EU kao suštinski i najveći neprijatelj Bosne i Hercegovine

Post Reply
prog321

#176 Re: EU kao suštinski i najveći neprijatelj Bosne i Hercegovine

Post by prog321 »

Stoner wrote:Nisam ja nikakav Hrvat, uostalom kako bi ti to i znao iz dalekog Osla.

Bosnjak katolik ? :-D
Stoner

#177 Re: EU kao suštinski i najveći neprijatelj Bosne i Hercegovine

Post by Stoner »

NisamJaOnJE wrote:
Stoner wrote:Nisam ja nikakav Hrvat, uostalom kako bi ti to i znao iz dalekog Osla.
Nisi Hrvat. Ti si musliman koji se zalaze za treci entitet. Ili popularno receno: treci. :lol:
Nisam ni musliman. Ajmo dalje. :mrgreen:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#178 Re: EU kao suštinski i najveći neprijatelj Bosne i Hercegovine

Post by _BataZiv_0809 »

SaraFina wrote: Da pitala sam neke lično ..

Koji su bili djeca prije pada berlinskog zida.

Kazem ti da opisuju tako dirljivo susrete sa bocama orginal američke Cole kao da se radi o bogastvima nekim.

Geografski je u potpunosti nebitno, slozićeš se i to što je oduzeto i dodato.

Zapadnu Njemačku je koštalo ujedinjenje mnogo više nego što su profitirali.

U svojoj su nacionalnoj zemlji i mogu glasati za koga zele. To nije mjerilo " bilo im je dobro pod Rusima"
Pricao sam ja sa nekima koji su bili vise nego punoljetni kad je zid pao, pa placu za Istocnom Njemackom. Sve je s kim se druzis :D Nekima je san boca coca cole, nekome siguran posao i stan, sve je do licne percepcije.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#179 Re: EU kao suštinski i najveći neprijatelj Bosne i Hercegovine

Post by _BataZiv_0809 »

SaraFina wrote:
_BataZiv_0809 wrote:
SaraFina wrote: Strašno nešto ..

Ja sam učila i kao što rekoh mozda imam iskrivljenu percepciju ali Rusi su se pokazali totalnim zivotinjama nad Nijemcima.

Razumijem da pobjednici pišu povijest ali neke stvari su stvarno za riganje nakon tog " oslobodjenja"
Kad ti neko pobije milione ljudi zbog ludjaka koji je sanjao svjetsko carstvo, a kojeg je taj narod demokratski izabrao, nije tesko doci u iskusenje da se osvetis. Naravno da je strasno bilo, nije skroz opravdano, ali posmatrati to van konteksta, iskljucivo kao silovanje i zvjerstvo, je skroz fula.

Je li vam strasna atomska bacena na Japan i hiljade ljudi koji i dan danas osjecaju posljedice radijacije?

Pa koliko je Staljin pobio svojih Rusa?

Više nego Hitler čovječe ..
Koliko? I sta to je moralno ispravnije ubijati tudji narod, nego svoj?!
Stoner

#180 Re: EU kao suštinski i najveći neprijatelj Bosne i Hercegovine

Post by Stoner »

Nacije nisu kodeksi ponašanja ni načini razmišljanja.
daddy-kool

#181 Re: EU kao suštinski i najveći neprijatelj Bosne i Hercegovine

Post by daddy-kool »

Danguba wrote:Ovo su neprijatelji BiH. Nikakve koristi, samo steta.

....

Zaboravili mu od silnog srbovanja reci da su sva tri clana predsjednistva potpisali zahtjev za clanstvo u NATO.

Treba to nogom u guzicu i poslati @Spreci tamo. :D
:thumbup:

Ruse treba istiskivati, samo proizvode destabilizaciju.
Davno sam ja pisao o evropskim vrijednostima i da će ruski uticaj jedna od najvećih prepreka daljnjoj evoluciji naše zemlje i približavanju EU.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#182 Re: EU kao suštinski i najveći neprijatelj Bosne i Hercegovine

Post by _BataZiv_0809 »

Stoner wrote:Nacije nisu kodeksi ponašanja ni načini razmišljanja.
Da se slozim jednom i sa Stonerom.
SaraFina

#183 Re: EU kao suštinski i najveći neprijatelj Bosne i Hercegovine

Post by SaraFina »

_BataZiv_0809 wrote:
SaraFina wrote:
_BataZiv_0809 wrote:
Kad ti neko pobije milione ljudi zbog ludjaka koji je sanjao svjetsko carstvo, a kojeg je taj narod demokratski izabrao, nije tesko doci u iskusenje da se osvetis. Naravno da je strasno bilo, nije skroz opravdano, ali posmatrati to van konteksta, iskljucivo kao silovanje i zvjerstvo, je skroz fula.

