Forumas @Dodjite k meni pise zaista lijepo. Dopadaju mi se mnogi njegovi stavovi, odnos prema drugom i drugacijem. Medjutim, ta njegova religija nema veze sa krscanstvom. Ova njegova je bolja, ljepsa, pitomija, meksa....zlokruhovic wrote:Inače tzv.moderni hrišćani nemaju veze sa hrišćanstvom , pa tako danas ih možemo viditi svih fela , a i sami katolici i pravoslavci su se znatno promenili pa uživaju u tim cirkusima ili vole biti fašisti ogrnuti u versko ruho.
Sveto trojstvo a to mnogi zaboravljaju je proizvod samog Isusovog života i smrti i nije nešto što je oduvek, a sasvim je druga priča o trojstvu kad se izuzme iz samog kontenksta Isusovog života,razapinjanja i vaskrsnuća.
Forumaš @dođite kmeni je tipični onaj moderni hrišćanin koji pizdi na ustrajnost muslimana a sa druge strane taj isti islam prezire kao zatucanu religiju gde nema drugih opcija i vrdanja.
Jedno ja kao antiteist mogu izvući kao poentu , a to je da je hrišćanstvo zaista smešno i tupavo ali sa druge strane sva sreća pa je to tako , jer ga rutinski možeš ismejati i na kraju i odbaciti.
Dok islam u svojoj "logičnosti" u odnosu na hrišćanstvo je sebe upravo degradirao time što je to njegova osnovna poenta tzv.puka logičnost sa svjin "logičnim" pravilima i zakonima , pa zato danas islamski vernici su prosto vrh esktremizma i fanatičnosti.
Islam i Sveto Trojstvo
- Kikibombona
#176 Re: Islam i Sveto Trojstvo
- zlokruhovic
#177 Re: Islam i Sveto Trojstvo
Njegova je religija ona koja je zaslužna za modernu civilizaciju , a ona je naravno hrišćanstvo modernog tipa.Kikibombona wrote:
Forumas @Dodjite k meni pise zaista lijepo. Dopadaju mi se mnogi njegovi stavovi, odnos prema drugom i drugacijem. Medjutim, ta njegova religija nema veze sa krscanstvom. Ova njegova je bolja, ljepsa, pitomija, meksa....
@Dodjite k meni nam to hoće zapravo reći.
Kad pitaš ove moderne hrišćane jel nekrštena deca idu u pakao , gotovo svi će uglas reći "Ma kakvi šta ti pada napamet".
A onda ih pitaš jesu li nekrštena deca od pre samo nekoliko stotina godina danas u paklu ili su upućena direktno u raj samo zato što si ti postao moderni vernik??
Onda se zbune i sva priča prestaje.
-
Edouard
#178 Re: Islam i Sveto Trojstvo
"Blago vjerama kad imaju ovakve protivnike", što bi rekao Pascal.zlokruhovic wrote:Inače tzv.moderni hrišćani nemaju veze sa hrišćanstvom , pa tako danas ih možemo viditi svih fela , a i sami katolici i pravoslavci su se znatno promenili pa uživaju u tim cirkusima ili vole biti fašisti ogrnuti u versko ruho.
Sveto trojstvo a to mnogi zaboravljaju je proizvod samog Isusovog života i smrti i nije nešto što je oduvek, a sasvim je druga priča o trojstvu kad se izuzme iz samog kontenksta Isusovog života,razapinjanja i vaskrsnuća.
Forumaš @dođite kmeni je tipični onaj moderni hrišćanin koji pizdi na ustrajnost muslimana a sa druge strane taj isti islam prezire kao zatucanu religiju gde nema drugih opcija i vrdanja.
Jedno ja kao antiteist mogu izvući kao poentu , a to je da je hrišćanstvo zaista smešno i tupavo ali sa druge strane sva sreća pa je to tako , jer ga rutinski možeš ismejati i na kraju i odbaciti.
