Izuvanje po kućama :D

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
moonca

#176 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by moonca »

Edin H. wrote:
moonca wrote:
P308 wrote:

Valjda zato postoje kucne papuce? :D
Cije kucne papuce---------od domacina?? :shock:
Ma jok, ba, nosis u dzepu. :wink:
Idem samo kada sam pozvana -a to je rijetko :lol: --kao sto rekoh ,nosim svoje u tim rijetkim situacijama. :lol:
Edin H.

#177 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by Edin H. »

Mega Man X wrote:Taj koji ne želi da izuje cipele, neće ući u kuću.

Znači ili skidaj ili odjebaus.
Image
¤ jelena ¤

#178 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by ¤ jelena ¤ »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
¤ jelena ¤ wrote:
daddy-kool wrote:To je stvar higijene, kulture i civilizovanosti.
Bar smo tu ok.
Ne moraš se izuvat, uđi, sjedi - hoš kafu, sok, pivo...ne znam vala šta je u tome nekulturno i necivilizovano, a za higijenu tu je otirač ispred vrata, krpa, voda, hemija i usisivač...dal jednom sedmično, dal dva puta, il kad stignem...moja stvar, nebitno...od prljavih đonova niko nije umro...od srkleta jeste i to mi u kući ne treba.

Poslije šest, sedam, osam sati na nogama, izuvam se samo u svoja četiri zida i tačka. S druge strane, lakše mi je očistit pet minuta za nekim ko mi je ušao u cipelama, nego sat vremena trpit smrad nečijih nogu uz miris kafe i kolača. Isto tako, ne osjećam se uopšte opušteno kad svratim, recimo, poslije posla ili cijelog dana tancanja po gradu kod nekog na kafu...ili zbog nečeg... i moram skinut cipele...nit znam da li nekom smrde moje noge kao što su nekad nečije noge zasmrdile meni ili ne...i sve to dok kofol opušteno pijem kafu i družim se...spontano.
Eventualni problem neugodnog mirisa nogu se rješava na drugi način generalno a ne ulaskom u obući u kuću. Danas postoji masa preparata koji uklanjaju gljivice i vrše dezodoriranje nogu. Kvalitetna kožna obuća generalno umnogome je povoljnija u tom smislu "mirisa" u odnosu na recimo obuću sa sintetičkim materijalima. Također postoje i ulošci za cipele koji umanjuju neugodne mirise pa kada se to sve lijepo posloži u kombinaciji sa čistim pamučnim čarapama ni nakon 15-18 sati u obući noge nemaju neugodan miris. Ovo govorim iz ličnog iskustva. Generalno kupujem samo kvalitetniju obuću, tene samo nosim kada idem na izlet ili neka sportska aktivnost, izbjegavam obuću sa sintetičkim materijalima mada ima i kvalitetne obuće sa takvim materijalima ali sam vrlo oprezan. Slažem se da je neugodno kada ti neko dođe i ima taj problem a ti kažeš molim te izuj se. :( Ne znam je li to nedostatak informisanja ili lične higijene ali svim majstorima noge bazde k'o štala...jednostavno neki ljudi ne mare za takve stvari.
Svi mi ovdje znamo za te preparate i većina nas ih koristi, ali uvijek se nađe neko ko u stvarnosti to ne zna, ili nema mogućnosti da sebi priušti kvalitetne cipele i dezodorans za noge... i ko ima te gljivice koje su prenosiva boljka, ništa manje bezazlena od prljavog đona, čak naprotiv. Ni meni moje noge ne smrde, smrde mi tuđe i zato ne isključujem mogućnost da i moje mogu zasmrditi drugima. Da bi se te neprijatnosti izbjegle i da uopšte o tome ne bih mislila, ja uopšte i ne insistiram na izuvanju niti mi smeta neizuvanje u mojoj kući ljudi koji mi prvi put u kuću ulaze, a majstora pogotovo jer čišćenje poslije radova i majstora je nešto što se ionako podrazumijeva. Znači, nikakva prisila, pogotovo ne odmah s vrata, to mi je ružno i odbojno. :run:

I da...izuvanje nije samo stvar higijene...ko mi je blizak i ostaje mi u kući nekoliko sati na ručku, večeri, nekim poslom...naravno da će se raskomotiti, približno isto kao i kod svoje kuće, a to znači i izuti. Kažem približno jer znam da se u gostima uglavnom ne možemo opustiti i razgaćiti kao kod kuće. :D
spreca

