Po(Mi)licjiski automobili
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Bakir1
#176 Re: Po(Mi)licjiski automobili
sta je bilo ono tam 110 ili 130 bas ofarban u boje policije, nema slike nigdje........
-
goran16v
#177 Re: Po(Mi)licjiski automobili
150 prezivjela i rashodovana, na nekoj od teman an forumu imas ratnu sliku deformisane 110-ke i policijskog Traffica poslije sudara ispred Sipada na socijalnom
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#178 Re: Po(Mi)licjiski automobili
Iran:citroen xm wrote:U ustavu BiH postoje dva pisma bez obzira na entitet. To su ćirilica i latinica. Nigdje ne piše da ne smiješ koristiti samo jedno od njih. To što neko ima nešto protiv ćirilice ili što je toliko zatucan da ne poznaje oba pisma, to je samo njegova stvar.
Kada neka od zemalja iz kojih su ova policijska auta, postavljena na par slika, bude imala više od jednog pisma, vjerovatno se niko neće buniti ako bude pisalo na tom drugom pismu.

Grčka:

-
goran16v
#179 Re: Po(Mi)licjiski automobili
Koliko god da apsurdno i pqaradoksalno zvuci ova Mecka kao i W211 Made in Iran.
- Domaci izdajnik
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#181 Re: Po(Mi)licjiski automobili
evo 110-ke ,ja sam postavljao sliku...trafic je iz unioninvesta izuzeti 

-
goran16v
#182 Re: Po(Mi)licjiski automobili
U medjuvremenu sam je i ja nasao...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#184 Re: Po(Mi)licjiski automobili
http://www.aparchive.com/metadata/Bosni ... llFilters=
Link je za klip od dvije minute. Radi se o posjeti Avde Hebiba Grbavici tokom reintegracije, a vidimo dosta terenskih vozila u sluzbi policije, kao i spominjanih zelenih golfova, a na kraju snimka se vidi i crni Mercedes S klase. Ne znam je li to vozilo gospodina ministra ili Karl Bilta ciju njusku takodjer mozemo vidjeti na kraju klipa.
Link je za klip od dvije minute. Radi se o posjeti Avde Hebiba Grbavici tokom reintegracije, a vidimo dosta terenskih vozila u sluzbi policije, kao i spominjanih zelenih golfova, a na kraju snimka se vidi i crni Mercedes S klase. Ne znam je li to vozilo gospodina ministra ili Karl Bilta ciju njusku takodjer mozemo vidjeti na kraju klipa.
-
goran16v
#185 Re: Po(Mi)licjiski automobili
Crni W116 je bio od 280 SEL blinda sa probusenim suvozacevim staklom od nije bio ni Hebibov ni Bildtov (mozda su ga vozili u njemu taj dan) nego drzavni zaostatak iz Titinog doba, koji je, ako se dobro sjecam, u ratu bio raspolaganju predsjedniku Vlade RBiH jer su g koristili Silajdzic i Muratovic.
Koliko ja vidim, ovdje nema puno policijskih terenaca. zeleni Hebibov GMC Jimmy, vidis Hebiba u njemu na 0.06 UN-ove Toyote Land Cruiser L80 i 4Runner, Discovery, SFOR-ov Peugeot P-4 Francuskog bataljona, nepoznati Trooper sa zoll tablama, Pajerro na 1.51 je mozda novinarski, ne znam ciji je bio dvobojni Blazer.
Inace, ko se sjeca OHR je bio u zgradi Feroelektra, a parking im je bio gdje je sad klizaliste ispred BBI-a i Bildtov auto je bio bijeli W126, sivi Audi V8 i mozda, ali nisam 100% siguran BMW 7 E32.
Koliko ja vidim, ovdje nema puno policijskih terenaca. zeleni Hebibov GMC Jimmy, vidis Hebiba u njemu na 0.06 UN-ove Toyote Land Cruiser L80 i 4Runner, Discovery, SFOR-ov Peugeot P-4 Francuskog bataljona, nepoznati Trooper sa zoll tablama, Pajerro na 1.51 je mozda novinarski, ne znam ciji je bio dvobojni Blazer.
Inace, ko se sjeca OHR je bio u zgradi Feroelektra, a parking im je bio gdje je sad klizaliste ispred BBI-a i Bildtov auto je bio bijeli W126, sivi Audi V8 i mozda, ali nisam 100% siguran BMW 7 E32.
