Pokret za pripajanje FBiH Hrvatskoj?!?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
vodolija_33

Post by vodolija_33 »

jebotenickname wrote:Činjenica je i da su hrvatski civili masovno ubijani u općini Mostar od strane srpskih i bošnjačkih vojski i paravojski.

10. lipnja - U nastavku suđenja bivšem jugoslavenskom predsjedniku Slobodanu Miloševiću pred Haškim sudom zaštićeni svjedoci optužbe C-47 i C-17 govorili su o djelovanju srpskih paravojnih snaga u RH i BiH.

Zaštićeni svjedok C-17 govorio je o djelovanju paravojnih postrojbi iz Srbije, uključujući i crvene beretke u okolici Mostara 1992. godine. Rekao je kako je u kampu Buna, 12 kilometara od Mostara, tada bila smještena skupina kriminalaca u odorama - Šešeljevi četnici, Beli orlovi Mirka Jovića i crvene beretke. Opisao je kako su Šešeljevi četnici nasmrt pretukli Hrvata Pavu Gagra, nakon što su ga izveli iz njegove kuće u blizini, te da ih je zbog dolaska u Bunu ukorio zapovjednik JNA Momčilo Perišić. Perišića su ušutkali spomenom Franka Simatovića -Frenkija, visokog dužnosnika Državne sigurnosti Srbije, koji je nedavno izručen Haagu, dodao je C-17.

http://www.hrt.hr/vijesti/arhiv/2003/06/10/HAG.html
Jest, a majku moga prijatelja, koji je prije rata živio u Ahmićima, su JOKERI 1993 natjerali da bira koga da joj ubiju : sina ili muža :x

Zato, ne seri više majke ti :x
mostarac

Post by mostarac »

vodolija_33 wrote:
umro je mostar wrote:Ovo ovde što čitam je u najmanju ruku zanimljivo ali i poražavajuće za ovu zemlju.

@vodolija_33

Kažeš nama treba neko sa strane da nas organizuje i vodi. Evo nas organizuju ovi sa strane i ubišmo se od ljepote. Misliš da bi to Hrvatska bolje uradila? Zašto mi ne bi vodili hrvatsku. Nama treba da ti pomakneš svoju guzicu i da skinemo bagru s vlasti, a ne da nas organizuju komšije, jer ja sebe toliko ne podcjenjujem i nisu oni ništa ni pametniji, ni kulturniji ni naprednijih pogleda na život. Nama treba da ti ne čekaš da neko drugi uradi stvari za tebe, nego da pokreneš svoje dupe.

Vodolija, a zašto misliš da bi mi uopšte htjeli Hrvatsku?
Sad me dobro slušaj, jer mislim da ovo ne bih mogla dva puta da ponovim (nije me niko do sada ovako ispizdio pa bih da iskoristim ovu prigodu da ti čestitam :x )

Koliko god mi pokušavali sami sebe da uvjerimo koliko smo sposobni i pametni i da nama ne treba niko drugi sa strane, ebe nas ova naša statistika koja opet tvrdi suprotno. Misliš ti da ja volim strance? Jel' misliš da ja ne volim svoju domovinu? Misliš li ti da ja uživam slušajući himnu svoje domovine koja nema riječi a koju nam je HR odredio? Misliš li da volim ovu zastavu koju nam je također HR odredio? E pa zajeb’o si se jarane!

Ja bih najviše voljela da rata nije ni bilo i da sam svoju mladost provela u putovanjima svijetom (jer bih imala pasoš za koji mi ne bi trebala viza svaki put kada odlučim pa putujem duže od 200km ), zafrkanciji i provodu, bez razmišljanja "jel ona granata što ide moja?". Ja bih najviše voljela da imamo normalan narod u ovoj lijepoj BIH koji voli svoju domovinu, koji razmišlja na način “koliko para da zaradimo” a ne “ko je koje vjere”. Voljela bih da ne strepim šta će biti sutra, kako ću naći posao a da ne moram tražiti štelu, kako ću otići kod doktora a da ne moram tražiti štelu, kako položiti vozački ispit a da ne tražim štelu... Ali nije tako...