Dok islam u svojoj "logičnosti" u odnosu na hrišćanstvo je sebe upravo degradirao time što je to njegova osnovna poenta tzv.puka logičnost sa svjin "logičnim" pravilima i zakonima , pa zato danas islamski vernici su prosto vrh esktremizma i fanatičnosti.
Nikakve opasnosti nema po njh dok su ovi ovako 'jaki', čak da su i 'jači'.
A inače, što očekivati od forumaša koji nedavno izjavi da je njegov zdravi razum jači od Aristitelova?!
- zlokruhovic
#179 Re: Islam i Sveto Trojstvo
Šta očekivati od vernika sem da laže kao što im je i zapisano u tkivu , i ne samo da laže već to sa ponosom čini.Edouard wrote: "Blago vjerama kad imaju ovakve protivnike", što bi rekao Pascal.
A inače, što očekivati od forumaša koji nedavno izjavi da je njegov zdravi razum jači od Aristitelova?!
Ovde je poenta totalnog nerazumevanja jer kad čoveku bajke pomute um i razum u stanju je svašta učiniti , pa tako i lagati,izvrtati,nelogično porediti i naravno ubijati,klati,porobljavati,krasti,pljačkati,....
-
Edouard
#180 Re: Islam i Sveto Trojstvo
E da vidimo ko laže?zlokruhovic wrote:Šta očekivati od vernika sem da laže kao što im je i zapisano u tkivu , i ne samo da laže već to sa ponosom čini.Edouard wrote: "Blago vjerama kad imaju ovakve protivnike", što bi rekao Pascal.
Ovde je poenta totalnog nerazumevanja jer kad čoveku bajke pomute um i razum u stanju je svašta učiniti , pa tako i lagati,izvrtati,nelogično porediti i naravno ubijati,klati,porobljavati,krasti,pljačkati,....
Postao/la zlokruhovic dana 05/05/2014 17:51
Edouard je napisao/la:
Zlokruhoviću, sve više se zapetljavaš, srljaš.
Hoćeš reći, zapravo po tvome tako i ispada, da tvoj zdrav razum daleko prevazilazi onaj Aristotelov, Platonov, Sokratov...
Daj saberi se malo.
Tako je , moj zdrav razum je jači nego Aristotelov , ali ne zato što sam pametniji već zato što živim 2500 godina kasnije gde imam priliku biti izložen znanju koje Aristotel nije imao.Tako je i Muhamed ponukan iskustvom i učenjem imajući oko sebe hrišćane i Jevreje zdravorazumski zaključio da je bolje praviti religiju koja je logičnija nego hrišćanstvo npr.
- zlokruhovic
#181 Re: Islam i Sveto Trojstvo
Pa lažeš i dalje jer koristiš ovaj tekst da ukažeš kako ja mislim da moj zdrav razum jači nego Aristotelov a sasvim sam lepo objasnio šta i kako pod tim mislim.Edouard wrote:E da vidimo ko laže?zlokruhovic wrote:Šta očekivati od vernika sem da laže kao što im je i zapisano u tkivu , i ne samo da laže već to sa ponosom čini.Edouard wrote: "Blago vjerama kad imaju ovakve protivnike", što bi rekao Pascal.
Edouard je napisao/la:
Hoćeš reći, zapravo po tvome tako i ispada, da tvoj zdrav razum daleko prevazilazi onaj Aristotelov, Platonov, Sokratov...
Daj saberi se malo.
Tako je , moj zdrav razum je jači nego Aristotelov , ali ne zato što sam pametniji već zato što živim 2500 godina kasnije gde imam priliku biti izložen znanju koje Aristotel nije imao.Tako je i Muhamed ponukan iskustvom i učenjem imajući oko sebe hrišćane i Jevreje zdravorazumski zaključio da je bolje praviti religiju koja je logičnija nego hrišćanstvo npr.
Pročitaj još jednom post i videćeš da ne samo dasi lažov nego pored zdravih očiju i razuma to činiš i baš te briga.
