ŠTA SE DESILO SRBIMA U SARAJEVU? Progovorio je Haris...

Locked
Freamon Lester

#176 Re: ŠTA SE DESILO SRBIMA U SARAJEVU? Progovorio je Haris...

Post by Freamon Lester »

ljevoruki wrote:
Freamon Lester wrote:Ti srbi koji su ostali su mogli otici kad god su htjeli, a nisu. Bili su lojalni vlastima u Sarajevu i sta su dobili za to? Da ih Caco vodi na nekakva kopanja i onda da se izivljava nad njima. Tuzno je jedino sto taj monstrum nije osudjen jer ovako postoji prostor za manipulacije. Takvih desavanja je bilo koliko hocete ali treba razjasnitit ubistva iza kojih stoji drzava, a iza kojih stoji bolesni um.

Muka mi dodje da je neko odveo nekog sarajliju u neku sumu i zabio mu metak u glavu jer je Srbin, a samim tim u ocima monstruma jednak kao i onaj sa brda. A nema veze sto taj Srbin dobrovoljno cami u najvecem logoru u Evropi i trpi izivljavanje kao sve ostale sarajlije...

A o Caci i djenazi suvisno je govoriti...
Lazes k'o pas, nisu mogli otici a nije da nisu htjeli.
U toku, cini mi se 1993. god, Karadzic je na radiju pozvao sve sarajevske Srbe da napuste grad I predju na Grbavicu. Par stotina je pokusalo da dodje do Ekonomske skole I predje na "drugu stranu". Zaustavljeni su puno prije nego su dosli do mosta i "slobode".
Dosta ih je gazilo preko Miljacke, na Vilsonovom, I ginulo jal' od cetnika jal' od ABiH. Ako su to civilne zrtve rata u Sarajeva, onda cemo ih I brojati tako.
Jedna stvar se mora shvatiti - Srbima, njih 90%, je bilo receno da izadju iz grada prije 2. maja I totalne blockade I obecano im da ce se vratiti u svoje kuce I stanove za 15 dana, cim se Sarajevo "oslobodi".
Ja sam zivio u naselju sa dvije cijele zgrade naseljene vojnim licima, od oficira do civila na sluzbi u JNA.
Ostalo je bilo nesto penzionera, oficira, koji su zene I djecu poslali na sigurno a oni ostali iskljucivo cuvati stanove.
Kad su vidjeli da je djavo odnio salu, da nema nista od "oslobadjanja", jedan po jedan su polako nestajali preko noci.
Moj dobar drug, u to doba, je u martu 1992. prodao stan i zdusio u Svedsku kod sestre. Vidjeli smo se nedavno, nakon 20 i kusur godina, i priznao mi je sta mu je receno i kakve su upute dobili.
Sto se tice Cace, taj je vodio na kopanje sve one koji su landarali po gradu bez vojne knjizice.
U tom trenutku nije bilo bitno ko je ko, samo da ima dvije ruke I noge. To je, po meni, bilo potpuno opravdano, rovovi se nisu mogli sami iskopati a vojsci je trebalo pomoci oko kopanja. I drugi su vodili na kopanje rovova, nije Caco bio jedini.
U svakom slucaju, sarajevski Srbi su izdali grad, nije ih bilo puno, govorim o porodicama koje su nastanjene u Sarajevu prije odlaska Turaka, i to im se nece nikad zaboraviti. Dobili su sta su trazili i nemaju pravo da se sada zale. Rame uz rame sa Jevrejima, koji su opet posebna prica.
p.s. sto li se ovo salonci ne javljaju na ovu temu?
Naravno svi Srbi su isti. I oni koji ostadose u gradu su ostali jer je zavjera bila. A navodi primjer o dvije zgrade pune kadra JNA. :lol:

Caco vodio na kopanje. Caco je bio obicni hostapler koji je pod parolom "kopanja", "oruzija" i "radio stanica" ulazio ljudima u kuce i pljackao ih. Taj obicni smrad od covjeka nije ni zasluzio da ga se zove ratnim zlocincem, jer on i nije bio ratnik. Vec obicni kriminalac koji je citav zivot to i bio.

I kazes svi Srbi isti. Dobro pogledaj imena policajaca koji su ubijeni, a koji su poslani da uhapse tog monstruma.
Ali Kemal

#177 Re: ŠTA SE DESILO SRBIMA U SARAJEVU? Progovorio je Haris...

