Koliko ima dzamija u SA?

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
Capsicum

#176 Re: Koliko ima dzamija u SA?

Post by Capsicum »

NIN wrote:
Capsicum wrote:
NIN wrote: I nakon crtanja fali klikera? Aferim Bosnjo glupi!

Uh, zaboravih smajli! Evo ga: :D
Bravo. Vrijeđaj koliko hoćeš. Tebi na čast, iako je, sudeći po stavovima koje iznosiš ovdje, nemaš, kao ni osnovne kulture.
Narvno, 'bravo' i zasluzujem!

Stavovi koje iznosim nemaju nista s kulturom i vaspitanjem nego s obrazovanjem i edukacijom! :wink:
Ma jasta, usta moja hvalite se sama... Po nacinu na koji se izrazavas, prije bih rekao da si jedan obican cobancic koji je skolu vidio samo u prolazu. Koja moralna i kulturna dubioza covjece!

Izvalis salvu uvreda na Bosnjake, nazoves ih mesom za odstrjel, ismijavas dzamije i Islam, a onda se pravdas da je bila "ironija i sarkazam". Upitan da objasnis tu "ironiju i sarkazam" ti u stvari samo dokazujes suprotno, da je to nedvosmisleno tvoj stav i da nema u njemu ni trunke ironije i sarkazma, vec samo iskazivanja netrpeljivosti prema Bosnjacima i njohovoj vjeri. I na kraju jos vrijedjas one koji se usude velikom moderatoru to sasuti u brk. Kao, ti jedini pametan, a svi glupi pa nas ismijavas. Ti jedini zavrsio neke skole, pa kao autoritet neki ovdje, svi ostali neuk svijet. Radije se stidi svojih malogradjanskih stavova i nedostatka osnovne kulture. Nemas postovanja prema ljudima koij su prezivjeli genocid. Umjesto da se poklopis, ti jos nastavljas, pa u detalje objasnjavas svoje fasisticke stavove. Ma kome ja pricam... Ne zasluzujes da gubim svoje vrijeme na tebe.
Joe McCarthy

#177 Re: Koliko ima dzamija u SA?

Post by Joe McCarthy »

Capsicum wrote: Ma jasta, usta moja hvalite se sama... Po nacinu na koji se izrazavas, prije bih rekao da si jedan obican cobancic koji je skolu vidio samo u prolazu. Koja moralna i kulturna dubioza covjece!

Izvalis salvu uvreda na Bosnjake, nazoves ih mesom za odstrjel, ismijavas dzamije i Islam, a onda se pravdas da je bila "ironija i sarkazam". Upitan da objasnis tu "ironiju i sarkazam" ti u stvari samo dokazujes suprotno, da je to nedvosmisleno tvoj stav i da nema u njemu ni trunke ironije i sarkazma, vec samo iskazivanja netrpeljivosti prema Bosnjacima i njohovoj vjeri. I na kraju jos vrijedjas one koji se usude velikom moderatoru to sasuti u brk. Kao, ti jedini pametan, a svi glupi pa nas ismijavas. Ti jedini zavrsio neke skole, pa kao autoritet neki ovdje, svi ostali neuk svijet. Radije se stidi svojih malogradjanskih stavova i nedostatka osnovne kulture. Nemas postovanja prema ljudima koij su prezivjeli genocid. Umjesto da se poklopis, ti jos nastavljas, pa u detalje objasnjavas svoje fasisticke stavove. Ma kome ja pricam... Ne zasluzujes da gubim svoje vrijeme na tebe.
Ne mogu da povjerujem da je neko ovoliko ne sposoban da razumje jebeni sarkazam...

Molim te mi reci da trolaš :/
nasa

#178 Re: Koliko ima dzamija u SA?

Post by nasa »

@dustaban, kakve veze ova slika ima s temom, hajd suzdrzi se od trolanja...
@capsicum, to "conbancic" ti upravo izbija svaki argument da @Ninu zamjeris jer ocigledno da i sam u situaciji kad si isprovociran reagujes na nacin koji njemu spocitavas, a u svakom slucaju mislim da je dosta!
dustaban

#179 Re: Koliko ima dzamija u SA?

Post by dustaban »

Nasa kako ne vidis da je moj komentar upravo u temi 100%.
Vi vjernici samo znate temuniti o vasem pravu da gradite bogomolje gdje god vam naumpadne. Gdje je pravo nevjernika na zastitu od religijskog uznemiravanja u vidu ezana, zvonjave katedrala itd.

