Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Locked

Sta Mislite o Mogucem Novom Rata ili Podjeli Bosne?

Da. Moguc je.
47
31%
Ne. Nije Moguc.
50
33%
Ne znam sta da Mislim.
20
13%
Ocekujem Novi Rat.
8
5%
Prizeljkujem Novi Rat.
14
9%
Svejedno mi je.
13
9%

Total votes: 152

animals

#176 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Post by animals »

SaraFina wrote:

Meni bi logičnije bilo da prati srpsku repku i Crvenu Zvezdu. "Čholeeee ti si Zvezdin četnik". Ali eto :D
E moja curo draga..
zbog takvi kao ti, ja jos uvijek vjerujem u BIH.. :thumbup:
SaraFina

#177 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Post by SaraFina »

animals wrote:
SaraFina wrote:

Meni bi logičnije bilo da prati srpsku repku i Crvenu Zvezdu. "Čholeeee ti si Zvezdin četnik". Ali eto :D
E moja curo draga..
zbog takvi kao ti, ja jos uvijek vjerujem u BIH.. :thumbup:
:bih: :thumbup:
Mirza007

#178 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Post by Mirza007 »

Nema ovdje ozbiljnijeg rata bez tektonskih poremecaja na geopolitickoj sceni.
Dok se ne dohvate Ameri-Rusi-Kinezi, direktno ili preko svojih pijuna, ovdje su moguci manji incidenti ali ne i totalni rat te promjena granica. U svakom slucaju ce bolje proci onaj ko se prikloni jacem.
E sada, to sto ovdje zive bekani koji ce sebe unistavati za racun drugog je drugi par rukava.
Ja_Ja

#179 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Post by Ja_Ja »

Majka mu stara pa i ova budjetska vojska koja jase po furumima da bar hoce mantru promjenut. Pred svake izbore se kod nas ratuje, cijepa, krpi, drzi, neda, i svaki put navuku ovaj jadni narod na tanak led. Ljudi da proguglaju po forumi dovoljno bi im bilo.
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#180 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Post by Toto »

U limburgu. :bih:
hAZNADAR

#181 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Post by hAZNADAR »

Vjecita tema,... :roll:

Rat je nemoguc jer niko ne moze pobijediti u tom ratu.

Srbi i Hrvati ne mogu odbraniti i zadrzati sve sto imaju danas.
Bosnjaci ne mogu pokrenuti Oluju sa egzodusom milion i kusur ljudi i da imaju snagu za to jer bi imali protiv sebe svijet.

I najvaznije - strani kapital je davno usao u BiH, dobar dio privrede, banaka,... u rukama stranaca. Valjda se i oni pitaju. :)
SmokingMan

#182 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Post by SmokingMan »

Onda sve su prilike da će uvijek biti ovako,administacije će naslijeđivati jedna drugu,one će samo nastavljati ono na čemu su njihovi predhodnici stali:nacionalizmu i kafanskoj retorici.
muha_sa

#183 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Post by muha_sa »

SmokingMan wrote:Onda sve su prilike da će uvijek biti ovako,administacije će naslijeđivati jedna drugu,one će samo nastavljati ono na čemu su njihovi predhodnici stali:nacionalizmu i kafanskoj retorici.
dok se podjeljene avlije ne ujedine pa im jebu mamu maminu za sva vremena
insomnia78

#184 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Post by insomnia78 »

hAZNADAR wrote:Vjecita tema,... :roll:

Rat je nemoguc jer niko ne moze pobijediti u tom ratu.

Srbi i Hrvati ne mogu odbraniti i zadrzati sve sto imaju danas.
Bosnjaci ne mogu pokrenuti Oluju sa egzodusom milion i kusur ljudi i da imaju snagu za to jer bi imali protiv sebe svijet.

I najvaznije - strani kapital je davno usao u BiH, dobar dio privrede, banaka,... u rukama stranaca. Valjda se i oni pitaju. :)
A tu je i McD :lol:
SmokingMan

#185 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Post by SmokingMan »

Mi samo komentarišemo,a to i ne znači da podržavamo trenutnu vlast.
Fudo387

#186 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Post by Fudo387 »

Ako ove vladajuce garniture u regiji ulijevaju povijerenje u miran suzivot, prijateljske odnose, toleranciju, a, nista, samo opusteno.
daddy-kool

#187 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Post by daddy-kool »

insomnia78 wrote:
A tu je i McD :lol:
Eee, zatvoren je onaj u BL.
He1972

#188 Re: Moguci Novi Rat?