Post by Ali Kemal »

KatarinaKosaca wrote:I koliko vidim sad trebamo plakati za djecoubojiama snajperistima, pa je vrlim pravnicima plaho bitno da li pise u zenevskoj konvenciji ili ne pise, pa je samim tim ubojstvo neprijateljskog snajperiste dozvoljenol
Pazi, nije bitno meni, nego je bitno tebi, inace to ne bi ni napisao. Bilo ti je bitno da se ogradis Zenevskom konvencijom.

Na taj nacin slobodnog interpretiranja Zenevske konvencije da to svako smatra kako hoce, od snajperiste se poslije dodje i do obicnog vojnika, izmisli se da nema zvanicne oznake ili sta vec, pa onda i do civila, koji daje signale ili kazes sta hoces, pa onda koja slika lalvova da se jos jednom popljuju nevine zrtve i cereka se nad mrtvim ljudima.
Jedini razlog za to je da su to "naši".

Harisu svaka cast, takvi ljudi mogu da budu svijetla buducnost BiH. Na zalost vecina nije takva.
Ripicipi

#178 Re: ŠTA SE DESILO SRBIMA U SARAJEVU? Progovorio je Haris...

Post by Ripicipi »

KatarinaKosaca wrote:Iz grada su mogli izaci stariji od 55 godina, mladji od 18, i majke djece mladje od 12. ostali smo bili vojni obveznici (zaokon preuzet iz SFRJ).A i tako ili pretrcavajuci pistu ili kroz tunel, pa malo pjeske, pa preko igmana. Dakle, da samo Srbi nisu mogli a kao htjeli, a mi ostali setali :razz:
I koliko vidim sad trebamo plakati za djecoubojiama snajperistima, pa je vrlim pravnicima plaho bitno da li pise u zenevskoj konvenciji ili ne pise, pa je samim tim ubojstvo neprijateljskog snajperiste dozvoljenol
Cetnicka laz i bezobrazluk beskrajan. Nije vam bilo dosta izivljavanja nad ovim gradom 4 godine, pogani.I kako napisa @@ljevoruki Caco je sve dezertere vodio na kopanje. I mi, zene smo nosile papir o ratnomvojnom rasporedu da ne bismo prale ves. Mene nikad nitko nije legitiirao, ali sam imala tajpapir. Cacina dzenaza po brojnosti , cesto pogresno tumacena, nije bila u znak podrske azanima, nego bas toj borbi sa dezerterima i kopanju.
Jesi l' bila pri prvim safovima na njegovoj dzenazi?
Da se primjetiti da si postovalac lika i djela doticnog
Freamon Lester

#179 Re: ŠTA SE DESILO SRBIMA U SARAJEVU? Progovorio je Haris...

Post by Freamon Lester »

KatarinaKosaca wrote:Iz grada su mogli izaci stariji od 55 godina, mladji od 18, i majke djece mladje od 12. ostali smo bili vojni obveznici (zaokon preuzet iz SFRJ).A i tako ili pretrcavajuci pistu ili kroz tunel, pa malo pjeske, pa preko igmana. Dakle, da samo Srbi nisu mogli a kao htjeli, a mi ostali setali :razz:
I koliko vidim sad trebamo plakati za djecoubojiama snajperistima, pa je vrlim pravnicima plaho bitno da li pise u zenevskoj konvenciji ili ne pise, pa je samim tim ubojstvo neprijateljskog snajperiste dozvoljenol
Cetnicka laz i bezobrazluk beskrajan. Nije vam bilo dosta izivljavanja nad ovim gradom 4 godine, pogani.I kako napisa @@ljevoruki Caco je sve dezertere vodio na kopanje. I mi, zene smo nosile papir o ratnomvojnom rasporedu da ne bismo prale ves. Mene nikad nitko nije legitiirao, ali sam imala tajpapir. Cacina dzenaza po brojnosti , cesto pogresno tumacena, nije bila u znak podrske azanima, nego bas toj borbi sa dezerterima i kopanju.
Nosala papir da bi svjesno izbjegavala pomaganje vojsci, a otisla na djenazu da pruzi podrsku borbi protiv dezertera. Slika i prilika Bosnjacke elite... :izet:
muha_sa

#180 Re: ŠTA SE DESILO SRBIMA U SARAJEVU? Progovorio je Haris...