Ali da ne zatezemo, htio sam samo reci da u civiliziranim sekularnim zajednicama sve mora biti stvar mjere, regulative, dogovora i pravnih procedura. Ne moze se bogomolja izuzetni iz prostorno-urbanistickih planova a upravo to se desava prilikom gradnje posebno dzamija kojih je kako znamo po samoj specificnosti islama mnogo vishe nego bogomolja u drugim konfesijama. Da ne bude jednostrano, isti prigovor se odnosi i na one tipske pravoslavne crkvice sto ih sad siju diljem RS-a.

Agresija je to kako god okrenes.
nasa

#180 Re: Koliko ima dzamija u SA?

Post by nasa »

nije gdje nam naumpadne vec na pf religija :D

Drugi dio se slazem!
Biene

#181 Re: Koliko ima dzamija u SA?

Post by Biene »

dustaban wrote: Vi vjernici samo znate temuniti o vasem pravu da gradite bogomolje gdje god vam naumpadne. Gdje je pravo nevjernika na zastitu od religijskog uznemiravanja u vidu ezana, zvonjave katedrala itd.
Još kad se sastave 3 odjednom. :mrgreen:
Cybernetic

#182 Re: Koliko ima dzamija u SA?

Post by Cybernetic »

.
Last edited by Cybernetic on 09/10/2015 01:51, edited 1 time in total.
relativno84

#183 Re: Koliko ima dzamija u SA?

Post by relativno84 »

Cybernetic wrote: :lol:

Steta sto tvoj komentar nije sarkazam. Mozda bi ispao malo pametniji. Svatko ima pravo da ismijava i kritikuje dzamije i islam. To se desava i sa drugim religijama i islam ne uziva poseban status. Meni licno je vaznija konstruktivna kritika islama nego ismijavanje, ali satira ima i treba da ima odredjene slobode. Ako ti to smeta, grickaj nokte, mozda pomogne.

Vidim olako ljudima pripisujes fasisticke stavove. To moze samo osoba koja ne priznaje kulturu dijaloga i argumenata.

Naravno, posebno ovako na ovaj anonimni nacin, samo mali je odijek tih kritika. Logicnije bi bilo otici pred te objekte i uputit kritiku ljudima kojih se to bas tice, pa onda s njima u razmjeni argumenata doci do nekog zakljucka.

Samo sto za taj cin treba imati dovoljno jak stav :D
L u c i f e r

#184 Re: Koliko ima dzamija u SA?

Post by L u c i f e r »

Đe god vidiš zgodno mjesto,
tu džamiju posadi
jer SDA je nakrala
pa će da nagradi

:thumbup:
L u c i f e r

#185 Re: Koliko ima dzamija u SA?

Post by L u c i f e r »

relativno84 wrote:

Steta sto tvoj komentar nije sarkazam. Mozda bi ispao malo pametniji. Svatko ima pravo da ismijava i kritikuje dzamije i islam. To se desava i sa drugim religijama i islam ne uziva poseban status. Meni licno je vaznija konstruktivna kritika islama nego ismijavanje, ali satira ima i treba da ima odredjene slobode. Ako ti to smeta, grickaj nokte, mozda pomogne.

Vidim olako ljudima pripisujes fasisticke stavove. To moze samo osoba koja ne priznaje kulturu dijaloga i argumenata.

Naravno, posebno ovako na ovaj anonimni nacin, samo mali je odijek tih kritika. Logicnije bi bilo otici pred te objekte i uputit kritiku ljudima kojih se to bas tice, pa onda s njima u razmjeni argumenata doci do nekog zakljucka.

Ma ja, odgovor je u nasilju... ;-)
relativno84

#186 Re: Koliko ima dzamija u SA?

Post by relativno84 »

L u c i f e r wrote:
Zasto bi doslo do nasilja? Pa ne zivimo u primitivnom drustvu gdje se misljene ne smije ispoljiti javno :roll:
Cybernetic

#187 Re: Koliko ima dzamija u SA?

Post by Cybernetic »

.
Last edited by Cybernetic on 09/10/2015 01:52, edited 1 time in total.
Pjanic15

#188 Re: Koliko ima dzamija u SA?

Post by Pjanic15 »

relativno84 wrote:

To izgleda ovako :lol: :

L u c i f e r

#189 Re: Koliko ima dzamija u SA?

Post by L u c i f e r »

relativno84 wrote:
L u c i f e r wrote:
Zasto bi doslo do nasilja? Pa ne zivimo u primitivnom drustvu gdje se misljene ne smije ispoljiti javno :roll:
Nimalo nismo primitivni, naročito oni koji pozivaju pojedinca da kontrira masi u brk... ;-)
relativno84

#190 Re: Koliko ima dzamija u SA?

