Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?

Post Reply
tempuser

#176 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?

Post by tempuser »

LBVIEW wrote:
tempuser wrote:
The 51st State wrote:ovog tetejca mora da su korpusovci nacepili na ostrelju pa serenda ovdje ko foka, lamentira nad laznim snimkom umjesto da se poklopi usima i iskaze zahvalnost sto je zahvaljujuci petom korpusu nebrojeno zivota hrvatskih vojnika spaseno.
Vjerovatno je V korpus svojim djelovanjima odvlacio snagu VRS-a i VRSK-a i time spsavao zivote vojnika HV-a i HVO-a, ali ako je V korpus spasio nebrojeno vojnika HV-a, koliko je nasih vojnika (i civila) spasio HV deblokadom V korpusa?
Ne znam odakle vise izvlacite taj cinizam i ignorantnost????
Tri jebene godine nisu metka na cetalje u RSK, iz koje je Bihac konstantno napadan, isplalili, surovali su s Abdicem, i onda dodje ovdje i nastupa kao da su oni zasluzni sto je V Korpus opstao. :oops: Kurac bi se usetali u RSK za par danada je Bihac pao.
Da ne spominjem kako su pred napad fiiljale HV u BiH obistavili sve isporuke naoruzanja, sto je umnogome doprinijelo cetnickim osvajanjima 93-e.
Nisam siguran, da li ne baratas geografjom i datumima, ili si jednako cinican i ignorant kao i druge dvije strane, ili su naivan, jer cetvrto nema sta da bude? :lol:
Prvo, 2. januara 1992. je izmedju JNA i HV-a potpisano Sarajevsko primirje kojim su uspostavljene UNPA zone i kojim su prakticno zavrsena sva veca borbena dejstva u HR do 1995. godine.
Drugo, zasto bi HV dirao ratiste u mirovanju u Baniji preko kojeg je isao mostobran na Coralice, kad je naredne 3 godine koristio za rjesavanje kriticnih tacaka kao sto su deblokada Dubrovnika, operacija Maslenica kojim su spojili komunikaciju sjever-jug, Medacki dzep, organizaciju i ojacavanje HV-a za konacni obracun????? Naravno da je V korpus vezao snage VRS-a i VRSK-a koje su u tom trenutu izvrsavale ofanzivu na Bihac ali to je dalo prostor za Oluju, kontranapad i deblokadu V korpusa i operaciju Sana 95.
Trece, Abdic je regularno kupovao robu u Hrvatskoj, a svercovao je u talu sa SDB-om Srbije i Crvenim Beretkama. HV ni u jednoj tacki nije imao dodira sa APZB da bi bio ukljucen u sverc. Kako su robu nabavljali Alemo, Delimustafi i ostali sarajevski ratni profiteri?
Cetvrto, RSK je bila osudjena na pad i propast onog trenutka kad je u HV u proljece uzeo Drvar, Bos. Grahovo itd i kad se Gotovina popeo Srbima u Kninu iza ledja o odsjekao RKS od RS-a u tom podrucju. To su i Srbi znali, a Knin je prije prve granate bo spreman za evakuaciju. U august 1995. Mladic je pokrenuo akcju Vaganj-95 za vracanje teritorije cime je smanjo pritisak na V korpus.
Na kraju krajeva, sam Dudakovic je izjavio da je Oluja trebala Hrvatskoj koliko i V korpusu.
Evo interesantan lnk, tekst manje-vise, ali su faksimili, ako su autenticni, interesantni:

https://www.vecernji.hr/vijesti/dokumen ... oc-1337821
The 51st State

#177 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?

Post by The 51st State »

nisu morali nista od toga niti im je ko trazio, samo da pipu nisu zavrtali.
tempuser

#178 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?

Post by tempuser »

PM72 wrote:Tvrdim i stojim iza svoje tvrdnje da je ono krivousto đubre sa Pantovčaka krivo za dosta života i izgubljene teritorije u Bosni.Njegova politika podjele Bosne je dovela do osnivanja paradržave i gurnuti smo u očajnički sukob.