To što misliš da bih ja sada dušu prodala đavolu i dala svoju domovinu za Hrvatsku to je tvoj problem, a ne moj. Samo mi je pun ..... priče kako smo mi super nacija i kako nas niko drugi ne zaslužuje. Nešto mi WOW vrijedni, pametni a sami se sa sobom ne možemo dogovoriti oko pitanja za koje u normalnim državama nema dogovora, jer se te stvari podrazumijevaju. Naši j.... političari su dali krila strancima i ONI odaju utisak ljudi koji samostalno ne mogu otići u WC a da ne pričam o drugim stvarima. Pogledaj nam policije bolan ne bio. :(

A to za micanje dupeta- ma de mi ti objasni molim te kako se efikasno miče dupetom u cilju micanja bagre s vlasti. Eto ti znaš pa de mi objasni. Ja ne znam, glupa sam. Priznajem :shock:

Faktor sa strane koji ce rjesiti nase probleme sigurno nije Hrvatska. A ti se vodis logikom, ako mi se ne svidja moj narod. Izabrat cu drugi. Slobodno ti. Na izacicu imas granicni prelaz pa idi tamo gdje ce ti biti bolje i gledaj da ti iz njihovog supka samo nogice vire.
Niko nije rekao da smo mi super nacija, ali to nije razlog da pljujemo sami po sebi i svojoj zemlji. Kakva je takva je moja je. Svaka nacija ima svojih vrlina i mana i to je cinjenica. Njemci imaju hipoteku holokausta, a mi nemamo, Hrvatska ima hipoteku Jasewnovca, a mi nemamo. Vidis da i u drugim zemljama ima itekakvog smeca. ali cinjenica je da tebi samo nase smece smeta, kojeg istina ima, ali na nama je da ga bude sto manje. I ja bi volio putovati kao i ti, i moje je djetinjstvo unisteno, ali to nije razlog da pljujem sam po sebi kako bi dokazao da ja nisam nacionalista. Nisam nacionalista, ali nisam ni anacionala i znam ko sam i sta sam. Bosanac sam, ali ne onaj iz Alijine vizije Bosnjaka.
Pomakni dupe i aktiviraj se politicki i mjenjaj nesto, a nemoj samo zugati na politicare. Budi ti ta koja ce biti ispravna i na mjestu. U politici se ako si pametan i sposoban moze brzo napredovati pa ces imati i moc odlucivanja. Pokreni se i budi casni primjer politicara.
jebotenickname

Post by jebotenickname »

umro je mostar wrote:
We site komisije za nestale ne znam, a govori se samo o 900 Bošnjaka nestalih u zapadnom Mostaru. Nisi iz Mostara i ne znaš šta pričaš. Niti si gledo niti doživio. 2000 Srba i optužbe za ratni zločin? Samo ću ti reći jedno: Šta misliš zašto Perišića ne tuže za Mostar? Medjusobni dogovor i zataškivanje dokaza, a plus niko za Srbe nije imao skupljati dokaze, dok je to za Bošnjake marljivo radjeno i kad je došlo vrijeme od toga Tute, Štele i kompanija su poslani u Haag. Blaž Kraljević bi danas sigurno bio u Haagu da je preživio.
Sada se vadimo na teorije zavjere i tajne dogovore. Blaž Kraljević bi možda i zavržio u Haagu da je živ danas, al prije njega tamo bi sigurno završio Mušan Topalović Caco da je živ. I ne znam što si se raspričao o navodnim hrvatskim zločinima nad Srbima. Ponavljam, haaški sud dosad nije optužio nijednog jedinog pripadnika HVO-a zbog zločina nad Srbima. Ali je zato optužio 7 pripadnika Armije BiH zbog zločina nad Srbima. I to dovoljno govori.
vodolija_33

Post by vodolija_33 »

Nenadv24 wrote:Španska himna je takođe instrumentalna isto kao i bh himna pa im to ne predstavlja neki problem. Ima važnijih problema od himne koje treba srediti u ovoj zemlji.
Problem je Nešo, jer se naši političari nisu mogli usaglasiti oko texta himne jer je svaka od ponuđenih verzija "vrijeđala osjećaje" nekog od naroda. Zar to nije pravo ogledalo stanja u našoj državi.