#179 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by spreca »

djevojka bez imena wrote:
spreca wrote: U kakvim to hotelima vi odsjedate ...valjda se vidi sta je cisto i svjeze...ili glumite neku finocu....ja sam u armiji svake hevte imao druge gace ...i svi smo tako jer predas na pranje pa sta dovijes nazad :mrgreen:
U dobrim i urednim, ali opet zazirem, nije to gluma nikakva jednostavno sam osjetljiva na takve stvari. I obavezno podignem čarsafe da vidim jel madrac cist :lol:
A za frizera bolje da ti ne pričam :mrgreen:
o tome i pricam......jos ako stalno mijenjas frizerke...ko zna kud je ona svoje palce gurala a onda tebi u kosu :lol: :lol: :lol: ....ja se kod jedne sisam jos negdje od 1998 godine....kad dodjem na sisanje procedura je sledeca......tamo gdje se prekosa prvo opere ruke ,cesalj ,makaze itd sve obrise nekim maramicama onda pristupa meni sa onom trakomoko vrata onda onom krpom pokriva itd...zato idem kod nje tako dugo..a kakva je riba to da vam ne pricam zaboljece vas ruke od Rukije :lol: :lol: :lol: visoka i kad sjedim na onoj stolici skoro da joj mogu gledati pod minjak...a namjerno se name nasloni i malo sisom pritisne :lol: :lol: :lol: ...ljudi ovo sam moro jer zena je avion i ovo sve sve istina :-D
Gojeni H

#180 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by Gojeni H »

Fudo387 wrote:
HAVANA wrote: Zato im i jesu guzovi ko regali.Hodaj fudo,zakrcice ti se arterije. :D
Ma jok, nece gram na mene.
Skonto sam, lakse mi kutiju cigara danas ispusit nego da se zajebajem po teretani. :D
Pa sta imas jarane, gliste? Cuj nece gram na tebe, sve deep fry gdje god se okrenes. :-)
djevojka bez imena

#181 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by djevojka bez imena »

spreca wrote: o tome i pricam......jos ako stalno mijenjas frizerke...ko zna kud je ona svoje palce gurala a onda tebi u kosu :lol: :lol: :lol: ....ja se kod jedne sisam jos negdje od 1998 godine....kad dodjem na sisanje procedura je sledeca......tamo gdje se prekosa prvo opere ruke ,cesalj ,makaze itd sve obrise nekim maramicama onda pristupa meni sa onom trakomoko vrata onda onom krpom pokriva itd...zato idem kod nje tako dugo..
Isto i kod mene, i to vrelom vodom opere cetke i ostali pribor :lol: a peškir nosim svoj, uzalud me uvjerava da ona to pere na 90°, vjerujem joj ali neka :-D
medvjed23

#182 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by medvjed23 »

zar curicama mogu smrditi noge? :(
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#183 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by japin_mutapi »

sto bi moj komsija vaha reko - izuo ga je iz cipela
zoomba

#184 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by zoomba »

medvjed23 wrote:zar curicama mogu smrditi noge? :(
Mogu cim iz guzice rastu :mrgreen:
zoomba

#185 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by zoomba »

Pogotovo zene u stramplama aj kako se to usmrdi :mrgreen:
Drvosjeca iz Dejcica

#186 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

¤ jelena ¤ wrote: Svi mi ovdje znamo za te preparate i većina nas ih koristi, ali uvijek se nađe neko ko u stvarnosti to ne zna, ili nema mogućnosti da sebi priušti kvalitetne cipele i dezodorans za noge... i ko ima te gljivice koje su prenosiva boljka, ništa manje bezazlena od prljavog đona, čak naprotiv. Ni meni moje noge ne smrde, smrde mi tuđe i zato ne isključujem mogućnost da i moje mogu zasmrditi drugima. Da bi se te neprijatnosti izbjegle i da uopšte o tome ne bih mislila, ja uopšte i ne insistiram na izuvanju niti mi smeta neizuvanje u mojoj kući ljudi koji mi prvi put u kuću ulaze, a majstora pogotovo jer čišćenje poslije radova i majstora je nešto što se ionako podrazumijeva. Znači, nikakva prisila, pogotovo ne odmah s vrata, to mi je ružno i odbojno. :run:

I da...izuvanje nije samo stvar higijene...ko mi je blizak i ostaje mi u kući nekoliko sati na ručku, večeri, nekim poslom...naravno da će se raskomotiti, približno isto kao i kod svoje kuće, a to znači i izuti. Kažem približno jer znam da se u gostima uglavnom ne možemo opustiti i razgaćiti kao kod kuće. :D
Vlasite noge itekako smrde...nemoj redovno prati, nosi iste čarape dva dana u tenama i eto ti dobitne kombinacije. :mrgreen: :mrgreen:
spreca

