Bahatost vozača službenih vozila na cestama u BiH
-
chupacabra
#176 Re: Bahatost vozača službenih vozila na cestama u BiH
Meni bi interesantnije bilo da je ono kad prilazi autu vidio nekog duplo veceg grmalja i samo na pitanje u cemu je problem odgovorio "gospodine izvinite ali pracenje sluzbenog auta je nedozvoljeno". Mozda cak i dok prilazi autu a ovaj otvori prozor i samo ga kroz prozor stocom u glavu. Ili da mu je neki od ovih lokalnih divljih klosara sto se rokaju po gradu svaki dan sprasio rafal u noge kao odgovor. Ovako bez veze, ovaj trbonja zaprijetio, ovaj mali se usrao i gotova prica. A to sta je dozvoljeno a sta nije, pa BiH je poluanarhija pocevsi od politike do obicnog covjeka pa nista ne treba da iznenadjuje.
- _mufljuz_
#177 Re: Bahatost vozača službenih vozila na cestama u BiH
chupacabra wrote:Meni bi interesantnije bilo da je ono kad prilazi autu vidio nekog duplo veceg grmalja i samo na pitanje u cemu je problem odgovorio "gospodine izvinite ali pracenje sluzbenog auta je nedozvoljeno". Mozda cak i dok prilazi autu a ovaj otvori prozor i samo ga kroz prozor stocom u glavu. Ili da mu je neki od ovih lokalnih divljih klosara sto se rokaju po gradu svaki dan sprasio rafal u noge kao odgovor. Ovako bez veze, ovaj trbonja zaprijetio, ovaj mali se usrao i gotova prica. A to sta je dozvoljeno a sta nije, pa BiH je anarhija pocevsi od politike do obicnog covjeka pa nista ne treba da iznenadjuje.
-
razonoda
#178 Re: Bahatost vozača službenih vozila na cestama u BiH
Treba im zastita, od drugog kriminalca ili ti kod nas kako se odazivaju --politicar .daddy-kool wrote:Smiješno je porediti Erogana i Merkelovu sa našim parlamentarcem. Što se mene tiče ne vidim potrebu za njihovom zaštitom ili prevozom državnim vozilima, ali možda ja nemam dovoljno informacija? Možda postoji prijetnja na njegov život?
- ElDzidziIbnDzo
#179 Re: Bahatost vozača službenih vozila na cestama u BiH
chupacabra wrote:Meni bi interesantnije bilo da je ono kad prilazi autu vidio nekog duplo veceg grmalja i samo na pitanje u cemu je problem odgovorio "gospodine izvinite ali pracenje sluzbenog auta je nedozvoljeno". Mozda cak i dok prilazi autu a ovaj otvori prozor i samo ga kroz prozor stocom u glavu. Ili da mu je neki od ovih lokalnih divljih klosara sto se rokaju po gradu svaki dan sprasio rafal u noge kao odgovor. Ovako bez veze, ovaj trbonja zaprijetio, ovaj mali se usrao i gotova prica. A to sta je dozvoljeno a sta nije, pa BiH je poluanarhija pocevsi od politike do obicnog covjeka pa nista ne treba da iznenadjuje.
Nesto kao ovo npr:
https://www.facebook.com/video.php?v=96 ... nref=story
-
Did
#180 Re: Bahatost vozača službenih vozila na cestama u BiH
Mislim da ovaj ne smije palit blinkere ako nema pratnje policijskih vozila. Ovo nije vožnja pod pratnjom.
- zateznistub
#181 Re: Bahatost vozača službenih vozila na cestama u BiH
Apsolutno je pod pratnjom, i upravo to vozilo koje ima blinkere je ta pratnja. Pa ne mora uvijek biti sa rotacijama na krovu,Did wrote:Mislim da ovaj ne smije palit blinkere ako nema pratnje policijskih vozila. Ovo nije vožnja pod pratnjom.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#182 Re: Bahatost vozača službenih vozila na cestama u BiH
Apsolutno mora biti ili obiljezeno policijsko auto ili upaljena rotacija na krovu naprijed I nazad. Doduse kod nas ne mora biti nista I moze ociti raditi ko sta hoce.zateznistub wrote:Apsolutno je pod pratnjom, i upravo to vozilo koje ima blinkere je ta pratnja. Pa ne mora uvijek biti sa rotacijama na krovu,Did wrote:Mislim da ovaj ne smije palit blinkere ako nema pratnje policijskih vozila. Ovo nije vožnja pod pratnjom.
- zateznistub
#183 Re: Bahatost vozača službenih vozila na cestama u BiH
Đe piše?hrasno38 wrote:Apsolutno mora biti ili obiljezeno policijsko auto ili upaljena rotacija na krovu naprijed I nazad. Doduse kod nas ne mora biti nista I moze ociti raditi ko sta hoce.zateznistub wrote:Apsolutno je pod pratnjom, i upravo to vozilo koje ima blinkere je ta pratnja. Pa ne mora uvijek biti sa rotacijama na krovu,Did wrote:Mislim da ovaj ne smije palit blinkere ako nema pratnje policijskih vozila. Ovo nije vožnja pod pratnjom.
