Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
HAVANA

#176 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by HAVANA »

muha_sa wrote:
moonca wrote:Image
ko ti je ovaj :?
Sta jedu ovi ljudi?
HAVANA

#177 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by HAVANA »

Ona salate ,on krme cijelo spuca za dorucak.
exliberal-ex

#178 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by exliberal-ex »

HAVANA wrote:E ja kafe i govana :lol: Dzezvu ba pristavi.Zapali cigaru,casu vode...

Slazem se da je starbucks...najobicnija sminka ,ja kad popijem espresso kod njih kiselina mi na nos izadje....
samo I djezva je izgubila smisao...ko ce se jebavat sa talogom :)

pored starbucksa imas mali million coffee shop koji prave kafe 3 puta bolje nego starbucks po istoj cijeni...barem ovdje kod mene
starbucks /mcdonalds mi sluze samo kao wc ako me potjera negdje :)
HAVANA

#179 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by HAVANA »

Mozda zaljeva onim uljem iz friteze
HAVANA

#180 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by HAVANA »

exliberal-ex wrote:
HAVANA wrote:E ja kafe i govana :lol: Dzezvu ba pristavi.Zapali cigaru,casu vode...

Slazem se da je starbucks...najobicnija sminka ,ja kad popijem espresso kod njih kiselina mi na nos izadje....

pored starbucksa imas mali million coffee shop koji prave kafe 3 puta bolje nego starbucks po istoj cijeni...barem ovdje kod mene
Ja nekako najvise volim dzezvu.I kod talijana sam pio jedini espreso da mi se svidio.Onaj kratki,najkraci.
Fudo387

#181 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by Fudo387 »

HAVANA wrote:Odvela mene cerka na tu kafu,kaze hajmo ovo je kul.Po litre mi neceg dadose ,kad se ukenjo nisam. :roll:
:lol:

To je proces navikavanja, k'o i na svako drugo sranje.
Onda se odviknes neceg drugog, pa kad marnes tri espresso kod nas hoce ti hercika iskocit'.
Sljedeci put marni latte i namazi sebi snitu hljeba. Moze se podnijeti. :D
exliberal-ex

#182 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by exliberal-ex »

HAVANA wrote:
exliberal-ex wrote:

Ja nekako najvise volim dzezvu.I kod talijana sam pio jedini espreso da mi se svidio.Onaj kratki,najkraci.
negdje stojeci na autogrill :)...najbolja kafa I najbolji sendvici u italij...uh kad se sjetim
salu nastranu ja koristim one italijanske masinice za kafu ( prodaje ih I Ikea), nema pjene ali je kafa dobra...to samo kod kuce, vani ima toliko dobrih coffee shop u okolini ...poceli su sad po americi da se furaju na dobar espresso pa kad otvore a unutra nabace masine koje kostaju par milja....nemoze da nevalja
USAblues

#183 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by USAblues »

Krug se zavrsava(zaokruzuje) ranije ili kasnije....ptice, kornjace, Lososi , psi...itd vrcaju su gdje su i rodeni....pa tako cu i ja.....cek samo dok "uspijem" u dijaspori :roll: :-) .....normala je se vratiti doma....nista lose u tome :bih:
insomnia78

#184 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by insomnia78 »

Sreca pa ne pijem kafu. A dobrog alkohola ima svudje :lol:
Edin H.

#185 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by Edin H. »

Tema je pogresno postavljena - pitanje je sta bi BiH dala mene da se vratim kuci, a ne sta bih ja dao BiH.

