zanemari prijetnje mi bi bez problema usli u Prijedor a to bi im bio kraj.
Prije 6 ili 7 godina je objavljena americka dokumentacija iz koje se vidi da je Milosevic preklinjao Holbruka da obustavi ofanzivu. To je činjenica kao i ono upozorenje genwrala da ce i Srbija biti ugrozena. Mogu misliti koliko toga ima jos sto ne znamo.
Nekima je tesko povjerovati da srbi vise nisu imali snage. HV na Manjaci i kontrolise Bocac. Nikakve prepreke nije bilo vise.
Lupaju se gluposti a pojma nemaju. Ni jedan grad niti selo nije bez jake borbe oslobodjen. Bar ne od strane ABiH. Ne znaju pojedinci koji sukobi su bili medju srbima nakon povlacenja. Tu je bilo svega. Gdje god su nasi pomislili da ce lako i najebali su. Srbi su tu izgubili puno vojnika a nisu ni imali neku veliku vojsku te 95 godine. Ogromna linija dosta razvucena. Šanse nisu imali.
Da je Tuđman htio da nastavi ofanzivu i da zanemari prijetnje mi bi bez problema usli u Prijedor a to bi im bio kraj.
Prije 6 ili 7 godina je objavljena americka dokumentacija iz koje se vidi da je Milosevic preklinjao Holbruka da obustavi ofanzivu. To je činjenica kao i ono upozorenje genwrala da ce i Srbija biti ugrozena. Mogu misliti koliko toga ima jos sto ne znamo.
-
tetejac
#185 Re: Sana 95/Bitka za Banja Luku
Ma pusti stari, slijepi pored očiju. Za ovu malu raju mogu skužiti ali ima ovdje i starijih pa pričaju gluposti. Pomeli ih samo tako. Povukli bi se oni tako ciljano sve do srbije samo da je svijet dao. Teorije o povlačenju uopće ne pušim, nekad ok i u posebnim prilikama ali ovo... Čisto vojnička pobjeda. Što se ciljano ne povukoše koju godinu prije da ne ginemo bez veze. Kud baš taj dan kad smo krenuli. Pade mi na pamet pokojni Pauk, kad’ je rekao:“KAD KRENEMO GORIT ĆE NEBO I ZEMLJA” i tako je i bilo pokoj mu duši.
-
PM72
#186 Re: Sana 95/Bitka za Banja Luku
Stariji ne pričaju ”gluposti” nego njima ne možeš prodavati folove o nepobjedivoj i junačkoj hrvatskoj vojsci...
Amerika,Njemačka,Vatikan,CIA,US Army...sve su vam zavrsili,dali uputstva sta i kako,obezbjedili opremu,karte,logistiku,ometanje srpskih veza i dali vam dozvolu...
Sve ostalo je istorija.I naprđivanje.
-
tetejac
#187 Re: Sana 95/Bitka za Banja Luku
Dobro stari može i tako. Valjalo je znat’ uštimat sve toPM72 wrote: ↑28/04/2020 05:30Stariji ne pričaju ”gluposti” nego njima ne možeš prodavati folove o nepobjedivoj i junačkoj hrvatskoj vojsci...
Amerika,Njemačka,Vatikan,CIA,US Army...sve su vam zavrsili,dali uputstva sta i kako,obezbjedili opremu,karte,logistiku,ometanje srpskih veza i dali vam dozvolu...
Sve ostalo je istorija.I naprđivanje.
-
tetejac
- dr_Evil
#190 Re: Sana 95/Bitka za Banja Luku
Moze se reci da sve to stoji sta rece PM72, i zbog toga samo svaka cast. Hrvatska je imala diplomatsku organizaciju sto niko nije, ali to ne mjenja cinjenicu da je vojska uradila odlican posao. HV (ne HVO) je jedini pobjednik rata.
Dok u medjuvremenu u Bosni:
bisera-turkovic-diplomatija-je-elitno-zanimanje, Rece ministrica i doceka avion sevapa iz Azerbejdzana
https://www.klix.ba/vijesti/bih/bisera- ... /191029028
bisera-turkovic-diplomatija-je-elitno-zanimanje, Rece ministrica i doceka avion sevapa iz Azerbejdzana
-
tetejac
#191 Re: Sana 95/Bitka za Banja Luku
Ma ne stoji mala rajo al’ eto ga tamo neda mi se s njim peglat. Imali smo malo vremena nakon odbijanja z4, Amerika se složila i rekli dokle možemo ići i to je to. Sve smo sami uradili i pripremili. Nije to s neba palo. Kad smo izašli s tenkovima na vrh Dinare bilo je sve jasno. Uglavnom da ne brijemo više jer se sve zna. U tom naletu smo ih pomeli i za par dana došli do BL. Vjeruj mi da se krenulo, pregazili bi ih za par dana samo da smo dobili zeleno svjetlo ovako kao što kažeš ni armija ni hvo nisu pobjednici jer su im srbi uzeli pola BiH. To nekome tako odgovara, zato nam nisu ni dali naprijed. Pozdravdr_Evil wrote: ↑28/04/2020 13:01 Moze se reci da sve to stoji sta rece PM72, i zbog toga samo svaka cast. Hrvatska je imala diplomatsku organizaciju sto niko nije, ali to ne mjenja cinjenicu da je vojska uradila odlican posao. HV (ne HVO) je jedini pobjednik rata.