Pogledaj frke oko ujedinjenja policije. Ne mogu da se dogovore, ali ne smeta im da zajedno zarađuju nenormalne dnevnice zasjedajući zajedno na tim "sjednicama" i to sve s naših leđa...
mostarac

Post by mostarac »

jebotenickname wrote:
umro je mostar wrote:
We site komisije za nestale ne znam, a govori se samo o 900 Bošnjaka nestalih u zapadnom Mostaru. Nisi iz Mostara i ne znaš šta pričaš. Niti si gledo niti doživio. 2000 Srba i optužbe za ratni zločin? Samo ću ti reći jedno: Šta misliš zašto Perišića ne tuže za Mostar? Medjusobni dogovor i zataškivanje dokaza, a plus niko za Srbe nije imao skupljati dokaze, dok je to za Bošnjake marljivo radjeno i kad je došlo vrijeme od toga Tute, Štele i kompanija su poslani u Haag. Blaž Kraljević bi danas sigurno bio u Haagu da je preživio.
Sada se vadimo na teorije zavjere i tajne dogovore. Blaž Kraljević bi možda i zavržio u Haagu da je živ danas, al prije njega tamo bi sigurno završio Mušan Topalović Caco da je živ. I ne znam što si se raspričao o navodnim hrvatskim zločinima nad Srbima. Ponavljam, haaški sud dosad nije optužio nijednog jedinog pripadnika HVO-a zbog zločina nad Srbima. Ali je zato optužio 7 pripadnika Armije BiH zbog zločina nad Srbima. I to dovoljno govori.
Kad su ti spomenuli Ahmiće ti si rekao da ne pričaš o Ahmićima nego o Mostaru, pa ja krenuh da malo pričamo o Mostaru. Sada kada ti to ne odgovara spominješ Mušana Topalovića Cacu i idemo malo do Kazana. A nemoj se sekirati doći će i HVO bojovnici na tapetu za mostasrke Srbe, a dogovora je itekako bilo u vezi pitanja Perišića. Jer ne zaboravi da je u Mostaru prvo pukla HVO cisterna pred kasarnom Sjeverni logor, a ne četnička granata. Mnogo ih se boji toga i onda su se lijepo nagodili obzirom da je sve doaze HVO odnio sa sobom i lijepo stoje u arhivi.
aris_angelis

Post by aris_angelis »

Akcija wrote:Izvinjavam se i ispricavam se imate li vi pametnija posla od pisanja velikih gluposti. :x Vasoj gluposti nikada kraja, ja bih vama dao da tucate kamen na golom otoku i da nosite vodu u posudi bez dna..

Nijeli vama jasno :? da se svi oni u ime koga se vi ovdje prepirete i mrzite, jako dobro slazu i imaju isti cilj. Obogatiti se. Poznajem nekoliko istaknutih politicara, koji su bili zadrti komunisti, pa nacionalisti, pa su nezadovoljni polozajem ili osnovali vlastite stranke ili presli u radom za boljitak (vlastiti) :( i sl...

Za zrtve i brojke koje se spominju ovdje zaboli politicare ona stvar, njima odgovaraju te zrtve i cifre ce se uvelicavati, ako nastavimo ovako imacemo za 10 godina 5.000.000 zrtava rata, od kojih je vecina (98%) umrla od gladi i bolesti 10-15 godina poslije rata..
E buraz slabo te ko konta ovo je Balkan obecana zemlja :x
Prenj

Post by Prenj »

jebotenickname wrote:
umro je mostar wrote:
Naravno da nije bilo tolikih zlocina HVO-a nad Srbima, jer nakon dogovora Karadzica i Boban u Gratzu, rata izmedju HVO i VRS, skoro da nije bilo.