Molim vada ne postavljate odgovore tipa - k.... of ovce. :D
Better Man

#186 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by Better Man »

Melbourne_Australia wrote:Nisam vani- Živim ovdje, ali kad odm vani sve mi je jasno. Moja sestra živi vani već 25 godina i prvi put nakon rata kad je došla nama u posjetu rekla je da se nikad ne bi mogla vratiti ovamo živjeti, pa taman kad bi joj ponudili debelo, debelo plaćen posao ovdje. ovdje je kulturni i društveni život na običnoj nuli da sad ne objašnjavam šire.
[/quote][/quote]

Izvini u kojem gradu vani ti sestra zivi??[/quote]

London.
HAVANA

#187 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by HAVANA »

Fudo387 wrote:
HAVANA wrote:Odvela mene cerka na tu kafu,kaze hajmo ovo je kul.Po litre mi neceg dadose ,kad se ukenjo nisam. :roll:

Onda se odviknes neceg drugog, pa kad marnes tri espresso kod nas hoce ti hercika iskocit'.
I jos mi cini mi se 30 eura izbi iz dzepa.U amsterdamu ,pa i one dzidze nake prodaju...Uzeo onu casu,vlika naka,uzeo dzidza...sad stojim sa dzidzama u jednoj ruci,onom casom u drugoj,nit sjest kako treba,ne mogu zapalit unutra,nema case vode...E jesi me izvela na kafu... :roll: Odem fino do leidse plein,sjedem na zemlju ko sav normalan svijet,odlozim dzidze,zapalim cigaru...I dobro bi.Dok me nije protjeralo.
HAVANA

#188 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by HAVANA »

E u amsterdamu bi mogo i 2 mjeseca ostat.Bas ga volim.Grad moje mladosti. :D
Edin H.

#189 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by Edin H. »

:D
jOFLA

Post by jOFLA »

...
Last edited by jOFLA on 04/06/2023 22:12, edited 1 time in total.
moonca

#192 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by moonca »

Fudo387 wrote:

To sto se u Sarajevu otvorilo je imitacija Starbucksa.Samo su kopirali logo.
Meni je Star kafa super ,pogotovo- pike, jaka, kovrdja kosu. :lol:
kiligonzales

#193 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by kiligonzales »

Radio Sarajevo wrote:Sve što dijasporci kažu na ovu temu je pogrešno. Vratiti se u grad gdje je Konaković premijer, a Skaka gradonačelnik je glupo. Opet, s druge strane, ima milion stvari koje u dijaspori nemamo.

Teška je to odluka. Na kraju se sve svodi na to koliko imate para. Ukoliko uspijete doći s lovom i otvoriti nešto svoje, život u BiH je 200 puta bolji.
Recimo nasoj raji u Stutgartu drevnom gasterbajterskom gradu, bas i nije tako tesko u dijaspori, dosta su se dobro snasli i kreirali sebi okruzenje po volji, tako da ima mjesta gdje mozes osjetiti i Bosnu i nas kafanski ambijent, druzenje, merak, zivot kao i kod nas. Ugostiteljskih objekata po balkanskoj mjeri ne mali broj, mnogi i nasa imena nose, al kako ih nece biti, od kad je Juge, gore su nase firme najcesce radile i gradile. Ljudi su jos prije rata imali svoj klub po imenu FC Sarajevo Stutgart, osnovan 77 godine. Pamtim sliku buraza i rhm. oca sa tom ekipom, staru 30 godina sigurno. Gore su radili sa Bitasom. Buraz mi je bio izbacivac u jednoj od nasih kafana gore 80-tih i 90-tih godina. :D

Ne poznajem mnogo onih koji su se iz tog grada odlucili vratiti nazad, a da nisu to morali silom prilika. Posto mnogo rodbine imam u dijaspori, u razlicitim zemljama, i to dosta onih koji su se u dobroj mjeri ostvarili i uspijeli, kao i onih koji nisu. Razlozi sto se ipak neki vracaju su sentimentalne prirode i losa asimilacija u tim zemljama.

Ne bih se slozio da je zivot u BiH 200 puta bolji, u BiH zivot nije monoton, kako ce i biti kad svak svakoga zajebava. Ovdje te ljudi i zivot ispreskacu za cas. :lol:
kiligonzales

#194 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by kiligonzales »

HAVANA wrote:E u amsterdamu bi mogo i 2 mjeseca ostat.Bas ga volim.Grad moje mladosti. :D
gdje bi sejtano :evil: :lol:
Alfons Kauders

#195 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by Alfons Kauders »

Edin H. wrote:Tema je pogresno postavljena - pitanje je sta bi BiH dala mene da se vratim kuci, a ne sta bih ja dao BiH.

