Ljudi sta da kuham?
Moderator: anex
-
gacko
#182 Re: Ljudi sta da kuham?
otidji na trazim.com ukucaj recepti ili ako re nesto zanima ili bosanska ili koja druga kuhinja ili napisi jednostavni recepti mozda nesto pronadjes za sebe.Drug_Tito wrote:Zivim vec godinu dana sam sa sobom. Starci na jednoj obali Amerike ja na drugoj. Gubim ideje sta da kuham. Napravim cevape, piletina, teletina, krompir, sve to uz pomoc pretis lonca. Pasta sa mesom. Takva sranja. Par puta sam pravio sirnicu (kupio jufke) ali nije bas nesto dobro ispalo. Izgorelo mi je vise nego sto sam htjeo.
Interesujeme nesto domace, ali na brzinu i da ne moram potrositi 2 sata u kuhinjin na sjeckanju luka, paprike, paradajza, celera itd. Ima li iko kakvih ideja. Nemojte mi samo spominjati sarme, rado bi to pojeo ali nemam zivaca da motam. Pravio bi ja sebi jaja od koprive, ali nema koprive ovdje. Zivim u USA vec deset godina i jos ni jedne koprive nisam vidio. Mora da su kinezi pocupali sve za svoje cajeve.
- pitt
Evo nalet te bilo....samo za tebeBumbar wrote:hahaha...u centru desavanja![]()
Uglavnom...podijeli recept ne zachatavaj![]()
![]()
Seafood club
12 slices Italian bread or white bread, toasted
mayonnaise
salt and pepper
16 ounces crabmeat
3 (6 ounce) cans tuna, drained
dill relish (optional)
black olives (optional)
lettuce (optional)
1 tomato, sliced (optional)
1 onion, sliced (optional)
4 slices mozzarella cheese or provolone cheese (optional)
-
gacko
jagnje sa uticnicom sta je to?drugo zna se zasto muslimani ne jedu svinjetinu zato sto svinja jede sve pa i mrtve zivotinje miseve i sl. pa cak i fekalije a nije prezivar.koliko ljudi oboli jeduci pogotovo meso od divlje svinje.znam i srbe koji ne jedu svinjetinu jer im je ljekar zabranio iz zdravstvenih razloga.ako ti vjera nesto brani nije to zabadava.Drug_Tito wrote:Ja licno ne pravim nista od janjeta sa uticnicom, jer sam musliman. Ali ako neko drugi napravi, onda cu pojesti. Moj cimer je iz Indije, Hindu, i ne jede meso krave. Tako da on vecinom vremena ne jede moja jela, ja ne jedem njegova jer pravi stalno nesto od svinje. Jednog dana smo se dogovorili, on predje na meso krave a ja da predjem na svinetinju. Pa nije lose mogu ti reci. Ali sada obadvojica gledamo jeli nam se nesto ruzno desava u zivotu jer krsimo pravila, ali nista, cisti smo ko suza
.
-
Drug_Tito
Aaa Amish. Ja kada sam prvi put procitao kontao neko nase prezime. Braca Amish u SA imaju mesnicu tako sam ja to skontao. Je li ti to stvarno kod njih kupujes ili me zezas? Ako kupujes kod njih da li mozes i da kupis glavushu? Nisam znao da oni primaju pare, mislim da se bave sa biznisom.
-
novalic
gacko wrote:jagnje sa uticnicom sta je to?drugo zna se zasto muslimani ne jedu svinjetinu zato sto svinja jede sve pa i mrtve zivotinje miseve i sl. pa cak i fekalije a nije prezivar.koliko ljudi oboli jeduci pogotovo meso od divlje svinje.znam i srbe koji ne jedu svinjetinu jer im je ljekar zabranio iz zdravstvenih razloga.ako ti vjera nesto brani nije to zabadava.Drug_Tito wrote:Ja licno ne pravim nista od janjeta sa uticnicom, jer sam musliman. Ali ako neko drugi napravi, onda cu pojesti. Moj cimer je iz Indije, Hindu, i ne jede meso krave. Tako da on vecinom vremena ne jede moja jela, ja ne jedem njegova jer pravi stalno nesto od svinje. Jednog dana smo se dogovorili, on predje na meso krave a ja da predjem na svinetinju. Pa nije lose mogu ti reci. Ali sada obadvojica gledamo jeli nam se nesto ruzno desava u zivotu jer krsimo pravila, ali nista, cisti smo ko suza
.
hvala, eto, sad smo bas nesto naucili...
eureka, otkrio si ameriku
-
smokljo
Pa imaces i zenu koja ce ti kuhat pravo dobra jela!Drug_Tito wrote:Mozda bi trebao postati Amish, jos mi nije kasno. Gradio bi crkve svaki dan i jeo dobru hranu i nebi gubio vrijeme na forumu i citao recepte sto su ostali napisali. Pitt ako postanem Amish, imas kod mene stelu sto se tice mesa.
- Soul_Sista
..sta vi svasta znate kuhatiiii
...ja se uglavnom drzim paste
jednostavno, brzo i najedes se

...ja se uglavnom drzim paste
-
Drug_Tito
Mom tati i dajdzi doktor zabranio da jedu meso od krave ili teletine. Mogu samo kokos i to bijelo meso, ali na neki specijalan nacin da se pripremi. Zasto vjera nije zabranila tu vrstu mesa da se jede?Drug_Tito wrote:janje sa uticnicom je ista zivotnija ko janje sa antenomjagnje sa uticnicom sta je to