Šale na račun feministkinja i ljevičara

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
hadzinicasa

#176 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara

Post by hadzinicasa »

wewa wrote:
sheilak wrote:ja ne znam zasto je njima komunizam/socijalizam neprijatelj br.1? pogotovo socijalizam za muslimane, ali i kriscane u cro? zar Islam i Kriscanstvo ili barem Isusov nauk ne propagiraju-nacelno- upravo vrijednosti koje se vezu za komunizam & socijalizam?
kako im objasniti to da bi recimo Isus bio prvi komunista i hippie da se vrati? :D
pretpostavljam zato sto su 'nacitani', pa posjeduju fundamentalno poznavanje i komunizma i vjere koju tvrde da prakticiraju.

a zapravo socijalizam svode na ateizam, kojeg se boje koliko i svinjetine. bluda, pak, not so much.
blud se da legalizirati. pred Bogom. ovo drugo...
sheilak

#177 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara

Post by sheilak »

hadzinicasa wrote:
wewa wrote:
sheilak wrote:ja ne znam zasto je njima komunizam/socijalizam neprijatelj br.1? pogotovo socijalizam za muslimane, ali i kriscane u cro? zar Islam i Kriscanstvo ili barem Isusov nauk ne propagiraju-nacelno- upravo vrijednosti koje se vezu za komunizam & socijalizam?
kako im objasniti to da bi recimo Isus bio prvi komunista i hippie da se vrati? :D
pretpostavljam zato sto su 'nacitani', pa posjeduju fundamentalno poznavanje i komunizma i vjere koju tvrde da prakticiraju.

a zapravo socijalizam svode na ateizam, kojeg se boje koliko i svinjetine. bluda, pak, not so much.

blud se da legalizirati. pred Bogom. ovo drugo...
iskreno, blud je i normalan, bludni ljudi su zdraviji nego oni koji prakticiraju potpunu apstinenciju ili zatomljavaju nagone zbog vjere. kao neko na dijeti ko se stalno vrzma oko hrane i mrko gleda one koji jedu. :D
u biti, kod svih tih vjerskih fundamentalista radi se o strahu i o zelji za potcinjavanjem, i sebe i drugih. freud bi tu svasta mogao reci. no ne znam sto su ti ljudi toliko zgrijesili da se u toj mjeri boje Boga?

i interesantna ova knjiga Reinharda Marxa, mogla bi se zaista procitati.
wewa

#178 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara

Post by wewa »

ne bih ja rekla da se tu nuzno uopce radi o vjerskim fundamentalistima, prije mi se cini da postoji kasnjenje u civilizacijskom razvoju. jer, imas ljudi koji istinski prakticiraju vjeru, posveceni su, potpuno se prepustili onome sto njihov vjerski osjecaj i kanon nalazu, a da ne idu naokolo suditi o postupcima drugih, denuncirati ih kao nevjernike, grijesnike, pripadnike kojekakvih pokreta...

ovo mi smrdi na zatucanost, strah koji dolazi od neznanja, od sebi nametnute izolacije uslijed lijenosti.
insomnia78

#179 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara

Post by insomnia78 »

seln wrote:
U normalnim drzavama je to vec poznato, krscancka socijalna nauka se lagano etablira, jer se ne mogu vjecito zatvarati oci i na svaki problem odgovarati "dace bog".

Evo primjera

Image

Kardinal iz Freisinga, Reinhard Marx... knjiga je koncipirana kao pismo njegovom "prezimenjaku", Karlu. Naravno, on ne preuzima marksizam 1:1, ali svakako tematizira socijalne probleme koji postoje i u najbogatijim drustvima. Upravo zbog toga ne mogu da shvatim sutnju nasih imama, popova, svecenika... a jos manje shvatam njihovo dodvoravanje desnicarima.
U normalnim drzavama narod ne uzima za ozbiljno popovsko hodzanaska laprdanja
sheilak

#180 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara

Post by sheilak »

wewa wrote:ne bih ja rekla da se tu nuzno uopce radi o vjerskim fundamentalistima, prije mi se cini da postoji kasnjenje u civilizacijskom razvoju. jer, imas ljudi koji istinski prakticiraju vjeru, posveceni su, potpuno se prepustili onome sto njihov vjerski osjecaj i kanon nalazu, a da ne idu naokolo suditi o postupcima drugih, denuncirati ih kao nevjernike, grijesnike, pripadnike kojekakvih pokreta...

