Sta jedu ovi ljudi?muha_sa wrote:ko ti je ovajmoonca wrote:
Sta bi dali da se vratite kuci u BiH
- HAVANA
#176 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH
- HAVANA
#177 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH
Ona salate ,on krme cijelo spuca za dorucak.
- exliberal-ex
#178 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH
HAVANA wrote:E ja kafe i govanaDzezvu ba pristavi.Zapali cigaru,casu vode...
Slazem se da je starbucks...najobicnija sminka ,ja kad popijem espresso kod njih kiselina mi na nos izadje....
samo I djezva je izgubila smisao...ko ce se jebavat sa talogom
pored starbucksa imas mali million coffee shop koji prave kafe 3 puta bolje nego starbucks po istoj cijeni...barem ovdje kod mene
starbucks /mcdonalds mi sluze samo kao wc ako me potjera negdje
- HAVANA
#179 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH
Mozda zaljeva onim uljem iz friteze
- HAVANA
#180 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH
Ja nekako najvise volim dzezvu.I kod talijana sam pio jedini espreso da mi se svidio.Onaj kratki,najkraci.exliberal-ex wrote:HAVANA wrote:E ja kafe i govanaDzezvu ba pristavi.Zapali cigaru,casu vode...
Slazem se da je starbucks...najobicnija sminka ,ja kad popijem espresso kod njih kiselina mi na nos izadje....
pored starbucksa imas mali million coffee shop koji prave kafe 3 puta bolje nego starbucks po istoj cijeni...barem ovdje kod mene
-
Fudo387
#181 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH
HAVANA wrote:Odvela mene cerka na tu kafu,kaze hajmo ovo je kul.Po litre mi neceg dadose ,kad se ukenjo nisam.
To je proces navikavanja, k'o i na svako drugo sranje.
Onda se odviknes neceg drugog, pa kad marnes tri espresso kod nas hoce ti hercika iskocit'.
Sljedeci put marni latte i namazi sebi snitu hljeba. Moze se podnijeti.
- exliberal-ex
#182 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH
negdje stojeci na autogrillHAVANA wrote:Ja nekako najvise volim dzezvu.I kod talijana sam pio jedini espreso da mi se svidio.Onaj kratki,najkraci.exliberal-ex wrote:HAVANA wrote:E ja kafe i govanaDzezvu ba pristavi.Zapali cigaru,casu vode...
salu nastranu ja koristim one italijanske masinice za kafu ( prodaje ih I Ikea), nema pjene ali je kafa dobra...to samo kod kuce, vani ima toliko dobrih coffee shop u okolini ...poceli su sad po americi da se furaju na dobar espresso pa kad otvore a unutra nabace masine koje kostaju par milja....nemoze da nevalja
- USAblues
#183 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH
Krug se zavrsava(zaokruzuje) ranije ili kasnije....ptice, kornjace, Lososi , psi...itd vrcaju su gdje su i rodeni....pa tako cu i ja.....cek samo dok "uspijem" u dijaspori
.....normala je se vratiti doma....nista lose u tome 
- insomnia78
#184 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH
Sreca pa ne pijem kafu. A dobrog alkohola ima svudje 
- Edin H.
#185 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH
Tema je pogresno postavljena - pitanje je sta bi BiH dala mene da se vratim kuci, a ne sta bih ja dao BiH.
Molim vada ne postavljate odgovore tipa - k.... of ovce.
- Better Man
#186 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH
[/quote][/quote]Melbourne_Australia wrote:Nisam vani- Živim ovdje, ali kad odm vani sve mi je jasno. Moja sestra živi vani već 25 godina i prvi put nakon rata kad je došla nama u posjetu rekla je da se nikad ne bi mogla vratiti ovamo živjeti, pa taman kad bi joj ponudili debelo, debelo plaćen posao ovdje. ovdje je kulturni i društveni život na običnoj nuli da sad ne objašnjavam šire.
Izvini u kojem gradu vani ti sestra zivi??[/quote]
London.
- HAVANA
#187 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH
I jos mi cini mi se 30 eura izbi iz dzepa.U amsterdamu ,pa i one dzidze nake prodaju...Uzeo onu casu,vlika naka,uzeo dzidza...sad stojim sa dzidzama u jednoj ruci,onom casom u drugoj,nit sjest kako treba,ne mogu zapalit unutra,nema case vode...E jesi me izvela na kafu...Fudo387 wrote:HAVANA wrote:Odvela mene cerka na tu kafu,kaze hajmo ovo je kul.Po litre mi neceg dadose ,kad se ukenjo nisam.![]()
Onda se odviknes neceg drugog, pa kad marnes tri espresso kod nas hoce ti hercika iskocit'.
- HAVANA
#188 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH
E u amsterdamu bi mogo i 2 mjeseca ostat.Bas ga volim.Grad moje mladosti. 
- Edin H.
-
Mike Ross
-
moonca
#192 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH
To sto se u Sarajevu otvorilo je imitacija Starbucksa.Samo su kopirali logo.Fudo387 wrote:HAVANA wrote:Odvela mene cerka na tu kafu,kaze hajmo ovo je kul.Po litre mi neceg dadose ,kad se ukenjo nisam.![]()
Meni je Star kafa super ,pogotovo- pike, jaka, kovrdja kosu.
