Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima

Post Reply
PapakizSarajeva

#176 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima

Post by PapakizSarajeva »

supercali wrote:
PapakizSarajeva wrote:
Decko, meni je preko 50 godina i nemoj se na taj balavunderski nacin zajebavati sa mnom ...
zali boze u sta si protracio tih 50 i kusur godina onda
i pitate se kakva je omladina danas?
pa dovoljno je vidjeti kakvi su ovi 50+ tako da je omladina zlatna kakvi ste vi
Volio bih da i ti kazes kojim to velikim zivotnim iskustvom ti ovdje tako mudro zboris ... Sto su moje godine protracene ? Sto ne prihvatam pojedinacno izjasnjavanje nekoga kao Bosanac za rjesenje svih problema ove drzave ?

Za tracenje godina ti mogu reci samo ovako i to kakvi smo mi 50+ (bar ja) : Vlasnik sam 1/4 firme koja ima godisnji promet preko 1.000.000,00 KM, imam solidan stan, vozim solidna kola, imam lijepo i pametno dijete (mozda tvojih godina) koje studira na obicnom, drzavnom fakultetu pri UNSA, ne tucem zenu, imam puno prijatelja Srba, Hrvata, a i ostalih (u BiH), a isto tako i u njihovim maticnim drzavama ...

Za omladinu nikada ne govorim kakva je (potrazi neki moj post na temu danasnje omladine), jer sam i ja bio mlad ... Znam i sta znaci napiti se i potuci se. Samo sto se to u nase vrijeme radilo sve nekako u granicama normalnog, bez bombi, nozeva, pistolja, bez ovoliko droge na ulici, bez gazenja autima pjesaka ...
Tvrtko II Kotromanić

#177 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima

Post by Tvrtko II Kotromanić »

al tuzno je sve ovo
i kemo i ova tema i sve ovo oko naseg identiteta
Srbi i Hrvati su prosli i preboljeli te djecje bolesti u 19.vijeku kad se i jesu vecinom fromirale evropske nacije
mi nismo, zato i danas postoji dilema kod odredjenog broja B....... jesu li B....... ili B...... :-) :D

a u stvari je to jedno te isto
bez te grupe ljudi, ljudi koje dijele istu historiju, kulturu, jezik i istu ljubav prema jedinoj domovini Bosni i Hercegovini, nema te iste BiH
ali opet, ako su se vec vecina ljudi unutar te grupe izjasnila ili se izjasnjavaju kao Bosnjaci, i to kao Bosnjaci iz Bosne i Hercegovine, Sandzaka, Crne Gore, Kosova itd itd mislim da je bespotrebno i da samo stvara razdor medju nama i radost medju dusmanima ove zemlje to da se dio urbane (mali dio) populacije Sarajeva, Tuzle i Zenice izjasnjava kao Bosanci iz ovih ili onih namjera
sigurno je da oni nisu neprijatelji BiH, cak stavise, ali je sigurno da su politicki naivni
bez obzira na njihove dobre namjere, jer jbg "i put u pakao je poplocan dobrih namjerama"
Point.

#178 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima

Post by Point. »

supercali wrote:
Point. wrote:
supercali wrote:ko je tebi kriv kad imas krizu identiteta pa su ti pored bosanca 93-e nakitili da budes i bosnjak ako si musliman
Bosnjaci su bili naziv i prije '93 tako da neznam svrhu tvoga posta.
kad si tako pametan procitaj definiciju prije 93-e i poslije
Definicija Bosnjak se upotrebljavala jos za vrijeme Osmanskog vakta, tako da jos uvijek ne razumijem svrhu tvoga pisanja. Ukoliko nisi progutao velikosrpsku suplju da su Bosnjaci nastali '93.

Pitanje: Zasto su ovi urbani, tj bosanci ovoliko agresivni u svojim postovima?
joint union

#179 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima

Post by joint union »

Dozer wrote:
joint union wrote: Srbijanac je svako ko živi u Srbiji, ma koje vjere i narodnosti bio. Srbi su ekskluzivno pravoslavci.
tj, bosanac je svako ko zivi u bosni, ma koje vjere i narodnosti bio. Bosnjaci su ekskluzivno muslimani. Jel to?
Upravo tako. I samo nemoj krenuti s pricom da u Srbiji sebe ljudi tako ne nazivaju jer to je toliki supljak.... ja cu te sad odvesti u BG, NS, ili nesto manje poput Loznice recimo, i ljudi ce ti se na takve nebuloze samo nasmijati i ponosno reci da oni jesu Srbijanci, a da je to Srbi u nacionalnom smislu samo novokomponiovana fasisticka budalastina.[/quote]
jbg dozeru, malo si izmikso ove citate. Ako je meni upuceno, ne znam gdje sam to negirao srbijance? Samo povlacim paralelu srbi-srbijanci, bosnjaci-bosanci.
House