- LBVIEW
#192 Re: Sana 95/Bitka za Banja Luku
Kako je rekao Bil Clinton,V Britanija i Francuska nisu htjeli "muslimansku drzavu" u Europi, zato nisu ni dozvolili unistenje VRS.tetejac wrote: ↑28/04/2020 14:03Ma ne stoji mala rajo al’ eto ga tamo neda mi se s njim peglat. Imali smo malo vremena nakon odbijanja z4, Amerika se složila i rekli dokle možemo ići i to je to. Sve smo sami uradili i pripremili. Nije to s neba palo. Kad smo izašli s tenkovima na vrh Dinare bilo je sve jasno. Uglavnom da ne brijemo više jer se sve zna. U tom naletu smo ih pomeli i za par dana došli do BL. Vjeruj mi da se krenulo, pregazili bi ih za par dana samo da smo dobili zeleno svjetlo ovako kao što kažeš ni armija ni hvo nisu pobjednici jer su im srbi uzeli pola BiH. To nekome tako odgovara, zato nam nisu ni dali naprijed. Pozdravdr_Evil wrote: ↑28/04/2020 13:01 Moze se reci da sve to stoji sta rece PM72, i zbog toga samo svaka cast. Hrvatska je imala diplomatsku organizaciju sto niko nije, ali to ne mjenja cinjenicu da je vojska uradila odlican posao. HV (ne HVO) je jedini pobjednik rata.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/bisera- ... /191029028![]()
-
tetejac
#193 Re: Sana 95/Bitka za Banja Luku
Vjerujem u to. Svi su bili na njihovoj strani. Sreća pa odbiše z4, koji levati. Nudila im se država u državi ali ne, oni hoće veliku srbiju pa dobiše karinuLBVIEW wrote: ↑28/04/2020 14:18Kako je rekao Bil Clinton,V Britanija i Francuska nisu htjeli "muslimansku drzavu" u Europi, zato nisu ni dozvolili unistenje VRS.tetejac wrote: ↑28/04/2020 14:03Ma ne stoji mala rajo al’ eto ga tamo neda mi se s njim peglat. Imali smo malo vremena nakon odbijanja z4, Amerika se složila i rekli dokle možemo ići i to je to. Sve smo sami uradili i pripremili. Nije to s neba palo. Kad smo izašli s tenkovima na vrh Dinare bilo je sve jasno. Uglavnom da ne brijemo više jer se sve zna. U tom naletu smo ih pomeli i za par dana došli do BL. Vjeruj mi da se krenulo, pregazili bi ih za par dana samo da smo dobili zeleno svjetlo ovako kao što kažeš ni armija ni hvo nisu pobjednici jer su im srbi uzeli pola BiH. To nekome tako odgovara, zato nam nisu ni dali naprijed. Pozdravdr_Evil wrote: ↑28/04/2020 13:01 Moze se reci da sve to stoji sta rece PM72, i zbog toga samo svaka cast. Hrvatska je imala diplomatsku organizaciju sto niko nije, ali to ne mjenja cinjenicu da je vojska uradila odlican posao. HV (ne HVO) je jedini pobjednik rata.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/bisera- ... /191029028![]()
![]()
- dr_Evil
#194 Re: Sana 95/Bitka za Banja Luku
Trebalo bi promijeniti ime teme u "Da li bi Amerika zaista bombardovala Bosnjake i Hrvate da su stali kod BL", tu ima vise filozofije. Mada bi mogla i tema "Da li bi Amerika bombardovala i Srbiju da gore navedeni nisu stali pa se Srbija umjesala"tetejac wrote: ↑28/04/2020 14:25Vjerujem u to. Svi su bili na njihovoj strani. Sreća pa odbiše z4, koji levati. Nudila im se država u državi ali ne, oni hoće veliku srbiju pa dobiše karinuLBVIEW wrote: ↑28/04/2020 14:18Kako je rekao Bil Clinton,V Britanija i Francuska nisu htjeli "muslimansku drzavu" u Europi, zato nisu ni dozvolili unistenje VRS.tetejac wrote: ↑28/04/2020 14:03
Ma ne stoji mala rajo al’ eto ga tamo neda mi se s njim peglat. Imali smo malo vremena nakon odbijanja z4, Amerika se složila i rekli dokle možemo ići i to je to. Sve smo sami uradili i pripremili. Nije to s neba palo. Kad smo izašli s tenkovima na vrh Dinare bilo je sve jasno. Uglavnom da ne brijemo više jer se sve zna. U tom naletu smo ih pomeli i za par dana došli do BL. Vjeruj mi da se krenulo, pregazili bi ih za par dana samo da smo dobili zeleno svjetlo ovako kao što kažeš ni armija ni hvo nisu pobjednici jer su im srbi uzeli pola BiH. To nekome tako odgovara, zato nam nisu ni dali naprijed. Pozdrav![]()