Post by muha_sa »

Stjui

#181 Re: ŠTA SE DESILO SRBIMA U SARAJEVU? Progovorio je Haris...

Post by Stjui »

exliberal-ex wrote:neznam zasto se I javljam na ovu temu , da me neki balavac moze prozivat cetnikom ili petokolonasem ...po ko zna koji put :run:
ma neće vas niko takvim imenima kititi!svi mi znamo šta su afričke nemani priredile srpskoj nejači u sarajevu i ako imate bilo kakve dokaze priložite ih posebnom odjelu za ratne zločine pri sudu bosne.nadat se da će još koji glavosječa završiti poput ovog na slici-iza rešetaka gdje mu je i mjesto:

Image
Nomo

#182 Re: ŠTA SE DESILO SRBIMA U SARAJEVU? Progovorio je Haris...

Post by Nomo »

exliberal-ex wrote:Po koji put se pokrece ova tema....sta reci o nastradalim...broj se nezna, zasto?...
.zbog cega nije izvedeno to na cistinu nemojte pitat srbe,
pitajte policijsko obavjestajne organe u Sarajevu.
Mene uvijek iznervira prica nekog ko je bio djete u to doba I on mi pocne pricat kako je bilo sve ok niko nije dirao komsije srbe I svi su imali barem po jednog komsiju srbina kojem dlaka sa glave nije zafalila...nekazem da nije bilo takvih srba ali da smo prolazili kroz raznorazne zatvore...vjerujte da jesmo, nisam jednom pisao u vezi toga I nabrajao gdje sam ili bio pritvoren ili su mi prijatelji zavrsavali...a o mrtvima...ja jos uvijek trazim kosti jednog clana falmilije...neznam zasto se I javljam na ovu temu , da me neki balavac moze prozivat cetnikom ili petokolonasem ...po ko zna koji put :run:

Ti ako trazis kosti jednog clana familije to trebas dokumentovati imenom i prezimenom inace ti niko ne vjeruje . To sto ti kazes ,, vjeruj da jesmo ,, ja licno na rijec ne vjerujem nikom a ne tebi . a sto se tice ovog sto sam istakao velikim slovima . upravo obrnuto od onog sto ti kazes . To je upravo posao Srba ! Da smo se mi Bosanci oslonili na srpsku policiju nikada ne bi nasli ni jednu zrtvu . Mi smo se oslonili na vlastite snage , stalo nam da je nadjemo svoje mrtve i iskopali smo destine hiljada lukvidiranih . Srbima nije stalo da traze mrtve civile jer tako mogu vjecno da ucjenjuju i pariraju i revaltiviziraju i kenjaju i seru i jedu qouva u stilu ,, a sta je bilo u Sarajevu ,,
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#183 Re: ŠTA SE DESILO SRBIMA U SARAJEVU? Progovorio je Haris...

Post by KatarinaKosaca »

Freamon Lester wrote:Nosala papir da bi svjesno izbjegavala pomaganje vojsci, a otisla na djenazu da pruzi podrsku borbi protiv dezertera. Slika i prilika Bosnjacke elite... :izet:
Nosala papir gdje mi je ratni vojni raspored i bila tvojima legitiman vojni cilj.Gdje pise da sam bila na dzenazi? Osim toga zene ne idu na dzenazu.Gdje pise da sam bosnjakinja? :arrow:
I zaista se nadam da cemoderator reagirati na ovo cetnicko orgijanje na temi gdje se nastoji iskriviti slika ratnog sarajeva i naricanje nad snajperistima
FlaveGa

#184 Re: ŠTA SE DESILO SRBIMA U SARAJEVU? Progovorio je Haris...

Post by FlaveGa »

Da vam Srbin kaže par stvari..

Ako neko živi na Sokocu, Palama, Rogatici i sličnim vukojebinama, a do rata živio na Ciglanama, može on srbovati do mile volje = ali sarajevo će njemu zauvijek ostati pojam. Jer realno, to su sela, vukojebine čak i za današnje sarajevo.
A današnje Sarajevo? Pa onako.. negdje na relaciji kurac i goli kurac - varira. Za 90% mjesta u BIH definitivno je pojam, ali čim kročiš malo dalje, vidiš koliko je Sarajevo sjebano u svakom smislu.