#180 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima

Post by House »

Znaš, Bošnjače, nije davno bilo,

Sveg’ mi svijeta, nema petn’est ljeta,

Kad u našoj Bosni ponosnoj
I junačkoj zemlji Hercegovoj,
Od Trebinja do brodskih vrata
Nije bilo Srba ni Hrvata,

A danas se kroz svoje hire

Oba stranca ko u svome šire.
Oba su nas gosta saletila
Da nam otmu najsv’jetlije blago,
Naše ime ponosno i drago.

1891

:bih:
Neil Robertson

#181 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima

Post by Neil Robertson »

Kemo je ispo papak par ekselans :D :D
sandzokan

#182 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima

Post by sandzokan »

Pripadnik plemena pozdravlja Kemu i njegovo dijete, neka mu je živo i zdravo.

Interesantno kako ovakve teme za kratko vrijeme dobiju par stotina postova, ne znam zašto ljudi vole da ubjeđuju druge o tome ko kako treba da se izjašnjava i zašto. Slična je stvar i sa temama o religijama kada forumski ateisti navale dokazivati da nema boga. Istina je da su sve ove rasprave jalove, niko neće promijeniti svoju naciju niti svoj teizam zamijeniti ateizmom zbog forumske rasprave.
nelle_tz

#183 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima

Post by nelle_tz »

Dozer wrote:Ne da Bosnjak nije bio naziv za BH muslimane, nego muslimana u BiH nije ni bilo dok ne dodjose Osmanlije, a onda su oni stare Bosnjane preimenovali u pogrdne Bosnjake, ali cak ni tada to nije bio naziv za novonastalu vjersku skupinu, nego opet za sve stanovnike tadasnje Bosne (Hercegovine nije bilo tad ni na mapi).
Dakle, Alija i SDA su 93 napravili takvu medvjedju uslugu BH muslimanima da se to vise nikada nece moci ispraviti.
Da sve bude tragikomicnije, taj isti Alija je u svojim zadnjim bolnickim danima svom narodu poslao poruku - "moramo biti sto vise Bosanci, jer samo ce to sacuvati ovu zemlju".
Ovaj snimak je bio na YT, a i na nekim ovdje temama, pa kome nije mrsko traziti, neka trazi.
Nije tacno. Ime Bosnjak se prvi put spominje 1440. godine kad je kralj Bosne,Tvrtko II , rekao poljskom kralju:" "Bošnjakom su isti pradjedovi bili kao i Poljakom."
I to ne znaci nista pogrdno,Postoje i Poljaci i Slovaci sa nastavkom -ak.Jedini problem je sto se ljudi stide imena Bosnjak i misli da im je to nametnuo Alija ili Ceric.Bosnjaci katolici i Bosnjaci pravoslavci su ime Bosnjak napustili u drugoj polovini 19.stoljeca i oni se sad osjecaju Srbima i Hrvatima i to nikad nista nece promijeniti. Svako onaj ko misli da bi uzimanje imena Bosanac pomoglo da se Srbi i Hrvati izjasne tako je budala. Pitajte bilo kog Srbina ili Hrvata iz Banjaluke, Capljine, Sirokog, Bijeljine sta su. Zamislite sad da su Nijemci nakon Hitlera rekli da oni vise nece da se izjasnjavaju kao Nijemci zbog Hitlera i nacista nego ce se poceti zvati Bavarci i Slezani.
Yahweh
Location: See the shadow? Well, that's not anyone that you're expecting.

#184 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima

Post by Yahweh »

.
Last edited by Yahweh on 20/03/2015 23:18, edited 1 time in total.
kakonako

#185 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima

Post by kakonako »

Pa i ja sam bio papak kad sam na popisu devedesetprve bio jedini Bosnjak medju 23 hiljade popisanih,uz to me,kad su objelodanili rezultate(a mala je carsija) svi poprijeko gledali,a jos napisao da govorim bosnjackim jezikom.E kad su parole okrenule na drugu stranu - sad sam Bosanac.Respekt za Kemu!
nelle_tz

#186 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima

Post by nelle_tz »

Yahweh wrote:Svaki put slične teme idu u istom pravcu.