Post by He1972 »

insomnia78 wrote:
He1972 wrote:Jedan mali problem, ko će im ratovati, ja sigurno ne namjeravam biti tu ako krene!
S dje ces?
Očigledno da kod tebe sigurno neću, niti bih želio.
insomnia78

#189 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Post by insomnia78 »

Smmajo wrote:Od rata nema ništa na ovim prostorima za sad a Boga mi i za ubuduće. Uništili su EXYU samim tim i JNA. Evropa nema u cilju primati još "vehabija" jer smo im mi trenutno najveći trn u oku, zbog ISILa, sa obzirom da Srbiju, BiH, i Hrvatsku kontroliše EU i SAD, i manipuliše sa nama ko sa robotima, oni za sad nemaju profita u novom ratu kod nas, jer bi nam bolje u ratu bilo nego sad kakvo nam je stanje, a opšte je poznato da EU i SAD gledaju samo zgrnut pare na nečiju krv. Jednostavno to ide.
Ono jest da vas je tesko razlikovati al pomalo. Sjedi oguli jabuku
insomnia78

#190 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Post by insomnia78 »

Ludzak wrote:yebo vas bo. i rat !
Za koga da se borim ? Za šta ?
Opet za Izetbegovića, kao i prošli rat. Opet za nacionalističku stoku. Opet za javašluk i korupciju.
Vi ste veća ovca ako nasjedate na ove predizborne halabuke. Nije ni čudo što opstaju i dan danas.
Pa jest. Citavo se podrinje ne htjede ili ne stize boriti za Aliju i eto jos uvijek im trazimo grobnice
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#191 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Post by pici »

Image

:bih: ofanziva splavovi na uscu pocinje 6 decembra
LBVIEW

#192 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Post by LBVIEW »

PM72 wrote:Orinoco,
Hoćeš li da ti objavim snimak Šešelja sa kokardašima za đurđevdan ,maja 1991 na Romaniji?
Je li ti iko pričao kako su osnovane SAO oblasti u BiH i kada?
Jesi li čula za plebiscit srpskog naroda u BiH - novembra 1991 kad su na plavim lističima pisali latinicom "jeste li za očuvanje Jugoslavije kao zajednice naroda i narodnosti" a na crvenim ćirilićnim "jeste li za ujedinjenje SAO Romanije,Semberije,hercegovine,Birča,SAO Krajine i ostatka Jugoslavije u jedinstvenu državu srpskog naroda"?
Jesi li vidjela miliciju SAO Romanije kako zaustavlja saobraćaj po Palama,Sokocu i Jahorini od septembra 1991 pa do rata?

Hoćeš li još?
Ali Kemal vaskrsno te nastavio glumatati francusku sobaricu. :mrgreen:
LBVIEW

#193 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Post by LBVIEW »

insomnia78 wrote:
triconja wrote:Cime ce se ratovati, ja kako znam niko nigdje nije vidio da preko granice prolaze konvoji i zalaze u sela i izlaze prazni. Nigdje nema nikakvih vojni vjezbi ni ukopavanja.

Ne moze se ratovati strijelama, nismo Robin Hud :lol: .
Kod bosnje nikad nista ne moze
Image
Ma nije taj vidio Bosnje. :D
edo_79

#194 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Post by edo_79 »

Od rata nema ništa, previše je tu stranog kapitala uloženo da bi ga se tek tako lako odrekli. Ova šuplja priča se plasira pred svake izbore, jer je to dokazani recept odvajanja građana u torove, jer jbg jest da smrdi, al njihovo govno gore smrdi od našeg, itd. Ovdje definitivno neće biti pomaka na bolje za običnog građanina, raju i fukaru, opet će raditi k'o crnci a zarađivati k'o pola crnca,biće kupljeni za paketić sa maksuzijom, sve u interesu ovih koji ih stalno kljukaju tom istom šupljom pričom o zaštiti nacionalnih interesa, itd ...
Juliuscezar

