Terorizam u Kanadi

Post Reply
aldinjo

#176 Re: Terorizam u Kanadi

Post by aldinjo »

Poinit. wrote:Samo jos jedan dokaz koliko je vehabizam opasan za svako iole normalniju zemlju i zasto se sa govnima treba razracunavati na radikalan nacin.
aldinjo wrote: Bezbroj puta si pokazao koliko si pokvaren čovjek. Evo i sada.
Evo nam i vehabije. Sta je covjek pogresno rekao? Vehabije su nazadni kozojebi sa kojima samo treba ostro i medju rogove.[/quote]
Prijavljen si zbog vrijedjanja. Nisam vehabija nego musliman. A kada me takvi kao ti i onaj doticni vrijedjaju i prozivaju onda sam siguran da sam na dobrom putu. A hvala Allahu pa su dzamije pune omladine sa bradama i bez njih pa se jedino mozete "pojesti" od muke. To vama mrziteljima muslimana jedino preostaje.
omar little

#177 Re: Terorizam u Kanadi

Post by omar little »

sva sreca da zavirih ovdje da mi bosnjo objasni neke stvari oko kanade.
Lincoln-Burrows

#178 Re: Terorizam u Kanadi

Post by Lincoln-Burrows »

Kada se dogodi napad na šitsku đamiju ili crkvu u Bagdadu a nije rijetkost onda se to
pripisuje ekstremistima. Što je ispravno samo to prolazi onako nezapaženo jer su
standardi sigurnosti i života upravo takvi u Iraku.

Međutim kada se to dogodi u Kanadi onda je to za osudu jer je to tamo rijetkost,
postavili su sebi visoke ciljeve i neka su.

Meni je jasno tko se u koga treba ugledati.
Hajvan

#179 Re: Terorizam u Kanadi

Post by Hajvan »

Image
BHCluster

#180 Re: Terorizam u Kanadi

Post by BHCluster »

cyprus wrote:Kako ne znači? Ovo je vrijeme u kojem se istina sve više istiskuje iz mainstreama, tj. vrijeme u kojem su istina i činjenice jednostavno prestale biti relevantne za veliki broj ljudi...
To je onda od kako religije postoje znaci nista novo.
cyprus

#181 Re: Terorizam u Kanadi

Post by cyprus »

Connaisseur Karlin wrote:
cyprus wrote:Image

:thumbup:
Dali postoji jedna rijec koja obiljezava " crime against Muslim community" ?

tip jeste terorista,a terorizam je usko vezan sa nestabilnim osobama i sa politickim preiranjima u drustvu, stoga dotcini je provocirao ranije , tj. prosle godine,a ov godine j ei pucao u muslimane u dzamiji, jel' tako,zar on nije anti-muslimanski terorist , a ne, kako se to pokusava opisati blagonaklono da je teroristia obicni kriminalac ;-) ovaj put sam na strani muslimana :-D
Ne kontam... Kakve strane? :-)

Trudeau je 'em napisao, 'em rekao da je ovo djelo terorizma, i još uz to kazao da je napad na kandske musliman bez ikakve sumnje napad i na samu Kanadu... Tako se lider jedne države treba ponašati i svaka mu čast... De živa bila, reci šta je još trebao? Malo je puta spomenuo riječ terorizam, trebo je još koji put... Jel to? :-)
Connaisseur Karlin

#182 Re: Terorizam u Kanadi

Post by Connaisseur Karlin »

cyprus wrote:
Connaisseur Karlin wrote:
Dali postoji jedna rijec koja obiljezava " crime against Muslim community" ?

tip jeste terorista,a terorizam je usko vezan sa nestabilnim osobama i sa politickim preiranjima u drustvu, stoga dotcini je provocirao ranije , tj. prosle godine,a ov godine j ei pucao u muslimane u dzamiji, jel' tako,zar on nije anti-muslimanski terorist , a ne, kako se to pokusava opisati blagonaklono da je teroristia obicni kriminalac ;-) ovaj put sam na strani muslimana :-D
Ne kontam... Kakve strane? :-)

Trudeau je 'em napisao, 'em rekao da je ovo djelo terorizma, i još uz to kazao da je napad na kandske musliman bez ikakve sumnje napad i na samu Kanadu... Tako se lider jedne države treba ponašati i svaka mu čast... De živa bila, reci šta je još trebao? Malo je puta spomenuo riječ terorizam, trebo je još koji put... Jel to? :-)
auuu, vidim da nisi skontao :-D

o svojim problemima Kanada malo pise u medijima :) tako se kontorlise populacija :) ali se ne moze pobjeci od problema koji je na globalnoj razini :)
deer_hunter

#183 Re: Terorizam u Kanadi

Post by deer_hunter »