Je li vam strasna atomska bacena na Japan i hiljade ljudi koji i dan danas osjecaju posljedice radijacije?

Pa koliko je Staljin pobio svojih Rusa?

Više nego Hitler čovječe ..
Koliko? I sta to je moralno ispravnije ubijati tudji narod, nego svoj?!

Hićo je tek treći po redu :D

A Staljini i Lenjin zajedno, izvoli ti sabrati brojku.

Uglavnom Staljin vodi dušo ispred Hitlera vjerovao ili ne. A Lenjin peti.

Toliko o ruskim dobrim momcima i pozeljnosti njihovog prisustva na Balkanu.

I ovaj Egomanijak Putin nije ništa bolji..
Ali eto lafo se civilizirao. Da moze i on bi rokao nuklerke.

http://bokisingl.wordpress.com/2009/12/08/2179/

Zato mani te Rusofilije titati :D
dobar osjecaj

#184 Re: EU kao suštinski i najveći neprijatelj Bosne i Hercegovine

Post by dobar osjecaj »

_BataZiv_0809 wrote:Pricao sam ja sa nekima koji su bili vise nego punoljetni kad je zid pao, pa placu za Istocnom Njemackom. Sve je s kim se druzis :D Nekima je san boca coca cole, nekome siguran posao i stan, sve je do licne percepcije.
Ja saradjujem s mnogo ljudi iz bivseg DDR-a koji zale za mnogim stvarima koje su im bile dostupne/nametnute u tom sistemu. Nakon eksperimenta kojem su bili izlozeni podjelom zemlje, netrpeljivost koja postoji izmedju njih i ljudi iz zapadnog dijela zemlje nije nista manja od ovih netrpeljivosti kod nas na relaciji FBiH:RS. Ljudi zale za organizovanom ekonomijom (bez brige koliko je to bilo nerealno i usiljeno), zale za sigurnim zivotarenjem, obaveznim ucescem u sportskim i raznim drustvenim aktivnostima i brojnim sitnicama kojima je bio regulisan zivot prosjecnih ljudi dok se nisu bunili i zeljeli nesto drugacije.
Stoner

#185 Re: EU kao suštinski i najveći neprijatelj Bosne i Hercegovine

Post by Stoner »

Prolunjaj malo Trondheimom vidi ima li hin.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#186 Re: EU kao suštinski i najveći neprijatelj Bosne i Hercegovine

Post by _BataZiv_0809 »

SaraFina wrote:
Hićo je tek treći po redu :D

A Staljini i Lenjin zajedno, izvoli ti sabrati brojku.

Uglavnom Staljin vodi dušo ispred Hitlera vjerovao ili ne. A Lenjin peti.

Toliko o ruskim dobrim momcima i pozeljnosti njihovog prisustva na Balkanu.

I ovaj Egomanijak Putin nije ništa bolji..
Ali eto lafo se civilizirao. Da moze i on bi rokao nuklerke.

http://bokisingl.wordpress.com/2009/12/08/2179/

Zato mani te Rusofilije titati :D
Tepamo Hitleru? :run:

Odakle su brojke? Mogla bi kakav izvor navesti, a ne meni ovdje pricati s visine o stvarima o kojima povrsno znas. Koliko su americki predsjednici pobili ljudi sirom svijeta, mozemo i o tome.

