Je li ovo sansa ili rub ponora ?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#176 Re: Je li ovo sansa ili rub ponora ?

Post by Velkoski »

apsidejzi wrote:
TO je zato sto zivimo u jebenom 21 stoljecu u kojem postoji internet i u kojem dobar majstor u BiH zna da moze zaraditi 10.000 KM u Njemackoj
i da ga jedva cekaju i nije budala da radi za 3000. Internet je ponudio dosta "losih" stvari al sve to na stranu, dao je ljudima slobodu i to je ono sto nasi robovlasnici ne vole. Al ko ih jebe. Nemas pojma kako sam se obradovao nedavno kad procitah da je Prevent trazio 400 radnika i nasao samo 2.

ZIvio internet! Nikakav rub ponora ovo nije. Ovo je rub starog komunistickog sistema i razmisljanja na Balkanu.
otprilike tako... dok je interneta ne moramo toliko robovati :D
Fudo387 wrote:
Velkoski wrote:koju mjeru ba ako ti danas prođe kroz radnju 1000 ljudi, od toga je bar pola karakternih mongoloida?

nema gorih poslova od onih u kojima imaš dodir s milion različitih duša :D
Pa da ne nazdravis sa svakim. :D
ma nema takvih kafana više, bar u Sarajevu... u gradu si jebo mater sebi gdje god radio :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#177 Re: Je li ovo sansa ili rub ponora ?

Post by _BataZiv_0809 »

I sa svakim moras progovorit koju, popij pice jedno drugo trece, casti ovog, onaj te smor casti valja ga slusat, onaj popio 3 pive potrosio 8 maraka poceo pjevat u 4 popodne u kafani, rastjeruje ti goste.... :run:
Fudo387

#178 Re: Je li ovo sansa ili rub ponora ?

Post by Fudo387 »

_BataZiv_0809 wrote:I sa svakim moras progovorit koju, popij pice jedno drugo trece, casti ovog, onaj te smor casti valja ga slusat, onaj popio 3 pive potrosio 8 maraka poceo pjevat u 4 popodne u kafani, rastjeruje ti goste.... :run:
Demoralises nam omladince... :twisted:
Fudo387

#179 Re: Je li ovo sansa ili rub ponora ?

Post by Fudo387 »

apsidejzi wrote:TO je zato sto zivimo u jebenom 21 stoljecu u kojem postoji internet i u kojem dobar majstor u BiH zna da moze zaraditi 10.000 KM u Njemackoj
i da ga jedva cekaju i nije budala da radi za 3000
Jasta ce. Jedva ga cekaju.
Cuj 10 milja.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#180 Re: Je li ovo sansa ili rub ponora ?

Post by _BataZiv_0809 »

Fudo387 wrote: Demoralises nam omladince... :twisted:
Zaposlis konobaricu, ortak je krene trpati, odjednom ona naredjuje sta i kako :lol:
Fudo387

#181 Re: Je li ovo sansa ili rub ponora ?

Post by Fudo387 »

_BataZiv_0809 wrote:
Fudo387 wrote: Demoralises nam omladince... :twisted:
Zaposlis konobaricu, ortak je krene trpati, odjednom ona naredjuje sta i kako :lol:
Jbg, onda ti nije pravi ortak.
xoklix

#182 Re: Je li ovo sansa ili rub ponora ?

Post by xoklix »

Fudo387 wrote:
dječak sa šibicama wrote:ima posla ali nece raja da radi za dzabe
Pa dobro, je li bolje nista ne raditi ili raditi i uzeti bar tih pet sest stoja kao konobar?
Plus, kad se ustelis ukrades jos toliko, malo radis, malo zeza s rajom, nekog upoznas, mozda nadjes prijatelja...
Kojih 5-6 stoja ?
Gdje je baksis pa sto zavrne ... Znam jednog sto je danju radio u nargilhani(600 KM + baksisa cca 300 KM) ,a petkom i subotom u nocnom klubu.
U nocnom klubu minimalno 100 KM baksisa za jednu noc ,a nije rijetkost kad se "fini" gosti potrefe i do 1000 KM baksisa.
Takodjer , brat mu je isto radio.
Njih dvojica tim tempom mogu zaraditi dovoljno da za 2-3 godine pokrenu vlastiti biznis.
Ovo pricam za Sarajevo ,a u manjim mjestim vjerujem da je situacija 6-7 stoja sa baksisom.
Pricam iz prve ruke da ne bude znam ja ovog znam ja onog...
Last edited by xoklix on 20/01/2018 01:28, edited 1 time in total.
kiligonzales

#183 Re: Je li ovo sansa ili rub ponora ?

Post by kiligonzales »

Bjezte noge posra vas guzica :lol:
akaunt

#184 Re: Je li ovo sansa ili rub ponora ?