Post by relativno84 »

Cybernetic wrote:
relativno84 wrote:

Da, toliko o islamu kao religiji ljubavi, mira i tolerancije. Tolerancija je samo dobra kada su u manjini. Diskusije se stalno vode, barem na zapadu. U novinama, na televiziji.
To sad se pozivamo na toleranciju :? dok pripadnike Islamske vjeroispovijesti sirom svijeta ubijaju iz raznih razloga, a jedan je i sama vjera :-)

Ili je tolerancija ono kad muslimani sute dok drugi rade sto misle da trebaju, ali ako muslimani reaguju to je vec agresivno ponasanje :D

Ja ti samo kazem, da se moze puno efikasnije diskutovati na licu mjesta s ljudima koji su tu.
L u c i f e r

#191 Re: Koliko ima dzamija u SA?

Post by L u c i f e r »

A oni nikog ne ubijaju...? :roll:
Isis, Alkaida,...?
relativno84

#192 Re: Koliko ima dzamija u SA?

Post by relativno84 »

L u c i f e r wrote:
relativno84 wrote:
L u c i f e r wrote:
Nimalo nismo primitivni, naročito oni koji pozivaju pojedinca da kontrira masi u brk... ;-)
Ok, mozda sam primitivac, jer mi je cudno kako ljudi su spremni da iznose svoje misljnje ovako kad se osjecaju komotno, ali mislim da svoj stav treba iznijeti bilo gdje i nositi se sa posledicama, inace nista se nece promijeniti.
L u c i f e r

#193 Re: Koliko ima dzamija u SA?

Post by L u c i f e r »

relativno84 wrote: Ok, mozda sam primitivac, jer mi je cudno kako ljudi su spremni da iznose svoje misljnje ovako kad se osjecaju komotno, ali mislim da svoj stav treba iznijeti bilo gdje i nositi se sa posledicama, inace nista se nece promijeniti.
Ma taman posla da se naduravam sa svjetinom, imam preča posla, nek vjeruje ko god u šta hoće, jebe mi se... :)
vatrogasac

#194 Re: Koliko ima dzamija u SA?

Post by vatrogasac »

L u c i f e r wrote:A oni nikog ne ubijaju...? :roll:
Isis, Alkaida,...?
Kud baš na temi o džamijama nađe rušitelje džamija, tekija i turbeta?
relativno84

#195 Re: Koliko ima dzamija u SA?

Post by relativno84 »

Isis, Alkaida,...?
Jel to ona logika nisu svi muslimani teroristi, al su svi teroristi muslimani :?

I koliko znam, te dvije organizacije su stvorile zapadne demokratije, samo sto su pustili zvijer s lanca koja budimo posteni vise nanosi stete muslimanima nego svima ostalima zajedno.

Ali da ne idemo vise od teme ;-)
L u c i f e r

#196 Re: Koliko ima dzamija u SA?

Post by L u c i f e r »

vatrogasac wrote:
Isis, Alkaida,...?
Pa deklarišu se ljudi ko muslimani... :)
vatrogasac

#197 Re: Koliko ima dzamija u SA?

Post by vatrogasac »

L u c i f e r wrote:
vatrogasac wrote:
Isis, Alkaida,...?
Ma jah...eno ih koliko hoćeš prije izbora bili Bosanci, a sada sve Bošnjaci i Hrvati. Čudi me da po deklarisanju vjeruješ da je neko to što tvrdi da jeste kada te život svaki dan uči da to nije pravilo.
L u c i f e r

#198 Re: Koliko ima dzamija u SA?

Post by L u c i f e r »

vatrogasac wrote: Ma jah...eno ih koliko hoćeš prije izbora bili Bosanci, a sada sve Bošnjaci i Hrvati. Čudi me da po deklarisanju vjeruješ da je neko to što tvrdi da jeste kada te život svaki dan uči da to nije pravilo.
Svako bira svoj identitet.
I oni bi tako mogli osporiti tvoje muslimanstvo. :)
m_l

#199 Re: Koliko ima dzamija u SA?

Post by m_l »

vatrogasac wrote:
L u c i f e r wrote:
vatrogasac wrote: Kud baš na temi o džamijama nađe rušitelje džamija, tekija i turbeta?
Ma jah...eno ih koliko hoćeš prije izbora bili Bosanci, a sada sve Bošnjaci i Hrvati. Čudi me da po deklarisanju vjeruješ da je neko to što tvrdi da jeste kada te život svaki dan uči da to nije pravilo.
Pa sam @Lucifer se deklarise l a z n o u RL. Ko te pita koji su razlozi, je li tako @Lucifere?! :wink:
Cybernetic

#200 Re: Koliko ima dzamija u SA?

Post by Cybernetic »

.
Last edited by Cybernetic on 09/10/2015 01:52, edited 2 times in total.
Post Reply