Ne razumijem žaljenje nekoga ko živi u Kanadi, Australiji, Americi.. kako žali za Sarajevom. Zbog čega? Beograd, Novi Sad, ista stvar.. pa i Banja Luka, jeste manja, ali je za mene pojam manjeg gradića upravo BL.. Sve su ovo mjesta daleko iznad Sarajeva po uslovima života.. ekonomski manje više, nego prvenstveno mislim na uređenost.

Fazon je u tome što kad se priča o Sarajevu, moj stari se ne vrati u njegovo Hrasno u 2014 godini, kada sam bio skoro, jebote narkomana, alkoholičara, bitangi na sve strane.. moj stari se vrati u Hrasno u 1984 godini.. a tada je vjerujem to naselje bilo pojam.

Današnje Sarajevo iz perspektive nekoga ko tu svrati jednom u godinu dvije... Za populaciju tog grada, jako mnogo narkomana, alkoholičara, propalica.. bukvalno na sve strane. Psi lutalice haraju, naveče čuješ lavež, 20 pasa pred tobom, jeza da te uhvati ako si sa djecom.. stalno neka jebada oko vode (ima nema..ima nema), stalno jebada štrajkuju prevoznici, na ulici divljanje automobilima, niko nikada ti ne staje, grad oronuo, gomila kockastih glava, seljačina iz Sandžaka i slično. Grad zimi nenormalno smrdi na smog, gužva, valjda kako se sve zguralo u kotlinu..

Žao mi je, ali ovo današnje Sarajevo nije za porediti sa Zagrebom i Beogradom, a kamo li nekim gradovima zapadnije.
Danguba

#185 Re: ŠTA SE DESILO SRBIMA U SARAJEVU? Progovorio je Haris...

Post by Danguba »

Slozili smo se oko Cace. Ima li tih zlocinaca jos ili opet Caco.

Treba pocistiti svoje dvoriste da bi komsiji bilo sta prigovorio. Mi smo svoje davno pocistili a kada cete vi?

Šešelj junak srpskog naroda

Presuda čelnicima "Herceg Bosne": 111 godina za stvaranje Velike Hrvatske
exliberal-ex

#186 Re: ŠTA SE DESILO SRBIMA U SARAJEVU? Progovorio je Haris...

Post by exliberal-ex »

Nije istina...iz grada je mogao izac onaj koji je imap prekop 65 cak I tad je trazena dozvola od civilne zastite, svi ispod 65 su morali imat dozvole od ministarstva odbrane.Jedini koji su iz Sarajeva mogli izaci organizvano na pocetku rata su jevreji I niko vise.
Ja znam kad je bilo govora da se dozvoli nesmetan izlazak zena I djece iz Sarajeva ali to Alija nije dozvolio jer bi u tom slucaju svi u koji su ostali postali legitimna vojna meta I sto bi ogroman broj muski zdusio da se sastavi sa porodicom.
Sto se tice snajperista I bacanja sa zgade, ja sam cuo za jedan ili dva slucaja, u vecini drugih slucajeva ljudi su hapseni I zatvarani kao snajperisti ( kasnije razmenjivani ili nestajali skroz) da bi neko mogao uletit u njiov stan.....dajte pobogu meni drot usao u stan I nasao cd I kaze ovo je za davanje signala pogledaj kako ima rupa I staklo !!!...kako da mu objansim da nije kad nemam struje da pustim muziku...srecom bio je drugi sa njim koji ga je samo pogledao I rekao da usuti....
sto se tice cace...caco je poceo biti problem ne kad je ubijao I bacao u kazane ( znalo se za to pa pobogu Timur Numic mu je bio personalac a on iz central SDA) ....nije problem bio ni kad je odovodio neduzne ljude na kopanje I kad su mnogi nastradali zbog toga, problem je nastao kad se caco oteo kontroli pa poceo da hapsi I ucjenjuje ugledne gazed I njihovu djecu...odvede ti clana familije I trazi 30 000 DM da ga oslobodi...e tad je poceo caco da smeta sve dotle je imao odresene ruke...I mani mi te price da je sahrana bila podrska borbi protiv dezertera...pa pola carsije se krilo iza nekih vojnih obaveza koje su kupljene ....koliko ste vi imali godina kad je ovo sranje bilo...????
FlaveGa

#187 Re: ŠTA SE DESILO SRBIMA U SARAJEVU? Progovorio je Haris...