Kažu da ne treba raditi drugom ono što ne želiš da tebi rade.Hrvatska i Tuđman su Bosni uradili ono što je njima Slobo i Srbija.Instalirali su paradržavu koju su osnovali i organizovali u svojim kabinetima,pomagali ih politički,vojno i ekonomski.Imali su istu i valutu a da treba trošiti riječi o tome da su paravojne formacije organizovali i opremili kao svoju a Tuđman je imao HV a paravojsci dodao O - pa je ispalo HVO.

Oružje i municija je za Armiju BiH prestala dolaziti u jesen 1992 kad je Tuđman riješio da silom uzme teritoriju za koju je mislio da je njegova.Da je Istočna Bosna imala bar šleper municije i kamion granata - ne bi pali mnogi dijelovi Rogatice,Višegrada,Goražda...

A šta je bio šleper metaka za Hrvatsku? Ništa.

To je istina !
To iza cega ti stojis je tvoje pravo, ulogu Tudjama si tacno opisao, ali sam ti konretnm argumentima naveo da su min 3 tvrdnje iza kojih stojis netacne, onu o saveznicma si cak izmslio.
Nemam namjeru da aboliran zlocne HVO-a, naprotiv, ali mi pokusava da se stvari sagledaju objektvno. Ja prvi nisam siguran kakva bi bila sudbina Bihaca i svega sto se desavalo od proljeca 1995. do dejtona da nije bilo Oluje HV-a.
Vezano da dotur oruzja municije, pogleda faksimile na linku u mom komentaru iznad, naravn pod uslovom da su autenticni.
tempuser

#179 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?

Post by tempuser »

The 51st State wrote:nisu morali nista od toga niti im je ko trazio, samo da pipu nisu zavrtali.
Faksimili sa linka tvrde upravo suprotno.
Zasto je problem to priznati?
The 51st State

#180 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?

Post by The 51st State »

da nisu potrosene 92 u kalkulisanju i kradji naoruzanja i opreme od hrvatske i hvo i 93 u ratu sa arbih, ne bi do ugrozavanja bihaca ni doslo, no medjutim....
The 51st State

#181 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?

Post by The 51st State »

tempuser wrote:
The 51st State wrote:nisu morali nista od toga niti im je ko trazio, samo da pipu nisu zavrtali.
to koliko su propustili, najmanje duplo su zadrzali i svoje jedinice opremali, imas izvora koliko hoces za ovu tvrdnju.
tempuser

#182 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?

Post by tempuser »

The 51st State wrote:da nisu potrosene 92 u kalkulisanju i kradji naoruzanja i opreme od hrvatske i hvo i 93 u ratu sa arbih, ne bi do ugrozavanja bihaca ni doslo, no medjutim....
Opet ti sa svojim nebulozama...
Da si t meni ziv i zdrav, Srbi su do kraja 1991. zaokruzli teritorju RKS od Zapadne Salvonije do Like cime su okruzli i ugrozili Bihacki dzep sa 3 strane. Sta smo mi za to vrijeme radili dok se ZNG MUP borio protiv JNA i cetnika. Bili nijemi posmatraci, pustali da JNA sparta preko drzave kako hoce, pjevali Yutel za mir, vjerovali Alijnom "narode slobodno setaj, nece biti rata, a Dudakovic bio oficir u Zadru.
The 51st State

#183 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?

Post by The 51st State »