-
Edouard
#182 Re: Islam i Sveto Trojstvo
Pa lažeš i dalje jer koristiš ovaj tekst da ukažeš kako ja mislim da moj zdrav razum jači nego Aristotelov a sasvim sam lepo objasnio šta i kako pod tim mislim.zlokruhovic wrote:E da vidimo ko laže?Edouard wrote:Šta očekivati od vernika sem da laže kao što im je i zapisano u tkivu , i ne samo da laže već to sa ponosom čini.zlokruhovic wrote: "Blago vjerama kad imaju ovakve protivnike", što bi rekao Pascal.
Edouard je napisao/la:
Daj saberi se malo.
Pročitaj još jednom post i videćeš da ne samo dasi lažov nego pored zdravih očiju i razuma to činiš i baš te briga.[/quote]
Objasnio si tako što si pokazao da ne shvaćaš što je to zdrav razum.
- zlokruhovic
#183 Re: Islam i Sveto Trojstvo
Aristotel kad je čuo grom i video munju jeli on zdravorazumski procenio da je u pitanju prirodna pojava koja je objašnjena naučno?? , pa nije!
A zašto nije?? , pa zato što nije bio u mogućnosti biti naučen naučno o tome da bi mogao zdravorazumski proceniti , pa je shodno tome verovatno mislio da je neka kazna,nagrada ili igra bogova u pitanju koja ljudima šalje neku poruku.
Zdravrazum je opšte ljudska potreba i urođenost , ali ono se shodno čovekovom učenju i znanju menja , pa tako nešto što je danas zdravorazumski nekada nije bilo.
Uh , umaraju me ove drndajuće objašnjvačke priče koje vernik neće da shvati nego pored zdravog razuma mlati i dalje svoje.
A zašto nije?? , pa zato što nije bio u mogućnosti biti naučen naučno o tome da bi mogao zdravorazumski proceniti , pa je shodno tome verovatno mislio da je neka kazna,nagrada ili igra bogova u pitanju koja ljudima šalje neku poruku.
Zdravrazum je opšte ljudska potreba i urođenost , ali ono se shodno čovekovom učenju i znanju menja , pa tako nešto što je danas zdravorazumski nekada nije bilo.
Uh , umaraju me ove drndajuće objašnjvačke priče koje vernik neće da shvati nego pored zdravog razuma mlati i dalje svoje.
- dr.gog
- Grijem se na: briketi kanabisa
- Horoskop: Vodolija
#184 off
J**o te Aristotel.zlokruhovic wrote:Aristotel ......
Ti umaraš svojim trolovanjem o nečemu u šta ne vjeruješ. Živ bio, skini se s podforuma, čisto drugarski
Odavno nisam sreo dosadnijeg stvora.
I de nek neko pokatanči ove retardirane ciklične teme kojima NEMA niti MOŽE biti kraja, zaključka ili pouke.
Pričate o međusobno isključivim stvarima u formi TEME religijskog tipa.
Šta je to? Mentalna masturbracija.
Fakat, fali vam ponajviše iskrenosti koja bi ovu "temu" završila već na prvoj strani.
Evo nudim dozu, samo ako ima zainteresovanih
-
Edouard
#185 Re: off
Doktore, svaka čast, dao si nam svima dobru lekciju, a onome i pravu dijagnozu.dr.gog wrote:J**o te Aristotel.zlokruhovic wrote:Aristotel ......
Ti umaraš svojim trolovanjem o nečemu u šta ne vjeruješ. Živ bio, skini se s podforuma, čisto drugarski![]()
Odavno nisam sreo dosadnijeg stvora.
I de nek neko pokatanči ove retardirane ciklične teme kojima NEMA niti MOŽE biti kraja, zaključka ili pouke.
Pričate o međusobno isključivim stvarima u formi TEME religijskog tipa.
Šta je to? Mentalna masturbracija.
Fakat, fali vam ponajviše iskrenosti koja bi ovu "temu" završila već na prvoj strani.