-
kiligonzales
#193 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH
Recimo nasoj raji u Stutgartu drevnom gasterbajterskom gradu, bas i nije tako tesko u dijaspori, dosta su se dobro snasli i kreirali sebi okruzenje po volji, tako da ima mjesta gdje mozes osjetiti i Bosnu i nas kafanski ambijent, druzenje, merak, zivot kao i kod nas. Ugostiteljskih objekata po balkanskoj mjeri ne mali broj, mnogi i nasa imena nose, al kako ih nece biti, od kad je Juge, gore su nase firme najcesce radile i gradile. Ljudi su jos prije rata imali svoj klub po imenu FC Sarajevo Stutgart, osnovan 77 godine. Pamtim sliku buraza i rhm. oca sa tom ekipom, staru 30 godina sigurno. Gore su radili sa Bitasom. Buraz mi je bio izbacivac u jednoj od nasih kafana gore 80-tih i 90-tih godina.Radio Sarajevo wrote:Sve što dijasporci kažu na ovu temu je pogrešno. Vratiti se u grad gdje je Konaković premijer, a Skaka gradonačelnik je glupo. Opet, s druge strane, ima milion stvari koje u dijaspori nemamo.
Teška je to odluka. Na kraju se sve svodi na to koliko imate para. Ukoliko uspijete doći s lovom i otvoriti nešto svoje, život u BiH je 200 puta bolji.
Ne poznajem mnogo onih koji su se iz tog grada odlucili vratiti nazad, a da nisu to morali silom prilika. Posto mnogo rodbine imam u dijaspori, u razlicitim zemljama, i to dosta onih koji su se u dobroj mjeri ostvarili i uspijeli, kao i onih koji nisu. Razlozi sto se ipak neki vracaju su sentimentalne prirode i losa asimilacija u tim zemljama.
Ne bih se slozio da je zivot u BiH 200 puta bolji, u BiH zivot nije monoton, kako ce i biti kad svak svakoga zajebava. Ovdje te ljudi i zivot ispreskacu za cas.
-
kiligonzales
#194 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH
gdje bi sejtanoHAVANA wrote:E u amsterdamu bi mogo i 2 mjeseca ostat.Bas ga volim.Grad moje mladosti.
- Alfons Kauders
#195 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH
Evo konstruktivnog odgovora:Edin H. wrote:Tema je pogresno postavljena - pitanje je sta bi BiH dala mene da se vratim kuci, a ne sta bih ja dao BiH.
Hocu M53, redenik municije duzi od autoputa Vc, i dozvolu da ubijam stoku barem 72 sata bez posljedica
Eh, onda 20-30 godina da na vlasti bude manja stoka, pa ako useru, i njih pobijemo... I novim damo jos 20 godina da probaju - a vec vide sta je bilo s ovih prije njih, pa nece usrat.
- muha_sa
#196 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH
maštanje o povratku zavisi oklena si oŠo u bjeli svijet
ako si iz neke pripizdine došo u Kakanj ne pada ti na pamet da se vrneš u pripizdinu--kako tek razmišljat o povratku ako si u MinKenu
ako si iz neke pripizdine došo u Kakanj ne pada ti na pamet da se vrneš u pripizdinu--kako tek razmišljat o povratku ako si u MinKenu
-
Hadzi Lojo
#197 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH
Koliko vidim iz komentara dijasporasa niko se nebi vratio, pa se mislim pa sto serete po forumu onda, pogotovo na politici.
Svi bi se jebali a da im ne udje.
- Alfons Kauders
#198 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH
Jebali smo se 10, 20 ili 25 godina, kako ko. Sad nek jebu nekog drugog. Recimo, nek jebu stoku koja ih bira zadnjih 25 godina, jer oni to zasluzuju.Hadzi Lojo wrote:Koliko vidim iz komentara dijasporasa niko se nebi vratio, pa se mislim pa sto serete po forumu onda, pogotovo na politici.
A zasto seremo po forumu? Iz istog razloga - jer stoka to zasluzuje:
- Dabogda litar goriva s akcizama bio 3KM, a da se do Bihaca i Tuzle vozi makadamom
- Dabogda Sarajevo pored redukcija vode imalo redovne redukcije struje
- Dabogda HDZ biraci trazili entitet u Irskoj i Bavarskoj
- Dabogda RS postala nova Bjelorusija na Balkanu
Zasluzeno, nek crknu.
- Radio Sarajevo
#199 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH
Dakle, uopšte ne znaš kako je vani, ali imaš mišljenje jer ti je neko rekao. Pa tako reciBetter Man wrote:
Nisam vani- Živim ovdje, ali kad odm vani sve mi je jasno. Moja sestra živi vani već 25 godina i prvi put nakon rata kad je došla nama u posjetu rekla je da se nikad ne bi mogla vratiti ovamo živjeti, pa taman kad bi joj ponudili debelo, debelo plaćen posao ovdje. ovdje je kulturni i društveni život na običnoj nuli da sad ne objašnjavam šire.
-
Hadzi Lojo
#200 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH
Sve to stoji, ali u globalu mi smo ih birali i jos biramo.Alfons Kauders wrote:Jebali smo se 10, 20 ili 25 godina, kako ko. Sad nek jebu nekog drugog. Recimo, nek jebu stoku koja ih bira zadnjih 25 godina, jer oni to zasluzuju.Hadzi Lojo wrote:Koliko vidim iz komentara dijasporasa niko se nebi vratio, pa se mislim pa sto serete po forumu onda, pogotovo na politici.
A zasto seremo po forumu? Iz istog razloga - jer stoka to zasluzuje:
- Dabogda litar goriva s akcizama bio 3KM, a da se do Bihaca i Tuzle vozi makadamom
- Dabogda Sarajevo pored redukcija vode imalo redovne redukcije struje
- Dabogda HDZ biraci trazili entitet u Irskoj i Bavarskoj
- Dabogda RS postala nova Bjelorusija na Balkanu
Zasluzeno, nek crknu.![]()
Nas narod umislio da je Bakir i SDA sveta krava.