Putin Egomanijak :D

Tito je licno ime i pise se velikim pocetnim slovom.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#187 Re: EU kao suštinski i najveći neprijatelj Bosne i Hercegovine

Post by _BataZiv_0809 »

dobar osjecaj wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Pricao sam ja sa nekima koji su bili vise nego punoljetni kad je zid pao, pa placu za Istocnom Njemackom. Sve je s kim se druzis :D Nekima je san boca coca cole, nekome siguran posao i stan, sve je do licne percepcije.
Ja saradjujem s mnogo ljudi iz bivseg DDR-a koji zale za mnogim stvarima koje su im bile dostupne/nametnute u tom sistemu. Nakon eksperimenta kojem su bili izlozeni podjelom zemlje, netrpeljivost koja postoji izmedju njih i ljudi iz zapadnog dijela zemlje nije nista manja od ovih netrpeljivosti kod nas na relaciji FBiH:RS. Ljudi zale za organizovanom ekonomijom (bez brige koliko je to bilo nerealno i usiljeno), zale za sigurnim zivotarenjem, obaveznim ucescem u sportskim i raznim drustvenim aktivnostima i brojnim sitnicama kojima je bio regulisan zivot prosjecnih ljudi dok se nisu bunili i zeljeli nesto drugacije.
O tome i ja pricam. A ovdje neko prica da je Coca Cola i McDonalds vrhunac ljudkse srece jbt.
Megiddo

#188 Re: EU kao suštinski i najveći neprijatelj Bosne i Hercegovine

Post by Megiddo »

_BataZiv_0809 wrote:

Sad... nije da i ovi nisu htjeli svjetsko carstvo, samo na malo drugačijim principima, niti da nisu pobili milione svojih ljudi. :)
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#189 Re: EU kao suštinski i najveći neprijatelj Bosne i Hercegovine

Post by _BataZiv_0809 »

Megiddo wrote:
_BataZiv_0809 wrote:

Sad... nije da i ovi nisu htjeli svjetsko carstvo, samo na malo drugačijim principima, niti da nisu pobili milione svojih ljudi. :)
Naravno. Ne sporim. Svi su oni od iste bolesti pelcovani. Ali isticati samo jedne kao negativce, a druge kao pozitivce je revizionizam i opasno mi smrdi na neofasizam :thumbup:
SaraFina

#190 Re: EU kao suštinski i najveći neprijatelj Bosne i Hercegovine

Post by SaraFina »

dobar osjecaj wrote:
Zapadni dio Njemačke ima neki omalovazavajući stav prema njima. Osjećaju se zakinuti jer je ujedinjenje koštalo mnogo Njemačku u ekonomskom smislu.

Standard je bio razlika kao nebo i zemlja.

Trebalo je to " popeti na noge"

I kod nas ljudi zale za Yugom. Ja je se ne sjećam ali mislim da nijedan takav rezim ne moze biti dobar.

Odmarališta po Jadranu, sindikalna ljetovanja i slične gluposti..

Dobro, mi smo trenutno u neuporedivo losijem polozaju od Nijemaca pa je i logična ponekad zal za tim vremenima.
Stoner

#191 Re: EU kao suštinski i najveći neprijatelj Bosne i Hercegovine

Post by Stoner »

SaraFina wrote:
I kod nas ljudi zale za Yugom. Ja je se ne sjećam ali mislim da nijedan takav rezim ne moze biti dobar.

Odmarališta po Jadranu, sindikalna ljetovanja i slične gluposti...

Ma ko će žaliti za DDR-om osim starijih generacija koji očekuju da im na glasačkom mjestu poklone ružu.

Ove ostale samo pucaju kompleksi i ništa više.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#192 Re: EU kao suštinski i najveći neprijatelj Bosne i Hercegovine

Post by _BataZiv_0809 »

SaraFina wrote: Zapadni dio Njemačke ima neki omalovazavajući stav prema njima. Osjećaju se zakinuti jer je ujedinjenje koštalo mnogo Njemačku u ekonomskom smislu.

