Skandal Harveya Weinsteina koji je otvorio pandorinu kutiju

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Tito_i_Partija

#176 Re: Skandal Harveya Weinsteina koji je otvorio pandorinu kutiju

Post by Tito_i_Partija »

dale cooper wrote:
dezurni_ucenik wrote:
Evo citam, upravo mi izleti, i Louis CK optuzen.
Čitao sam ono otvoreno pismo od Alice, i ako je pola onoga istina...grozno. :|

Evo i ja čitam o Louisu. Počeo da masturbira u hotelskoj sobi ispred dvije žene. Od druge isto tražio da se skine pred njom
i pokaže joj penis. :| Jebote...koliko sjebanih ljudi ima u toj industriji. :|
Ovo za Louis CK me ne cudi. Vec par godina se vuce ta prica, al' nikako da dobije trakciju, jer je tip u svijetu komedije jak k'o zemlja. Evo kako to pise u New Yorker-u:
For certain fans of C.K.’s work, and I include myself among them, the stories that just appeared in the New York Times are not entirely a surprise. Those rumors, in particular the ones about him masturbating in front of younger female comedians, have circulated in various forms, online and off, and through extended private conversations in what we’ve all been calling the “whisper network,” for many years.

Now, in the wake of the Harvey Weinstein revelations, those rumors have been investigated.
Pet zena ga optuzuje za seksualno uznemiravanje, i za to vjerujem da je 100% tacno.

https://www.nytimes.com/2017/11/09/arts ... share&_r=0

Drago mi je da je se ovo za Weinsteina desilo, jer je omogucilo da ovakva sranja izadju na svjetlo dana. A i bilo je vrijeme.
Tito_i_Partija

#177 Re: Skandal Harveya Weinsteina koji je otvorio pandorinu kutiju

Post by Tito_i_Partija »

Drvosjeca iz Dejcica wrote: Jbt. Spacey je jedan od najboljih glumaca, meni fakat drag.
Ah, pa sto odmah ne rece. Sada puno toga sto si napis'o ima nekog smisla.
almir_tz

#178 Re: Skandal Harveya Weinsteina koji je otvorio pandorinu kutiju

Post by almir_tz »

asker wrote:Kaze Ashley Judd, parafraziram, kad sam svoj zivot sredila, shvatila da imam dovoljno novca, nazvala sam majku (i majka je dakle znala godinama) i rekla joj da namjeravam obznaniti Weinstein-a, ona mi je rekla "go get him"!

Eto da je slucajno imala jos 24 rate kredita nebi jos progovorila o necemu od prije 20 il' koliko vec godina :-) . Hebo te led kad je ovo postalo normalno? Licemjerje frca na sve strane.

Ovaj Harvey je ljigavac bez sumnje, sex predator, covjek koji zloupotrebljava svoj polozaj, vjerujem u sve sto se o njemu govori. Ruzan ko pas, nasilnik u svim segmentima biznisa kojim se bavi, drzao boga za muda decenijama, sa Miramaksom i poslije Weinstein-om. I muski glumci ga opisuju kao vjecito kurcevitog (u nedostatku primjerenijeg opisa), uvijek sa povisenim tonom, uvijek s visine. Svi znali pravila igre i trpili. U jednoj emisiji Davida Lettermana on, kako to samo on zna u komicnom tonu, prije ko zna koliko godina, konstatuje da Harvey mora da je clan mafije, godfather itd. Govori kako ga kritikuje kad u svojim emisijama sa gostima glumcima ne govori dovoljno o filmu vec se zajebaje itd. Gle cuda, sad znamo i da je Letterman hebavo uposlenice decenijama :-)

Al da su kurvice dobrovoljno sirile nogice i trpile sve to je neupitno. U zemlji gdje su zene zasticene ko pande, nijedna ga nije prijavila kad je trebalo. Sad kad su se sise objesile, botoks ne cini veliku razliku na faci, navalile ove razne Margot Robbie, Jennifer Lawrence, Blake Lively ne moze "postena" zena od njih ulogu da dobije :-)

Sve to skupa je za jedno veliko gadjenje!
Evo nam još jednog Šekija. :D :D :D
lajkujMe

#179 Re: Skandal Harveya Weinsteina koji je otvorio pandorinu kutiju

Post by lajkujMe »

