Kukavice u policiji Kantona Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
muha_sa

#176 Re: Kukavice u policiji Kantona Sarajevo

Post by muha_sa »

muha_sa wrote:
PM72 wrote:Lijepi Jozo Andžić...Bog mu dao zdravlja...
za vas mladje :D

imam ja jednog kojeg treba stojeci pomenut :D

lijepi Sulejman Jažic :D
Image

strah i trepet bio--po Makarskoj je lopine ganjo i fato
piši Jažicu--samo piši :D

da su nam bogdo danas bar malo slicni tebi il Jozi--da ovu bahatu bagru pameti dozovu
hladan.preminger

#177 Re: Kukavice u policiji Kantona Sarajevo

Post by hladan.preminger »

Tercius wrote:Svaki policajac ima pravo izvrsiti PRETRES vozila i lica u njemu a u sklopu svojih REDOVNIH poslova i zadataka naznacenih u patrolnom nalogu a shodno raznim planovima i akcijama koji su na snazi.5 od 10 policajaca pribjegava PREGLEDU jer 5 od 10 policajaca je mrsko naknadno popunjavati izvjestaj o PRETRESU bez naredbe suda jer 5 od 10 policajaca ima problema sa kvalitetnim sacinjavanjem izvjestaja kako bi obrazlozili jedan takav postupak u skladu sa zakonom .5 od 10 policajaca cesto i nepotrebno ulazi u rasprave s gradjanima kod takvih kontrola stvarajuci cirkus i okruzenje nalik na pijacu jer 5 od 10 policajaca nedovoljno poznaje sve svoje ovlasti.5 od 10 njihovih prvih pretpostavljenih sefova su na skali znanja skoro pa ko i oni sami ili cak i losiji.A cak 9 od 10 gradjana je ubjedjeno da ta floskula s filma NALOG ZA PRETRES je zaista potrebna kod takvih situacija.I eto tako.

A 10 od 10 (ukljucujući i tebe) ne zna kojim zakonom je uređenja radnja pretresa.
megaman4

#178 Re: Kukavice u policiji Kantona Sarajevo

Post by megaman4 »

muha_sa wrote:
muha_sa wrote:

Image

piši Jažicu--samo piši :D

da su nam bogdo danas bar malo slicni tebi il Jozi--da ovu bahatu bagru pameti dozovu
Na Ilidzi prije rata glavni milicioner je bio pokojni Kosta, ali su bili jos Holjan i Serdarevic. Strah i trepet za citavu opstinu.

Inace su sva trojica zivjela u Hrasnici.

Cuo sam dosta prica o njima.

Kazu kada Kosta dodje u Hrasnicu i hoda jednom stranom trotoara, predji na drugu, da ne bi dobio pendrek po ledjima. Ili kada je jednom malcu na biciklu ispuhao gume samo zato sto je vozio na pogresnoj strani. :lol:

Na kraju mu rekao prijavi me ako smijes, opet cu ti ispuhat gume.

Bio je zajeban. Njih trojica su drzala do reda. U 23 sata koga nadju na ulici, u licnu kartu su upisivali crvenom hemijskom opomenu, a ako se i sutra ponovi ista stvar, islo se u stanicu milicije na Ilidzi i kazna.

Ovaj Kosta je jedne godine tako izbubao na sred ulice u Hrasnici jednog lokalnog kriminalca i kabadahiju, da je ovaj poceo plakati...

Ali je bio dosta pravedan. Posten svijet nije dirao. Kriminalce nije moga smisliti.
Stari kenjac

#179 Re: Kukavice u policiji Kantona Sarajevo

Post by Stari kenjac »

muha_sa wrote:

Image

Muha, jel ovo s druge strane jaže jedan od braće Šeta, što su kafanu"višegrad" drzali, preko puta velikih Daira? Mlađeg Senda sam dobro znao, generacija bili. "Krali" mu od oca Muje stari zeleni Opel rekord, sto im je sluzio za nabavku, vozali se dok nas milicija ne zaganje, a onda ostavis na sred Sagarđija pa bježi kroz bašće! Prekinulo ga srce prije nekoliko godina! :(
Thorgerson

#180 Re: Kukavice u policiji Kantona Sarajevo

Post by Thorgerson »

Bezveze spominjete te likove u tom smislu, kao da su oni tu ili neki njima slicni bilo bi nam puno bolje. To nema nikakve veze, tada nije bilo danasnjih evropskih sloboda i prava. Znaci, mogao si dobiti pendrek po ledjima samo eto sto tako izgledas, i nisi imao pravo ni da pisnes, jer bi dobio jos jedan.