![]()
![]()
I jos jedna "Da se desila pobjeda, da li bi poslije HV i Armija BiH usli u otvoreni rat"
- LBVIEW
#195 Re: Sana 95/Bitka za Banja Luku
Svakako, stvarno su povjerovali u mit o nepobedivosti srpske vojske.tetejac wrote: ↑28/04/2020 14:25Vjerujem u to. Svi su bili na njihovoj strani. Sreća pa odbiše z4, koji levati. Nudila im se država u državi ali ne, oni hoće veliku srbiju pa dobiše karinuLBVIEW wrote: ↑28/04/2020 14:18Kako je rekao Bil Clinton,V Britanija i Francuska nisu htjeli "muslimansku drzavu" u Europi, zato nisu ni dozvolili unistenje VRS.tetejac wrote: ↑28/04/2020 14:03
Ma ne stoji mala rajo al’ eto ga tamo neda mi se s njim peglat. Imali smo malo vremena nakon odbijanja z4, Amerika se složila i rekli dokle možemo ići i to je to. Sve smo sami uradili i pripremili. Nije to s neba palo. Kad smo izašli s tenkovima na vrh Dinare bilo je sve jasno. Uglavnom da ne brijemo više jer se sve zna. U tom naletu smo ih pomeli i za par dana došli do BL. Vjeruj mi da se krenulo, pregazili bi ih za par dana samo da smo dobili zeleno svjetlo ovako kao što kažeš ni armija ni hvo nisu pobjednici jer su im srbi uzeli pola BiH. To nekome tako odgovara, zato nam nisu ni dali naprijed. Pozdrav![]()
![]()
![]()
A da nije bilo Amera, ni vi nikad ne bi dobili "zeleno" svjetlo za "Oluju", Englezi i Francuzi su im bili mentori.
- dr_Evil
#196 Re: Sana 95/Bitka za Banja Luku
Eh da to je veza, kao sto je Hrvatska imala Njemacku, Srbija uvijek imala francuze i engleze, to su drevne veze. Samo mi nije jasno kako Bakir odabra muslimansko bratstvo i cetiri prsta sa ErdoganomLBVIEW wrote: ↑28/04/2020 15:07Svakako, stvarno su povjerovali u mit o nepobedivosti srpske vojske.![]()
A da nije bilo Amera, ni vi nikad ne bi dobili "zeleno" svjetlo za "Oluju", Englezi i Francuzi su im bili mentori.
-
tetejac
#197 Re: Sana 95/Bitka za Banja Luku
Bilo je dosta pobjeda prije Banja Luke pa nismo zaratili. Bili smo saveznici i skupa smo išli. Mi smo se kasnije povukli i vratili u Hrvatsku.dr_Evil wrote: ↑28/04/2020 15:04Trebalo bi promijeniti ime teme u "Da li bi Amerika zaista bombardovala Bosnjake i Hrvate da su stali kod BL", tu ima vise filozofije. Mada bi mogla i tema "Da li bi Amerika bombardovala i Srbiju da gore navedeni nisu stali pa se Srbija umjesala"i tako to.
I jos jedna "Da se desila pobjeda, da li bi poslije HV i Armija BiH usli u otvoreni rat"
- LBVIEW
#198 Re: Sana 95/Bitka za Banja Luku
Ma jebes i Bakira i Erdogana, to je od prije par godina.dr_Evil wrote: ↑28/04/2020 15:12Eh da to je veza, kao sto je Hrvatska imala Njemacku, Srbija uvijek imala francuze i engleze, to su drevne veze. Samo mi nije jasno kako Bakir odabra muslimansko bratstvo i cetiri prsta sa Erdoganom![]()
Mi u ratu tada nismo imali nikoga, odnosno niko nam nije htio pomoci zbog onoga sto rece Clinton, ma sta uradili. Siljadzic je
super radio svoj posao, samo europski supci su davno izabrali stranu, jos otkako su uveli embargo na uvoz oruzja, cime su sabotirali legalnu odbranu zemlje od agresije.
To su pokusali i u Hrvatskoj, no oni su u katolickom svijetu imali vrlo jaku podrsku sto je, vjerujem, rezultiralo i lobiranjem za njihovu stvar kod Amera, da su se supci Francuzi i Englezi pitali i danas bi imali Srbiju 30 km zracne linije od Zagreba.
- dr_Evil
#199 Re: Sana 95/Bitka za Banja Luku
Washingontski sporazum tj. konfederacija bih i hrvatske i kantoni koji bi imali ovlasti kao danas RS, tesko da bi to proslo bez sukoba.
-
tetejac