Realno, boli k..u..rko krscane kako ce neko okarakterizirati ovaj napad, slobodno napisite da je to uradio krscanski terorista i to po zahtjevu Vatikana. Mislite da cete nekome nabiti neku krivicu na nos nazivajuci ovaj napad krscanskim terorizmom?? Hebe se njima, oni tacno znaju, imenom i prezimenom ko je odgovoran za napad i nemaju potrebu da se pravdaju vama za nesto sto nisu uradili. I nemam pojma zasto vi osjecate potrebu da se pravdate njima ,branite svaki put kad neki kozoyeb napravi njesra u Evropi?? Niko vas i ne optuzuje, samo one koji su to i uradili,al opet osjecate neku potrebu da nekom nesto dokazujete. Sta je tu tacno u pitanju nikad mi nije bilo jasno :-)
Connaisseur Karlin

#184 Re: Terorizam u Kanadi

religijski terorizam :)
animals

#185 Re: Terorizam u Kanadi

Post by animals »

deer_hunter wrote:Realno, boli k..u..rko krscane kako ce neko okarakterizirati ovaj napad, slobodno napisite da je to uradio krscanski terorista i to po zahtjevu Vatikana. Mislite da cete nekome nabiti neku krivicu na nos nazivajuci ovaj napad krscanskim terorizmom?? Hebe se njima, oni tacno znaju, imenom i prezimenom ko je odgovoran za napad i nemaju potrebu da se pravdaju vama za nesto sto nisu uradili. I nemam pojma zasto vi osjecate potrebu da se pravdate njima ,branite svaki put kad neki kozoyeb napravi njesra u Evropi?? Niko vas i ne optuzuje, samo one koji su to i uradili,al opet osjecate neku potrebu da nekom nesto dokazujete. Sta je tu tacno u pitanju nikad mi nije bilo jasno :-)
I to si u pravu..
sta se ima ko pravdati, za neke budale..
vješalica

#186 Re: Terorizam u Kanadi

Post by vješalica »

Connaisseur Karlin wrote:religijski terorizam :)
wrong answer
vješalica

#187 Re: Terorizam u Kanadi

Post by vješalica »

Lincoln-Burrows wrote:Kada se dogodi napad na šitsku đamiju ili crkvu u Bagdadu a nije rijetkost onda se to
pripisuje ekstremistima. Što je ispravno samo to prolazi onako nezapaženo jer su
standardi sigurnosti i života upravo takvi u Iraku.
morao bi da raumiješ razliku između šija i sunija da bi ti bilo jasnije
Bodkin

#188 Re: Terorizam u Kanadi

Post by Bodkin »

_BataZiv_0809 wrote:
Vitezanin wrote:
Kuba npr. To se vidi i danas dan, odnosi dvije zemlje nikad nisu dovođeni u pitanje iako je vršen pritisak na Kanadu. Pa imaš i rat u Vijetnamu. Novi element, zahvaljujući Trumpu, će biti Meksiko. Kanadsko učešće u Iraku također nije bilo crno na bijelo.

Naravno da je Kanada u mnogim situacijama nastupala isto kao i SAD, ali nije u svim okolnostima bila fuksa koja slijepo sluša i šuti.
Sitno je to da bi se sad glumila ovolika finoca i postenje.

Narocito sto je to jedan od najvecih izvoznika oruzja na Bliski Istok, veliki zagadzivac (naftna polja u Alberti npr.) itd...

Sve u svemu jesu mozda nijansu dvije bolji o svog juznog komsije, ali brate degutantno je ovo sve.
Bolji su jedno 17 puta ako ces gledati uticaj na globalna desavanja
cyprus

#189 Re: Terorizam u Kanadi

Post by cyprus »

Jebiga, @CK, fakat nisam skontao... I još ne kontam :) Jel od nekog značaja da skontam?
Point.

#190 Re: Terorizam u Kanadi

Post by Point. »

aldinjo wrote:
Poinit. wrote:Samo jos jedan dokaz koliko je vehabizam opasan za svako iole normalniju zemlju i zasto se sa govnima treba razracunavati na radikalan nacin.
aldinjo wrote: Bezbroj puta si pokazao koliko si pokvaren čovjek. Evo i sada.
Evo nam i vehabije. Sta je covjek pogresno rekao? Vehabije su nazadni kozojebi sa kojima samo treba ostro i medju rogove.
aldinjo wrote:Prijavljen si zbog vrijedjanja. Nisam vehabija nego musliman. A kada me takvi kao ti i onaj doticni vrijedjaju i prozivaju onda sam siguran da sam na dobrom putu. A hvala Allahu pa su dzamije pune omladine sa bradama i bez njih pa se jedino mozete "pojesti" od muke. To vama mrziteljima muslimana jedino preostaje.
Steta pa te u dzamiji nisu naucili kako da kvotas kako Bog kaze. Ti si vehabija, ja sam musliman.
Fudo387

#191 Re: Terorizam u Kanadi

Post by Fudo387 »

Bodkin wrote:
_BataZiv_0809 wrote:
Vitezanin wrote:
Kuba npr. To se vidi i danas dan, odnosi dvije zemlje nikad nisu dovođeni u pitanje iako je vršen pritisak na Kanadu. Pa imaš i rat u Vijetnamu. Novi element, zahvaljujući Trumpu, će biti Meksiko. Kanadsko učešće u Iraku također nije bilo crno na bijelo.