Hocu da kazem, i danas u policiji ima mozda i zajebanijih likova, ali oni jednostavno ne mogu nista. Pa neki dan pijem kafu i slusam lika kako se hvali kako je peglo drota, sto ga je ovaj zaustavio, te mu trazio ime, te ovo, te ono...hej!? Hvali se mamlaz. Jer zna da mu ovaj ne moze nista, ne smije. Jer ide prijava, disciplinska i sta ja znam, uglavnom uvaljuje se u problem.

Mada iskreno, ja se ne bih vracao u to doba. Jednostavno, prava neka moraju postojati. A ne da te odvedu u po noci na goli otok, jer eto komsija reko da si ti nesto reko. Jebo i taj sistem.
Dope_Man

#181 Re: Kukavice u policiji Kantona Sarajevo

Post by Dope_Man »

Thorgerson wrote:Bezveze spominjete te likove u tom smislu, kao da su oni tu ili neki njima slicni bilo bi nam puno bolje. To nema nikakve veze, tada nije bilo danasnjih evropskih sloboda i prava. Znaci, mogao si dobiti pendrek po ledjima samo eto sto tako izgledas, i nisi imao pravo ni da pisnes, jer bi dobio jos jedan.

Hocu da kazem, i danas u policiji ima mozda i zajebanijih likova, ali oni jednostavno ne mogu nista. Pa neki dan pijem kafu i slusam lika kako se hvali kako je peglo drota, sto ga je ovaj zaustavio, te mu trazio ime, te ovo, te ono...hej!? Hvali se mamlaz. Jer zna da mu ovaj ne moze nista, ne smije. Jer ide prijava, disciplinska i sta ja znam, uglavnom uvaljuje se u problem.

Mada iskreno, ja se ne bih vracao u to doba. Jednostavno, prava neka moraju postojati. A ne da te odvedu u po noci na goli otok, jer eto komsija reko da si ti nesto reko. Jebo i taj sistem.
Slazem se sa ovim, mada je neki balans potreban gdje takvi mamlazi koji se hvale da peglaju policajca mogu dobiti po njusci sasvim opravdano, cisto da nauce, a gdje normalan covjek koji bi samo da zivi je zasticen od slucajnog ili namjernog pendreka po ledjima bez razloga.

Gledah u zadnje vrijeme neku britansku emisiju o raznim prevarantima i tu mi se zgadio moderni sistem pravosudja gdje razni prevaranti prouzrokuju prilicne probleme i ostete ljude za hiljade funti a u najboljem slucaju zavrse na par mjeseci u zatvoru, u vecini slucajeva neka uslovna, i mnogi su povratnici u istom poslu. A obicni prevareni covjek ne dobije nikakvu kompenzaciju. Sad ovo ode od policije na pravosudje al slicna je poenta. Krimosi, dobro poznati policiji, danas svasta mogu bez posljedica, a bilo bi lijepo da im se moze objasniti na prakticnom primjeru odnos izmedju cvrstoce materijala od kog se pravi pendrek i cvrstoce ljudskih rebara. Bili bi iole mirniji takvi.
geralt

#182 Re: Kukavice u policiji Kantona Sarajevo

Post by geralt »

Thorgerson wrote: Mada iskreno, ja se ne bih vracao u to doba. Jednostavno, prava neka moraju postojati. A ne da te odvedu u po noci na goli otok, jer eto komsija reko da si ti nesto reko. Jebo i taj sistem.
Slazem se potpuno. Citam ranije postove po temi gdje se ljudi cude zasto je policiji potreban nalog za pretres kuce/stana i sto ne mogu pretresati sta hoce i kada hoce. Tako bi bilo koji psihopata koji ima MUP legitimaciju, ili bilo koji lokalni politicar-kabadahija mogao da maltretira koga hoce. Posalju ti policiju na vrata da uradi pretres u tri ujutro. Dignu ti zenu i djecu iz kreveta i svaku ladicu prevrnu. I onda sljedece noci opet isto. I sljedece opet dok ne izludis.
bdzs

