sherbett wrote:
Da sam ja musko, zdravu majku radi zene ne bih centimetra pomakla s mjesta. Jbga..ako voli mene voli i sve moje.. ili barem postuje. Cuj mamu moju iz njene kuce da istjera..svasta!
Ovako. Dvije najvažnije žene u muškarčevom životu, supruga i majka, su prirodni neprijatelji. I to je već desetinama hiljada godina tako. Naime, majka ide u starost, slabost, bolest, samoću i druga žena, supruga, koristi muškarčeve resurse koje bi on mogao koristiti za zadovolji osnovni nagon svakog živog bića, pa i majke, dakle nagon za preživljavanjem.
Sa druge strane, majka koristi muškarčeve resurse koje bi, naročito ako je taj muškarac otac, ako ima djecu, koristio za svoje potomke. U tom slučaju, supruga je sada takođe majka, i kao i svaka majka pokušava svojim potomcima obezbijediti što više i što kvalitetnije resurse. Svako ko te resurse uzima sebi, ko umanjuje resurse njenoj djeci, pa bila to i suprugova (dakle oca djece) majka, je neprijatelj.
I taj sukob je potpuno prirodan. Muškarac je tu između dvije žene koje se bore da zadovolje potpuno normalne i prirodne nagone.
I tada se izabrati mora. Koga? I kako živjeti sam sa sobom, sa svijesti da si izdao ili ženu koja ti je dala život ili ženu koja ti je omogućila da ostvariš svrhu svog postojanja, da imaš potomke (osnovna i jedina svrha postojanja svakog živog bića, pa i čovjeka, je da produži vrstu, da ima potomke).
Namjerno postavljam teške hipotetičke (a nekada i stvarne) situacije. Principi i kakav je ko stvarno se najbolje vidi u ekstremnim situacijama.