Ja imam tri pitanja za bošnjake.
1. Zašto ste bošnjaci a ne bosanci i hercegovci/muslimani?
2. Kad odete na ljetovanje u španiju i upoznate neku tamnoputu ženku jel kažete da ste bosanac i hercegovac ili bošnjak iz federacije/RS-a?
3. Zašto večina bošnjaka misli da oni koji se izjašnjavaju kao bosanci vode ovu državu u propast ili manje vole BiH od onih koji se izjašnjavaju kao bošnjaci.
1.Sta kaze Englez kad ode na ljetovanje?
Sigurno ne kaze:" Ja sam Ujedinjenokraljevac Velikobritanac i Sjevernoirac"
2.TZV "Bosanci" se predstavljaju kao multietnicari a puni su mrznje prema drugacijima i lupaju
3.I kako to da postoje narodi Englezi, Skoti,Velsani, Irci u drzavi Ujedinjenom Kraljevstvu Velike Britanije i Sjeverne Irske, a nema naroda koji se zove Ujedinjenokraljevci Velikobritanci i Sjevernoirci.Ako vasa logika kaze da se ime naroda daje po imenu drzave, onda bi se oni morali zvati Ujedinjenokraljevci Velikobritanci i Sjevernoirci.
PapakizSarajeva

#187 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima

Post by PapakizSarajeva »

2. Kad odete na ljetovanje u španiju i upoznate neku tamnoputu ženku jel kažete da ste bosanac i hercegovac ili bošnjak iz federacije/RS-a?
3. Zašto večina bošnjaka misli da oni koji se izjašnjavaju kao bosanci vode ovu državu u propast ili manje vole BiH od onih koji se izjašnjavaju kao bošnjaci.
1. jer Muslimani kao narod vise ne postoje, preimenovao ih Alija u Bosnjake (a ja sam pripadnik tog naroda),
2. Bosanac je teritorijalna odrednica ( isto kao sto je i meni Spanac teriotorijalno, prepoznatljivo. Da mi neko kaze da je Baskijac, morao bih se malo pocesati po glavi da skontam odakle je),
3. Ne daj Boze da mislim da neki Bosanac manje voli BiH od mene, ali oni mene ubjedjuju da je vole VISE od mene. A to ne dozvoljavam ...
supercali

#188 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima

Post by supercali »

Point. wrote:
Definicija Bosnjak se upotrebljavala jos za vrijeme Osmanskog vakta, tako da jos uvijek ne razumijem svrhu tvoga pisanja. Ukoliko nisi progutao velikosrpsku suplju da su Bosnjaci nastali '93.

pa rekoh ti fino procitaj definiciju pa ces razumijeti svrhu mog pisanja
JanuaryJones

#189 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima

Post by JanuaryJones »

nelle_tz wrote:

2.TZV "Bosanci" se predstavljaju kao multietnicari a puni su mrznje prema drugacijima i lupaju
3.I kako to da postoje narodi Englezi, Skoti,Velsani, Irci u drzavi Ujedinjenom Kraljevstvu Velike Britanije i Sjeverne Irske, a nema naroda koji se zove Ujedinjenokraljevci Velikobritanci i Sjevernoirci.Ako vasa logika kaze da se ime naroda daje po imenu drzave, onda bi se oni morali zvati Ujedinjenokraljevci Velikobritanci i Sjevernoirci.
Nationality: Noun--Briton(s). Adjective--British.
Population: 62 million (2010)
Major ethnic groups: British, Irish, West Indian, South Asian.
Major religions: Church of England (Anglican), Roman Catholic, Church of Scotland (Presbyterian), Muslim.
Major languages: English, Welsh, Irish Gaelic, Scottish Gaelic.
http://www.nationsonline.org/oneworld/u ... ingdom.htm
supercali

#190 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima

Post by supercali »

nelle_tz wrote:

posto mjesas narodnost i nacionalnost zato i imas ova 3 pitanja
da ne mjesas ne bi ih ni postavljao osim mozda prvog
AhmetShabo

#191 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima

Post by AhmetShabo »