Evo nudim dozu, samo ako ima zainteresovanih
-
Hadzi Lojo
#186 Re: Islam i Sveto Trojstvo
Bog zna sve a Isus nije nikada lagao pa nam ovaj citat iz Biblije, Evandjelje po Marku 13/ kaze sve.
Kada su Isusa pitali ucenici, kada ce doci sudnji dan, on je odgovorio:
A o onom danu i casu nitko ne zna, pa ni andjeli na nebu, ni Sin, nego samo Otac.
Ima tu jos toga, npr. kada se Isus molio Bogu na Maslinskoj gori itd.
Medjutim dogmatizamje fantastican!
Kada su Isusa pitali ucenici, kada ce doci sudnji dan, on je odgovorio:
A o onom danu i casu nitko ne zna, pa ni andjeli na nebu, ni Sin, nego samo Otac.
Ima tu jos toga, npr. kada se Isus molio Bogu na Maslinskoj gori itd.
Medjutim dogmatizamje fantastican!
-
bosanka hercegovic
#187 Re: Islam i Sveto Trojstvo
Muslimani se ne odnose krtički prema krašćanskom "trojedinom bogu". Muslimani apsolutno negiranju tu dogmu kao bogohulnu.Dodjite-k-meni wrote:Mir i dobro!
Zanima me zašto su muslimani tako kritični prema trojstvenom poimanju Boga i zašto odbijaju u startu takav koncept? Mnogi muslimani žive u uvjerenju da su kršćani pagani, mnogobošci i sl. jer vjeruju u 3 boga. Mi ne vjerujemo u nikakva tri boga, nego u Jednog i Jedinog Boga, Pravog i Istinitog, za kojeg vjerujemo da se manifestirao i da se manifestira u tri božanske osobe: Ocu (Stvoritelju), Sinu (Spasitelju i Otkupitelju Isusu Kristu) i Duhu Svetome (božanskoj inspiraciji sveprisutnoj u svijetu). Božja djelatna snaga očituje se kroz svaku od ovih triju osoba, što ne niječe jedinstvenost božanskog Bića. Zanima me koji su argumenti koje muslimani općenito podastiru da bi osporili Božju trojedinu prirodu.
Allah dž.š. je Svemogući, Sveprisutni Apsolut Čija Svojstva stvoreni smrtnici ne mogu spoznati. Mi muslimani Ga percipiramo kroz Njegova Lijepa imena - Esma ul Husna.
Po našem vjerovanju sve stvoreno je nastalo i nastaje od Njegove Riječi - Budi ( Kun) tj Njegova Riječ se manifestirala pa su nastala stvorenja, to je glavno neslaganje između muslimana i kršćana,jer Vi vjerujete da se "sam bog manifestirao/pretvorio u određena stvorenja i da su ta stvorenja tako postala božanske osobe", iako i sami znate da Isus (Isa a.s.) nikad za sebe nije govorio da je manifestacija boga na zemlji.....
.....Naš StvaraOc nam je bliži od naše žile kucavice, bliži od blizine nas samih......do našeg pogleda Dopire.....lahko nam se ovdje sada raspravljati jer nam je Gospodar dao riječ.....
jer.....
"Ono što u Tebi kaže "ti" nije li
očevidno samo riječ?!
Ako Gospodar riječi Tebi oduzme svoju riječ,
šta će ostati?
Kad se riječ izgubi budi uvjeren da
će se izgubiti i oblik."
-
Avetinho
#188 Re: Islam i Sveto Trojstvo
Zar ima ovdje jos neko ko do sada nije vidio da je ovaj @dodjite-k-meni obicna trolcina koji je vlastitu temu ukrao za jeftinu propagandu i jos jeftinije omalovazavanje.
- fatamorgana
#189 Re: Islam i Sveto Trojstvo
Nema,Avetinho wrote:Zar ima ovdje jos neko ko do sada nije vidio da je ovaj @dodjite-k-meni obicna trolcina koji je vlastitu temu ukrao za jeftinu propagandu i jos jeftinije omalovazavanje.