Bilo je jako puno glume da se ratuje, ali samog rata ne.

Izvanredan primjer i dokaz toga je ratnja saradnja izmedju Kiseljaka i Ilidze.

Sto opet nije sprijecilo HV i HVO da u potpunosti spale Sipovo kojeg su
morali da napuste nakon Daytona :roll:
vodolija_33

Post by vodolija_33 »

umro je mostar wrote:
Pomakni dupe i aktiviraj se politicki i mjenjaj nesto, a nemoj samo zugati na politicare. Budi ti ta koja ce biti ispravna i na mjestu. U politici se ako si pametan i sposoban moze brzo napredovati pa ces imati i moc odlucivanja. Pokreni se i budi casni primjer politicara.
Prethodni dio neću da komentarišem jer je nebulozan. :-)

A zašto ti ne budeš taj koji je ispravan i koji će micat' dupetom za sve nas, jer po tvojoj priči znaša šta radiš.?! Eto kandiduj se i ja ću prva za tebe da glasam. Organizovat ću ti i predizbornu kapmanju, makar u mojoj MZ. A ti mi daj posao i mogućnost da odlučujem sama za sebe.

Tvoj poster će da bude u mojoj sobi :)
jebotenickname

Post by jebotenickname »

Image

Image

Image

MOSTAR, župa sv. Petra i Pavla - župna crkva sv. Petra i Pavla i
franjevački samostan

Crkva je sagrađena 1886., a samostan nedugo potom. Pripadnici srpskih snaga pogađali su franjevački samostan od polovice travnja do polovice lipnja 1992. godine više puta različitim razornim sredstvima. Oštećeni su mu svi prozori, vrata, zidovi i krov na sva tri krila.Samostansku i župnu crkvu pogodili su zapaljivim i razornim granatama 9. V. 1992. u 22,15 sati. Potpuno je izgorjela i najvećim dijelom srušena. Od polovice travnja 1993. godine samostansku su zgradu počele gađati i snage Armije BiH. Do konca listopada 1993. godine njeni su pripadnici sa svojih položaja osam puta projektilima izazvali požar u samostanskim prostorijama. Uz to, granatama i snajperskim projektilima toliko su isprobijali zidove i vrata da je u većini prostorija boravak postao nemoguć.
mostarac

Post by mostarac »

Prenj wrote:
jebotenickname wrote:
umro je mostar wrote:
Naravno da nije bilo tolikih zlocina HVO-a nad Srbima, jer nakon dogovora Karadzica i Boban u Gratzu, rata izmedju HVO i VRS, skoro da nije bilo.

Bilo je jako puno glume da se ratuje, ali samog rata ne.

Izvanredan primjer i dokaz toga je ratnja saradnja izmedju Kiseljaka i Ilidze.

Sto opet nije sprijecilo HV i HVO da u potpunosti spale Sipovo kojeg su
morali da napuste nakon Daytona :roll:
Ma u Mostaru je dogovr Karadzic i Bobana vrijedio sam kad se VRS povukla sa lijeve obale. Kasnije nista nije vrijedilo, a i smetali su mostarski Bošnjaci koji su došli kao tampon zona, a to u Hercegovini ima mnogo dublje korijene i u Hercegovini je bilo itekako zločina nad Srbima od snaga HOS-a i HVO-a
vodolija_33

Post by vodolija_33 »

Akcija wrote:Izvinjavam se i ispricavam se imate li vi pametnija posla od pisanja velikih gluposti. :x Vasoj gluposti nikada kraja, ja bih vama dao da tucate kamen na golom otoku i da nosite vodu u posudi bez dna..