#183 Re: Kukavice u policiji Kantona Sarajevo

Post by bdzs »

hladan.preminger wrote:
Tercius wrote:Svaki policajac ima pravo izvrsiti PRETRES vozila i lica u njemu a u sklopu svojih REDOVNIH poslova i zadataka naznacenih u patrolnom nalogu a shodno raznim planovima i akcijama koji su na snazi.5 od 10 policajaca pribjegava PREGLEDU jer 5 od 10 policajaca je mrsko naknadno popunjavati izvjestaj o PRETRESU bez naredbe suda jer 5 od 10 policajaca ima problema sa kvalitetnim sacinjavanjem izvjestaja kako bi obrazlozili jedan takav postupak u skladu sa zakonom .5 od 10 policajaca cesto i nepotrebno ulazi u rasprave s gradjanima kod takvih kontrola stvarajuci cirkus i okruzenje nalik na pijacu jer 5 od 10 policajaca nedovoljno poznaje sve svoje ovlasti.5 od 10 njihovih prvih pretpostavljenih sefova su na skali znanja skoro pa ko i oni sami ili cak i losiji.A cak 9 od 10 gradjana je ubjedjeno da ta floskula s filma NALOG ZA PRETRES je zaista potrebna kod takvih situacija.I eto tako.

A 10 od 10 (ukljucujući i tebe) ne zna kojim zakonom je uređenja radnja pretresa.
Radnja pretresa je istražna radnja i određena je ZKP-om, a radnja pregleda vozila je određena Zakonom o policijskim službenicima i spada među osnovna policijska ovlaštenja. Pregled može da preraste u pretres ukoliko policajac nađe dokaze i tragove nekog krivičnog dela (i bez naredbe tužioca ako za to postoje uslovi propisani ZKP-om). Mislim da večina policajaca u KS jako dobro ovo zna.
hladan.preminger

#184 Re: Kukavice u policiji Kantona Sarajevo

bdzs wrote:
hladan.preminger wrote:

Radnja pretresa je istražna radnja i određena je ZKP-om, a radnja pregleda vozila je određena Zakonom o policijskim službenicima i spada među osnovna policijska ovlaštenja. Pregled može da preraste u pretres ukoliko policajac nađe dokaze i tragove nekog krivičnog dela (i bez naredbe tužioca ako za to postoje uslovi propisani ZKP-om). Mislim da večina policajaca u KS jako dobro ovo zna.
Ja to vrlo dobro znam, tako da meni pojašnjenja nisu potrebna.

Referirao sam sam se na post terciusa u kojem se miješa pregled i pretres.

ZKP ne poznaje nikakvo "prerastanje", već pretres (stana, prostorija, pokretnih stvari i osoba) sa i bez naredbe sudije za prethodni postupak. Sudija naredbu daje na zahtjev tužitelja (usmeni ili pismeni).

TUŽILAC NE DAJE NAREDBU ZA PRETRESANJE.

Pretres bez naredbe i svjedoka je reduciran na 4 taksativno nabrojana slučaja.
bdzs

#185 Re: Kukavice u policiji Kantona Sarajevo

Post by bdzs »

hladan.preminger wrote:
Ja to vrlo dobro znam, tako da meni pojašnjenja nisu potrebna.

Referirao sam sam se na post terciusa u kojem se miješa pregled i pretres.

ZKP ne poznaje nikakvo "prerastanje", već pretres (stana, prostorija, pokretnih stvari i osoba) sa i bez naredbe sudije za prethodni postupak. Sudija naredbu daje na zahtjev tužitelja (usmeni ili pismeni).

TUŽILAC NE DAJE NAREDBU ZA PRETRESANJE.

Pretres bez naredbe i svjedoka je reduciran na 4 taksativno nabrojana slučaja.
Slučajno sam te citirao tako da se možeš slobodno rasteretiti.
Tačno je da TUŽILAC NE DAJE NAREDBU ZA PRETRESANJE nego da to radi sudija za prethodni postupak na prijedlog tužioca ili osl, mada mislim da to nije bitno glede razlike između PRETRESA i PREGLEDA zbog čega sam i napisao post.
Tercius

#186 Re: Kukavice u policiji Kantona Sarajevo

Post by Tercius »

hladan.preminger wrote:

Citajuci tvoje isfrustrirane postove konstatujem da sam za tebe i slicne tebi BOG i olicenje superiornosti u formi covjeka :D Jedem zvacem samo cipelice ispljunem et :kiss: Strucnjak.
hladan.preminger

#187 Re: Kukavice u policiji Kantona Sarajevo

Tercius wrote:
Citajuci tvoje isfrustrirane postove konstatujem da sam za tebe i slicne tebi BOG i olicenje superiornosti u formi covjeka :D Jedem zvacem samo cipelice ispljunem et :kiss: Strucnjak.

