Brak - ljubav - spremnost

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
edo_79

#176 Re: Brak - ljubav - spremnost

Post by edo_79 »

alkalna_baterija wrote:
KPNCTNJAH wrote:
madner wrote:Tsk, recimo samo da sa puno vecim ciframa se nadje nacin da se potrosi. :D
Pa normalno, zato rekoh ko je navikao na rasipanje i 10 000 mu moze biti knap... :mrgreen: najlakse je potrositi bilo koji iznos, pogovotovo ako imas zenu koja je navikla na zlatne kasike :mrgreen:
znala bih ja potrošiti i veću cifru, nije problem, ali bih se mogla prilagoditi i na manju..

svima koji imaju riječi podrške hvala do neba :kiss: a sad mi je fakat nekako glupo jer se osjećam ko socijalni slučaj hahah

a fakat, ali fakat ne fali nijednome od nas apsolutno ništa, život dostojan jednog razumnog čovjeka imamo

alkalna ... izvini ako sam ono ''seljačina i vulgaran'' al koliko sam ja shvatio ti i tvoj hairlija ste savim normalni skromni ljudi koje je (što bi moj babo rek'o) sit qrac napravio pa ne zaživate tam od nekih luksuza BMW-ova jahti partija sajmova krstarenja qrčeva palčeva već živite sasvim normalan život.
Ja vam od srca želim sve najbolje i da vam se sve želje ispune, i rekni još jednom da se osjećaš ko socijalni slučaj pregaziću te ko mačku :twisted:

Ja sad ganjam naku školu, a volio bih od života svog više da imam hanumu i da imamo bebu .... :eh: ja bih onda rukama asfalt kop'o i beton griz'o.... im'o bih razlog da se borim u ovom srnanju od života jbmti....
alkalna_baterija

#177 Re: Brak - ljubav - spremnost

Post by alkalna_baterija »

lavorpunvode wrote:alkalna_baterija, naklon do poda. Ne zato jer uspijevate spojiti kraj s krajem sa 750 KM, jer danas mnogi nemaju nista vise od vas, nego zato sto u tebi mogu prepoznati iskrenu srecu i zadovoljstvo, spremnost na svojevrsnu zrtvu samo zarad tog zajednickog zivota i ljubavi, sto se danas rijetko, bas rijetko moze sresti.
Do danas sam, iskreno, mislila, da je nemoguce odrzavati takav brak bez tenzija, nezadovoljstva, s jedne ili druge strane.. Svaka cast fkt.
:kiss:

ne znam da li ćete mi vjerovati da ne pamtim kad smo se nas dvoje posvađali... trzavica bude, koje se riješe razgovorom za par minuta, ali one prave svađe, s nervozom i drekom, ne znam da nam se desila

edo, druge moj :kiss: ja tebi želim ubrzo jednu finu ženicu da te puno voli, da imate barem fudbalski tim djece i da živite u rahatluku :D
Op3r4t0r

#178 Re: Brak - ljubav - spremnost

Post by Op3r4t0r »

alkalna_baterija wrote:reci ti meni, je li malo 2 kg bataka, 2 kg filea, 1 kg faširanog, 2 kg junetine za dvije osobe u jednom mjesecu, koje u prosjeku jednom dnevnu jedu kući? A ti eto sračunaj koliko te dođe, i vidjećeš da mi se uklopi u budžet.
Meni samom ovo ne moze biti 10 dana a kamoli mjesec :), evo bas pokusavam izracunati i kako god okrenem vec sedmi dan bi ostao bez mesa :)
lavorpunvode

#179 Re: Brak - ljubav - spremnost

Post by lavorpunvode »

edo_79 wrote: Ja sad ganjam naku školu, a volio bih od života svog više da imam hanumu i da imamo bebu .... :eh: ja bih onda rukama asfalt kop'o i beton griz'o.... im'o bih razlog da se borim u ovom srnanju od života jbmti....
Najezih se od glave do pete :)
:thumbup:
KPNCTNJAH

#180 Re: Brak - ljubav - spremnost

Post by KPNCTNJAH »

Op3r4t0r wrote:
alkalna_baterija wrote:reci ti meni, je li malo 2 kg bataka, 2 kg filea, 1 kg faširanog, 2 kg junetine za dvije osobe u jednom mjesecu, koje u prosjeku jednom dnevnu jedu kući? A ti eto sračunaj koliko te dođe, i vidjećeš da mi se uklopi u budžet.
Meni samom ovo ne moze biti 10 dana a kamoli mjesec :), evo bas pokusavam izracunati i kako god okrenem vec sedmi dan bi ostao bez mesa :)
Kilu mesa dnevno jedes, pa uzmi malo hljeba uz to, neces se najesti :mrgreen:
alkalna_baterija

#181 Re: Brak - ljubav - spremnost

Op3r4t0r wrote:
jel na kant izlaziš na vrata :D
MedenoSrce

#182 Re: Brak - ljubav - spremnost

Post by MedenoSrce »

Dobro ba shvtili smo, svi vi volite pojesti a njih dvoje gladni hodaju al imaju prikljucen internet :lol:
Sve pametno na ovom forumu, haj malo svoj zivot sredite.