Trese se Rapewood, dovoljno je bilo da jedan progovori mislim da ce se dugo o ovome pricati, nova imena ce da izadju na vidjelo mnogi ce da propadnu a hollywood a ni amerika nece ostati isti
wewa

#180 Re: Skandal Harveya Weinsteina koji je otvorio pandorinu kutiju

Post by wewa »

daj Boze da bude ikakvih konkretnih efekata od ulaska teme zlostavljanja u javnu sferu.

okruzenje moci, koncentrisane u medijskim mogulima, samo je potenciralo globalni odnos prema slabijima i obespravljenima. sta kaze jedan od diskutanata - zene u americi zasticene kao pande?!
to moze izvaliti samo neko ko je zbilja neupucen ili zlonamjeran.
1 in 5 women and 1 in 71 men in the United States has been raped in their lifetime.1
https://ncadv.org/statistics
AleksoMKD

#181 Re: Skandal Harveya Weinsteina koji je otvorio pandorinu kutiju

Post by AleksoMKD »

Tito_i_Partija wrote: Ovo za Louis CK me ne cudi. Vec par godina se vuce ta prica, al' nikako da dobije trakciju, jer je tip u svijetu komedije jak k'o zemlja.
Doduse jedna ga je cula preko telefona kao mastrubira.
Tito_i_Partija wrote: Drago mi je da je se ovo za Weinsteina desilo, jer je omogucilo da ovakva sranja izadju na svjetlo dana. A i bilo je vrijeme.
Gad je unajmljivao ljude da spijuniraju njegove zrtve kako bi ih mogao ucenjivati. Ko zna koliko jos ima ovakvih gadova po Holivudu.
wewa wrote:daj Boze da bude ikakvih konkretnih efekata od ulaska teme zlostavljanja u javnu sferu.

1 in 5 women and 1 in 71 men in the United States has been raped in their lifetime.1
https://ncadv.org/statistics
Jebote ovo ko Kongo, jedna u pet.
Point.

#182 Re: Skandal Harveya Weinsteina koji je otvorio pandorinu kutiju

Post by Point. »

Apropo nesto sasvim drugo, gledam i kontam kako je ovaj John Cusack propo ko kauc, jebote nakon onog odrona od filma 2012, kada su govorili da je on the next big thing, frajer glumi samo u filmovima B kategorije, isto ko Bruce Willis, Wesley Snipes, Nicholas Cage. Haj kontam ovu zadnju dvojicu, financijski su propali i uzimaju daj sta das al Bruce i Cusack?
almir_tz

#183 Re: Skandal Harveya Weinsteina koji je otvorio pandorinu kutiju

Post by almir_tz »

Baš sam ima mjesec-dva gledao youtube klip zašto je tomu tako.
Glumio je moru filmova žlj kategorije u međuvremenu i
izgleda razvalio u ovom filmu o Wilsonu iz Beach Boysa.

http://www.imdb.com/title/tt0903657/

Evo, udario kontru Holivudu pa ga niđe:

Tito_i_Partija

#184 Re: Skandal Harveya Weinsteina koji je otvorio pandorinu kutiju

Post by Tito_i_Partija »

AleksoMKD wrote:
Gad je unajmljivao ljude da spijuniraju njegove zrtve kako bi ih mogao ucenjivati. Ko zna koliko jos ima ovakvih gadova po Holivudu.
Da, bivsi agenti Mossada koji su osnovali svoju privatnu firmu zvanu Black Cube. Mozes mislit' kako to izgleda kada se oni igraju privatnih detektiva. :-)

Sada su dobili toliko negativnog publiciteta da su morali da se izvinu, sa planovima da doniraju pare od Weinsteina u humanitarne svrhe. :lol:

http://abcnews.go.com/Entertainment/bla ... d=51045754
dezurni_ucenik

#185 Re: Skandal Harveya Weinsteina koji je otvorio pandorinu kutiju

Post by dezurni_ucenik »

Tito_i_Partija wrote:
AleksoMKD wrote:
Da, bivsi agenti Mossada koji su osnovali svoju privatnu firmu zvanu Black Cube. Mozes mislit' kako to izgleda kada se oni igraju privatnih detektiva. :-)

Sada su dobili toliko negativnog publiciteta da su morali da se izvinu, sa planovima da doniraju pare od Weinsteina u humanitarne svrhe. :lol:

http://abcnews.go.com/Entertainment/bla ... d=51045754

Bosanka iz Black Cube spijunirala za Harvija

https://www.oslobodjenje.ba/o2/showbiz/ ... -weinstein

Izraelka se predstavila kao aktivistkinja za ljudska prava i snimila najmanje četiri sastanka s glumicom u pokušaju da prikupi osjetljive informacije koje bi mogle biti iskorištene protiv nje u nastojanju da je spriječe da se izjasni javno o detaljima napastovovanja u rukama Weinsteina.

