blud se da legalizirati. pred Bogom. ovo drugo...wewa wrote:pretpostavljam zato sto su 'nacitani', pa posjeduju fundamentalno poznavanje i komunizma i vjere koju tvrde da prakticiraju.sheilak wrote:ja ne znam zasto je njima komunizam/socijalizam neprijatelj br.1? pogotovo socijalizam za muslimane, ali i kriscane u cro? zar Islam i Kriscanstvo ili barem Isusov nauk ne propagiraju-nacelno- upravo vrijednosti koje se vezu za komunizam & socijalizam?
kako im objasniti to da bi recimo Isus bio prvi komunista i hippie da se vrati?
a zapravo socijalizam svode na ateizam, kojeg se boje koliko i svinjetine. bluda, pak, not so much.
Šale na račun feministkinja i ljevičara
- hadzinicasa
#176 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara
- sheilak
#177 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara
iskreno, blud je i normalan, bludni ljudi su zdraviji nego oni koji prakticiraju potpunu apstinenciju ili zatomljavaju nagone zbog vjere. kao neko na dijeti ko se stalno vrzma oko hrane i mrko gleda one koji jedu.hadzinicasa wrote:wewa wrote:pretpostavljam zato sto su 'nacitani', pa posjeduju fundamentalno poznavanje i komunizma i vjere koju tvrde da prakticiraju.sheilak wrote:ja ne znam zasto je njima komunizam/socijalizam neprijatelj br.1? pogotovo socijalizam za muslimane, ali i kriscane u cro? zar Islam i Kriscanstvo ili barem Isusov nauk ne propagiraju-nacelno- upravo vrijednosti koje se vezu za komunizam & socijalizam?
a zapravo socijalizam svode na ateizam, kojeg se boje koliko i svinjetine. bluda, pak, not so much.
blud se da legalizirati. pred Bogom. ovo drugo...
u biti, kod svih tih vjerskih fundamentalista radi se o strahu i o zelji za potcinjavanjem, i sebe i drugih. freud bi tu svasta mogao reci. no ne znam sto su ti ljudi toliko zgrijesili da se u toj mjeri boje Boga?
i interesantna ova knjiga Reinharda Marxa, mogla bi se zaista procitati.
- wewa
#178 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara
ne bih ja rekla da se tu nuzno uopce radi o vjerskim fundamentalistima, prije mi se cini da postoji kasnjenje u civilizacijskom razvoju. jer, imas ljudi koji istinski prakticiraju vjeru, posveceni su, potpuno se prepustili onome sto njihov vjerski osjecaj i kanon nalazu, a da ne idu naokolo suditi o postupcima drugih, denuncirati ih kao nevjernike, grijesnike, pripadnike kojekakvih pokreta...
ovo mi smrdi na zatucanost, strah koji dolazi od neznanja, od sebi nametnute izolacije uslijed lijenosti.
ovo mi smrdi na zatucanost, strah koji dolazi od neznanja, od sebi nametnute izolacije uslijed lijenosti.
- insomnia78
#179 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara
U normalnim drzavama narod ne uzima za ozbiljno popovsko hodzanaska laprdanjaseln wrote:U normalnim drzavama je to vec poznato, krscancka socijalna nauka se lagano etablira, jer se ne mogu vjecito zatvarati oci i na svaki problem odgovarati "dace bog".sheilak wrote:ja ne znam zasto je njima komunizam/socijalizam neprijatelj br.1? pogotovo socijalizam za muslimane, ali i kriscane u cro? zar Islam i Kriscanstvo ili barem Isusov nauk ne propagiraju-nacelno- upravo vrijednosti koje se vezu za komunizam & socijalizam?
Evo primjera
Kardinal iz Freisinga, Reinhard Marx... knjiga je koncipirana kao pismo njegovom "prezimenjaku", Karlu. Naravno, on ne preuzima marksizam 1:1, ali svakako tematizira socijalne probleme koji postoje i u najbogatijim drustvima. Upravo zbog toga ne mogu da shvatim sutnju nasih imama, popova, svecenika... a jos manje shvatam njihovo dodvoravanje desnicarima.
- sheilak
#180 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara
slazem se. kao relikti iz proslosti. zato kazem da je suzbijanje bilo cega na kraju kontraproduktivno, bilo koji prekid i onemogucavanje normalnog razvoja (svijesti) vodi ka suprotnim rezultatima od zeljenih. kako i ovo sa bludomwewa wrote:ne bih ja rekla da se tu nuzno uopce radi o vjerskim fundamentalistima, prije mi se cini da postoji kasnjenje u civilizacijskom razvoju. jer, imas ljudi koji istinski prakticiraju vjeru, posveceni su, potpuno se prepustili onome sto njihov vjerski osjecaj i kanon nalazu, a da ne idu naokolo suditi o postupcima drugih, denuncirati ih kao nevjernike, grijesnike, pripadnike kojekakvih pokreta...
ali nisu oni nimalo bezazleni, glasniji su, vitalniji (jer sirovi i primitivni su nekako po pravilu vitalniji), agresivniji. :/
- seln
#181 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara
Jeste zatucanost, jeste neznanje... ali ponajvise bigoterija.wewa wrote:ne bih ja rekla da se tu nuzno uopce radi o vjerskim fundamentalistima, prije mi se cini da postoji kasnjenje u civilizacijskom razvoju. jer, imas ljudi koji istinski prakticiraju vjeru, posveceni su, potpuno se prepustili onome sto njihov vjerski osjecaj i kanon nalazu, a da ne idu naokolo suditi o postupcima drugih, denuncirati ih kao nevjernike, grijesnike, pripadnike kojekakvih pokreta...
Uglavnom je rijec o bezvrijednim osobama, koje svoj nedostatak vrijednosti pokusaju nadomjestiti laznom fasadom.
Lazljivi su, pokvareni, pohlepni... krivokletva im postapalica, a "demokratije" puna usta.
Ne znam da li shvataju koliko su iritantni... vjerovatno tipovi kao npr. Zahiragic ne shvataju, za to im fali inteligencije...
ali tipovi kao Zuka to vrlo dobro znaju, ali ih blago zaboli. Toliko dugo dok mogu, oni ce lagati, krasti, otimati, sa ustima punim Allaha.
Kad ih uhvatis na djelu, uzdace se u halku i ljudsku zaboravnost.
- seln
#182 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara
Da ne skrenemo sa teme... evo jedna "sala", a istovremeno dokaz koliko su desnicari retardirani.
Autogol par excellence