Nijeli vama jasno :? da se svi oni u ime koga se vi ovdje prepirete i mrzite, jako dobro slazu i imaju isti cilj. Obogatiti se. Poznajem nekoliko istaknutih politicara, koji su bili zadrti komunisti, pa nacionalisti, pa su nezadovoljni polozajem ili osnovali vlastite stranke ili presli u radom za boljitak (vlastiti) :( i sl...

Za zrtve i brojke koje se spominju ovdje zaboli politicare ona stvar, njima odgovaraju te zrtve i cifre ce se uvelicavati, ako nastavimo ovako imacemo za 10 godina 5.000.000 zrtava rata, od kojih je vecina (98%) umrla od gladi i bolesti 10-15 godina poslije rata..
Čovjek u pravu 100%
mostarac

Post by mostarac »

jebotenickname wrote:Image

Image

Image

franjevački samostan

Crkva je sagrađena 1886., a samostan nedugo potom. Pripadnici srpskih snaga pogađali su franjevački samostan od polovice travnja do polovice lipnja 1992. godine više puta različitim razornim sredstvima. Oštećeni su mu svi prozori, vrata, zidovi i krov na sva tri krila.Samostansku i župnu crkvu pogodili su zapaljivim i razornim granatama 9. V. 1992. u 22,15 sati. Potpuno je izgorjela i najvećim dijelom srušena. Od polovice travnja 1993. godine samostansku su zgradu počele gađati i snage Armije BiH. Do konca listopada 1993. godine njeni su pripadnici sa svojih položaja osam puta projektilima izazvali požar u samostanskim prostorijama. Uz to, granatama i snajperskim projektilima toliko su isprobijali zidove i vrata da je u većini prostorija boravak postao nemoguć.
Broj jedan. ta zapaljena i srusena crkva se nalazi u naselju Zahum. to je ona crkva sto ima zvonik od 500 metara. AKo nisi znao crkva je izgorila jer je u njoj eksplodiralo oruzje kojim je bila krcata. Sto se tice samostana koji se nalazi kraj crkve, samo da ti kazem da je jos i dobro prosao obzirom da se nalazi na Bulevarau koji je bio prva linija fronta i u tom samostanu su bojovnici imali svoje položaje i bunkere. Nećemo ih valjda bananama gađat dok pucaju na nas.
S druge strane 4 pripadnika HVO (koji srecom u toj operaciji poginuse) su minirali najljepsu bosnaskohercegovacku crkvu - "Srpsku pravoslavnu sabornu crkvu" u Mostaru, u kojoj je takođe bilo oružja, ali voi to nisu znali. Ni za trag joj se ne zna. Minirana je nakon povlačenja VRS sa lijeve obale. Srusili i zapalili su sve dzamije i crkve na svojoj hercegvackoj teritoriji osim dzamije u Capljini. Minirali su i manastir u Zitomislicima, na dazmiju u Pocitelju stavili krst, a imama dzamije na Buni zaklali u istoj. nemoj se bolan raspravljat o Mostaru i Hercegovini jer ces u svakom pogledu bit donji.
vsk

Post by vsk »

djes ba "umor je mostar'' ode li se neka malo do Ravne Gore :D
kojsino

Post by kojsino »

kojsino wrote:BiH je imala dva agresora,
koji nam jos ivije ne daju mira...
Ma gonite se preko Save, Une i Drine u tri P... materine !
SVAKOG DANA U SVAKOM POGLEDU OVAJ CITAT SE STALNO POTVRDJUJE
Akcija

Post by Akcija »

kojsino wrote:
kojsino wrote:BiH je imala dva agresora,
koji nam jos ivije ne daju mira...
Ma gonite se preko Save, Une i Drine u tri P... materine !
SVAKOG DANA U SVAKOM POGLEDU OVAJ CITAT SE STALNO POTVRDJUJE
Ocito imas problema sa samokontrolom, taj psihicki poremecaj se cesto vodi kao jedan od oblika sizofrenije :zzzz:
jebotenickname

Post by jebotenickname »

Ja ne želim negirat zločine HVO-a nad Bošnjacima i Srbima u Mostaru, ali isto tako ne želim prihvaćat propagandne cifre po kojima su žrtve deset puta uvećavane. Također imam pravo govorit i o zločinima koje su pripadnici Armije BIH i VRS počinili nad Hrvatima u općini Mostar.
Evo jedan primjer kako su okrutno ubijani Hrvati:

Livač (općina Mostar), 26. rujna 1993.