-
citroen xm
#186 Re: Po(Mi)licjiski automobili
Isto tako da su napisali samo na nacionalnom pismu niko se ne bi bunio. Opet kažem, u ustavu BiH stoje dva pisma i oba se potpuno jednako mogu koristiti pa šta kome volja. Usput, osnovna škola je obavezna, a u prvom razredu se uče oba pisma tako da samo onaj ko nije školovan može da ne zna oba pisma, ali opet je sramota.Lajavikrelac wrote:Iran:citroen xm wrote:U ustavu BiH postoje dva pisma bez obzira na entitet. To su ćirilica i latinica. Nigdje ne piše da ne smiješ koristiti samo jedno od njih. To što neko ima nešto protiv ćirilice ili što je toliko zatucan da ne poznaje oba pisma, to je samo njegova stvar.
Kada neka od zemalja iz kojih su ova policijska auta, postavljena na par slika, bude imala više od jednog pisma, vjerovatno se niko neće buniti ako bude pisalo na tom drugom pismu.
Grčka:
- sparky
#187 Re: Po(Mi)licjiski automobili
imas djecu koja su u ratu isla u skolu, sad im je izmedju 25-30 godina. niti se u genocidnoj ucila latinica, niti u pederaciji cirilica u tom periodu. u svakom slucaju mi je smijesno koliko se forsira cirilica u sumskoj. cijeli svijet je upotrebljava sve manje pa cak i rusija, al jok. dovoljno je samo pogledati znakove i oznake mjesta, rijeka i slicno po smrdskoj pa vidjeti ima li latinice igdje. u pederaciji sasvim normalno stoje dvojezicne oznake.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#188 Re: Po(Mi)licjiski automobili
Meni je 26, krenuo sam u skolu prije Daytona. Ucio sam cirilicu. Znam je tako dobro (stampanu) da mi se desi da u po' filma tek skontam da su subtitlovi na cirilici.sparky wrote:imas djecu koja su u ratu isla u skolu, sad im je izmedju 25-30 godina. niti se u genocidnoj ucila latinica, niti u pederaciji cirilica u tom periodu. u svakom slucaju mi je smijesno koliko se forsira cirilica u sumskoj. cijeli svijet je upotrebljava sve manje pa cak i rusija, al jok. dovoljno je samo pogledati znakove i oznake mjesta, rijeka i slicno po smrdskoj pa vidjeti ima li latinice igdje. u pederaciji sasvim normalno stoje dvojezicne oznake.
Ne kazem da nema toga o cemu govorite.
- Domaci izdajnik
#189 Re: Po(Mi)licjiski automobili
Da te negiram: ja sam išao u ratu u školu u BL i učila se uporedo latinica kao i ćirilica. Kako ćeš učiti od 4-tog osnovne engleski ili njemački jezik ako ne znaš latinicesparky wrote:imas djecu koja su u ratu isla u skolu, sad im je izmedju 25-30 godina. niti se u genocidnoj ucila latinica, niti u pederaciji cirilica u tom periodu. u svakom slucaju mi je smijesno koliko se forsira cirilica u sumskoj. cijeli svijet je upotrebljava sve manje pa cak i rusija, al jok. dovoljno je samo pogledati znakove i oznake mjesta, rijeka i slicno po smrdskoj pa vidjeti ima li latinice igdje. u pederaciji sasvim normalno stoje dvojezicne oznake.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#190 Re: Po(Mi)licjiski automobili
Ne znam otkud ljudima ideja da se neko danas u Evropi moze smatrati iole pismenim a da ne zna latinicuLajavikrelac wrote:Da te negiram: ja sam išao u ratu u školu u BL i učila se uporedo latinica kao i ćirilica. Kako ćeš učiti od 4-tog osnovne engleski ili njemački jezik ako ne znaš latinicesparky wrote:imas djecu koja su u ratu isla u skolu, sad im je izmedju 25-30 godina. niti se u genocidnoj ucila latinica, niti u pederaciji cirilica u tom periodu. u svakom slucaju mi je smijesno koliko se forsira cirilica u sumskoj. cijeli svijet je upotrebljava sve manje pa cak i rusija, al jok. dovoljno je samo pogledati znakove i oznake mjesta, rijeka i slicno po smrdskoj pa vidjeti ima li latinice igdje. u pederaciji sasvim normalno stoje dvojezicne oznake.Političke gluposti i zapišavanja su već druga priča, a i nije tema....
- sparky
#191 Re: Po(Mi)licjiski automobili
da tema ne ode u pogresnom smijeru. samo branim one koji ne znaju, jer nisu krivi sto ne znaju. neko je iznad nalijepio raznim "komplimentima" te koji ne znaju.
p.s. prije rata je bilo ili latinica ili cirilica do 4 razreda osnovne skole, ako se ja dobro sjecam. kasnije se ucilo i drugo pismo. tako da mi je to za Banjaluku malo cudno, al haj. politika. LP
p.s. prije rata je bilo ili latinica ili cirilica do 4 razreda osnovne skole, ako se ja dobro sjecam. kasnije se ucilo i drugo pismo. tako da mi je to za Banjaluku malo cudno, al haj. politika. LP
- Domaci izdajnik
#192 Re: Po(Mi)licjiski automobili
Ni meni zbilja....pa i najvećem nacional-šovinisti je jasno da ne može da se obrazuje ako ne zna latinicu. Od stranih jezika preko prirodnih nauka (latinski) do informatike ne možeš bez latiničnog pisma.
