Mogucnost imaju, da li ce znati to da iskoriste, vidjecemo. Gledajuci ove sto doje nargile, nece tu biti nikakvih velikih razlika u odnosu na starije generacije. I tu ce biti gledanja da te stranka negdje uvali, po mogucnosti kakvo drzavno ministarstvo.Tomahawk11 wrote:Upravo. Masa je mladih koji su pasivni u tom svom ''znanju''. Prikljuceni na racunar, tablet, smartphone ko na infuziju, a u real life ne postoje. Asocijalni totalno. Sportske aktivnosti - nula. Nema ih. Basket igraju ''klinci'' od 30+ godina. Eseji koji se spominju - pa ko to jos pise?! Kao i seminarske, maturske, diplomske....sve se prepisuje sa interneta. Sad ce neko reci pamet je i snaci se. Hm, prepisati nesto sa Google i nije neka pamet.dezurni_ucenik wrote:Malo i pretjerujete. Ispade da je svako ko je sa 5 godina upalio tablet i koristio ga, da je genijalac. Treba razdvojiti one koji tehnologiju koriste za instagram i facebooke od onih koji zele da nauce neki programski jezik. Ako je tako kako vi govorite, onda je svako dijete koje sjedi i duva ono crijevo, buduci kompjuterski genijalac. Ipak je ovih instagramovaca mnogo vise od potencijalnih buducih programera.
'Generacija ja, ja, ja'
Kao individualci, milenijska generacija lakše prihvaća raznolikost, ne samo u pogledu homoseksualaca, žena i manjina. Informirani su, ali nisu aktivni. Oni su kul, ali nimalo strastveni. Osuđuju ratove i glad u svijetu, ali ništa ne poduzimaju. Novac im je bitan, ali više kao sredstvo za stjecanje novih iskustava i doživljaja, nego gomilanje kućerina s bazenima
Naravno, slozio bih se s onim da danasnja djeca definitivno imaju mogucnost da budu nadprosjecno pametnija, obrazovanija, sirih vidika od djece '70., '80., '90. Pitanje je koliko ima onih koji su zaista takvi, a koji odrastaju u asocijalne ostecene persone naucene da ne razmisljaju i da za sve ima neko pomagalo.
Koliko god tehnologija znacila napredak za covjecanstvo ipak ce od mnogih napraviti debile. Nije programiranje #sunce #plaza #yolo #ocam #nargila #sda
A i dovoljno je pogledat po kaficima kad neka ekipa sjedne i svi bulje u telefone, slikaju selfije, broje lajkove, pucaju hestagove.