Molim vada ne postavljate odgovore tipa - k.... of ovce. :D
Evo konstruktivnog odgovora:

Hocu M53, redenik municije duzi od autoputa Vc, i dozvolu da ubijam stoku barem 72 sata bez posljedica

Eh, onda 20-30 godina da na vlasti bude manja stoka, pa ako useru, i njih pobijemo... I novim damo jos 20 godina da probaju - a vec vide sta je bilo s ovih prije njih, pa nece usrat.
muha_sa

#196 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by muha_sa »

maštanje o povratku zavisi oklena si oŠo u bjeli svijet :D

ako si iz neke pripizdine došo u Kakanj ne pada ti na pamet da se vrneš u pripizdinu--kako tek razmišljat o povratku ako si u MinKenu
Hadzi Lojo

#197 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by Hadzi Lojo »

Koliko vidim iz komentara dijasporasa niko se nebi vratio, pa se mislim pa sto serete po forumu onda, pogotovo na politici.
Svi bi se jebali a da im ne udje.
Alfons Kauders

#198 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by Alfons Kauders »

Hadzi Lojo wrote:Koliko vidim iz komentara dijasporasa niko se nebi vratio, pa se mislim pa sto serete po forumu onda, pogotovo na politici.
Jebali smo se 10, 20 ili 25 godina, kako ko. Sad nek jebu nekog drugog. Recimo, nek jebu stoku koja ih bira zadnjih 25 godina, jer oni to zasluzuju.

A zasto seremo po forumu? Iz istog razloga - jer stoka to zasluzuje:

- Dabogda litar goriva s akcizama bio 3KM, a da se do Bihaca i Tuzle vozi makadamom
- Dabogda Sarajevo pored redukcija vode imalo redovne redukcije struje
- Dabogda HDZ biraci trazili entitet u Irskoj i Bavarskoj
- Dabogda RS postala nova Bjelorusija na Balkanu

Zasluzeno, nek crknu. :bih: :thumbup:
Radio Sarajevo

#199 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by Radio Sarajevo »

Better Man wrote:
Nisam vani- Živim ovdje, ali kad odm vani sve mi je jasno. Moja sestra živi vani već 25 godina i prvi put nakon rata kad je došla nama u posjetu rekla je da se nikad ne bi mogla vratiti ovamo živjeti, pa taman kad bi joj ponudili debelo, debelo plaćen posao ovdje. ovdje je kulturni i društveni život na običnoj nuli da sad ne objašnjavam šire.
Dakle, uopšte ne znaš kako je vani, ali imaš mišljenje jer ti je neko rekao. Pa tako reci :) :sax:
Hadzi Lojo

#200 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by Hadzi Lojo »

Alfons Kauders wrote:
Hadzi Lojo wrote:Koliko vidim iz komentara dijasporasa niko se nebi vratio, pa se mislim pa sto serete po forumu onda, pogotovo na politici.
Jebali smo se 10, 20 ili 25 godina, kako ko. Sad nek jebu nekog drugog. Recimo, nek jebu stoku koja ih bira zadnjih 25 godina, jer oni to zasluzuju.

A zasto seremo po forumu? Iz istog razloga - jer stoka to zasluzuje:

- Dabogda litar goriva s akcizama bio 3KM, a da se do Bihaca i Tuzle vozi makadamom
- Dabogda Sarajevo pored redukcija vode imalo redovne redukcije struje
- Dabogda HDZ biraci trazili entitet u Irskoj i Bavarskoj
- Dabogda RS postala nova Bjelorusija na Balkanu

Zasluzeno, nek crknu. :bih: :thumbup:
Sve to stoji, ali u globalu mi smo ih birali i jos biramo.
Nas narod umislio da je Bakir i SDA sveta krava.
Post Reply