Post by akaunt »

Dajte ba urazumite se...
Onaj gore prica o tri milje eura pocetne plate, ovaj o pet milja eura.... Znate li vi kolike su plate zapadnije od Julijskih Alpi?
Ako vi napuštate BiH sa ovakvim očekivanjima, moj vam je savjet da sjedite gdje i sjedite!

...ja se izvanjavam nuklearnim fizicarima sa deset godina radnog staza , za njih ovaj post ne vazi .
insomnia78

#185 Re: Je li ovo sansa ili rub ponora ?

Post by insomnia78 »

Pa dobro. Mozda cojk vari podmornice, sta znas. Naucio na kursu u Sirokom
akaunt

#186 Re: Je li ovo sansa ili rub ponora ?

Post by akaunt »

Pa da ih golim rukama vari previše je. Ima li iko na ovom forumu da zivi u inostranstvu da ljudima razbije iluzije. Ja sam se tri puta oznojio dok sam mojom porodoci objasnio sta znaci zaradit sto eura. A šta znači potrošit, objasnio sam u par riječi .
insomnia78

#187 Re: Je li ovo sansa ili rub ponora ?

Post by insomnia78 »

akaunt wrote:Pa da ih golim rukama vari previše je. Ima li iko na ovom forumu da zivi u inostranstvu da ljudima razbije iluzije. Ja sam se tri puta oznojio dok sam mojom porodoci objasnio sta znaci zaradit sto eura. A šta znači potrošit, objasnio sam u par riječi .
Ima jedno pet tema. Nema svrhe. Samo te napadnu kae ljubomoran, strah te konkurencije
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#188 Re: Je li ovo sansa ili rub ponora ?

Post by liaar »

mi ko narod inače ili mislimo ili možda i vjerujemo da svugdje van Balkana rastu pare na drveću, da se živi bez režija i kirija i da sve pare što zaradiš ne trošiš, nego se samo kamara.
Sanjarko

#189 Re: Je li ovo sansa ili rub ponora ?

Post by Sanjarko »

_BataZiv_0809 wrote:Ma taj se ozenio da moze guzit.

I dalje ostajem pri stavu da ce se kod nas radije uvoziti radna snaga nego ce se plate povecavati. Sto bi vivaldi rekao, nasa ekonomija su gace i carape, to su lohn poslovi i podrazumjevaju niske plate inace ce zavrsiti u Kini...
Kina ima mislim vece plate i GDP od Bosne.
moonca

#190 Re: Je li ovo sansa ili rub ponora ?

Post by moonca »

akaunt wrote:Pa da ih golim rukama vari previše je. Ima li iko na ovom forumu da zivi u inostranstvu da ljudima razbije iluzije. Ja sam se tri puta oznojio dok sam mojom porodoci objasnio sta znaci zaradit sto eura. A šta znači potrošit, objasnio sam u par riječi .
:-D
Ako napises kako je vani, kazu lazes ,ljubomoran si da ti ne dodjem i ne ugrozim tvoje mjesto, Strasno sam sposoban :lol:
Sanjarko

#191 Re: Je li ovo sansa ili rub ponora ?

Post by Sanjarko »

Imate li vi vani ako obolite nekakvo primanje, znaci ako ste bolesni. Imate li nekakvo primanje ako ste nezaposleni. Imate li nekakvu poluplacenu ili placenu prekvalifikaciju od strane drzave ili preduzeca ili slicno. E ovdje u Bosni nista od toga nema. Pa kad nemas nista razbolis se kao ja i propadnes skroz i fizicki i psihicki. E zato ljudi bjeze iz Bosne. Slicno je stanje i sa Srbijom kako znam i ako se nevaram. Za Hrvatsku nemogu da tvrdim jer kako znam imaju nesto. Za Crnu Goru ne znam.

Znaci ovdje ako ste jadnik kao ja nemate nista i samo ostajete jadnik i jos gori jadnik postajete sto vise starite. Gnjida, pa vas jos ljudi pocnu prozivati za sve, ogovarati jer nezelite da trpite sranje idalje i sto ste obolili i psihicki i fizicki.

Od toga ljudi bjeze.

PS. Ja kazem bjezite ako mozete, bolje nego da zavrsite kao ja i slicni meni.
insomnia78

#192 Re: Je li ovo sansa ili rub ponora ?

Post by insomnia78 »

Moras imati regulisan boravak da bi imo pravo na benificije
moonca

#193 Re: Je li ovo sansa ili rub ponora ?

Post by moonca »

Ako si ne zaposlen- nema nista.
insomnia78

#194 Re: Je li ovo sansa ili rub ponora ?

Post by insomnia78 »

I to.
triconja

#195 Re: Je li ovo sansa ili rub ponora ?

Post by triconja »

insomnia78 wrote:I to.
Moze li jedno intimno pitanje za tebe? Kako sam upratio radis na masinama kao programer istih u francuskoj. Kolika ti je plata?
Bloo
Globalna šefica

#196 Re: Je li ovo sansa ili rub ponora ?