Dobro, mi smo trenutno u neuporedivo losijem polozaju od Nijemaca pa je i logična ponekad zal za tim vremenima.
Da copy/paste post sa jedne druge teme, od covjeka koji je upucen iz prve ruke:

1) Što se tiče mehanike i raznih tehničkih uređaja gledao sam dokumentarac "Planirano zastarijevanje" koji je odlično objasnio kako su razni aparati koje je proizvodila DDR bili izuzetno kvalitetni, neki i sad koriste hladnjake, štednjake i drugo koji rade i preko 30 godina bez kvara. :shock: Kad su zapadni proizvođači pitali svoje susjede u DDR-u zašto prave tako kvalitetne aparate jer ljudi neće kupovati nove stvari, pokretati industriju i tako dizati profit, ovi s istoka su im odgovorili u fazonu "Nama izumiteljima je jedna velika čast da je uređaj kojeg smo proizveli tako kvalitetan i jedva čekamo nastaviti u tom smijeru" tako da te firme nisu slučajno uništene.

2) iako je DDR bila sportska velesila, broj njihovih sportista koji su kasnije nastupali u reprezentacijama ujedinjene Njemačke nije bio proporcionalan sportskim rezultatima koje je DDR unio u zajedničku državu. Matias Zamer je bio jedan od onih rijetkih čija slava nije izblijedila pada berlinskog zida i to nisu mogli ignorisati. Odigrao je 23 utakmice za DDR i 51 za ujedinjenu Njemačku. Postigao je posljednji gol na posljednjoj utakmici prije nego što je DDR reprezentacija otišla u istoriju. Koliko je sport bivšeg DDR-a bio omalovažan poslije 1991 govori podatak da je samo posljednji DDR prvak Hansa iz Roštoka dobila automatsko pravo nastupa u Bundesligi, dok su svi ostali bačeni u drugu ligu.

Ne treba zaboraviti ni ostale DDR sportske legende: Jensa Vajfsloga, Hajke Dreksler, Katrin Krabe...
dobar osjecaj

#193 Re: EU kao suštinski i najveći neprijatelj Bosne i Hercegovine

Post by dobar osjecaj »

SaraFina wrote: Zapadni dio Njemačke ima neki omalovazavajući stav prema njima. Osjećaju se zakinuti jer je ujedinjenje koštalo mnogo Njemačku u ekonomskom smislu.
Imali su i prije ujedinjenja i tog groznog nameta ulaganja u podizanje privrede Istocne Njemacke.
Ne bez osnove su ih ismijavali u kakvom toru se nalaze zatoceni kao pokusni kunici (sto i jesu bili na vise nacina). Poznate su ti tacke u npr. Berlinu gdje su turisti dolazili da preko zida gledaju ljude u DDR-u kao zanimljivost tipa zivotinja u zooloskom vrtu.
Vjerujem da je put novca kojim su oporezovani gradjani u Zapadnoj Njemackoj na ime ulaganja u oporavak privrede Istocne bio trnovit i da je prosao dosta tacaka privatnih dzepova kao uostalom i brojna "ulaganja" i "donacije" kod nas. Sve su to slicni recepti. Glupi, lijeni stanovnici DDR-a. Glupi, lijeni Bosanci. Ta se floskula lako vari.
prog321

#194 Re: EU kao suštinski i najveći neprijatelj Bosne i Hercegovine

Post by prog321 »

Nije njima standard puno bolji od naseg.
Sve sto valja iz I. Njemacke ode u Zap Njemacku. Isto kao i kod nas :-D
SaraFina

#195 Re: EU kao suštinski i najveći neprijatelj Bosne i Hercegovine

Post by SaraFina »

Stoner wrote:
SaraFina wrote:

Odmarališta po Jadranu, sindikalna ljetovanja i slične gluposti...

Ma ko će žaliti za DDR-om osim starijih generacija koji očekuju da im na glasačkom mjestu poklone ružu.

Ove ostale samo pucaju kompleksi i ništa više.

Merkelica je baš produkt tog društva i sistema koliko sam upućena ..