Pen se predstavila glumici kao Dianna Phillipe iz londonske investicione firme i ponudila joj, kako se vjeruje, 60.000 dolara da učestvuje na konferenciji o borbi protiv diksriminacije žena na radnom mjestu.

One su se sastale nekoliko puta u roku od nekoliko mjeseci i to u hotelima u New Yorku i Los Angelesu, navodi britanski list i dodaje da se Pen, koja je u tridesetim godinama, nedavno udala i živi u Jafi kraj Tel Aviva.
zijancer

#186 Re: Skandal Harveya Weinsteina koji je otvorio pandorinu kutiju

Post by zijancer »

Image
aj, *ebem ti karijeru :|
i ko zna ko sve ne
svi imaju vidljive promjene na licu
dale cooper

#187 Re: Skandal Harveya Weinsteina koji je otvorio pandorinu kutiju

Post by dale cooper »

I lik što je kreirao Mad Men optužen za seksualno uznemiravanje. :|

http://www.huffingtonpost.com/entry/mat ... 21c83d8e4c

Pomalo ironično sa obzirom na tematiku serije.
dale cooper

#188 Re: Skandal Harveya Weinsteina koji je otvorio pandorinu kutiju

Post by dale cooper »

Louis C.K. priznao da su sve optužbe istinite u današnjoj izjavi.

http://ew.com/tv/2017/11/10/louis-c-k-statement/
hadzinicasa

#189 Re: Skandal Harveya Weinsteina koji je otvorio pandorinu kutiju

Post by hadzinicasa »

kad udare sila i moc u glavu... pa se razbahate...
dale cooper

#190 Re: Skandal Harveya Weinsteina koji je otvorio pandorinu kutiju

Post by dale cooper »

hadzinicasa wrote:kad udare sila i moc u glavu... pa se razbahate...
Tačno tako... :|
Tito_i_Partija

#192 Re: Skandal Harveya Weinsteina koji je otvorio pandorinu kutiju

Post by Tito_i_Partija »

dale cooper wrote:Louis C.K. priznao da su sve optužbe istinite u današnjoj izjavi.

E ovo je ljudski. Nema neke bezveze izvlakuse, lafo bio sam pijan il' ne sjecam se. Covjek fino izas'o i rek'o tacno je, ove zene su u pravu.

Svaka mu cast za to. :thumbup:
insomnia78

#193 Re: Skandal Harveya Weinsteina koji je otvorio pandorinu kutiju

Post by insomnia78 »

Najbolji je stari Bush. Iz kolica onu za guzicu prilikom slikanja :lol:
insomnia78

#194 Re: Skandal Harveya Weinsteina koji je otvorio pandorinu kutiju

Post by insomnia78 »

Ka’e da te deda izujeda
Image
hadzinicasa

#195 Re: Skandal Harveya Weinsteina koji je otvorio pandorinu kutiju

Post by hadzinicasa »

But what I learned later in life, too late, is that when you have power over another person, asking them to look at your dick isn’t a question. It’s a predicament for them. The power I had over these women is that they admired me. And I wielded that power irresponsibly.
this.
I also took advantage of the fact that I was widely admired in my and their community, which disabled them from sharing their story and brought hardship to them when they tried because people who look up to me didn’t want to hear it. I didn’t think that I was doing any of that because my position allowed me not to think about it.
and this.