Blinkeri i jesu zamjena rotacijama. Eto vozač otišao na pijacu i kupio pa potom na svoju ruku montirao šarafcigerom iste pa se kurči. Dajte ljudi ne provaljujte se bezze!
- _mufljuz_
#184 Re: Bahatost vozača službenih vozila na cestama u BiH
hrasno38 wrote:Apsolutno mora biti ili obiljezeno policijsko auto ili upaljena rotacija na krovu naprijed I nazad. Doduse kod nas ne mora biti nista I moze ociti raditi ko sta hoce.zateznistub wrote:Apsolutno je pod pratnjom, i upravo to vozilo koje ima blinkere je ta pratnja. Pa ne mora uvijek biti sa rotacijama na krovu,Did wrote:Mislim da ovaj ne smije palit blinkere ako nema pratnje policijskih vozila. Ovo nije vožnja pod pratnjom.
ljudima ocito treba lupat u glavu da shvate da je nepropisno sve zivo bilo na ovom videu....
nista kupicu sebi passat 7 - blinkere instalirat zatamnit stakla pa nek raja ZNA DA SAM PRATNJA
- zateznistub
#185 Re: Bahatost vozača službenih vozila na cestama u BiH
Ne nego drugima je lagse u guzicu nego u glavu...sto ih onda ni jedna patrola ne zaustavi? Ili nisu naisli ni na jednu?_mufljuz_ wrote:
ljudima ocito treba lupat u glavu da shvate da je nepropisno sve zivo bilo na ovom videu....
nista kupicu sebi passat 7 - blinkere instalirat zatamnit stakla pa nek raja ZNA DA SAM PRATNJA
- _mufljuz_
#186 Re: Bahatost vozača službenih vozila na cestama u BiH
shodno vasem tumacenju dileri su dobili strasnu ideju jeftinu do boga - kupi 2-3 passata nova i par blinkera i eto ti sigurnog transporta - de nemojte bezveze provaljivat jebi gazateznistub wrote:Ne nego drugima je lagse u guzicu nego u glavu...sto ih onda ni jedna patrola ne zaustavi? Ili nisu naisli ni na jednu?_mufljuz_ wrote:
- Rampage
#187 Re: Bahatost vozača službenih vozila na cestama u BiH
Napokon jedan policajac koji obavlja posao za koji je plaćen. Druga je tema to što je taj posao, zaštita raznoraznih majmuna, besmislen.
Kad bi se i policajci u ostalim službama ugledali na njega.
Što se tiče idiota koji je snimao video, valjda će biti kažnjen zbog tolikih prekršaja koje je napravio.
Kad bi se i policajci u ostalim službama ugledali na njega.
Što se tiče idiota koji je snimao video, valjda će biti kažnjen zbog tolikih prekršaja koje je napravio.
- hrasno38
#188 Re: Bahatost vozača službenih vozila na cestama u BiH
http://www.bh-index.com/snimljen-jutros ... aobracaju/
procitati molim tekst!
“Vozač tog vozila je, i kad koristi ‘treptače’, potpuno ravnopravan sa drugim sudionicima u prometu. To znači da, ako se nešto nepredviđeno dogodi, ne postoji niti jedna olakšica za tu osobu po pitanju odgovornosti u nezgodi zato što je koristio ‘blinkere'”, kazali su u Ministarstvu
Ukoliko to vozilo nema policijsku pratnju sa upaljenom rotacijom, nezakonito koristi ‘treptače’. U ovom slučaju red treba da uvede policija na terenu i da kazni one koji ove odredbe krše”,
procitati molim tekst!
“Vozač tog vozila je, i kad koristi ‘treptače’, potpuno ravnopravan sa drugim sudionicima u prometu. To znači da, ako se nešto nepredviđeno dogodi, ne postoji niti jedna olakšica za tu osobu po pitanju odgovornosti u nezgodi zato što je koristio ‘blinkere'”, kazali su u Ministarstvu
Ukoliko to vozilo nema policijsku pratnju sa upaljenom rotacijom, nezakonito koristi ‘treptače’. U ovom slučaju red treba da uvede policija na terenu i da kazni one koji ove odredbe krše”,
Last edited by hrasno38 on 08/11/2014 15:39, edited 3 times in total.