Tvoj je problem što pricas o materiji koju ne poznaješ, a ostalim o toj materiji držiš predavanja.

Ostatak tvog posta više govori o tebi nego o bilo kom drugom.

:arrow: foe
Tercius

#188 Re: Kukavice u policiji Kantona Sarajevo

Post by Tercius »

Ti si od onih koji drugima ukazuje na njihove probleme ? :) A dushica cwatka :kiss:
maxell_sarajevo

#189 Re: Kukavice u policiji Kantona Sarajevo

Post by maxell_sarajevo »

Prosle sedmice na Pofalicima lik sa GOlf VI GTI mi uze prvenstvo i ja mu svirnem i on naglo po kocnici.
Naslonim se na njegov zadnji desni tocak i pocne suvozac nesto prijetiti iz auta izadje vani i govori "Hoces glavu da ti otkinem?", a ja mu odgovaran nije problem eto me vani.Verbalno se pokoskamo, nazovem policiju i kazem da mi lik prijeti da ce mi glavu otkinuti, da je bezobrazan i da se bojim za vlastitu sigurnost.
Poslije dvije minute patrola pod rotacijom se stvorila na licu mjesta, naruzili ga,a ja mu uzeo 100KM za popravku auta.
Od mene pohvale za kolege iz PU Novo Sarajevo.

BTW.Tek sam poslije uploada skontao da nisam rotirao sliku :-D

Image
lajkujMe

#190 Re: Kukavice u policiji Kantona Sarajevo

Post by lajkujMe »

S rizikom odgovaram na temu jer je nisam komplet prelistao.
Vidi ja npr s Sarajevskom policijom imam mjesana iskustva ali vise naginje pozitivnim nego negativnim.
Imao sam dosta "saradnje" s njima.
Od zaustavljana mene licno, do mojih poziva u "kriznim situacijama".
Prvo da se vratim na originalan tekst. Da izvinite na jeziku ali su to prave "PI". I trebao si odmah uslikati ili zapisati broj tablica vozila i nazvati sektor za unutrasnju kontrolu. Ja sam cuo od advokata i ljudi koji su u toj materiji da ti ljudi u tom sektoru vrlo vrlo ozbiljno shvataju svoj posao i da po svakoj prijavi odlucno reaguju. U tvom slucaju vjerovatno bi oba policajca bila zestoko kaznjena s suspenzijom, odbijanjem plate i premjestajem na "nize policijske poslove".
Duznost policije je vrlo jednostavna imaju svoj posao i sta to podrazumjeva. Trebali su prvo pozvati interventu i iskociti iz auta i pokusati smiriti ili cak obuzdati napadaca dok cekaju interventnu.

E sto se mog iskustva tice, ne moram vam govoriti da se sigurnosna situacija drasticno poboljsala u Sarajevu u zadnjih godinu dana. Daleko je manje pucnjava, kradja, ubijanja, teskih saobracajnih nesreca i inace meni bar na oko sve se drasticno poboljsalo. Zasto pa ne znam primjetio sam dosta vise policije na ulicama, mnogo pretresa, hapsenja i inace posla koje policija radi. I cestitam ko god je uradio promjene.