Post by FlaveGa »

Znate li koliko sam puta čuo upravo iz usta Srba.. da bi dali komotno 15-20% teritorije RS i pola onih vukojebina za samo malo više Sarajeva.. pravog Sarajeva, za parče pravog Sarajeva. A svi mi dobro znamo da ovo kvazi istočno nije pravo sarajevo..
Zajeb se desio i u sarajevu u budućnosti neće biti Srba, krivi su.. pa prvenstveno Srbi što su slušali ludake.

Možda je tako i bolje za oba naroda, jer je lakše i tim ljudima i njihovoj djeci kad su u etnički čistim sredinama. Tako je kako je, i onome u Bijeljini i onome u Sarajevu.
Bodkin

#188 Re: ŠTA SE DESILO SRBIMA U SARAJEVU? Progovorio je Haris...

Post by Bodkin »

hizo ramidovic wrote:
jeste, jeste laz, i to najobicnija.
pod jedan:
navedi mi u kojoj skoli u ks je podnesen zahtjev za izucavanje odredjene nacionalne grupe predmeta i da je isti odbijen?
pod dva:
vidi se da nemas pojma sta se izucava u predmetu koji se zove 'bhs jezik i knjizevnost'. da imas, ne bi lupao.
nije tacno. roditelji moraju odabrati koji ce jezik dijete slusati. to sto ti pricas je prije bilo pa onda na kraju upisu bhs jezik i knjievnost. ako izaberes srpski ili hrvatski mora skola naci profesora hrvatskog jezika ili srpskog jer to nije isto sto i bosanski. nije jer se 20 godina upinju da naprave razlicite jezike. i uspjeli su. znam licno za slucaj iz jedne od sarajevskih srednjih skola gdje dolazi uciteljica zbog dva ucenika koji su se izjasnili da hoce da slusaju srpski
muha_sa

#189 Re: ŠTA SE DESILO SRBIMA U SARAJEVU? Progovorio je Haris...

Post by muha_sa »

KatarinaKosaca

#190 Re: ŠTA SE DESILO SRBIMA U SARAJEVU? Progovorio je Haris...

Post by KatarinaKosaca »

A sto vas ima mashallah :D + ex liberal ex ex koji kao i obicno kao foka. Ne da mi se ni odgovarati na nebuloze da trebam vjerovati njemu,a ne sebi.
muha_sa

#191 Re: ŠTA SE DESILO SRBIMA U SARAJEVU? Progovorio je Haris...

Post by muha_sa »

exliberal-ex wrote:
Nije istina...iz grada je mogao izac onaj koji je imap prekop 65 cak I tad je trazena dozvola od civilne zastite, svi ispod 65 su morali imat dozvole od ministarstva odbrane.Jedini koji su iz Sarajeva mogli izaci organizvano na pocetku rata su jevreji I niko vise.
Ja znam kad je bilo govora da se dozvoli nesmetan izlazak zena I djece iz Sarajeva ali to Alija nije dozvolio jer bi u tom slucaju svi u koji su ostali postali legitimna vojna meta I sto bi ogroman broj muski zdusio da se sastavi sa porodicom.
Sto se tice snajperista I bacanja sa zgade, ja sam cuo za jedan ili dva slucaja, u vecini drugih slucajeva ljudi su hapseni I zatvarani kao snajperisti ( kasnije razmenjivani ili nestajali skroz) da bi neko mogao uletit u njiov stan.....dajte pobogu meni drot usao u stan I nasao cd I kaze ovo je za davanje signala pogledaj kako ima rupa I staklo !!!...kako da mu objansim da nije kad nemam struje da pustim muziku...srecom bio je drugi sa njim koji ga je samo pogledao I rekao da usuti....
sto se tice cace...caco je poceo biti problem ne kad je ubijao I bacao u kazane ( znalo se za to pa pobogu Timur Numic mu je bio personalac a on iz central SDA) ....nije problem bio ni kad je odovodio neduzne ljude na kopanje I kad su mnogi nastradali zbog toga, problem je nastao kad se caco oteo kontroli pa poceo da hapsi I ucjenjuje ugledne gazed I njihovu djecu...odvede ti clana familije I trazi 30 000 DM da ga oslobodi...e tad je poceo caco da smeta sve dotle je imao odresene ruke...I mani mi te price da je sahrana bila podrska borbi protiv dezertera...pa pola carsije se krilo iza nekih vojnih obaveza koje su kupljene ....koliko ste vi imali godina kad je ovo sranje bilo...????