#195 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Post by Juliuscezar »

insomnia78 wrote:
Smmajo wrote:Od rata nema ništa na ovim prostorima za sad a Boga mi i za ubuduće. Uništili su EXYU samim tim i JNA. Evropa nema u cilju primati još "vehabija" jer smo im mi trenutno najveći trn u oku, zbog ISILa, sa obzirom da Srbiju, BiH, i Hrvatsku kontroliše EU i SAD, i manipuliše sa nama ko sa robotima, oni za sad nemaju profita u novom ratu kod nas, jer bi nam bolje u ratu bilo nego sad kakvo nam je stanje, a opšte je poznato da EU i SAD gledaju samo zgrnut pare na nečiju krv. Jednostavno to ide.
Sreca pa Rusija vodi slobodarski svijet. Zypravo Jugoslaviju je unistio zapad i naredio srbima da izvrse genocid na komsijama, ne bi oni inace
PM72

#196 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Post by PM72 »

LBVIEW wrote:
PM72 wrote:Orinoco,
Hoćeš li da ti objavim snimak Šešelja sa kokardašima za đurđevdan ,maja 1991 na Romaniji?
Je li ti iko pričao kako su osnovane SAO oblasti u BiH i kada?
Jesi li čula za plebiscit srpskog naroda u BiH - novembra 1991 kad su na plavim lističima pisali latinicom "jeste li za očuvanje Jugoslavije kao zajednice naroda i narodnosti" a na crvenim ćirilićnim "jeste li za ujedinjenje SAO Romanije,Semberije,hercegovine,Birča,SAO Krajine i ostatka Jugoslavije u jedinstvenu državu srpskog naroda"?
Jesi li vidjela miliciju SAO Romanije kako zaustavlja saobraćaj po Palama,Sokocu i Jahorini od septembra 1991 pa do rata?

Hoćeš li još?
Ali Kemal vaskrsno te nastavio glumatati francusku sobaricu. :mrgreen:
Kurvanjska i hinjska politika.Zato jebem mater svakom koji tako misli jer da tako nešto kaže predamnom rizikovao bi štoc u glavu ili bi je hraknuo u žvalje-da je žensko.

Ja sam BIO patriota i dobrovoljac a založio sam najvrijednije što imam za spas drugova,porodice,komšija,grada i zemlje.Imao sreće pa ostao živ i sad se ne kajem što sam ratovao nego sam razočaran u šta se ta zemlja pretvorila.Niko mi ne može tumačiti šta je i kako bilo.

Ja ne bih više nikad uzeo pušku pa krenuo u rat (a pogotovo da gledam svoje dijete da oblači uniformu :-) ) jer su mi problem "moji" govnari što su nas opljačkali,ponizili,popljuvali.

Ali neću dozvoliti ni da mi napaljene četničke smrde tumače.Čuj molim te izjave " Muslimani se spremali godinu prije rata a Srbi nakon pola godine počeli spremati i ukopavati"...pa pleme im jebem zar stvarno misle da svi imaju amneziju i da smo bili u dijaspori i otamo navijali?
Henry Chinaski

#197 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Post by Henry Chinaski »

Opcija rata apsolutno nije isključena. Loše smo pozicionirani pa kad treba da se nešto slomi, obično su to naša leđa.
Vjerujem u teoriju po kojoj rusi drže dodu i čovića za jaja i govore im šta da rade. Pretpostavljam da neke harmonije ovdje nema još dugo i da će odnosi ostati zategnuti.
Ne mora značiti da će nužno biti pucanja ali ništa ne isključujem.
BarbaDue

#198 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Post by BarbaDue »

Toto wrote:U limburgu. :bih:
Eto garant ćemo se mi pitati, ako se vanzemaljci dogovore biće ga. Ili ga neće biti a onda neće biti nas!

recimo: http://novi.ba/clanak/10864/rusi-predla ... ne-postoji
Ci-Nick

#199 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Post by Ci-Nick »

Da se pita Klix davno bi zaratilo, ali kad se čovjek odmakne od računara i interneta, nema nikakvih naznaka da bi rata moglo biti.
edo_79

#200 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Post by edo_79 »

Ci-Nick wrote:Da se pita Klix davno bi zaratilo, ali kad se čovjek odmakne od računara i interneta, nema nikakvih naznaka da bi rata moglo biti.
Sve su to moj jarane hardcore ratnici i patriote za tastaturama. Da malo mućnu glavom skontali bi da građani BiH (oba entiteta) od '91 pa na ovamo nikad nisu izašli iz rata, osim onog malog procenta PATRIOTA koji žive na visokoj nozi. Ostatak raje i fukare svaki dan se bori da skrpi koju marku da se more uzet hljeba, komadić mesa, dva tri krompira, da se plate računi.....
Locked