Na posebno okrutan način ubijena su trojica hrvatskih civila koji su bili zatočeni zajedno sa još 107 hrvatskih civila u zatvoru Armije BiH u selu Potoci. Od 110 tu zatočenih ljudi, bilo je i 15 djece, 26 osoba s preko sedamdeset godina starosti, te 38 žena. Ti ljudi su tu proživjeli najteža fizička i psihička mučenja, a služili su Armiji BiH i za razne teške radove na prvoj crti bojišnice kao što je kopanje rovova, izvlačenje poginulih vojnika Armije BiH, a i primoravani su da budu živi štit prema HVO-u. Od tih 110 ljudi, desetak ih je ubijeno u zatočenju. Na posebno okrutan način su ubijena trojica zatočenika dana 26. rujna 1993. godine na brdu Čurak iznad sela Livač, prigodom iznošenja protuzrakoplovne strojnice za Armiju BiH. Kad su došli na vrh brda, pripadnici Armije BiH koji su pratili skupinu od 12 zatočenih Hrvata (od kojih su trojica bili maloljetne osobe) su iz neposredne blizine ubili Stjepana Bilića, Tomu Brajkovića i Žarka Drinovca i to na način postupnog ranjavanja. Pucali su im u noge, ruke, dijelove tijela, te su otišli i pustili ih da iskrvare kako bi umirali u mukama. Kad su se vratili za par minuta, dvojica su već bila podlegla ozljedama, a Stjepan Bilić je još bio živ. Tada je Armija BiH natjerala ostale zarobljenike da im tijela svuku niz brdo gdje su ih morali zakopati. Iako je Stjepan Bilić još davao znakove života, zarobljenici su natjerani da ga zakopaju, pa je tako živ zakopan.
Last edited by jebotenickname on 20/05/2005 13:28, edited 1 time in total.
Nenadv24

Post by Nenadv24 »

jebotenickname wrote:
umro je mostar wrote:
Ako su zločini nad Srbima 1992 u dolini Neretve navodni onda ih nad Hrvatima takođe nije ni bilo. Koji zločini nad Hrvatima? Zar ih je bilo?
Haris033

Post by Haris033 »

vodolija_33 wrote:
umro je mostar wrote:Ovo ovde što čitam je u najmanju ruku zanimljivo ali i poražavajuće za ovu zemlju.

@vodolija_33

Kažeš nama treba neko sa strane da nas organizuje i vodi. Evo nas organizuju ovi sa strane i ubišmo se od ljepote. Misliš da bi to Hrvatska bolje uradila? Zašto mi ne bi vodili hrvatsku. Nama treba da ti pomakneš svoju guzicu i da skinemo bagru s vlasti, a ne da nas organizuju komšije, jer ja sebe toliko ne podcjenjujem i nisu oni ništa ni pametniji, ni kulturniji ni naprednijih pogleda na život. Nama treba da ti ne čekaš da neko drugi uradi stvari za tebe, nego da pokreneš svoje dupe.

Sad me dobro slušaj, jer mislim da ovo ne bih mogla dva puta da ponovim (nije me niko do sada ovako ispizdio pa bih da iskoristim ovu prigodu da ti čestitam :x )

Koliko god mi pokušavali sami sebe da uvjerimo koliko smo sposobni i pametni i da nama ne treba niko drugi sa strane, ebe nas ova naša statistika koja opet tvrdi suprotno. Misliš ti da ja volim strance? Jel' misliš da ja ne volim svoju domovinu? Misliš li ti da ja uživam slušajući himnu svoje domovine koja nema riječi a koju nam je HR odredio? Misliš li da volim ovu zastavu koju nam je također HR odredio? E pa zajeb’o si se jarane!