ovo mi smrdi na zatucanost, strah koji dolazi od neznanja, od sebi nametnute izolacije uslijed lijenosti.
slazem se. kao relikti iz proslosti. zato kazem da je suzbijanje bilo cega na kraju kontraproduktivno, bilo koji prekid i onemogucavanje normalnog razvoja (svijesti) vodi ka suprotnim rezultatima od zeljenih. kako i ovo sa bludom :D , tako i sa vjerom. mozda je i suzbijanje vjerskih osjecaja tokom proslog sistema dovelo do nagle ekspanzije ovako pogresnog tumacenja vjere. (mada moj rahmetli djed je bio i profesor i klanjao je, no svojoj je djeci i unucadi prenio razuman smisao za vjeru). zato izjednacavaju i ateizam sa komunizmom, komunizam im postaje sinonim za zabrane i opresije. kad se to spoji sa zatucanoscu malih sredina i sirovoscu zatucanih, onda dobijemo ovo.
ali nisu oni nimalo bezazleni, glasniji su, vitalniji (jer sirovi i primitivni su nekako po pravilu vitalniji), agresivniji. :/
seln

#181 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara

Post by seln »

wewa wrote:ne bih ja rekla da se tu nuzno uopce radi o vjerskim fundamentalistima, prije mi se cini da postoji kasnjenje u civilizacijskom razvoju. jer, imas ljudi koji istinski prakticiraju vjeru, posveceni su, potpuno se prepustili onome sto njihov vjerski osjecaj i kanon nalazu, a da ne idu naokolo suditi o postupcima drugih, denuncirati ih kao nevjernike, grijesnike, pripadnike kojekakvih pokreta...

Jeste zatucanost, jeste neznanje... ali ponajvise bigoterija.
Uglavnom je rijec o bezvrijednim osobama, koje svoj nedostatak vrijednosti pokusaju nadomjestiti laznom fasadom.
Lazljivi su, pokvareni, pohlepni... krivokletva im postapalica, a "demokratije" puna usta.
Ne znam da li shvataju koliko su iritantni... vjerovatno tipovi kao npr. Zahiragic ne shvataju, za to im fali inteligencije...
ali tipovi kao Zuka to vrlo dobro znaju, ali ih blago zaboli. Toliko dugo dok mogu, oni ce lagati, krasti, otimati, sa ustima punim Allaha.
Kad ih uhvatis na djelu, uzdace se u halku i ljudsku zaboravnost.
seln

#182 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara

Post by seln »

Da ne skrenemo sa teme... evo jedna "sala", a istovremeno dokaz koliko su desnicari retardirani.
Autogol par excellence

Image
wewa

#183 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara

Post by wewa »

sheilak wrote:

slazem se. kao relikti iz proslosti. zato kazem da je suzbijanje bilo cega na kraju kontraproduktivno, bilo koji prekid i onemogucavanje normalnog razvoja (svijesti) vodi ka suprotnim rezultatima od zeljenih. kako i ovo sa bludom :D , tako i sa vjerom. mozda je i suzbijanje vjerskih osjecaja tokom proslog sistema dovelo do nagle ekspanzije ovako pogresnog tumacenja vjere. (mada moj rahmetli djed je bio i profesor i klanjao je, no svojoj je djeci i unucadi prenio razuman smisao za vjeru). zato izjednacavaju i ateizam sa komunizmom, komunizam im postaje sinonim za zabrane i opresije. kad se to spoji sa zatucanoscu malih sredina i sirovoscu zatucanih, onda dobijemo ovo.
ali nisu oni nimalo bezazleni, glasniji su, vitalniji (jer sirovi i primitivni su nekako po pravilu vitalniji), agresivniji. :/
slazem se, opresija ne vodi nicemu.
jedini put do istinskog pluralizma je u obrazovanju, ali ne vidim da cemo mi brzo krenuti tim putem. ovo sto imamo od obrazovnog sistema kao po pravilu je u rukama zatucane manjine (vidjeti pod 'ministar kazazovic').
hadzinicasa

#184 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara

Post by hadzinicasa »

seln wrote:

Jeste zatucanost, jeste neznanje... ali ponajvise bigoterija.
Uglavnom je rijec o bezvrijednim osobama, koje svoj nedostatak vrijednosti pokusaju nadomjestiti laznom fasadom.
Lazljivi su, pokvareni, pohlepni... krivokletva im postapalica, a "demokratije" puna usta.
Ne znam da li shvataju koliko su iritantni... vjerovatno tipovi kao npr. Zahiragic ne shvataju, za to im fali inteligencije...
ali tipovi kao Zuka to vrlo dobro znaju, ali ih blago zaboli. Toliko dugo dok mogu, oni ce lagati, krasti, otimati, sa ustima punim Allaha.
Kad ih uhvatis na djelu, uzdace se u halku i ljudsku zaboravnost.
to i ono da su neki pa i u vjeri "jednakiji" od drugih, ergo dozvoljeno im je i "zasluzili" su vise. neko je "bolji", "veci", "praviji" vjernik pa je samim tim pozvan da sudi (o) drugima, a ima i veca "prava" od drugih pa i imunitet od onoga sto radi.
cyprus

#185 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara

Post by cyprus »

Image

Srbin, tobe jarabi...
tranquil

#186 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara

Post by tranquil »

Srbin! Triggered!
commendatore

#187 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara

Post by commendatore »

srbin sam al volim bih i bih je moja domovina.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
mishic

#188 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara

Post by mishic »

Ogledalce, ogledalce...
Što se ovdje popriličan broj retarda jako lijepo predstavio, opisao, uslikao...
Lijepeći etikete svakom i svačemu predstavili su se vjernije nego što bi se u bilo kom ogledalu mogli vidjeti.
Pravi su pravcati genijalci (o sebi svakako tako misle), ali genijalci u retardiranosti.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#189 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara

Post by Truba »

ovo jer narativ

srbin koji ne voli bih je čedo
srbin koji je indiferentan prema bih je čedo u začeću
a srbin koji voli bih je prikriveni četo :D
tranquil

#190 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara

Post by tranquil »

Black swan wrote:srbin koji ne voli bih je čedo
a Srbin koji voli BiH je Čedo Jovanović

Izvini, morao sam :) Inače se slažem sa primjećenim
insomnia78

#191 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara

Post by insomnia78 »

cyprus wrote:Image

Srbin, tobe jarabi...
Dobar
insomnia78

#192 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara

Post by insomnia78 »

Inace ljevica kod nas i ljevica u svijetu se nisu ni u putu srele.
cyprus

#193 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara

Post by cyprus »

Image

Jesu mu šuknuli :D
nepass1

#194 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara

Post by nepass1 »

_BataZiv_0809 wrote:komentar na fb status Zahiragica:

Svi ovi što pričaju tito dobar imaju avlije bez garaže i parking mjesta jer ni u snu nisu sanjali da će doći Alija i da će im pred kućom biti po dva-tri auta! Ali helem neise žao mi je njih što se tito nikad neće vratiti a drago mi je zbog mnene! ;)
See Translation
:D
pa sunce ti jebem on prvi nema garaze i ostavlja auto po ulici
tranquil

#195 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara

Post by tranquil »

McDonalds, "KCF" ( :-) ) i Burger King, poznati simboli marksizma. :lol:

U Sovjetskom Savezu sve kolektivne menze su bile "KCF". Ovaj nekada moćni lanac danas opstaje samo u Sjevernoj Koreji :lol:
The 51st State

#196 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara

Post by The 51st State »

ismijava se licna teznja za kapitalistckim uzusima, a istovremeno kenjanje o utopiji jednakosti, a i treba tako, na svakom koraku.
hardcore ljevicari su imali sansu na pola planete i sjebali su je do kraja.
tranquil

#197 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara

Post by tranquil »

Nah, prije bih rekao da su ovu matricu razmišljanja preuzeli od američkih novih desničara koji imaju problema da razlikuju lijevo i desno na ulici, a kamoli u političkom smislu, pa tako misle da su neoliberalni demokrati i komunisti jedna te ista grupa ljudi. Samo su dodali šaku brade.
cyprus

#198 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara

Post by cyprus »

tranquil wrote:Nah, prije bih rekao da su ovu matricu razmišljanja preuzeli od američkih novih desničara koji imaju problema da razlikuju lijevo i desno na ulici, a kamoli u političkom smislu, pa tako misle da su neoliberalni demokrati i komunisti jedna te ista grupa ljudi. Samo su dodali šaku brade.
Image
tranquil

#199 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara

Post by tranquil »

E, to, to :lol:
omar little

#200 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara

Post by omar little »

Image

ovo je bas intelektualna infantilnost. zakljucivanje na razini sestogodisnjeg djeteta koje nije u stanju procesirati i apsorbirati vise od simplistickog koncepta bilo cega.
Post Reply