Kako vam nije jasno, ja sam po geografskom nekom smislu BOsanac i Hervegovac, ali sam Bosnjak po narodnosti. Ne Bosnjak koji je nasto 92 godine i koji se veze iskljucivo za muslimane, vec Bosnjak koji je ovdje zivio prije 10 vjekova.
Kemo KONJU, a ne kralju.
Maharadza

#192 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima

Post by Maharadza »

Point. wrote:
supercali wrote:
Point. wrote:
Bosnjaci su bili naziv i prije '93 tako da neznam svrhu tvoga posta.
kad si tako pametan procitaj definiciju prije 93-e i poslije

Pa ima li agresivnije skupine od ateista?! :oops:
AhmetShabo

#193 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima

Post by AhmetShabo »

nelle_tz wrote:
Dozer wrote:Ne da Bosnjak nije bio naziv za BH muslimane, nego muslimana u BiH nije ni bilo dok ne dodjose Osmanlije, a onda su oni stare Bosnjane preimenovali u pogrdne Bosnjake, ali cak ni tada to nije bio naziv za novonastalu vjersku skupinu, nego opet za sve stanovnike tadasnje Bosne (Hercegovine nije bilo tad ni na mapi).
Dakle, Alija i SDA su 93 napravili takvu medvjedju uslugu BH muslimanima da se to vise nikada nece moci ispraviti.
Da sve bude tragikomicnije, taj isti Alija je u svojim zadnjim bolnickim danima svom narodu poslao poruku - "moramo biti sto vise Bosanci, jer samo ce to sacuvati ovu zemlju".
Ovaj snimak je bio na YT, a i na nekim ovdje temama, pa kome nije mrsko traziti, neka trazi.
Nije tacno. Ime Bosnjak se prvi put spominje 1440. godine kad je kralj Bosne,Tvrtko II , rekao poljskom kralju:" "Bošnjakom su isti pradjedovi bili kao i Poljakom."
I to ne znaci nista pogrdno,Postoje i Poljaci i Slovaci sa nastavkom -ak.Jedini problem je sto se ljudi stide imena Bosnjak i misli da im je to nametnuo Alija ili Ceric.Bosnjaci katolici i Bosnjaci pravoslavci su ime Bosnjak napustili u drugoj polovini 19.stoljeca i oni se sad osjecaju Srbima i Hrvatima i to nikad nista nece promijeniti. Svako onaj ko misli da bi uzimanje imena Bosanac pomoglo da se Srbi i Hrvati izjasne tako je budala. Pitajte bilo kog Srbina ili Hrvata iz Banjaluke, Capljine, Sirokog, Bijeljine sta su. Zamislite sad da su Nijemci nakon Hitlera rekli da oni vise nece da se izjasnjavaju kao Nijemci zbog Hitlera i nacista nego ce se poceti zvati Bavarci i Slezani.
bravo :thumbup:
AhmetShabo

#194 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima

Post by AhmetShabo »

nelle_tz wrote:

Ubijas ih, bravo majstore :thumbup:
nelle_tz

#195 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima

Post by nelle_tz »

supercali wrote:
nelle_tz wrote:

posto mjesas narodnost i nacionalnost zato i imas ova 3 pitanja
da ne mjesas ne bi ih ni postavljao osim mozda prvog
Ne mijesam ja narodnost i nacionalnostl, mijesate vi, Ja se samo sprdam, pisem onako kako vi pisete. 1. Bosnjaci smo zato sto to ime ima najduzi kontinuitet od 1440. godine kad ga je prvi put zabiljezeno izgovorio bosanski kralj Tvrtko II sve do zabrane tog imena 1906.( 440 godina kontinuiteta). Ne mozemo izmisljati naziv za narod Bosanci i Hercegovci jer takav narod nikad nije postojao.Kako ce neko biti dvoje?Ne mozes biti i Slavonac i Dalmatinac I Istranin odjednom.Ako postoji narod Bosanci i Hercegovci onda postoje i Ujedinjenokraljevci Velikobritanci i Sjevernoirci. 2. kad odem vani na ljetovanje kazem da sam iz BIH i ako me neko pita kojem narodu pripadam kazem da sam Bosnjak,Srbin, Hrvat, Rom, Ukrajinac, da imam drzavljanstvo BIH i ako me pitaju koje sam vjere da sam musliman ili ateista ili agnostik ili pravoslavac ili katolik 3. Vi ne vodite drzavu u propastu, jednostavno ne razumijete da ne mozete nekome nesto nametati. Tito je bio protiv jugoslavenstva , sto vi mislite da ste bolji od njega i da ste bolji od Srba, Hrvata i Bosnjaka , iskljucivi ste i puni mrznje.PItajte vi Skota ili Irca ili Velsanina je li on pripada narodu Ujedinjenokraljevac Velikobritanac i Sjevernoirac ili je to sto jeste,Skot ili Irac ili Velsanin, pa cete vidjeti sta ce vam reci
Last edited by nelle_tz on 21/01/2015 00:13, edited 1 time in total.
supercali