tempuser wrote:
The 51st State wrote:da nisu potrosene 92 u kalkulisanju i kradji naoruzanja i opreme od hrvatske i hvo i 93 u ratu sa arbih, ne bi do ugrozavanja bihaca ni doslo, no medjutim....
Da si t meni ziv i zdrav, Srbi su do kraja 1991. zaokruzli teritorju RKS od Zapadne Salvonije do Like cime su okruzli Bihacki dzep sa 3 strane. Sta smo mi za to vrijeme radili dok se ZNG MUP borio protiv JNA i cetnika. Bili nijemi posmatraci, pjevali Yutel za mir, vjerovali Alijnom "narode slobodno setaj, nece biti rata, a Dudakovic bio oficir u Zadru.
sto peglas datume koje potkrepljuju tvoje gluposti? govorim za vrijeme rata 92-95 i da je uloga hrvatske pola agresor pola lazni saveznik, te da nas je takav odnos kosto hiljade zrtava i teritorije, sta ti nije jasno?
nasa pozicija 91 je za posebnu diskusiju, ionako smo harakiri pocinili iz casnih pobuda i sad dodju i jos pljuju po tome, sta je trebalo 91 uraditi osim sto si bojkotovo jna i pritajeno se pripremo za nadolazecu apokalipsu, mi da smo imali kompoziciju stanovnistva ko hrvati u hrvatskoj ne bi bilo ni rata u nas.
Last edited by The 51st State on 01/11/2019 12:42, edited 1 time in total.
PM72

#184 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?

Post by PM72 »

tempuser wrote: ali sam ti konretnm argumentima naveo da su min 3 tvrdnje iza kojih stojis netacne, onu o saveznicma si cak izmslio.

Šta je izmišljeno?
Ratni zločin predstavlja kršenje međunarodnog prava koji su tijekom ratovanja počinile sukobljene strane.

Zločini koji su počinjeni u ratnim razdoblju ili na ratom zahvaćenim području, koji nemaju uzročno-posljedične veze s ratom, ne označavaju se kao ratni zločini.
tempuser

#185 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?

Post by tempuser »

The 51st State wrote:
tempuser wrote:
to koliko su propustili, najmanje duplo su zadrzali i svoje jedinice opremali, imas izvora koliko hoces za ovu tvrdnju.
Prvo, preskaces da sam demantovao tvoju tvrdju da nismo trazill, znaci pises tvrdnje bez argumenata.
Drugo, kao sto sam ja dao jedan argument da smo za Bihacki dzep molili za pomoc i da je pomoc dosla, ako je vjerovati tekstu, i tacne podatke koliko je letova i tona doslo u Coralice, koliko je ljudi poginulo i povriedjeno u tom zracnom mostu, tako ti, kad vec imas izvora koliko hoces, na isti nacin daj argument, a ja cu to prihvatiti, za tvrdju da su oni uzimali 2/3 svega za Bihac.
Sve bez toga je navjacka i sujektivna prica...
tempuser

#186 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?

Post by tempuser »

PM72 wrote:
tempuser wrote: ali sam ti konretnm argumentima naveo da su min 3 tvrdnje iza kojih stojis netacne, onu o saveznicma si cak izmslio.

Šta je izmišljeno?
Ratni zločin predstavlja kršenje međunarodnog prava koji su tijekom ratovanja počinile sukobljene strane.

Zločini koji su počinjeni u ratnim razdoblju ili na ratom zahvaćenim području, koji nemaju uzročno-posljedične veze s ratom, ne označavaju se kao ratni zločini.
Prvo, zlocin nad Vladom santicem itekako ima uzrocno-posljedicnu vezu jer je ubijeni bo vojno lice na teritoriji BiH od 20.6.1992 do 22.12.1995 bilo na snazi ratno stanje.
Drugo, KZ SFRJ kao ni KZ nigdje ne pominje kategoriju "saveznika".
Dao sam ti primjer na Kazanima da zrtva ratnog zlocina ne mora biti nuzno neprijateljski vojnik.
tempuser

#187 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?

Post by tempuser »