Jeste do rata to je tačno, ali morao si je znati radi daljeg školovanja i nauke, htio ne htio, objasnio već...sparky wrote:p.s. prije rata je bilo ili latinica ili cirilica do 4 razreda osnovne skole, ako se ja dobro sjecam. kasnije se ucilo i drugo pismo. tako da mi je to za Banjaluku malo cudno, al haj. politika. LP
- sparky
#193 Re: Po(Mi)licjiski automobili
ja sam slavisticarLajavikrelac wrote:Ni meni zbilja....pa i najvećem nacional-šovinisti je jasno da ne može da se obrazuje ako ne zna latinicu. Od stranih jezika preko prirodnih nauka (latinski) do informatike ne možeš bez latiničnog pisma.Jeste do rata to je tačno, ali morao si je znati radi daljeg školovanja i nauke, htio ne htio, objasnio već...sparky wrote:p.s. prije rata je bilo ili latinica ili cirilica do 4 razreda osnovne skole, ako se ja dobro sjecam. kasnije se ucilo i drugo pismo. tako da mi je to za Banjaluku malo cudno, al haj. politika. LP
over and out
- johntra
#194 Re: Po(Mi)licjiski automobili
jebla vas pisma, držite se teme
Kad već spominjete RS, bacite sliku njihove policije nakon rata, ako imate...na ovim AP snimcima ih ima dosta, u temama reintegracije sarajvskih opština...većinom naslijeđena auta milicije, u plavo-bijeloj varijanti...
trambušek, sinoć sam do neka doba gledao ove klipove, hebi se...
ima se svega zanimljivog za vidjeti što se tiče murije nakon rata, ali većinom se sva vozila ponavljaju...Golfovi dvice i trice, T4 i slično...u ovim zeleno-bijelim varijantama...
Kad već spominjete RS, bacite sliku njihove policije nakon rata, ako imate...na ovim AP snimcima ih ima dosta, u temama reintegracije sarajvskih opština...većinom naslijeđena auta milicije, u plavo-bijeloj varijanti...
trambušek, sinoć sam do neka doba gledao ove klipove, hebi se...
ima se svega zanimljivog za vidjeti što se tiče murije nakon rata, ali većinom se sva vozila ponavljaju...Golfovi dvice i trice, T4 i slično...u ovim zeleno-bijelim varijantama...
- Domaci izdajnik
#195 Re: Po(Mi)licjiski automobili
Piše sad i u RS ( bar ovdje u BL) pored ćiriličnog полиција i latinicom police. Tako i treba 
- sparky
#196 Re: Po(Mi)licjiski automobili
bjez ba travolta, pusti nas da malo pisemo. necemo se mi marisati, osim ako ne dodju bi-tanga, goran, bakir i esso
jos ako dodju mirzet taksista i kolega mu sa standa emko, bice organizovana ekskurzija u banovice 
-
kakavdanakneiskustvu
#197 Re: Po(Mi)licjiski automobili
esso_sa wrote:Kad smo kod Land Rovera (a i neko ih je ranije pomenuo), sjecam se da ih je bilo dosta parkirano u Domu milicije na Dzidzikovcu. Neka sivkasto plavkasta boja. Bas kao golub. I bila je ova starija verzija kao sa slike, ali hard top, produzene verzije (110 serija ako se ne varam)johntra wrote:![]()
A sjecam se da je nedavno i policija ZDK nabavila manju flotu Land Rovera, ali ne znam sta je sa tim autima
u jedinici za podrsku su land roveri
- sparky
#198 Re: Po(Mi)licjiski automobili
niko cini mi se nije spomenuo onih sest rextona sto su valjda donirani mupu ks. pa su se na promotivno/probnoj voznji cetiri zaglavila na baricama. vadili ih traktorima
ima tome pojma nemam, al vjerovatno malo vise godina.
-
citroen xm
#199 Re: Po(Mi)licjiski automobili
Samo da se osvrnem, učio sam oba pisma u sred rata. Možda je u federaciji stvarno bila samo latinica, to nisam upoznat.
- johntra
#200 Re: Po(Mi)licjiski automobili
Nisu Rextoni krivi...sparky wrote:niko cini mi se nije spomenuo onih sest rextona sto su valjda donirani mupu ks. pa su se na promotivno/probnoj voznji cetiri zaglavila na baricama. vadili ih traktorimaima tome pojma nemam, al vjerovatno malo vise godina.
I nisu donirani, kupljeni su...