Naravno da je Kanada u mnogim situacijama nastupala isto kao i SAD, ali nije u svim okolnostima bila fuksa koja slijepo sluša i šuti.
Sitno je to da bi se sad glumila ovolika finoca i postenje.

Narocito sto je to jedan od najvecih izvoznika oruzja na Bliski Istok, veliki zagadzivac (naftna polja u Alberti npr.) itd...

Sve u svemu jesu mozda nijansu dvije bolji o svog juznog komsije, ali brate degutantno je ovo sve.
Bolji su jedno 17 puta ako ces gledati uticaj na globalna desavanja
Imaju formalnu nezavisnost, za svaku ozbiljniju stvar moraju se konsultovati sa juznim komsijom.
Sta ovim hajvanima padne na pamet, i kanadska braca ce za njima, prije ili kasnije.
Zgoljo

#192 Re: Terorizam u Kanadi

Post by Zgoljo »

deer_hunter wrote:Realno, boli k..u..rko krscane kako ce neko okarakterizirati ovaj napad, slobodno napisite da je to uradio krscanski terorista i to po zahtjevu Vatikana. Mislite da cete nekome nabiti neku krivicu na nos nazivajuci ovaj napad krscanskim terorizmom?? Hebe se njima, oni tacno znaju, imenom i prezimenom ko je odgovoran za napad i nemaju potrebu da se pravdaju vama za nesto sto nisu uradili. I nemam pojma zasto vi osjecate potrebu da se pravdate njima ,branite svaki put kad neki kozoyeb napravi njesra u Evropi?? Niko vas i ne optuzuje, samo one koji su to i uradili,al opet osjecate neku potrebu da nekom nesto dokazujete. Sta je tu tacno u pitanju nikad mi nije bilo jasno :-)
Uh,jesi ga ti zavrnuo majstore,sve kontra.
Dje ti zivis jarugo?Upravo se za svaki teroristicki napad koji je pocinio neki "musliman" horski optuzuju svi muslimani i islam kao "religija zla".I to planski i s namjerom.
Zidovi i žice za sve muslimane na sve strane,evo sad i zabrane ulaska u Ameriku za sve muslimane 7 zemalja i dodje frajo i kaze niko vas ne optuzuje :lol:
exliberal-ex

#193 Re: Terorizam u Kanadi

Post by exliberal-ex »

U jebo mater sto ti je balkanac, zna sta se desava u cijelom svijetu dok svoje dvoriste nije ustanju pomesti

Jel se smije javit neko ko zivi u Kanadi skoro 20 godina, jel ja smijem nesto napisat ?

Ovaj napad je okarakterisan kao teroristicki cin od samog premjera drzave, osude ovog napada su dosle sa svih strana od svih stranaka i vjerskih zajednica.
Ostaje cinjenica da se napad desio u Quebec-u koji je dosta rasisticki nastrojen ,sam premjer Quebeca je indirektno priznao da huskacka propaganda snosi dio krivice za ovaj napad ali i on je javno rekao da je ovo teroristicki napad. Isto tako su izjavili da je bio teroristicki napad kad je onaj manijak ubio nenaoruzanog vojnika na strazi u sred Ottawe a onda uletio u parlament.
Niko od vas nepise kako ljudi dolaze da odaju pocast tim ubijenim, kako se narod solidarise sa svima, ako upalite vijesti non stop se prica o tome i niko nekaze da je to bio "cin psihopate" nego jasno i glasno teroristicki napad na pripadnike Kanadske zajednice koji je bio opsjednut radikalnim idejama.
Kanada nije savrsena drzava, ima dosta djelova koji mrze imigrangte, ja znam kako kanadjani vole da spomenu sa vremena na vrijeme kako treba ogranicit ili vratit neke imigrante...ja ih onda samo pitam a kojem indijaskom plemenu vi pripadate....mi nismo indijanci...a znaci i vi ste imigranti...

