Hafis wrote:reis1 wrote:Covjece, gledam, u Mostaru:
- trece-entitetasi, 47% (i to sa ukljucenim Martinom i Pravasima)
- pro-BiH, 51%
A hafiz nama ovdje uzeo trkeljat nesta, ma bjezi baa...
Sveznadare, ne možeš se baš u sve razumjeti, počevši od Sutorine pa do etničkog sastava Mostara.
Evo sam odvojio nekoliko minuta u dobrotvorne svrhe, to jest educiranje needuciranih, mada bih to stvarno morao malo učestalije raditi, ali sam više izgorio u tom poslu, a i ne volim ništa raditi bez materijalne motivacije.
Rezultati trećeetnitetaši vs pro-patriJotski blok ne govore ništa, budući da je jedan broj mostarskih Hrvata glasovao za SDP a i za DF, isključivo zbog toga da poguraju svoje sestrićne i bratance koji su bili na izbornim listama, a ne zato što im se dopadaju tipovi ''proBiH'' patriJota poput tebe i sličnih.
Eem, ne lezi vraže, uzet ćemo kao odgovarajući porametar zbroj glasova za članove predsjedništva u Mostaru, koji mnogo bolje oslikavaju stvarni odnos mitteleurope i proBiH glasača.
Kao što vidite na gornjem prikazu imamo ukupan zbroj važećih glasova za članove predsjedništva - 47 209
Dalje, imamo i glasove trojice kandidata za hrvatskog člana (čak i bez Ante popovića)
Čović - 16 886
Raguž - 7 299
Budimir – 1 879
Što iznosi 26 064 glasova.
Kada oduzmemo te glasove od ukupnog broja 47 209, dobit ćemo ostatak, to jest zbroj glasova svih ostalih kandidata: 21 145 ilti ga u postotcima 44,8%.
E sad zamisli koliki bi tek postotak bio da smo dovlačili na izborna mjesta djedove i bake na feltrangama (kao što imamo običaj

Jao jao kako nam je gospon Hafiz samo mudar i pametan.

Dakle:
Predsjednistvo, od 47209:
- Covic, 16886
- Raguz, 7299
- Budimir, 1879
-----------------------
total 26064
No, podaci koje ste uzeli gospon nisu relevantni, zato sto ste vi u vase zbrajanje uracunali i pro-bih glasove koji su otisli za Martina,

cim prije zato sto su glasovi za HDZ 1990 na ostalim razinama gotov duplo manji. Npr. uzimajuci u obzir kantonalni nivo, dobijate da vasu brojku morate umanjiti za razliku Raguz - HDZ 1990, tj. 7299 - 3460 = 3839, pa tako vasa brojka iznosi 22225. A to je vec otprilike brojka koja se dobiva zbrajajuci trece-entitetase na ostalim nivoima, koji tek tada daju realnu sliku, koju predsjednistvo ne moze dati:
Kanton:
- HDZ BIH, HSS, HKDU BIH, HSP HERCEG BOSNE 14698
- HDZ 1990 HRVATSKA DEMOKRATSKA ZAJEDNICA 3460
- HRS-HRVATSKA REPUBLIKANSKA STRANKA 1491
- ZAJEDNO ZA PROMJENE (SPP-SP/U-SDU-DNZ-LDS) 1049
- HSP BIH-DSI 866
- HRVATSKI SAVEZ HKDU - HRAST 707
- NARODNA STRANKA RADOM ZA BOLJITAK 446
- HSP DR. ANTE STARČEVIĆ BIH 138
- HSS STJEPANA RADIĆA 39
----------------------------------------------------------------------------
total 22894/47086 iliti 48,6%
Parlament FBiH:
22687/46756 iliti 48,5%
Parlament BiH:
23012/46605 iliti 49,4%
Gospon hafiz, drzite se vi ugovora i zakona, man'te se procenata i matematika.

Po onim prcjenama tih vasih relevantnih strucnjaka, ja sam mislio da ce ovi procenti ici u Mostaru i preko 60%, kad vidi vraga vi u tu negdje 47, 48, 49 %. Poptop trece-entitetasa u stolnom, a o zupaniji da ne govorimo.