Od pozitivnih iskustava, meni policija u KS nikad nije trazila mito bar ne direktno i agresivno. U Lukavici npr prva stvar koju kazu je dobar dan moze za kafu otvoreno i bez inhibicija. Svaki put!
Zvao sam ih u par navrata za sudare su letargicni moglo bi to brze, za intervencije su vrlo brzi u roku od 2 min stvori ih se 5 ako treba. Zvao ih jednom kad sam vidio pijanca na sred ulice se razvaliou po noci spavao na asfaltu dosli i "odveli" ga. Drugi slucaj klosari napali nekog na parkingu trazili mu pare njih 3. Dosla policijaza 2 min i to interventna i da izvines izmlatili momke dobro. Uhapsili. Negativno ako se moze tako nazvati uopste jeste za mene licno negativno vrse teror s kaznama imam dug mupu od 1000km za razne gluposti od parkiranja ispred zgrade bar 5 komada, do zmigavca do prebrze voznje cak im moram priznati vozim ko Dedo zbog njih :lol: i nisam dosad ni jednom uspio nagovoriti da me puste ili pisu manju kaznu.
Naslovnica

#191 Re: Kukavice u policiji Kantona Sarajevo

Post by Naslovnica »

Meni fakat nije jasno kako ljudi uspiju da nakupe hiljade maraka kazni?!
Za 20-tak godina vozačkog staža platio sam manje od 10 kazni, većinom za brzinu do 20km/h preko dozvoljene.
Parkiram i ja po gradu, vozim najnormalnije, zadnjih godina prosjek 40k km godišnje, prije toga min 15k km godišnje.
Fakat fasovati tolike kazne, nije do policije, nego do "vozača".
:-)
MUNAFIK

#192 Re: Kukavice u policiji Kantona Sarajevo

Post by MUNAFIK »

Zna li ko šta uraditi ako vas zautavi policija u pratnji kamera HAYAT TV-a koji snimaju za emisiju slucajevi-X?

Nekome je možda normalno da ga prikazuju na tv-u kako ga pretresa nekakav drot jer eto kamera snima, ali nekim ljudima nije a posebno ne nekim koji imaju određene poslovne aktivnosti sa drugim ljudima kao npr... pacijenti, djeca u skoli itd...

Ono što zamagle lice naravno ništa ne pomaže jer svako odmah prepozna o kome se radi.

Kako postupiti ako ne želim da me snimaju... Vjerujem da bi neki policajci reaovali jako ružno kada bi rekao da ne želiš razgovarati dok se kamere ne iskljuce... Imaju li oni na to pravo?
branimir stulic

#193 Re: Kukavice u policiji Kantona Sarajevo

Post by branimir stulic »

ma sta te briga. Uzivis se da je film i da si pravo zeznut lik kome nista ne mogu pronaci i bude super. mozda i popularnost skoci...Pogotovo ako si mladii. Dobro je i sa higijenske strane jer se sada mora nositi cist ves da se ne bi na tv prikazale rupe na gacama ili nedo bog nesto drugo.
medjutim

#194 Re: Kukavice u policiji Kantona Sarajevo

Post by medjutim »

MUNAFIK wrote:Zna li ko šta uraditi ako vas zautavi policija u pratnji kamera HAYAT TV-a koji snimaju za emisiju slucajevi-X?

Nekome je možda normalno da ga prikazuju na tv-u kako ga pretresa nekakav drot jer eto kamera snima, ali nekim ljudima nije a posebno ne nekim koji imaju određene poslovne aktivnosti sa drugim ljudima kao npr... pacijenti, djeca u skoli itd...

Ono što zamagle lice naravno ništa ne pomaže jer svako odmah prepozna o kome se radi.

Kako postupiti ako ne želim da me snimaju... Vjerujem da bi neki policajci reaovali jako ružno kada bi rekao da ne želiš razgovarati dok se kamere ne iskljuce... Imaju li oni na to pravo?
Vrlo jednostavno, samo reci da znas nacelnika, budi drzak, bezobrazan, trazi im imena, izvadi telefon i nazovi nekog jarana koji je lafo ”nacelnik” i nek ih naruzi i pustit ce te. Uz sve to obavezno napomeni kako ces ih ostaviti bez posla.
lajkujMe

#195 Re: Kukavice u policiji Kantona Sarajevo

Post by lajkujMe »

Naslovnica wrote:Meni fakat nije jasno kako ljudi uspiju da nakupe hiljade maraka kazni?!
Za 20-tak godina vozačkog staža platio sam manje od 10 kazni, većinom za brzinu do 20km/h preko dozvoljene.
Parkiram i ja po gradu, vozim najnormalnije, zadnjih godina prosjek 40k km godišnje, prije toga min 15k km godišnje.
2 nacina,
1)grozan i neodgovoran si vozac
2) profesional si vozac konstantno na putevima.