U sustini procitah dosta gluposti u ovih par stranica....

ps

samo da dodam kad je bio napad na onog vojnika ( napao ga onaj manijak sto je ostavio poruku da je ovo odmazda na napade na isil) receno je ne jednom da je ovo djelo jednog pojedinca i da cijela zajednica nemoze i nesmije biti okarakterisana kao teroristicka.....
Zgoljo

#194 Re: Terorizam u Kanadi

Post by Zgoljo »

exliberal-ex wrote:U jebo mater sto ti je balkanac, zna sta se desava u cijelom svijetu dok svoje dvoriste nije ustanju pomesti

Jel se smije javit neko ko zivi u Kanadi skoro 20 godina, jel ja smijem nesto napisat ?

Ovaj napad je okarakterisan kao teroristicki cin od samog premjera drzave, osude ovog napada su dosle sa svih strana od svih stranaka i vjerskih zajednica.
Ostaje cinjenica da se napad desio u Quebec-u koji je dosta rasisticki nastrojen ,sam premjer Quebeca je indirektno priznao da huskacka propaganda snosi dio krivice za ovaj napad ali i on je javno rekao da je ovo teroristicki napad. Isto tako su izjavili da je bio teroristicki napad kad je onaj manijak ubio nenaoruzanog vojnika na strazi u sred Ottawe a onda uletio u parlament.
Niko od vas nepise kako ljudi dolaze da odaju pocast tim ubijenim, kako se narod solidarise sa svima, ako upalite vijesti non stop se prica o tome i niko nekaze da je to bio "cin psihopate" nego jasno i glasno teroristicki napad na pripadnike Kanadske zajednice koji je bio opsjednut radikalnim idejama.
Kanada nije savrsena drzava, ima dosta djelova koji mrze imigrangte, ja znam kako kanadjani vole da spomenu sa vremena na vrijeme kako treba ogranicit ili vratit neke imigrante...ja ih onda samo pitam a kojem indijaskom plemenu vi pripadate....mi nismo indijanci...a znaci i vi ste imigranti...

U sustini procitah dosta gluposti u ovih par stranica....

ps

samo da dodam kad je bio napad na onog vojnika ( napao ga onaj manijak sto je ostavio poruku da je ovo odmazda na napade na isil) receno je ne jednom da je ovo djelo jednog pojedinca i da cijela zajednica nemoze i nesmije biti okarakterisana kao teroristicka.....
Svaka cast Kanadi i Kanadjanima,niko ni ne krivi njih nego psihopatu,ekstremistu,fanatika koji je uradio taj gnjusni cin.
Ali u tome i jeste poenta,dok ce svako sa muslimanske strane krivicu adresirati individualno,sto i jeste pravilno,sa mnogih drugih strana(ne iz Kanade,oni su rijedak svijetli primjer) se krivica za teroristicki akt koji pocini neki musliman adresira kolektivno,na sve muslimane i na islam kao religiju.
Kao kad bi sad cijeli muslimanski svijet horski,svakodnevno,godinama satanizirao citavu katolicku religiju i sve katolike zgog ovog djela pojedinca ili 50,100 pojedinaca.
To se vec godinama desava muslimanima i ne moze se bjezati od te cinjenice.Naravno,ne svi,ima i glasova razuma ali dojam je da su ovi drugi glasniji i da ih vise ima.
ElRe

#195 Re: Terorizam u Kanadi

Post by ElRe »

Teroristicki napad, ovog puta u Bilefeldu

http://sandzakpress.net/bacen-molotovlj ... -bilefeldu
daddy-kool

#196 Re: Terorizam u Kanadi

Post by daddy-kool »

Kanada :thumbup:

Canadian Prime Minister's office asks Fox News to retract 'misleading' tweet about Quebec mosque shooting
http://www.businessinsider.com/trudeau- ... eet-2017-1?
exliberal-ex

#197 Re: Terorizam u Kanadi

Post by exliberal-ex »

daddy-kool wrote:Kanada :thumbup:

Canadian Prime Minister's office asks Fox News to retract 'misleading' tweet about Quebec mosque shooting
http://www.businessinsider.com/trudeau- ... eet-2017-1?
I fox je to uradio, poslali izvinjenje za prenosenje netacnih informacija
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#198 Re: Terorizam u Kanadi

Post by Pitar sa Kariba »

omega369

#199 Re: Terorizam u Kanadi

Post by omega369 »

A cekaj malo, znaci nije musliman umjesan?? znaci nije terorizam, logicno :oops:
Connaisseur Karlin

#200 Re: Terorizam u Kanadi

exliberal-ex wrote: Ostaje cinjenica da se napad desio u Quebec-u koji je dosta rasisticki nastrojen
pa mogao si objasniti i razlog takvog mentaliteta ;-)
cyprus wrote:Jebiga, @CK, fakat nisam skontao... I još ne kontam :) Jel od nekog značaja da skontam?
nema veze, msilila sam na internu politiku Kanade :kiss:
Post Reply