#187 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by spreca »

pa odakle su nikle ,zasto nebi :lol:
¤ jelena ¤

#188 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by ¤ jelena ¤ »

P308 wrote:
¤ jelena ¤ wrote:
P308 wrote:
A da vam pravo kazem, ne znam kakvih vi problema sa nogama imate, ali zar je moguce da vam toliko smrde da je i vama samim neugodno? :D Cuj nece da skinu cipele jer im smrde noge i jer su znojave ...
de ti meni reci, jesi li ti ikad u životu osjetio kako drugom smrde noge...

nemoj mi reć da nisi... :D
Naravno da jesam (iako izuzetno rijetko), ali opet mi je draze pretrpiti i neciji smrad nego da mi unosi prljavstinu s vana po kuci i tepihu :D A i opet ponavljam, kucne papuce lako rijese taj problem :)

Dovoljno je vidjeti na sta lici hodnik/predsoblje pored ulaznih vrata ako ga dva dana ne prebrises a ne hodam u cipelama, samo ih tu ostavim :shock:
Ali to sam samo ja, razumijem da drugi ne razmisljaju na takav nacin.
Nekad je jednom sasvim dovoljno... :D
Kućne papuče, kao potencijalna zajednička obuća, koju treba i počesto prati, uopšte nije idealno rješenje iako ih svi mi imamo u kući...ljeti pogotovo...bose noge i na bosu nogu... :cry: :D

Ali OK naravno, različiti smo i svi branimo svoje navike. :)
¤ jelena ¤

#189 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by ¤ jelena ¤ »

Ne mogu, medo, dok su curice, al čim odrastu i počnu one neke najlonke nositi...nešta...
eto belaja - za džentlmene muke i za dame bruke. :D
medvjed23

#190 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by medvjed23 »

međedski zapis od dana 04.11.2017: ne kupovati trebi najlonke ili sl..
muha_sa

#191 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by muha_sa »

medvjed23 wrote:međedski zapis od dana 04.11.2017: ne kupovati trebi najlonke ili sl..
vec joj dat lovu, nek ih sama kupi :?
medvjed23

#192 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by medvjed23 »

jok, nego kupiti cvijeća i mašni za kosu i parfema raznoraznih i svega što curice čini curicama, lijepim i mirišljavim Image
medvjed23

#193 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by medvjed23 »

na temu: preferiram izuvanje, mada, kako god okreneš, teško je sebe i druge sasvim zaštititi od ljudskog peksinluka :D
moonca

#194 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by moonca »

zoomba wrote:Pogotovo zene u stramplama aj kako se to usmrdi :mrgreen:
:-)

Nije pravilo--zavisi od mnogo cega.
muha_sa

#195 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by muha_sa »

medvjed23 wrote:jok, nego kupiti cvijeća i mašni za kosu i parfema raznoraznih i svega što curice čini curicama, lijepim i mirišljavim Image
a šta cemo za prevoz :?
Zejnep

#196 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by Zejnep »

Ništa ne razumjem :?
U redu je hodati po kući u cipelama ali gosti moraju oprati ruke? Logika mi kaže da su đonov prljaviji od najprljavijih ruku.
Pojedini izbjegavaju ići u kuće gdje se izuva. Zar je toliki problem izuti cipele?
Ako kuća ima papuče za goste, ne vidim razlog za ne obuti ih.
Čudna razmišljanja :hm:
moonca

#197 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by moonca »

medvjed23 wrote:na temu: preferiram izuvanje, mada, kako god okreneš, teško je sebe i druge sasvim zaštititi od ljudskog peksinluka :D

Ima osoba koje se peruckaju , mirisu ,sredjuju a kuca bas 'peksina' ili obratno.
Nema pravila. :-)

Razumijem i tolerisem smrad -zavisi od situacije.
muha_sa

#198 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by muha_sa »

Zejnep wrote:Ništa ne razumjem :?
U redu je hodati po kući u cipelama ali gosti moraju oprati ruke? Logika mi kaže da su đonov prljaviji od najprljavijih ruku.
Pojedini izbjegavaju ići u kuće gdje se izuva. Zar je toliki problem izuti cipele?
Ako kuća ima papuče za goste, ne vidim razlog za ne obuti ih.
Čudna razmišljanja :hm:
zadnjih par dana mnogo cudnih tema
Zejnep

#199 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by Zejnep »

zoomba wrote:Pogotovo zene u stramplama aj kako se to usmrdi :mrgreen:
:dajba:
spreca

#200 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by spreca »

treba jos otvoriti temu ...Raznosim pice po kucama :lol: :lol: :lol:
Post Reply