Ja bih najviše voljela da rata nije ni bilo i da sam svoju mladost provela u putovanjima svijetom (jer bih imala pasoš za koji mi ne bi trebala viza svaki put kada odlučim pa putujem duže od 200km ), zafrkanciji i provodu, bez razmišljanja "jel ona granata što ide moja?". Ja bih najviše voljela da imamo normalan narod u ovoj lijepoj BIH koji voli svoju domovinu, koji razmišlja na način “koliko para da zaradimo” a ne “ko je koje vjere”. Voljela bih da ne strepim šta će biti sutra, kako ću naći posao a da ne moram tražiti štelu, kako ću otići kod doktora a da ne moram tražiti štelu, kako položiti vozački ispit a da ne tražim štelu... Ali nije tako...

To što misliš da bih ja sada dušu prodala đavolu i dala svoju domovinu za Hrvatsku to je tvoj problem, a ne moj. Samo mi je pun ..... priče kako smo mi super nacija i kako nas niko drugi ne zaslužuje. Nešto mi WOW vrijedni, pametni a sami se sa sobom ne možemo dogovoriti oko pitanja za koje u normalnim državama nema dogovora, jer se te stvari podrazumijevaju. Naši j.... političari su dali krila strancima i ONI odaju utisak ljudi koji samostalno ne mogu otići u WC a da ne pričam o drugim stvarima. Pogledaj nam policije bolan ne bio. :(

A to za micanje dupeta- ma de mi ti objasni molim te kako se efikasno miče dupetom u cilju micanja bagre s vlasti. Eto ti znaš pa de mi objasni. Ja ne znam, glupa sam. Priznajem :shock:
Svaka cast na komentaru!!! :-D

Ova dvojica Mostaraca nek otvore novu temu pa neka se tamo prepucavaju! :x
jebotenickname

Post by jebotenickname »

umro je mostar wrote:Broj jedan. ta zapaljena i srusena crkva se nalazi u naselju Zahum. to je ona crkva sto ima zvonik od 500 metara. AKo nisi znao crkva je izgorila jer je u njoj eksplodiralo oruzje kojim je bila krcata. Sto se tice samostana koji se nalazi kraj crkve, samo da ti kazem da je jos i dobro prosao obzirom da se nalazi na Bulevarau koji je bio prva linija fronta i u tom samostanu su bojovnici imali svoje položaje i bunkere. Nećemo ih valjda bananama gađat dok pucaju na nas.
To je tvoja istina. Čuo sam i drugačija svjedočenja, svjedočenja koja te demantiraju. Po tvojoj priči vi ste apsolutna nevinašca.
mostarac

Post by mostarac »

jebotenickname wrote:Ja ne želim negirat zločine HVO-a nad Bošnjacima i Srbima u Mostaru, ali isto tako ne želim prihvaćat propagande cifre po kojima su žrtve deset puta uvećavane. Također imam pravo govorit i o zločinima koje su pripadnici Armije BIH i VRS počinili nad Hrvatima u općini Mostar.
Evo jedan primjer kako su okrutno ubijani Hrvati:

Livač (općina Mostar), 26. rujna 1993.