ne valja lagat :-)
muha_sa

#192 Re: ŠTA SE DESILO SRBIMA U SARAJEVU? Progovorio je Haris...

Post by muha_sa »

muha_sa

#193 Re: ŠTA SE DESILO SRBIMA U SARAJEVU? Progovorio je Haris...

Post by muha_sa »

KatarinaKosaca

#194 Re: ŠTA SE DESILO SRBIMA U SARAJEVU? Progovorio je Haris...

Post by KatarinaKosaca »

@uha, nemoj, ba, kvarit teferic, taman su poceli naricati nad snajperistima, a ti podmeces nakavvideo, svjedocis itd.... Ne valja tako muha, istina nije u modi na ovom topicu
Nomo

#195 Re: ŠTA SE DESILO SRBIMA U SARAJEVU? Progovorio je Haris...

Post by Nomo »

p206 wrote:Čuj šta se desilo?
Eno ih u Istočnom Sarajevu, Bijeljini, Beogradu itd. sami otišli, umjesto da ostanu i brane svoj grad u kojem su rođeni.

jao debilne teme
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: da mi nije mis zasteko dao bih ti hiljadu ovih palaca . to je to . da su ljudi bili , ostali bi u gradu i branili drzavu od cetnickih fasista . kako se toga ne sjetih prije sutra cu jednom sarajevskom srbinu ( koji se fali kako nije bio ni u jednoj vojsci ) ovo navbiti na nos . svi su srbi u BiH trebali biti kao Divjak u Armioji BiH i da saku fasistico nacistickih cetnika koljaca i monstruma pobijemo za dva dana .
Bodkin

#196 Re: ŠTA SE DESILO SRBIMA U SARAJEVU? Progovorio je Haris...

Post by Bodkin »

Nomo wrote:
p206 wrote:Čuj šta se desilo?
Eno ih u Istočnom Sarajevu, Bijeljini, Beogradu itd. sami otišli, umjesto da ostanu i brane svoj grad u kojem su rođeni.

jao debilne teme
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: da mi nije mis zasteko dao bih ti hiljadu ovih palaca . to je to . da su ljudi bili , ostali bi u gradu i branili drzavu od cetnickih fasista . kako se toga ne sjetih prije sutra cu jednom sarajevskom srbinu ( koji se fali kako nije bio ni u jednoj vojsci ) ovo navbiti na nos . svi su srbi u BiH trebali biti kao Divjak u Armioji BiH i da saku fasistico nacistickih cetnika koljaca i monstruma pobijemo za dva dana .
:lol: :lol: jel ko bosnjaci sandzaka kad je pocelo sranje na kosovu? je ko hrvati u bosni?
exliberal-ex

#197 Re: ŠTA SE DESILO SRBIMA U SARAJEVU? Progovorio je Haris...

Post by exliberal-ex »

Nomo wrote:
exliberal-ex wrote:Po koji put se pokrece ova tema....sta reci o nastradalim...broj se nezna, zasto?...
.zbog cega nije izvedeno to na cistinu nemojte pitat srbe,
pitajte policijsko obavjestajne organe u Sarajevu.
Mene uvijek iznervira prica nekog ko je bio djete u to doba I on mi pocne pricat kako je bilo sve ok niko nije dirao komsije srbe I svi su imali barem po jednog komsiju srbina kojem dlaka sa glave nije zafalila...nekazem da nije bilo takvih srba ali da smo prolazili kroz raznorazne zatvore...vjerujte da jesmo, nisam jednom pisao u vezi toga I nabrajao gdje sam ili bio pritvoren ili su mi prijatelji zavrsavali...a o mrtvima...ja jos uvijek trazim kosti jednog clana falmilije...neznam zasto se I javljam na ovu temu , da me neki balavac moze prozivat cetnikom ili petokolonasem ...po ko zna koji put :run:

Ti ako trazis kosti jednog clana familije to trebas dokumentovati imenom i prezimenom inace ti niko ne vjeruje . To sto ti kazes ,, vjeruj da jesmo ,, ja licno na rijec ne vjerujem nikom a ne tebi . a sto se tice ovog sto sam istakao velikim slovima . upravo obrnuto od onog sto ti kazes . To je upravo posao Srba ! Da smo se mi Bosanci oslonili na srpsku policiju nikada ne bi nasli ni jednu zrtvu . Mi smo se oslonili na vlastite snage , stalo nam da je nadjemo svoje mrtve i iskopali smo destine hiljada lukvidiranih . Srbima nije stalo da traze mrtve civile jer tako mogu vjecno da ucjenjuju i pariraju i revaltiviziraju i kenjaju i seru i jedu qouva u stilu ,, a sta je bilo u Sarajevu ,,

Sve je dokumentovano, prijavljeno , za ovog clana znamo da je pokupljen ispred kuce I da mu je zadji trag bio u hos-ovom zatvoru u staroj skoli Blagoja Parovica. Za drugog clana koji je ubijen , znamo ko je upao u njegovu kucu, sve je uredno dokumentovano I predano policij ( policija upala pa sad ocekuj rezultate) I dan danas niko nista nije poduzeo.
Znas sta je bilo najnize ?, ...kad smo trebali da zavrsimo neke poslove u opstini I svi su papiri na ime tog clana, nema covjeka nestao , dajte papire da je nestao..evo izvolite...e nemoze mora da pise da je mrtav..ama nema covjeka nestao zar nevidite sta pise...ne morate da ga proglasite mrtvim da bi zavrsili to, nakraju to uradimo I sta se desi...vise se nevodi kao nestali nego je sad tretiran kao mrtav u svim spiskovima...pa dajte ljudi zasto je dolazio medjunarodni sud I kopao po pofalicima, na lokacij gdje su bili zakopani pobijeni civili...koji su kasnije iskopani odmah poslije rata...znam tacno gdje je grobnica bila sad ih nigdje nema (ako gledate prema tornju na humu sa zapadne strane ima bandera koja izgleda ko slovo A..od te bandere juzno je bila grobnica gdje su zavrsili streljani civili)...ili da ti pricam o mrtvim ili polu mrtvim civilima koji su bacani po sahtovima po koreji...gdje su pacovi izgledali ko macke zbog toga...dajte djeco nije rat crno bjela slikovnica
Jeste li culi za ove slucajeve ili su I lazi I izmisljotine...
exliberal-ex

#198 Re: ŠTA SE DESILO SRBIMA U SARAJEVU? Progovorio je Haris...

Post by exliberal-ex »

Muha I Katarina...ajde recite mi gdje sam pogrijesio...

Ps
samo da dodam znam da je muha stariji ali Katarina kolko si godina imala I gdje si bila kad je bio rat?
Last edited by exliberal-ex on 05/11/2014 20:08, edited 1 time in total.
Dozer

#199 Re: ŠTA SE DESILO SRBIMA U SARAJEVU? Progovorio je Haris...

Post by Dozer »

racionalista wrote:Snajepristi ne podlijezu pravilima Zenevske konvencije. Ne spadaju u domen konvencionalnog ratovanja isto kao i npr. DUM-DUM metci.
1. Ti nemas pojma o Zenevskoj konvenciji.
2. Nemas pojma o snajperistima kao bvojno-policijskoj kategoriji.
3. A pogotovo nemas pojma o municiji :D

@ripicipi
Ja u slici nigdje ne spomenuh Kazane, a mislim da je slika vrlo jasna aluzija. O Kazanima sam odavno sve napisao, pa ako te zanima, slobodno pregledaj mije postove.
muha_sa

#200 Re: ŠTA SE DESILO SRBIMA U SARAJEVU? Progovorio je Haris...

Post by muha_sa »

exliberal-ex wrote:Muha I Katarina...ajde recite mi gdje sam pogrijesio...
ne da mi se naprdivat jedno te isto :-) znaš kako se kaže--krivo sjedi pravo govori.

jel bilo još kakvih konvoja osim s Jevrejima :?
Locked