Ne vidim da nešto naginje Rusima :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#196 Re: EU kao suštinski i najveći neprijatelj Bosne i Hercegovine

Post by _BataZiv_0809 »

SaraFina wrote:

Merkelica se predstavlja zrtvom tog sistema, jer je to sad popularno. No produkt tog sistema sigurno jeste-doktorica fizikalne hemije, napisala je doktorski rad na temu brzinskih konstanta kod hemijskih reakcija :bih:
SaraFina

#197 Re: EU kao suštinski i najveći neprijatelj Bosne i Hercegovine

Post by SaraFina »

_BataZiv_0809 wrote:

Da copy/paste post sa jedne druge teme, od covjeka koji je upucen iz prve ruke:

1) Što se tiče mehanike i raznih tehničkih uređaja gledao sam dokumentarac "Planirano zastarijevanje" koji je odlično objasnio kako su razni aparati koje je proizvodila DDR bili izuzetno kvalitetni, neki i sad koriste hladnjake, štednjake i drugo koji rade i preko 30 godina bez kvara. :shock: Kad su zapadni proizvođači pitali svoje susjede u DDR-u zašto prave tako kvalitetne aparate jer ljudi neće kupovati nove stvari, pokretati industriju i tako dizati profit, ovi s istoka su im odgovorili u fazonu "Nama izumiteljima je jedna velika čast da je uređaj kojeg smo proizveli tako kvalitetan i jedva čekamo nastaviti u tom smijeru" tako da te firme nisu slučajno uništene.

2) iako je DDR bila sportska velesila, broj njihovih sportista koji su kasnije nastupali u reprezentacijama ujedinjene Njemačke nije bio proporcionalan sportskim rezultatima koje je DDR unio u zajedničku državu. Matias Zamer je bio jedan od onih rijetkih čija slava nije izblijedila pada berlinskog zida i to nisu mogli ignorisati. Odigrao je 23 utakmice za DDR i 51 za ujedinjenu Njemačku. Postigao je posljednji gol na posljednjoj utakmici prije nego što je DDR reprezentacija otišla u istoriju. Koliko je sport bivšeg DDR-a bio omalovažan poslije 1991 govori podatak da je samo posljednji DDR prvak Hansa iz Roštoka dobila automatsko pravo nastupa u Bundesligi, dok su svi ostali bačeni u drugu ligu.

Ne treba zaboraviti ni ostale DDR sportske legende: Jensa Vajfsloga, Hajke Dreksler, Katrin Krabe...
Pa i u Rusiji se gurao sport.. Ako nisi dovoljno inteligentan preferiraš sportske aktivnosti i onda cijenjeni sportisti na nekoj olimpijadi prije iz SSSR-a prebjegnu i traze azil.

Isto tako i stručnjaci i općenito intelektualci i visokoobrazovani ljudi :D
Havatar

#198 Re: EU kao suštinski i najveći neprijatelj Bosne i Hercegovine

Post by Havatar »

SaraFina wrote:
dobar osjecaj wrote:
Zapadni dio Njemačke ima neki omalovazavajući stav prema njima. Osjećaju se zakinuti jer je ujedinjenje koštalo mnogo Njemačku u ekonomskom smislu.

U istočnom dijelu ima i mnogo Rusa i ljudi koji su iz brakova sa Rusima i Ruskinjama tako da nije čudno što mnogi žale za Istočnom Njemačkom , plus oni kojima je bilo dobro u tom sistemu pošto su bili na vrhu a sada ili nisu tu ili su zajedno sa njima i oni koje su gledali sa visine.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#199 Re: EU kao suštinski i najveći neprijatelj Bosne i Hercegovine

Post by _BataZiv_0809 »

SaraFina wrote: Pa i u Rusiji se gurao sport.. Ako nisi dovoljno inteligentan preferiraš sportske aktivnosti i onda cijenjeni sportisti na nekoj olimpijadi prije iz SSSR-a prebjegnu i traze azil.

Isto tako i stručnjaci i općenito intelektualci i visokoobrazovani ljudi :D
Koje pisanje po sportistima i argument iz filmova a la Rocky 4 :lol: :lol: :lol:
SaraFina

#200 Re: EU kao suštinski i najveći neprijatelj Bosne i Hercegovine

Post by SaraFina »

_BataZiv_0809 wrote:
SaraFina wrote:

Merkelica se predstavlja zrtvom tog sistema, jer je to sad popularno. No produkt tog sistema sigurno jeste-doktorica fizikalne hemije, napisala je doktorski rad na temu brzinskih konstanta kod hemijskih reakcija :bih:

Taman da je šankerka i ima ugostiteljsko turističku ona drma i vedri i oblaci ..
Najmocnija zena Evrope.

A to ne mogu oni koji sebe smatraju zrtvom.
Post Reply