Na posebno okrutan način ubijena su trojica hrvatskih civila koji su bili zatočeni zajedno sa još 107 hrvatskih civila u zatvoru Armije BiH u selu Potoci. Od 110 tu zatočenih ljudi, bilo je i 15 djece, 26 osoba s preko sedamdeset godina starosti, te 38 žena. Ti ljudi su tu proživjeli najteža fizička i psihička mučenja, a služili su Armiji BiH i za razne teške radove na prvoj crti bojišnice kao što je kopanje rovova, izvlačenje poginulih vojnika Armije BiH, a i primoravani su da budu živi štit prema HVO-u. Od tih 110 ljudi, desetak ih je ubijeno u zatočenju. Na posebno okrutan način su ubijena trojica zatočenika dana 26. rujna 1993. godine na brdu Čurak iznad sela Livač, prigodom iznošenja protuzrakoplovne strojnice za Armiju BiH. Kad su došli na vrh brda, pripadnici Armije BiH koji su pratili skupinu od 12 zatočenih Hrvata (od kojih su trojica bili maloljetne osobe) su iz neposredne blizine ubili Stjepana Bilića, Tomu Brajkovića i Žarka Drinovca i to na način postupnog ranjavanja. Pucali su im u noge, ruke, dijelove tijela, te su otišli i pustili ih da iskrvare kako bi umirali u mukama. Kad su se vratili za par minuta, dvojica su već bila podlegla ozljedama, a Stjepan Bilić je još bio živ. Tada je Armija BiH natjerala ostale zarobljenike da im tijela svuku niz brdo gdje su ih morali zakopati. Iako je Stjepan Bilić još davao znakove života, zarobljenici su natjerani da ga zakopaju, pa je tako živ zakopan.
Moguce i ja ne negiram, mada ima jedna stvar koja u svemu tome smrdi. Naime ARBiH nije imala protivvazdusnu odbranu u Mostaru i tu vrstu oruzja, ali ne kazem da ovo nije moguce i da je laz.
Navodjenje ovih primjera ti je pravo bezveze, jer ja ovakvih mogu navesti more i mnogo vise od tebe, cak i ako bi nabrajao samo ono sto sam ja licno svojim ocima vidio, a mogu ti navesti i svoj licni primjer kao ranjenog dijeteta i izivljavanja na istom u Vojnoj bolnici HVO-a u Mostaru.
mostarac

Post by mostarac »

jebotenickname wrote:
umro je mostar wrote:Broj jedan. ta zapaljena i srusena crkva se nalazi u naselju Zahum. to je ona crkva sto ima zvonik od 500 metara. AKo nisi znao crkva je izgorila jer je u njoj eksplodiralo oruzje kojim je bila krcata. Sto se tice samostana koji se nalazi kraj crkve, samo da ti kazem da je jos i dobro prosao obzirom da se nalazi na Bulevarau koji je bio prva linija fronta i u tom samostanu su bojovnici imali svoje položaje i bunkere. Nećemo ih valjda bananama gađat dok pucaju na nas.
To je tvoja istina. Čuo sam i drugačija svjedočenja, svjedočenja koja te demantiraju. Po tvojoj priči vi ste apsolutna nevinašca.
Izvoli dodji u Mostar i stani na Bulevar kod tog samostana i vidit ces kako je to izgledalo u real-verziji i vidit ces gdje su bili bunkeri HVO i bunkeri Armije. Ako ne vjerujes meni siguran sam da ces vjerovati svojim ocima, ali onda dolazis do situacije da sam sebe pocnes pitati jesu li te i za ostalo slagali.
Nenadv24

Post by Nenadv24 »

jebotenickname wrote:Image

Image

Image

franjevački samostan

Šta kažeš da postiram slike Saborne crkve koju su hrvatski bojovnici minirali ili možda u Žitomislićima prije obnove zatim manastir na području Bijelog polja kod Mostara, crkva u Blagaju, a tek što ih je bilo porušenih u Popovom polju od hrvatske vojske naravno.

Samo da nađem te slike.
medenjak

Post by medenjak »

vodolija_33 wrote:

@vodolija_33

:) ovako prica realan covjek!!!
a ne nadobudni kvazi politicar!!!
Akcija

Post by Akcija »

Pitao bih ove sto boli u srcu jesuli oni istinski VJERNICI?
jebotenickname

Post by jebotenickname »

umro je mostar wrote:a imama dzamije na Buni zaklali u istoj
U napadu Armije BiH na Mostar 1. prosinca 1993. godine ranjen je u stomak fra Oton Bilić. Njega je spašavao domar samostana Cvitan Jurić i pri tome je ubijen iz snajpera.
Locked