Autogol par excellence

- wewa
#183 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara
slazem se, opresija ne vodi nicemu.sheilak wrote:slazem se. kao relikti iz proslosti. zato kazem da je suzbijanje bilo cega na kraju kontraproduktivno, bilo koji prekid i onemogucavanje normalnog razvoja (svijesti) vodi ka suprotnim rezultatima od zeljenih. kako i ovo sa bludomwewa wrote:ne bih ja rekla da se tu nuzno uopce radi o vjerskim fundamentalistima, prije mi se cini da postoji kasnjenje u civilizacijskom razvoju. jer, imas ljudi koji istinski prakticiraju vjeru, posveceni su, potpuno se prepustili onome sto njihov vjerski osjecaj i kanon nalazu, a da ne idu naokolo suditi o postupcima drugih, denuncirati ih kao nevjernike, grijesnike, pripadnike kojekakvih pokreta...
ovo mi smrdi na zatucanost, strah koji dolazi od neznanja, od sebi nametnute izolacije uslijed lijenosti., tako i sa vjerom. mozda je i suzbijanje vjerskih osjecaja tokom proslog sistema dovelo do nagle ekspanzije ovako pogresnog tumacenja vjere. (mada moj rahmetli djed je bio i profesor i klanjao je, no svojoj je djeci i unucadi prenio razuman smisao za vjeru). zato izjednacavaju i ateizam sa komunizmom, komunizam im postaje sinonim za zabrane i opresije. kad se to spoji sa zatucanoscu malih sredina i sirovoscu zatucanih, onda dobijemo ovo.
ali nisu oni nimalo bezazleni, glasniji su, vitalniji (jer sirovi i primitivni su nekako po pravilu vitalniji), agresivniji. :/
jedini put do istinskog pluralizma je u obrazovanju, ali ne vidim da cemo mi brzo krenuti tim putem. ovo sto imamo od obrazovnog sistema kao po pravilu je u rukama zatucane manjine (vidjeti pod 'ministar kazazovic').
- hadzinicasa
#184 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara
to i ono da su neki pa i u vjeri "jednakiji" od drugih, ergo dozvoljeno im je i "zasluzili" su vise. neko je "bolji", "veci", "praviji" vjernik pa je samim tim pozvan da sudi (o) drugima, a ima i veca "prava" od drugih pa i imunitet od onoga sto radi.seln wrote:Jeste zatucanost, jeste neznanje... ali ponajvise bigoterija.wewa wrote:ne bih ja rekla da se tu nuzno uopce radi o vjerskim fundamentalistima, prije mi se cini da postoji kasnjenje u civilizacijskom razvoju. jer, imas ljudi koji istinski prakticiraju vjeru, posveceni su, potpuno se prepustili onome sto njihov vjerski osjecaj i kanon nalazu, a da ne idu naokolo suditi o postupcima drugih, denuncirati ih kao nevjernike, grijesnike, pripadnike kojekakvih pokreta...
Uglavnom je rijec o bezvrijednim osobama, koje svoj nedostatak vrijednosti pokusaju nadomjestiti laznom fasadom.
Lazljivi su, pokvareni, pohlepni... krivokletva im postapalica, a "demokratije" puna usta.
Ne znam da li shvataju koliko su iritantni... vjerovatno tipovi kao npr. Zahiragic ne shvataju, za to im fali inteligencije...
ali tipovi kao Zuka to vrlo dobro znaju, ali ih blago zaboli. Toliko dugo dok mogu, oni ce lagati, krasti, otimati, sa ustima punim Allaha.
Kad ih uhvatis na djelu, uzdace se u halku i ljudsku zaboravnost.
- cyprus
#185 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara

Srbin, tobe jarabi...
- tranquil
#186 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara
Srbin! Triggered!
- commendatore
#187 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara
srbin sam al volim bih i bih je moja domovina....

-
mishic
#188 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara
Ogledalce, ogledalce...
Što se ovdje popriličan broj retarda jako lijepo predstavio, opisao, uslikao...
Lijepeći etikete svakom i svačemu predstavili su se vjernije nego što bi se u bilo kom ogledalu mogli vidjeti.
Pravi su pravcati genijalci (o sebi svakako tako misle), ali genijalci u retardiranosti.
Što se ovdje popriličan broj retarda jako lijepo predstavio, opisao, uslikao...
Lijepeći etikete svakom i svačemu predstavili su se vjernije nego što bi se u bilo kom ogledalu mogli vidjeti.
Pravi su pravcati genijalci (o sebi svakako tako misle), ali genijalci u retardiranosti.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#189 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara
ovo jer narativ
srbin koji ne voli bih je čedo
srbin koji je indiferentan prema bih je čedo u začeću
a srbin koji voli bih je prikriveni četo
srbin koji ne voli bih je čedo
srbin koji je indiferentan prema bih je čedo u začeću
a srbin koji voli bih je prikriveni četo
- tranquil
#190 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara
a Srbin koji voli BiH je Čedo JovanovićBlack swan wrote:srbin koji ne voli bih je čedo
Izvini, morao sam
- insomnia78
#191 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara
Dobarcyprus wrote:
Srbin, tobe jarabi...
- insomnia78
#192 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara
Inace ljevica kod nas i ljevica u svijetu se nisu ni u putu srele.
- cyprus
#193 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara

Jesu mu šuknuli
- nepass1
#194 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara
pa sunce ti jebem on prvi nema garaze i ostavlja auto po ulici_BataZiv_0809 wrote:komentar na fb status Zahiragica:
Svi ovi što pričaju tito dobar imaju avlije bez garaže i parking mjesta jer ni u snu nisu sanjali da će doći Alija i da će im pred kućom biti po dva-tri auta! Ali helem neise žao mi je njih što se tito nikad neće vratiti a drago mi je zbog mnene!
See Translation
- tranquil
#195 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara
McDonalds, "KCF" (
) i Burger King, poznati simboli marksizma.
U Sovjetskom Savezu sve kolektivne menze su bile "KCF". Ovaj nekada moćni lanac danas opstaje samo u Sjevernoj Koreji
U Sovjetskom Savezu sve kolektivne menze su bile "KCF". Ovaj nekada moćni lanac danas opstaje samo u Sjevernoj Koreji
-
The 51st State
#196 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara
ismijava se licna teznja za kapitalistckim uzusima, a istovremeno kenjanje o utopiji jednakosti, a i treba tako, na svakom koraku.
hardcore ljevicari su imali sansu na pola planete i sjebali su je do kraja.
hardcore ljevicari su imali sansu na pola planete i sjebali su je do kraja.
- tranquil
#197 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara
Nah, prije bih rekao da su ovu matricu razmišljanja preuzeli od američkih novih desničara koji imaju problema da razlikuju lijevo i desno na ulici, a kamoli u političkom smislu, pa tako misle da su neoliberalni demokrati i komunisti jedna te ista grupa ljudi. Samo su dodali šaku brade.
- cyprus
#198 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara
tranquil wrote:Nah, prije bih rekao da su ovu matricu razmišljanja preuzeli od američkih novih desničara koji imaju problema da razlikuju lijevo i desno na ulici, a kamoli u političkom smislu, pa tako misle da su neoliberalni demokrati i komunisti jedna te ista grupa ljudi. Samo su dodali šaku brade.

- tranquil
-
omar little
#200 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara
ovo je bas intelektualna infantilnost. zakljucivanje na razini sestogodisnjeg djeteta koje nije u stanju procesirati i apsorbirati vise od simplistickog koncepta bilo cega.