exliberal-ex wrote:U jebo mater sto ti je balkanac, zna sta se desava u cijelom svijetu dok svoje dvoriste nije ustanju pomesti
Jel se smije javit neko ko zivi u Kanadi skoro 20 godina, jel ja smijem nesto napisat ?
Ovaj napad je okarakterisan kao teroristicki cin od samog premjera drzave, osude ovog napada su dosle sa svih strana od svih stranaka i vjerskih zajednica.
Ostaje cinjenica da se napad desio u Quebec-u koji je dosta rasisticki nastrojen ,sam premjer Quebeca je indirektno priznao da huskacka propaganda snosi dio krivice za ovaj napad ali i on je javno rekao da je ovo teroristicki napad. Isto tako su izjavili da je bio teroristicki napad kad je onaj manijak ubio nenaoruzanog vojnika na strazi u sred Ottawe a onda uletio u parlament.
Niko od vas nepise kako ljudi dolaze da odaju pocast tim ubijenim, kako se narod solidarise sa svima, ako upalite vijesti non stop se prica o tome i niko nekaze da je to bio "cin psihopate" nego jasno i glasno teroristicki napad na pripadnike Kanadske zajednice koji je bio opsjednut radikalnim idejama.
Kanada nije savrsena drzava, ima dosta djelova koji mrze imigrangte, ja znam kako kanadjani vole da spomenu sa vremena na vrijeme kako treba ogranicit ili vratit neke imigrante...ja ih onda samo pitam a kojem indijaskom plemenu vi pripadate....mi nismo indijanci...a znaci i vi ste imigranti...
U sustini procitah dosta gluposti u ovih par stranica....
ps
samo da dodam kad je bio napad na onog vojnika ( napao ga onaj manijak sto je ostavio poruku da je ovo odmazda na napade na isil) receno je ne jednom da je ovo djelo jednog pojedinca i da cijela zajednica nemoze i nesmije biti okarakterisana kao teroristicka.....
Svaka cast Kanadi i Kanadjanima,niko ni ne krivi njih nego psihopatu,ekstremistu,fanatika koji je uradio taj gnjusni cin.
Ali u tome i jeste poenta,dok ce svako sa muslimanske strane krivicu adresirati individualno,sto i jeste pravilno,sa mnogih drugih strana(ne iz Kanade,oni su rijedak svijetli primjer) se krivica za teroristicki akt koji pocini neki musliman adresira kolektivno,na sve muslimane i na islam kao religiju.
Kao kad bi sad cijeli muslimanski svijet horski,svakodnevno,godinama satanizirao citavu katolicku religiju i sve katolike zgog ovog djela pojedinca ili 50,100 pojedinaca.
To se vec godinama desava muslimanima i ne moze se bjezati od te cinjenice.Naravno,ne svi,ima i glasova razuma ali dojam je da su ovi drugi glasniji i da ih vise ima.