- zateznistub
#189 Re: Bahatost vozača službenih vozila na cestama u BiH
Postavlja se interesantno, retoričko pitanje, ko se ovdje provaljuje!_mufljuz_ wrote:shodno vasem tumacenju dileri su dobili strasnu ideju jeftinu do boga - kupi 2-3 passata nova i par blinkera i eto ti sigurnog transporta - de nemojte bezveze provaljivat jebi gazateznistub wrote:Ne nego drugima je lagse u guzicu nego u glavu...sto ih onda ni jedna patrola ne zaustavi? Ili nisu naisli ni na jednu?_mufljuz_ wrote:
- zateznistub
#190 Re: Bahatost vozača službenih vozila na cestama u BiH
Preeporuka "novinaru" da de i prijavi slučaj! Registarske tablice pasata se jako jasno vide!hrasno38 wrote:http://www.bh-index.com/snimljen-jutros ... aobracaju/
procitati molim tekst!
- hrasno38
- zateznistub
#192 Re: Bahatost vozača službenih vozila na cestama u BiH
Nije mi tesko napisati da sam pogrijesio!hrasno38 wrote:http://www.nezavisne.com/novosti/drustv ... 04428.html
- saiks
#193 Re: Bahatost vozača službenih vozila na cestama u BiH
Treptaci se pale samo kad su vozila pod policijskom pratnjom,da se vidi razlika izmedju ostalih sudionika u saobracaju i vozila koja su pod pratnjom.
A ovo je sve nelegalno sto rade,samo policija nema m*da da zaustavi. Jer zamisli ti facu politicara kad policija zaustavi auto u kome se vozi,bilo bi ono jel ti znas ko sam ja
A ovo je sve nelegalno sto rade,samo policija nema m*da da zaustavi. Jer zamisli ti facu politicara kad policija zaustavi auto u kome se vozi,bilo bi ono jel ti znas ko sam ja
- hrasno38
#194 Re: Bahatost vozača službenih vozila na cestama u BiH
zateznistub wrote:Nije mi tesko napisati da sam pogrijesio!hrasno38 wrote:http://www.nezavisne.com/novosti/drustv ... 04428.html
-
Akibh
#195 Re: Bahatost vozača službenih vozila na cestama u BiH
Odlicno, sve jasno...
LJUDI, NE PUSTAJTE PAPKE AKO NEMA POLICIJSKOG VOZILA
LJUDI, NE PUSTAJTE PAPKE AKO NEMA POLICIJSKOG VOZILA
- hrusta
#196 Re: Bahatost vozača službenih vozila na cestama u BiH
evo kako se to radi na kulturan nacin, a n ko ove nase seljacine konta rotacija=bog
https://www.youtube.com/watch?v=Y8A_Un28wc8
- hrasno38
#197 Re: Bahatost vozača službenih vozila na cestama u BiH
pa normalno policija pravi prolaz bez puno gungule I kurchenja. Ali policajac na motoru je jasno obiljezen kao policajac a ne kao Baja na motoru u majici I farmerkama! I upaljene rotacije kod policije sto srz svega jer kad rotacije nisu upaljene vozila potpadaju pod najnormalnija prevozna sredstva.hrusta wrote:evo kako se to radi na kulturan nacin, a n ko ove nase seljacine konta rotacija=bog
Ovdje tri crna auta gdje kod jednog radi blinker a drugi natakario rotaciju I nije je upalio. Dakle obicni ucesnici u saobracaju koji su napravili prekrsaj preticanaj na punoj liniji I prekoracenje brzine.
-
kakavdanakneiskustvu
#198 Re: Bahatost vozača službenih vozila na cestama u BiH
vozila političara koja nemaju pratnju obilježenih policijskih vozila ,podliježu prekršajima,konkretno kad ih radar uslika a nisu u pratnji obilježenih policijskih vozila
-
The BEN10
#199 Re: Bahatost vozača službenih vozila na cestama u BiH
Aferim. To se cijeni!zateznistub wrote:Nije mi tesko napisati da sam pogrijesio!hrasno38 wrote:http://www.nezavisne.com/novosti/drustv ... 04428.html
- salik79
#200 Re: Bahatost vozača službenih vozila na cestama u BiH
Jucer doslovno napisah ovo:

da bih od strane forumasa, indikativnog nadimka, dobio repliku:Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Postby salik79 » 07/11/2014 23:25
Bez uniformisane policije, odnosno jasno oznacenih policijskih vozila u pratnji (POLICIJA/SIPA) ovi papci iz Bikodza ("Da ti recem"), u crnim limuzinama i zatamnjenim staklima, su najobicniji ucesnici u saobracaju, kao i svi mi. Ove bljeskalice "piju vode" jedino u gore navedenom slucaju, da bi oznacavale sva vozila pod pratnjom.
Sta reci?!jesil ti budala il sta ?
te politicare prati i voze POLICAJCI iz DIREKCIJE ZA KOORDINACIJU POLICIJSKIH TJELA - sa punim policijskim ovlastenjima(U CIVILU), i ako vozilo ima blinkere nema potrebe da ima oznake bilo kakve, nema ih nigdje u svijetu pa nema ni ovdje, pusti se gluposti... i gore je neko napiso, vani da se pribijo u vozilo pod rotacijom bio bi izresetan.