Sve i da jedu paradajz corbu iz kesice 15 dana u mjesecu je njihov izbor i njihova stvar. Kultura fol, a mahalasi koji bi u tudji tanjir da zavire.
Mis mekinjas

#183 Re: Brak - ljubav - spremnost

Post by Mis mekinjas »

Cinjenica je: koliko imate, mora biti dovoljno za zivot.
Ako pocnete zaradjivati vise, porastu i apetiti.
Moj prvi posao, bilo dovoljno meni samoj. Nisam mogla kupiti auto.
Dosao drugi posao. Kupila auto, digla kredit za stan. I imamo dovoljno.
Tako da... Nema smisla da se ubjedjujete.
Koliko imate, toliko cete trositi.
edo_79

#184 Re: Brak - ljubav - spremnost

Post by edo_79 »

MedenoSrce wrote:Dobro ba shvtili smo, svi vi volite pojesti a njih dvoje gladni hodaju al imaju prikljucen internet :lol:

Sve i da jedu paradajz corbu iz kesice 15 dana u mjesecu je njihov izbor i njihova stvar. Kultura fol, a mahalasi koji bi u tudji tanjir da zavire.
Medeno ja ne vidjeh gdje si ti skontala da sam ja mahalaš ... sve što se dešava u njihovim životima je njihov izbor i kad se vrata zatvore nema ni foruma ni forumaša samo njih dvoje .... Prema tome de malo pročitaj postove prije nego što počneš nasumice ljude nazivat mahalašima ok ;-)
alkalna_baterija

#185 Re: Brak - ljubav - spremnost

edo_79 wrote:
MedenoSrce wrote:Dobro ba shvtili smo, svi vi volite pojesti a njih dvoje gladni hodaju al imaju prikljucen internet :lol:

Medeno ja ne vidjeh gdje si ti skontala da sam ja mahalaš ... sve što se dešava u njihovim životima je njihov izbor i kad se vrata zatvore nema ni foruma ni forumaša samo njih dvoje .... Prema tome de malo pročitaj postove prije nego što počneš nasumice ljude nazivat mahalašima ok ;-)
edo ja mislim da ono nije ni bilo upućeno tebi, nego ovima što im je samim malo milja da PREŽIVE mjesec
MedenoSrce

#186 Re: Brak - ljubav - spremnost

Post by MedenoSrce »

joj edo bnb sto se ti pronadje zivota ti :roll:

odnosio se moj post na operatora i ove sto ubjedjuju alkalnu kako nemaju sta jesti
Mis mekinjas

#187 Re: Brak - ljubav - spremnost

Post by Mis mekinjas »

Edo, bukvo, nije se tebi obratila. Vec svima.

Kupujete u DM-u, stedi pare. :D
swanfilter

#188 Re: Brak - ljubav - spremnost

Post by swanfilter »

Edo, prijatelju, 79 ti je godina rođena? Dobar sam ja onda ...
Op3r4t0r

#189 Re: Brak - ljubav - spremnost

Post by Op3r4t0r »

cassius wrote:
skafiskafsnjak wrote:Imam taj problem da sam s djevojkom u vezi preko dvije godine, a koja zeli brak sada.
Ja nisam spreman na taj korak iako mi je stalo do nje. Ona to prevodi u smislu da je ne volim ...

Da li je moguce da je volim, a da ne zelim brak? bar ne trenutno ...
Ako ona ne razumije da ti nisi spreman za taj korak sad, onda djevojko dvica dok ne dodes pameti :D
Radi li ta cura tvoja sta u zivotu ?
Ne dopustaj da te pritiskom tjeraju na nesto sto ne zelis ili sto trenutno ne zelis bez obzira kako ona to u svojoj glavi sebi prevela.

Sve zene su po slicnom kalupu napravljene, naravno i mi muskarci, njima se vec od 20te ili cak i ranije trubi kako trebaju polako da se pripremaju za udaju, s druge strane mi ne prolazimo tu torturu i onda kad se uleti u iole kakvu ozbiljnu vezu zena bi odmah da se udaje a muskracu ni na kraj pameti u vecini slucajeva.

Iz licnog iskustva, otprilike nakon godinu dana veze moja je pocela sve vise pricati o braku, o drugim bracnim parovima, o djeci, o svadbama itd itd dok meni nije pukao film i fino i kulturno joj objasnio da sam ja taj koji se zeni a ne ona i kad ja budem htio da se zenim ona ce to prva saznati (budemo li jos zajedno), a tad ce imati puno demokratsko pravo da kaze da ili ne, a dotad o toj temi ne moramo previse da pricamo.

Proslo je od toga jos 3 godine i tako nakon 4 godine veze meni kliknulo i ja pitao evo ja sad hocu ako tebi nije prosao ceif, i evo vec 6 godina braka, ukupno znaci 10 godina, i opet bi sve po istom.