#196 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima

Post by supercali »

nelle_tz wrote: Ne mijesam ja narodnost i nacionalnostl, mijesate vi, Ja se samo sprdam, pisem onako kako vi pisete. 1. Bosnjaci smo zato sto to ime ima najduzi kontinuitet od 1440. godine kad ga je prvi put zabiljezeno izgovorio bosanski kralj Tvrtko II sve do zabrane tog imena 1906.( 440 godina kontinuiteta). Ne mozemo izmisljati naziv za narod Bosanci i Hercegovci jer takav narod nikad nije postojao.Kako ce neko biti dvoje?Ne mozes biti i Slavonac i Dalmatinac I Istranin odjednom.Ako postoji narod Bosanci i Hercegovci onda postoje i Ujedinjenokraljevci Velikobritanci i Sjevernoirci. 2. kad odem vani na ljetovanje kazem da sam iz BIH i ako me neko pita kojem narodu pripadam kazem da sam Bosnjak,Srbin, Hrvat, Rom, Ukrajinac, da imam drzavljanstvo BIH i ako me pitaju koje sam vjere da sam musliman ili ateista ili agnostik ili pravoslavac ili katolik 3. Vi ne vodite drzavu u propastu, jednostavno ne razumijete da ne mozete nekome nesto nametati. Tito je bio protiv jugoslavenstva , sto vi mislite da ste bolji od njega i da ste bolji od Srba, Hrvata i Bosnjaka i iskljucivi ste i puni mrznje.PItajte vi Skota ili Irca ili Velsanina je li on pripada narodu Britanac ili to sto jeste,Skot ili Irac ili Velsanin, pa cete vidjeti sta ce vam reci
ocito je da mjesas
vec drugi put postavljas ista pitanja i oba puta dokazujes da ne znas razliku izmedju pripadnosti nacije i pripadnosti narodu
AhmetShabo

#197 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima

Post by AhmetShabo »

Kako frajer iz TK da se izjasni Hercegovcem, majko mila. Cuj Bosanac i Hercegovac. Bosnjak, nemojte bjezat od toga, nije to Alijino, niti muslimansko, to je staro vijekovima.Cuvajte svoje ime, cuvajte svoju narodnost. Nema to veze sa Torovima.
Znate li da u Turskoj zivi preko 3 miliona BOSNJAKA! ali onih bosnjaka koji su tamo davno, dano otisli i naselili se, ne ovih sto vi mislite da su poslije rata nastali 92'.
Maharadza

#198 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima

Post by Maharadza »

@nelle_tz: brate ne trudi se više (svaka čast na dosad napisanom, u pojam si ih ubio argumentovano) ali shvati da je nekim ljudima lakše metar u guzicu nego centimetar u glavu i ma kakve ti argumente iznosio takvoj osobi - nema nade da će ih taj prihvatiti, samo će nastaviti po svom i pucati kontru! stipu dušmane! :thumbup:
supercali

#199 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima

Post by supercali »

sustina je sto vi poistovjecujete izraz bosnjak prije 93-e sa izrazom poslije 93-e

to su 2 razlicita izraza iako se doslovno isto pisu

to vam je u biti kao hala i hala
jedno je izraz za wc drugo za veliki zatvoreni objekat
AhmetShabo

#200 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima

Post by AhmetShabo »

supercali wrote:sustina je sto vi poistovjecujete izraz bosnjak prije 93-e sa izrazom poslije 93-e

to su 2 razlicita izraza iako se doslovno isto pisu

to vam je u biti kao hala i hala
jedno je izraz za wc drugo za veliki zatvoreni objekat
ej :roll:
a sta je onda boasnac. Jedino gdje sam cuo da se spominje bosanac je žito ili ti ga kukuruz. Jer nacija Bosanci ne postoji i nikad nije postojala
Ima samo Bosnjak care moj,Bosnjak! Stariji od tebe stotinama godina
Post Reply