The 51st State wrote:
tempuser wrote:
Da si t meni ziv i zdrav, Srbi su do kraja 1991. zaokruzli teritorju RKS od Zapadne Salvonije do Like cime su okruzli Bihacki dzep sa 3 strane. Sta smo mi za to vrijeme radili dok se ZNG MUP borio protiv JNA i cetnika. Bili nijemi posmatraci, pjevali Yutel za mir, vjerovali Alijnom "narode slobodno setaj, nece biti rata, a Dudakovic bio oficir u Zadru.
sto peglas datume koje potkrepljuju tvoje gluposti? govorim za vrijeme rata 92-95 i da je uloga hrvatske pola agresor pola lazni saveznik, te da nas je takav odnos kosto hiljade zrtava i teritorije, sta ti nije jasno?
nasa pozicija 91 je za posebnu diskusiju, ionako smo harakiri pocinili iz casnih pobuda i sad dodju i jos pljuju po tome, sta je trebalo 91 uraditi osim sto si bojkotovo jna i pritajeno se pripremo za nadolazecu apokalipsu, mi da smo imali kompoziciju stanovnistva ko hrvati u hrvatskoj ne bi bilo ni rata u nas.
"Peglam" datume ne bi li skontao kakve glupost valjas!
Osim ako nisi beskonacno glup ili totalna neznalica, blokadu V korpusa ne mozes posmatrati samo od 92 do 95 jer je Bihacki dzep sa 3 strabe bio blokiran RSK-om koja je uspostavljena 1991. godne, Bihac je vec tad bio planiran da bude "srpski" jer sve je to bio dio globalnog plana Velike Srbije na lniji Virovitica - Karlovac - Ogulin - Karlobag.
Mi bojkotovali JNA, ignorisali kad je JNA poravnala Ravno, potajno spremalo otpor dok su cetnici razvaljivali Vukovar, Dubrovnik, Skabrnju itd, oni se potiho spremali za Oluju dok su cetnici razvaljivali Bihac, sve je to u 5 deka.
The 51st State

#188 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?

Post by The 51st State »

slusaj pajac, u ta sranja sto pises ni sam ne vjerujes ali iz nekog tvog kretenskog poriva ne popustas, prosipas ovdje filozofiju isto ko da niko nije bio u ratu vdeo i solis pamet, tako da slobodno odjebi sa tim pseudoobjektivizmom, 93 februar zaustavljanje 10 kamiona oruzja i municje su nas kostali slobodne trritorije u istocnoj bosni ili barem pokusavanja sprecavanja istog te tako stvorili preduslove za genocid 95, samo da je to previse je od hrvatske, a ti nastaviti tupiti svojim tupim mozgom po tastaturi toboze rasvjetljavajuci cinjenice
Last edited by The 51st State on 01/11/2019 13:28, edited 1 time in total.
LBVIEW

#189 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?

Post by LBVIEW »

tempuser wrote:
Nisam siguran, da li ne baratas geografjom i datumima, ili si jednako cinican i ignorant kao i druge dvije strane, ili su naivan, jer cetvrto nema sta da bude? :lol:
Prvo, 2. januara 1992. je izmedju JNA i HV-a potpisano Sarajevsko primirje kojim su uspostavljene UNPA zone i kojim su prakticno zavrsena sva veca borbena dejstva u HR do 1995. godine.
Drugo, zasto bi HV dirao ratiste u mirovanju u Baniji preko kojeg je isao mostobran na Coralice, kad je naredne 3 godine koristio za rjesavanje kriticnih tacaka kao sto su deblokada Dubrovnika, operacija Maslenica kojim su spojili komunikaciju sjever-jug, Medacki dzep, organizaciju i ojacavanje HV-a za konacni obracun????? Naravno da je V korpus vezao snage VRS-a i VRSK-a koje su u tom trenutu izvrsavale ofanzivu na Bihac ali to je dalo prostor za Oluju, kontranapad i deblokadu V korpusa i operaciju Sana 95.
Trece, Abdic je regularno kupovao robu u Hrvatskoj, a svercovao je u talu sa SDB-om Srbije i Crvenim Beretkama. HV ni u jednoj tacki nije imao dodira sa APZB da bi bio ukljucen u sverc. Kako su robu nabavljali Alemo, Delimustafi i ostali sarajevski ratni profiteri?
Cetvrto, RSK je bila osudjena na pad i propast onog trenutka kad je u HV u proljece uzeo Drvar, Bos. Grahovo itd i kad se Gotovina popeo Srbima u Kninu iza ledja o odsjekao RKS od RS-a u tom podrucju. To su i Srbi znali, a Knin je prije prve granate bo spreman za evakuaciju. U august 1995. Mladic je pokrenuo akcju Vaganj-95 za vracanje teritorije cime je smanjo pritisak na V korpus.
Na kraju krajeva, sam Dudakovic je izjavio da je Oluja trebala Hrvatskoj koliko i V korpusu.
Evo interesantan lnk, tekst manje-vise, ali su faksimili, ako su autenticni, interesantni:

https://www.vecernji.hr/vijesti/dokumen ... oc-1337821
Prvo, dvije druge strane nabijem. :izet:
Drugo, kome ti ovdje i zasto glumatas toboznju objektivnost i nepristranost, likovima poput onog tetejca koji moralizira sa aspekta neprijatelja, te omalozava uspjehe Armije bez koje bi "Oluja" bila puno teze izvodiva? :-)
Dalje, da je bilo do tog mostobrana i posiljki iz Zagreba Bihac bi bio druga Srebrenica, tolika je bila njihova pomoc. Sto se Abdica tice, taj je citavo vrijeme imao politicku podrsku hrvatskog vrhovnistva, a kad je porazen od strane istih je prihvacen kao najrodjeniji. Valda ne trebam spominjati kako je to bilo u vrijeme "saveznistva", nakon potpisivanja Splitskog sporazuma. Koliko su nam bili nakolonjeni svjedoci pokusaj izlaska na Medeno Polje., te presijecanja ceste AVNOJ-a od strane "saveznika", sto je sprijeceno na Ostrelju kad su pomislili da su udarili na NATO. :D Lazi i podmetanja zlocina V Korpusu u "Oluji" i slucaj "Martin Brod" da ne spominjem.
Toliko o tome ko barata cinjenicama/pravi se naivan. :wink:
I jos citira "Vecernjak", dobro je pa nisi "Poskok". :D
PM72

#190 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?

Post by PM72 »

tempuser wrote:
Prvo, zlocin nad Vladom santicem itekako ima uzrocno-posljedicnu vezu jer je ubijeni bo vojno lice na teritoriji BiH od 20.6.1992 do 22.12.1995 bilo na snazi ratno stanje.
Dao sam ti primjer na Kazanima da zrtva ratnog zlocina ne mora biti nuzno neprijateljski vojnik.
Šta se desi kad su u talu jedan konobar (Tigar) i knjigovođa (Šantić) a vrte se milioni? Ubistvo Šantića jeste zločin kao i svako drugo ubistvo ali nije ratni zločin.Nije glavom platio što je hrvat ili katolik niti je njegovo ubistvo naručeno iz Sarajeva ili generalštaba Armije BiH.
LBVIEW

#191 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?

Post by LBVIEW »

Uzalud prica, to vjeruje "Vecernjaku". :lol:
LBVIEW

#192 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?

Post by LBVIEW »

tempuser wrote:
Da si t meni ziv i zdrav, Srbi su do kraja 1991. zaokruzli teritorju RKS od Zapadne Salvonije do Like cime su okruzli i ugrozili Bihacki dzep sa 3 strane. Sta smo mi za to vrijeme radili dok se ZNG MUP borio protiv JNA i cetnika. Bili nijemi posmatraci, pustali da JNA sparta preko drzave kako hoce, pjevali Yutel za mir, vjerovali Alijnom "narode slobodno setaj, nece biti rata, a Dudakovic bio oficir u Zadru.
Ako je i bio u Zadru, makar nije navodio zrakoplove na Hrvatsku poput vaseg "domoljuba" I Rajica. :D
Tu praksu je nastavio i 93-e kad je granatirao Sarajevo. :evil:
tempuser

#193 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?

Post by tempuser »

The 51st State wrote:slusaj pajac, u ta sranja sto pises ni sam ne vjerujes ali iz nekog tvog kretenskog poriva ne popustas, prosipas ovdje filozofiju isto ko da niko nije bio u ratu vdeo i solis pamet, tako da slobodno odjebi sa tim pseudoobjektivizmom 93 februar, zaustavljanje 10 kamiona oruzja i municju su nas kostali slobodne trritorije u istocnojj bosni ili barem pokusavanja sprecavanja istog te tako stvorili preduslove za genocid 95, samo da je to previse je od hrvatske, a ti nastaviti tupiti svojim tupim mozgom po tastaturi toboze rasvjetljavajuci cinjenice
Konretnih argumenata nemas, zato pajaca, sranje, kretena, odjbavanja, tupe mozgove itd za tatu svog ostavi.
Meni je drago da si ti najbolji dokaz da sam dovoljno drugaciji da mogu jasno razlikovati cnjenice i argumente od zatucanih likova suzene perspektive, za koje me, iskreno zovo libo raqcu.
LBVIEW

#194 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?