u tome je citava poenta.
s pozicije nekoga ko nikada nije bio u poziciji da zavisi od tudje moci ili da je se pribojava lako je suditi. takodjer onaj kome je rodom koji nosi prefiks "jaci spol" sto apriori nosi odredjenu konotaciju, data odredjena pozicija nekoga ko nikad nije bio u ulozi zrtve, nisam digurna da moze razumjeti prije svega stid, samooptuzivanje, samopreispitivanje, strah zrtve. nekada je potrebno svu snagu uloziti na to da se nosis s onim sto se desilo, da to prezivis i sastavis se opet, da bi mislio da bilo sta drugo, ukljucujuci i zlostavljaca ili siru zajednicu. ulozis sav napor i snagu da prezivis i ne mozes se baviti nicim drugim, a kamo li tudjim komentarima, kaznom, pravdom, itd.
insomnia78

#196 Re: Skandal Harveya Weinsteina koji je otvorio pandorinu kutiju

Post by insomnia78 »

hadzinicasa wrote:
But what I learned later in life, too late, is that when you have power over another person, asking them to look at your dick isn’t a question. It’s a predicament for them. The power I had over these women is that they admired me. And I wielded that power irresponsibly.
this.
I also took advantage of the fact that I was widely admired in my and their community, which disabled them from sharing their story and brought hardship to them when they tried because people who look up to me didn’t want to hear it. I didn’t think that I was doing any of that because my position allowed me not to think about it.
and this.

u tome je citava poenta.
s pozicije nekoga ko nikada nije bio u poziciji da zavisi od tudje moci ili da je se pribojava lako je suditi. takodjer onaj kome je rodom koji nosi prefiks "jaci spol" sto apriori nosi odredjenu konotaciju, data odredjena pozicija nekoga ko nikad nije bio u ulozi zrtve, nisam digurna da moze razumjeti prije svega stid, samooptuzivanje, samopreispitivanje, strah zrtve. nekada je potrebno svu snagu uloziti na to da se nosis s onim sto se desilo, da to prezivis i sastavis se opet, da bi mislio da bilo sta drugo, ukljucujuci i zlostavljaca ili siru zajednicu. ulozis sav napor i snagu da prezivis i ne mozes se baviti nicim drugim, a kamo li tudjim komentarima, kaznom, pravdom, itd.
I onda se sva nasmijana jos desetine puta slikas sa njim. Ma hajte molim vas
spreca

#197 Re: Skandal Harveya Weinsteina koji je otvorio pandorinu kutiju

Post by spreca »

insomnia78 wrote: I onda se sva nasmijana jos desetine puta slikas sa njim. Ma hajte molim vas
vjerovatno od razocaranosti ili da je sto vise puta vide sa njim radi dokaza :lol:
insomnia78

#198 Re: Skandal Harveya Weinsteina koji je otvorio pandorinu kutiju

Post by insomnia78 »

ZNimljivo je da se mahom radi o ovim anti Trump likovima. :lol:
spreca

#199 Re: Skandal Harveya Weinsteina koji je otvorio pandorinu kutiju

Post by spreca »

sexualni progon.....jos samo da se i Melanija pozali da je i njoj neko nazor vikno :lol:
dale cooper

#200 Re: Skandal Harveya Weinsteina koji je otvorio pandorinu kutiju

Post by dale cooper »

Tito_i_Partija wrote:
dale cooper wrote:Louis C.K. priznao da su sve optužbe istinite u današnjoj izjavi.

E ovo je ljudski. Nema neke bezveze izvlakuse, lafo bio sam pijan il' ne sjecam se. Covjek fino izas'o i rek'o tacno je, ove zene su u pravu.

Svaka mu cast za to. :thumbup:
Svakako je dobro što je priznao i izašao na čistac sa svojim ponašanjem, ali trebao je to mnogo ranije uraditi, jer
je očigledno da je bio svjestan koliko su njegovi postupci bili pogrešni i koliko je bio opijen moći i slavom.
Po meni je i ovo pokušaj spasavanja onoga što se spasiti da, bez obzira koliko direktnije i iskrenije izgledao nego recimo Spacey.
Komičar Paul F. Tompkins je preko twittera dao dobar komentar na ovu njegovu izjavu:
“I finally see how deeply my actions have affected other people emotionally since they are now affecting me financially.” :mrgreen:
Što je apsolutno tačno, i da se ne lažemo sigurno jedan od razloga što je Louie odlučio ići na kartu iskrenosti i istine, jer
je moguće da će mu se na duže staze to isplatiti. Znamo koliko Amerika voli priče o griješnicima i iskupljenjima.
Post Reply