Post by Bloo »

triconja wrote:
insomnia78 wrote:I to.
Moze li jedno intimno pitanje za tebe? Kako sam upratio radis na masinama kao programer istih u francuskoj. Kolika ti je plata?
Bolje da si ga pitao za duzinu penisa, prije bi ti rekao :mrgreen:
akaunt

#197 Re: Je li ovo sansa ili rub ponora ?

Post by akaunt »

Za one sto kane napustiti B und H
Lesn namb' van: Nikad ne pitaj kolika ti je plata i za koga si glaso!
Nikad ali bas nikad ti neće tačno odgovorit. Onaj sto slabo zaradjuje reći će ti više a onaj što dobro zaradjuje reći će ti da si nekulturan!
HAVANA

#198 Re: Je li ovo sansa ili rub ponora ?

Post by HAVANA »

Koliki ti je penis insomnia?Jebo pare,pare se zarade.Cuna, kaka je taka je.
valjuga

#199 Re: Je li ovo sansa ili rub ponora ?

Post by valjuga »

Vizionar 1985 wrote:Imate li vi vani ako obolite nekakvo primanje, znaci ako ste bolesni. Imate li nekakvo primanje ako ste nezaposleni. Imate li nekakvu poluplacenu ili placenu prekvalifikaciju od strane drzave ili preduzeca ili slicno. E ovdje u Bosni nista od toga nema. Pa kad nemas nista razbolis se kao ja i propadnes skroz i fizicki i psihicki. E zato ljudi bjeze iz Bosne. Slicno je stanje i sa Srbijom kako znam i ako se nevaram. Za Hrvatsku nemogu da tvrdim jer kako znam imaju nesto. Za Crnu Goru ne znam.

Znaci ovdje ako ste jadnik kao ja nemate nista i samo ostajete jadnik i jos gori jadnik postajete sto vise starite. Gnjida, pa vas jos ljudi pocnu prozivati za sve, ogovarati jer nezelite da trpite sranje idalje i sto ste obolili i psihicki i fizicki.

Od toga ljudi bjeze.

PS. Ja kazem bjezite ako mozete, bolje nego da zavrsite kao ja i slicni meni.
To je riješeno u Njemačkoj i Francuskoj to znam.Dakle u ove dvije države postoje Biroi za zapošljavanje koji nećeš vjerovati zbilja zapošljavaju!
Kod nas imaš kao i ja što sam prigodu da zarađuješ dosta i da ti se uplaćuje minimalac tako da ću ako odem u penziju samo balahat sa parama :mrgreen:
problemnatravunu

#200 Re: Je li ovo sansa ili rub ponora ?

Post by problemnatravunu »

akaunt wrote:Dajte ba urazumite se...
Onaj gore prica o tri milje eura pocetne plate, ovaj o pet milja eura.... Znate li vi kolike su plate zapadnije od Julijskih Alpi?
Ako vi napuštate BiH sa ovakvim očekivanjima, moj vam je savjet da sjedite gdje i sjedite!

...ja se izvanjavam nuklearnim fizicarima sa deset godina radnog staza , za njih ovaj post ne vazi .
Evo iscitah ranom zorom sve ovo, uz kaficu, i samo da kazem svoje misljenje, dakle ove tri milje eura pocetna je sto posto BRUTO plata, tako da ljudi moji de malo ohladite!
Ne mogu reci da vani , na zapadu , nije bolje , ali de malo realnosti, znate ono troskovi stanovanja ,,,, ovde vecina ljudi ima svoje stanove, i ako ima imalo bolju platu nije ovde sve tako crno,
Ovo pisem iz mojih licnih iskustava, proveo sam ja desetak godina vani, radio u izuzetno maloj firmi, ali su se prava radnika postovala kao da je najjaca drzavna firma!
Ove nazovi gazde iz BiH moraju promijeniti prije svega svoj stav, dakle uposlenika tretirati kao svoje blago,omoguciti mu slobodno vrijeme, fiksno radno vrijeme, dobro ga i posteno platiti te tako steci lojalne uposlenike!
Pazi, primjer ovoga gore hipotetskog radnika vani , sa tri hiljade eura, rekoh to je bruto, i nisu bas neke pare, ali on zna kada i za sta radi, koje je radno vrijeme, ima slobodne dane po zakonu, godisnji odmor i sve ostalo, dakle zivi zivot dostojan covjeka, a nije (slabo) plaćeni rob, bez prava na privatnost i barem male zivotne uzitke koje je stekao svojim radom!
Ovde svaki hebeni "gazdica" odmah kupi Audi Q7, "nedobog" sta manje, a ima gomilu nezadovoljnih robova koji ce ga prvom prilikom, ne napustiti, to je zadnje, nego će gledati kako da ga "zavrnu" na svakom koraku, i onda smo tu gdje jesmo! :bih:
Post Reply