Post by LBVIEW »

PM72 wrote:
tempuser wrote:
Šta se desi kad su u talu jedan konobar (Tigar) i knjigovođa (Šantić) a vrte se milioni? Ubistvo Šantića jeste zločin kao i svako drugo ubistvo ali nije ratni zločin.Nije glavom platio što je hrvat ili katolik niti je njegovo ubistvo naručeno iz Sarajeva ili generalštaba Armije BiH.
Hrvatima u Bihacu nije dlaka s glave falila citavo vrijeme rata, toliko o tome kako je ubistvo etnicki motivirano.
Sto se Santica tice, nazivati Armiju teroristickom, javno za na TV-u, prepustati/prodavati linije cetnicima, sto oni sami priznjau, u jeku navece ofanzive istih na Bihac, svjedoci kako se ne radi o previse inteligentnoj osobi. ;-)
The 51st State

#195 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?

Post by The 51st State »

tempuser wrote:
The 51st State wrote:slusaj pajac, u ta sranja sto pises ni sam ne vjerujes ali iz nekog tvog kretenskog poriva ne popustas, prosipas ovdje filozofiju isto ko da niko nije bio u ratu vdeo i solis pamet, tako da slobodno odjebi sa tim pseudoobjektivizmom 93 februar, zaustavljanje 10 kamiona oruzja i municju su nas kostali slobodne trritorije u istocnojj bosni ili barem pokusavanja sprecavanja istog te tako stvorili preduslove za genocid 95, samo da je to previse je od hrvatske, a ti nastaviti tupiti svojim tupim mozgom po tastaturi toboze rasvjetljavajuci cinjenice
Konretnih argumenata nemas, zato pajaca, sranje, kretena, odjbavanja, tupe mozgove itd za tatu svog ostavi.
Meni je drago da si ti najbolji dokaz da sam dovoljno drugaciji da mogu jasno razlikovati cnjenice i argumente od zatucanih likova suzene perspektive, za koje me, iskreno zovo libo raqcu.
debilu, kad sebi uzmes za pravo da druge kvalifukujes onda budi spreman na odgovor. jebe mi se za tebe i tvoje argumente koji to nisu, glupavu perfidnost mozes nekom drugom prosipati, za sve sto sam reko nisi nista opovrgnuo nego si skreto kao papak preko sina,
tempuser

#196 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?

Post by tempuser »

PM72 wrote:
tempuser wrote:
Ako je to kontekst u kojem je ostao bez glave onda si upravu, ali je to dijametralno suprotno kontekstu koji se ovdje provlaci, da je glavu izgubio jer je bio zapovjednik HVO-a koji je predavao polozaje itd itd i da je zbog toga zapravo dobio ono sto je zalsuzio.
tetejac

#197 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?

Post by tetejac »

tempuser wrote:
PM72 wrote:Tvrdim i stojim iza svoje tvrdnje da je ono krivousto đubre sa Pantovčaka krivo za dosta života i izgubljene teritorije u Bosni.Njegova politika podjele Bosne je dovela do osnivanja paradržave i gurnuti smo u očajnički sukob.

Kažu da ne treba raditi drugom ono što ne želiš da tebi rade.Hrvatska i Tuđman su Bosni uradili ono što je njima Slobo i Srbija.Instalirali su paradržavu koju su osnovali i organizovali u svojim kabinetima,pomagali ih politički,vojno i ekonomski.Imali su istu i valutu a da treba trošiti riječi o tome da su paravojne formacije organizovali i opremili kao svoju a Tuđman je imao HV a paravojsci dodao O - pa je ispalo HVO.