Brak nije sitna stvar da bi je radio samo zato sto neko drugi zeli ili zato sto to neko drugi ocekuje.
edo_79

#190 Re: Brak - ljubav - spremnost

Post by edo_79 »

alkalna_baterija wrote:
lavorpunvode wrote:alkalna_baterija, naklon do poda. Ne zato jer uspijevate spojiti kraj s krajem sa 750 KM, jer danas mnogi nemaju nista vise od vas, nego zato sto u tebi mogu prepoznati iskrenu srecu i zadovoljstvo, spremnost na svojevrsnu zrtvu samo zarad tog zajednickog zivota i ljubavi, sto se danas rijetko, bas rijetko moze sresti.
Do danas sam, iskreno, mislila, da je nemoguce odrzavati takav brak bez tenzija, nezadovoljstva, s jedne ili druge strane.. Svaka cast fkt.
:kiss:

ne znam da li ćete mi vjerovati da ne pamtim kad smo se nas dvoje posvađali... trzavica bude, koje se riješe razgovorom za par minuta, ali one prave svađe, s nervozom i drekom, ne znam da nam se desila

edo, druge moj :kiss: ja tebi želim ubrzo jednu finu ženicu da te puno voli, da imate barem fudbalski tim djece i da živite u rahatluku :D
fala puno druge moj .... valjda će bit

@ medeno ... ma ja mislio ti kontaš i na mene .... ako sam pogrešio izvini pljis ... ev :ruza: jedna od ede ... more? :blento:
edo_79

#191 Re: Brak - ljubav - spremnost

Post by edo_79 »

Mis mekinjas wrote:Edo, bukvo, nije se tebi obratila. Vec svima.

Kupujete u DM-u, stedi pare. :D
đes Miše jbt mish :lol:
Op3r4t0r

#192 Re: Brak - ljubav - spremnost

Post by Op3r4t0r »

KPNCTNJAH wrote:
Op3r4t0r wrote:
Kilu mesa dnevno jedes, pa uzmi malo hljeba uz to, neces se najesti :mrgreen:
Nazalost to je neki dnevni prosjek, znam da nije zdravo ali jbga, ne pijem i ne pusim pa moram i ja od neceg umrijeti :). A hljeb i meso nikad nisu bili dobri drugovi, bar u mom slucaju :). A da nebi imao preko 100 kila evo upravo se spremam na trcanje :)
alkalna_baterija

#193 Re: Brak - ljubav - spremnost

samo ću ti reći da previše mesa izaziva kiselost u organizmu, što je vrlo često uzrok raka, pa ti vidi :D
edo_79

#194 Re: Brak - ljubav - spremnost

Post by edo_79 »

alkalna_baterija wrote:samo ću ti reći da previše mesa izaziva kiselost u organizmu, što je vrlo često uzrok raka, pa ti vidi :D
a nimalo mesa uzrokuje žešću nehebicu pa ti sad vidi .... umjereno samo :lol:
S4mpion

#195 Re: Brak - ljubav - spremnost

Post by S4mpion »

alkalna_baterija wrote:
svima koji imaju riječi podrške hvala do neba :kiss: a sad mi je fakat nekako glupo jer se osjećam ko socijalni slučaj hahah

a fakat, ali fakat ne fali nijednome od nas apsolutno ništa, život dostojan jednog razumnog čovjeka imamo
Ja ti vjerujem i stvarno ne razumijem ljude koji ne mogu shvatit kako vi preživite sa 750KM :? Po meni je to sasvim dobro primanje za dvije osobe, kad se oduzme kirija, ostane 300KM po članu, više nego dovoljno.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#196 Re: Brak - ljubav - spremnost

Post by Truba »

sve je to super ali ako nema rasta i napretka u sljedeće 2-3 godine biće kriza i to velika
alkalna_baterija

#197 Re: Brak - ljubav - spremnost

edo_79 wrote:
alkalna_baterija wrote:samo ću ti reći da previše mesa izaziva kiselost u organizmu, što je vrlo često uzrok raka, pa ti vidi :D
nimalo mesa je samo po sebi nejebica, ako smo se razumjeli :D
edo_79

#198 Re: Brak - ljubav - spremnost

Post by edo_79 »

alkalna_baterija wrote:
edo_79 wrote:
nimalo mesa je samo po sebi nejebica, ako smo se razumjeli :D
razumijemo se 100% Duracellko :mrgreen:
edo_79

#199 Re: Brak - ljubav - spremnost

Post by edo_79 »

swanfilter wrote:Edo, prijatelju, 79 ti je godina rođena? Dobar sam ja onda ...
rođen bijah marta sedmog ljeta gospodnjeg 79-og ....
staradis

#200 Re: Brak - ljubav - spremnost

Post by staradis »

Ma to ti je klik u glavi. Ja nisam toliko mlad a opet mi je daleko to sve skupa
Post Reply