Ja sam ovo drugo jos privredno vozilo koji oni vole jer ili ce dobiti na kafu, ili gratis ili kvotu.
Dnevno prodjem i po 500km svaki dan naidjem na 10 patrola 3 ce me zaustaviti 1 kazniti.
Imam vrlo siroku paletu kazni najmanje za brzinu. Nadju svasta, svijetla, pojas, mobitel, oprema, papiri, nepostivanje znaka, parking. Nasli su mi milion stavki samo da bi me kaznili. Ne kazem da sam ja upravu a oni nisu ali obicne vozace ni ne pogledaju zate stvari a kod privrednih nadju sve.
Naslovnica

#196 Re: Kukavice u policiji Kantona Sarajevo

Post by Naslovnica »

Ma sasvim jasno za privredna vozila, tu im je vazda zicer, duša im je zaustavljati vozila privrednih subjekata.
Ja sam više mislio na privatna vozila i vozače. Hiljade maraka kazni? Moraš biti dobar komad budale da sa privatnom vozilicom sakupiš toliko kazni.
supercali

#197 Re: Kukavice u policiji Kantona Sarajevo

Post by supercali »

lajkujMe wrote:
Naslovnica wrote:Meni fakat nije jasno kako ljudi uspiju da nakupe hiljade maraka kazni?!
2 nacina,

Ja sam ovo drugo jos privredno vozilo koji oni vole jer ili ce dobiti na kafu, ili gratis ili kvotu.
Dnevno prodjem i po 500km svaki dan naidjem na 10 patrola 3 ce me zaustaviti 1 kazniti.
Imam vrlo siroku paletu kazni najmanje za brzinu. Nadju svasta, svijetla, pojas, mobitel, oprema, papiri, nepostivanje znaka, parking. Nasli su mi milion stavki samo da bi me kaznili. Ne kazem da sam ja upravu a oni nisu ali obicne vozace ni ne pogledaju zate stvari a kod privrednih nadju sve.
Pojas mobitel i opremu mozes rijesiti jednpm za sva vremena
Za mobitel nabavi bt slusalicu koja je 50 maraka i to vrhunska
Opremu jednom kompletiras i uvijek je imas
Pojas isto tako to je sekunda posla
Ako ti smeta onda placaj kazne
Ovo ostalo je isto do tebe al eto ne moze se bas to rijesiti tako lako jer uvijek postoji ono mahinalno prekrsio
lajkujMe

#198 Re: Kukavice u policiji Kantona Sarajevo

Post by lajkujMe »

supercali wrote:
lajkujMe wrote:
2 nacina,

Pojas mobitel i opremu mozes rijesiti jednpm za sva vremena
Za mobitel nabavi bt slusalicu koja je 50 maraka i to vrhunska
Opremu jednom kompletiras i uvijek je imas
Pojas isto tako to je sekunda posla
Ako ti smeta onda placaj kazne
Ovo ostalo je isto do tebe al eto ne moze se bas to rijesiti tako lako jer uvijek postoji ono mahinalno prekrsio
Pojas i mobitel sam rjesio :mrgreen: pa nisam lud donirati lovu policiji a to jeste donacija sam si kriv.
U zadnjih pola godine uspio sam smanjiti za 90% kazne kad sam tek poceo ladno po 2 kazne sedmicno.
A nekad i glupost moze da te kosta bas neki dan zaboravio napisati putni nalog bio u jednoj prodavnici i uze mi olovku sefica jedinu a ja se sjetio naloga haj reko do iduce prodavnice da kupim olovku kad drot. I naravno ovo jedan od 1/100 drotova sto hoce da vidi nalog kojeg nemam. Jedvaa sam izbjegao fkn kaznu od 2500km (2000 firma 500 ja, al u biti ja firma ne placa) zbog ciste gluposti malo pa 2500km
Qler

#199 Re: Kukavice u policiji Kantona Sarajevo

Post by Qler »

Ja sam poslije druge kazne za mobitel kupio Bluetooth slusalicu, skontao da je ona jeftinija :) neki mi se jarani smiju sta će ti to, ali boli me briga, ja sam ovako miran :)
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#200 Re: Kukavice u policiji Kantona Sarajevo

Post by Truba »

hm....... ne javljam se općenito na telefon a pogotovo ne u vožnji :D
Post Reply