Oružje i municija je za Armiju BiH prestala dolaziti u jesen 1992 kad je Tuđman riješio da silom uzme teritoriju za koju je mislio da je njegova.Da je Istočna Bosna imala bar šleper municije i kamion granata - ne bi pali mnogi dijelovi Rogatice,Višegrada,Goražda...

To je istina !
To iza cega ti stojis je tvoje pravo, ulogu Tudjama si tacno opisao, ali sam ti konretnm argumentima naveo da su min 3 tvrdnje iza kojih stojis netacne, onu o saveznicma si cak izmslio.
Nemam namjeru da aboliran zlocne HVO-a, naprotiv, ali mi pokusava da se stvari sagledaju objektvno. Ja prvi nisam siguran kakva bi bila sudbina Bihaca i svega sto se desavalo od proljeca 1995. do dejtona da nije bilo Oluje HV-a.
Vezano da dotur oruzja municije, pogleda faksimile na linku u mom komentaru iznad, naravn pod uslovom da su autenticni.
Autentični su ovo dokumenti. Ja ću skenirati još pa postaviti kad uhvatim vremena. Nekima smeta što je Hrvatska pomagala BiH u obrani ali to je do njih. Još od 1991 pa sve do kraja rata, preko Hrvatske se ustrojavala i naoružavala Armija BiH. Od prve obuke specijalaca iz ‘91 što su na zamolbu SDA primljeni na obuku do transportnih helikoptera.
tempuser

#198 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?

Post by tempuser »

The 51st State wrote:
tempuser wrote:
debilu, kad sebi uzmes za pravo da druge kvalifukujes onda budi spreman na odgovor. jebe mi se za tebe i tvoje argumente koji to nisu, glupavu perfidnost mozes nekom drugom prosipati, za sve sto sam reko nisi nista opovrgnuo nego si skreto kao papak preko sina,
Drago mi je da si shvatio poruku i da svakim daljim komentarom dokazujes da sam u pravu, a i tog debila ces za tatu svoh ostaviti, da ima 2.
LBVIEW

#199 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?

Post by LBVIEW »

tempuser wrote:
Momak je iz Travnika, gdje je taj "saveznik" 93-e pokusao s bracom cetnicima napraviti nesto slicno kao u Zepcu. Epilog - popuslic i bijeg braci na Vlasic. :izet: A isti su pola godine prije toga pobjegli iz Jajca ostavljajuci kompletnu 7-u Krajisku(kasnije 17-u) u cetnickom okruzenju. Nakon proboja preko Turbeta u Travnik bilo je i samaranja i otimanja opreme, na sto picke nisu smjele pisnuti. Da se nije upetljala politika, kvislinzi bi vec tada bili razoruzani, sto je, s obzirom kako ce pola godine kasnije smradovi sa bracom cetnicima Travnik dovesti gotovo u okruzenje, trebalo i uraditi.
Toliko o "suzenoj" perspektivi. :wink:
The 51st State

#200 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?

Post by The 51st State »

tetejac wrote:
tempuser wrote:

To je istina !
Autentični su ovo dokumenti. Ja ću skenirati još pa postaviti kad uhvatim vremena. Nekima smeta što je Hrvatska pomagala BiH u obrani ali to je do njih. Još od 1991 pa sve do kraja rata, preko Hrvatske se ustrojavala i naoružavala Armija BiH. Od prve obuke specijalaca iz ‘91 što su na zamolbu SDA primljeni na obuku do transportnih helikoptera.
to niko ne spori, dok ti sporis onu drugu stranu medalje, reket na transport, uspostavljanje paradrzave ala rsk, direktni napadi na arbih i tako dalje, produzili ste rat najmanje za godinu dana i ko zna koliko zrtava prouzrokovali tom politikom. dakle u najmanju ruku oportunisticka politika lisena bilo kakvog altruizma i zeljom za istinsko pomaganje i saveznistvom, pomagali ste koliko je vama bilo u interesu, ni manje ni vise, tako isto i odmagali.
Last edited by The 51st State on 01/11/2019 13:49, edited 1 time in total.
Post Reply